Mene konkretno zanima francuski! Ima li igdje?? Francuski sam poceo sam pomalo uciti prije 2-3 godine (
besplatni kursevi jezika u sarajevu
- Vitezanin
#26 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Prije 2 godine bio sam na besplatnom tecaju engleskog koji je organizirala neka organizacija EUS (iz Amerike, naki protestanti ili sta li vec
- ulica Danijela Ozme 11 ), 2 i pol mjeseca, jednom tjedno bilo, uglavnom se razgovaralo, nista strasno, cool je zapravo bilo. A poslije toga dobijes kao neki certifikat da si polozio (ako polozis taj zadnji ispit). MIslim da su otad opet pokretali te tecajeve pa se raspitajte koga zanima.
Mene konkretno zanima francuski! Ima li igdje?? Francuski sam poceo sam pomalo uciti prije 2-3 godine (
) sve dok nisam dosao do gramatike. Sad sam i sto sam znao zaboravio.
-
Duspa
#27 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Vitezanin wrote:Prije 2 godine bio sam na besplatnom tecaju engleskog koji je organizirala neka organizacija EUS (iz Amerike, naki protestanti ili sta li vec- ulica Danijela Ozme 11 ), 2 i pol mjeseca, jednom tjedno bilo, uglavnom se razgovaralo, nista strasno, cool je zapravo bilo. A poslije toga dobijes kao neki certifikat da si polozio (ako polozis taj zadnji ispit). MIslim da su otad opet pokretali te tecajeve pa se raspitajte koga zanima.
Mene konkretno zanima francuski! Ima li igdje?? Francuski sam poceo sam pomalo uciti prije 2-3 godine () sve dok nisam dosao do gramatike. Sad sam i sto sam znao zaboravio.
Humanitarna organizacija " Adra" organizuje besplatne kurseve učenja francuskog jezika. Kursevi će trajati tri mjeseca, a održavat će se u prostorijama u Tepebašinoj ulici 7. Prijave putem telefona 442-954.
-
Duspa
#28 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Slažem se da neki ljudi smatraju da su zavrsili fakultet, kurs, seminar i sl. ako plate. Treba ici po zaslugama i po tome dobivati certifikate , diplome ...veljaca wrote:@ Prolaznik .....
Samo jedno pitanje - zar ti mislis da na svakom ispitu, kursu, obuci - prolaznost mora biti 100% ?
I ja sam u obrazovanju - i dosta mi je misljenja: Platio sam - daj mi diplomu. Kod mene - dok ne pokazes potrebno znanje ( a ja se maksimalno trudim da naucim kandidate ) nema diplome .....
Btw - ovo nevezano za doticne kurseve turskog jezika - nego vise uopceno ....
Evo dodao bih jos nesto: Besplatni kursevi mogu ( apriore ne moraju ) biti mjesto gdje: profesori se ne trude - jer kandidati im nisu platili - pa ne ocekuju da se bune - jer je ionako besplatno, s druge strane - kandidati svjesni da nisu platili ni ne traze previse. Zato, tamo gdje se plati - trazis od onoga kome si platio da profesionalno odradi svoj posao ....
Ima dosta besplatnih kurseva cijim je predavacima placeno da to rade. Trenutno idem na perzijski i za 5 casova smo naucili cijelu abecedu, odnosno harfove. Cak je i prof. pregledavala zadacu poslije zavrsene nastave. Moze se desiti da se naidje na besplatan kurs gdje se predavac ne trudi ali bi ja to individualizirao i prije rekao da je to predavaca a ne do besplatnog kursa. I na fakultetu ima profesora ciji je rad placen pa nesavjesno i nedovoljno dobro obavljaju svoj posao.
- Vitezanin
#29 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Duspa wrote:Vitezanin wrote:Prije 2 godine bio sam na besplatnom tecaju engleskog koji je organizirala neka organizacija EUS (iz Amerike, naki protestanti ili sta li vec- ulica Danijela Ozme 11 ), 2 i pol mjeseca, jednom tjedno bilo, uglavnom se razgovaralo, nista strasno, cool je zapravo bilo. A poslije toga dobijes kao neki certifikat da si polozio (ako polozis taj zadnji ispit). MIslim da su otad opet pokretali te tecajeve pa se raspitajte koga zanima.
Mene konkretno zanima francuski! Ima li igdje?? Francuski sam poceo sam pomalo uciti prije 2-3 godine () sve dok nisam dosao do gramatike. Sad sam i sto sam znao zaboravio.
Humanitarna organizacija " Adra" organizuje besplatne kurseve učenja francuskog jezika. Kursevi će trajati tri mjeseca, a održavat će se u prostorijama u Tepebašinoj ulici 7. Prijave putem telefona 442-954.
Merci.
- jedna tamo
#30 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
hej jesi zvao? kad počinje taj kurs?
ja sam učila francuski u školi...pa možda bih i ja pošla
-
Mariella
#31 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Vec je neko ranije postavio za taj kurs francuskog jezika, i vec tad su sva mjesta bila popunjena... Po informaciji koju ja imam, od januara je tek novi krug kandidata..
- Vitezanin
#32 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Tek sam maloprije pročitao pa kontam zvati u ponedjeljak. Pa da vidim šta je u pitanju, pa mogu javiti.jedna tamo wrote:hej jesi zvao? kad počinje taj kurs?
- Vitezanin
#33 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Mariella wrote:Vec je neko ranije postavio za taj kurs francuskog jezika, i vec tad su sva mjesta bila popunjena... Po informaciji koju ja imam, od januara je tek novi krug kandidata..
Ja ću ih ipak zvati.
-
Mariella
#34 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Vitezanin wrote:Mariella wrote:Vec je neko ranije postavio za taj kurs francuskog jezika, i vec tad su sva mjesta bila popunjena... Po informaciji koju ja imam, od januara je tek novi krug kandidata..![]()
![]()
![]()
![]()
Ja ću ih ipak zvati.
- jedna tamo
#35 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
pa hajd javite ljudi..nema veze ići ćemo u januaru ...
- Vitezanin
#36 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Eto u pon ti na pvt šaljem poruku.jedna tamo wrote:pa hajd javite ljudi..nema veze ići ćemo u januaru ...
- jedna tamo
- smoki_choko
#38 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
javi i nama ostalima zainteresovanim sta su ti rekli, ak nije problemVitezanin wrote:Eto u pon ti na pvt šaljem poruku.jedna tamo wrote:pa hajd javite ljudi..nema veze ići ćemo u januaru ...
- Vitezanin
#39 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
smoki_choko wrote:javi i nama ostalima zainteresovanim sta su ti rekli, ak nije problemVitezanin wrote:Eto u pon ti na pvt šaljem poruku.jedna tamo wrote:pa hajd javite ljudi..nema veze ići ćemo u januaru ...
Razgovor s gospodom iz ADRE ću citirati na temi.
- Vitezanin
#40 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Zvao sam ih danas, sve je popunjeno ne samo za ovaj mjesec već i za tečaj koji počinje u prvom mjesecu.
Kaže "Imate sljedeće godine u septembru".
Pa eto da znate.
PS MOžda bih trebao pokušati s njemačkim.
Ako imate info vezano za ovo (ili za francuski negdje drugdje) budite ažurni.
Kaže "Imate sljedeće godine u septembru".
Pa eto da znate.
PS MOžda bih trebao pokušati s njemačkim.
-
LaCici
#41 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Sta dodje na ulaznom testu za kurs engleskog jezika, tj test kojim ti odrede stepen znanja. Cula sam da ima i pismeni i usmeni pa me interesuje kako to otprilike izgleda?
- Vitezanin
#42 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Koliko se sjećam, ja kad sam bio samo smo razgovarali , a ova što me ispitivala je na osnovu toga odredila koji sam stupanja (početni, srednji, napredni). Ništa strašno, pita te kako se zoveš, čime se baviš, šta slušaš itd itd.LaCici wrote:Sta dodje na ulaznom testu za kurs engleskog jezika, tj test kojim ti odrede stepen znanja. Cula sam da ima i pismeni i usmeni pa me interesuje kako to otprilike izgleda?
- branimir stulic
#43 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Ima u Gorazdu....senka2512 wrote:Da li zna neko ima li igdje kurs švedskog jezika?
-
Deserter
#44 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Stvarno, da li neko zna ima li kakav kurs Svedskog u Sarajevu, mozda nesto pri ambasadi?branimir stulic wrote:Ima u Gorazdu....senka2512 wrote:Da li zna neko ima li igdje kurs švedskog jezika?![]()
![]()
![]()
-
kEN0
- Bloo
- Globalna šefica
- Friesian
#47 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
evo ja od neki dan u Fahdovu dzamiju idem prema preporuci nekih prijatelja koji su bili u prilici da pohadjaju.. prezadovoljan sam dosadasnjim programom.. covjek sve objasni, nema nikakve zurbe.. grupa je mjesana: ima raznih starosnih kategorija od 18 godina pa do penzije a i raznih vjeroispovjesti.. tako da nema nikakvog ogranicenja.. vidjecu kako ce dalje ici ali sad za sad je ekstra..
eh pored ovog bi volio naci i talijanski jezik.. neki dan mi brat kaze da negdje na Dobrinji ima besplatan kurs engleskog, talijanskog i ne zna kojeg jos ali je jos uz to izgubio informaciju gdje se to tacno nalazi
pa ako neko u medjuvremenu sazna neka javi da se zna..
eh pored ovog bi volio naci i talijanski jezik.. neki dan mi brat kaze da negdje na Dobrinji ima besplatan kurs engleskog, talijanskog i ne zna kojeg jos ali je jos uz to izgubio informaciju gdje se to tacno nalazi
- correspondent
#48 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Ne bih da otvaram novu temu, tako da ću iskoristiti ovu da pitam koje organizacije vrše testiranje i ocjenjivanje poznavanja engleskog jezika uz izdavanje certifikata? Podrazumijeva se naravno da bih to platio.
-
Mariella
#49 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
Zavisi za sta ti treba taj certifikat? Najbolji je TOEFL, ali on se placa 260 KM, to ako ti treba za inostranstvo, jer je priznat svugdje 
-
Agnese
#50 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu
I mene interesuje kurs talijanskog, ne mora biti besplatan, ali mi je vazno da su dobri predavaci
Nadjoh ovu temu na forumu,nadam se da ce nekome biti od koristi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4&start=50
Nadjoh ovu temu na forumu,nadam se da ce nekome biti od koristi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4&start=50