besplatni kursevi jezika u sarajevu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Vitezanin

#26 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

Prije 2 godine bio sam na besplatnom tecaju engleskog koji je organizirala neka organizacija EUS (iz Amerike, naki protestanti ili sta li vec :D - ulica Danijela Ozme 11 ), 2 i pol mjeseca, jednom tjedno bilo, uglavnom se razgovaralo, nista strasno, cool je zapravo bilo. A poslije toga dobijes kao neki certifikat da si polozio (ako polozis taj zadnji ispit). MIslim da su otad opet pokretali te tecajeve pa se raspitajte koga zanima.

Mene konkretno zanima francuski! Ima li igdje?? Francuski sam poceo sam pomalo uciti prije 2-3 godine ( :D ) sve dok nisam dosao do gramatike. Sad sam i sto sam znao zaboravio.
Duspa

#27 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Duspa »

Vitezanin wrote:Prije 2 godine bio sam na besplatnom tecaju engleskog koji je organizirala neka organizacija EUS (iz Amerike, naki protestanti ili sta li vec :D - ulica Danijela Ozme 11 ), 2 i pol mjeseca, jednom tjedno bilo, uglavnom se razgovaralo, nista strasno, cool je zapravo bilo. A poslije toga dobijes kao neki certifikat da si polozio (ako polozis taj zadnji ispit). MIslim da su otad opet pokretali te tecajeve pa se raspitajte koga zanima.

Mene konkretno zanima francuski! Ima li igdje?? Francuski sam poceo sam pomalo uciti prije 2-3 godine ( :D ) sve dok nisam dosao do gramatike. Sad sam i sto sam znao zaboravio.

Humanitarna organizacija " Adra" organizuje besplatne kurseve učenja francuskog jezika. Kursevi će trajati tri mjeseca, a održavat će se u prostorijama u Tepebašinoj ulici 7. Prijave putem telefona 442-954.
Duspa

#28 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Duspa »

veljaca wrote:@ Prolaznik .....

Samo jedno pitanje - zar ti mislis da na svakom ispitu, kursu, obuci - prolaznost mora biti 100% ?

I ja sam u obrazovanju - i dosta mi je misljenja: Platio sam - daj mi diplomu. Kod mene - dok ne pokazes potrebno znanje ( a ja se maksimalno trudim da naucim kandidate ) nema diplome .....

Btw - ovo nevezano za doticne kurseve turskog jezika - nego vise uopceno ....

Evo dodao bih jos nesto: Besplatni kursevi mogu ( apriore ne moraju ) biti mjesto gdje: profesori se ne trude - jer kandidati im nisu platili - pa ne ocekuju da se bune - jer je ionako besplatno, s druge strane - kandidati svjesni da nisu platili ni ne traze previse. Zato, tamo gdje se plati - trazis od onoga kome si platio da profesionalno odradi svoj posao ....
Slažem se da neki ljudi smatraju da su zavrsili fakultet, kurs, seminar i sl. ako plate. Treba ici po zaslugama i po tome dobivati certifikate , diplome ...

Ima dosta besplatnih kurseva cijim je predavacima placeno da to rade. Trenutno idem na perzijski i za 5 casova smo naucili cijelu abecedu, odnosno harfove. Cak je i prof. pregledavala zadacu poslije zavrsene nastave. Moze se desiti da se naidje na besplatan kurs gdje se predavac ne trudi ali bi ja to individualizirao i prije rekao da je to predavaca a ne do besplatnog kursa. I na fakultetu ima profesora ciji je rad placen pa nesavjesno i nedovoljno dobro obavljaju svoj posao.
Vitezanin

#29 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

Duspa wrote:
Vitezanin wrote:Prije 2 godine bio sam na besplatnom tecaju engleskog koji je organizirala neka organizacija EUS (iz Amerike, naki protestanti ili sta li vec :D - ulica Danijela Ozme 11 ), 2 i pol mjeseca, jednom tjedno bilo, uglavnom se razgovaralo, nista strasno, cool je zapravo bilo. A poslije toga dobijes kao neki certifikat da si polozio (ako polozis taj zadnji ispit). MIslim da su otad opet pokretali te tecajeve pa se raspitajte koga zanima.

Humanitarna organizacija " Adra" organizuje besplatne kurseve učenja francuskog jezika. Kursevi će trajati tri mjeseca, a održavat će se u prostorijama u Tepebašinoj ulici 7. Prijave putem telefona 442-954.

Merci. :D :D :D :D
jedna tamo

#30 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by jedna tamo »

hej jesi zvao? kad počinje taj kurs?
ja sam učila francuski u školi...pa možda bih i ja pošla :D
Mariella

#31 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Mariella »

Vec je neko ranije postavio za taj kurs francuskog jezika, i vec tad su sva mjesta bila popunjena... Po informaciji koju ja imam, od januara je tek novi krug kandidata..
Vitezanin

#32 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

jedna tamo wrote:hej jesi zvao? kad počinje taj kurs?
ja sam učila francuski u školi...pa možda bih i ja pošla :D
Tek sam maloprije pročitao pa kontam zvati u ponedjeljak. Pa da vidim šta je u pitanju, pa mogu javiti. :thumbup:
Vitezanin

#33 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

Mariella wrote:Vec je neko ranije postavio za taj kurs francuskog jezika, i vec tad su sva mjesta bila popunjena... Po informaciji koju ja imam, od januara je tek novi krug kandidata..
:run: :run: :run: :run:

Ja ću ih ipak zvati. :-D
Mariella

#34 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Mariella »

Vitezanin wrote:
Mariella wrote:Vec je neko ranije postavio za taj kurs francuskog jezika, i vec tad su sva mjesta bila popunjena... Po informaciji koju ja imam, od januara je tek novi krug kandidata..
:run: :run: :run: :run:

Ja ću ih ipak zvati. :-D
:lol: Pa nazovi, niko ti ne brani, ali prijateljica je isto zvala kada je tek u novinama izaslo, i ovo su joj rekli :)
jedna tamo

#35 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by jedna tamo »

pa hajd javite ljudi..nema veze ići ćemo u januaru ...
Vitezanin

#36 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

jedna tamo wrote:pa hajd javite ljudi..nema veze ići ćemo u januaru ...
Eto u pon ti na pvt šaljem poruku.
jedna tamo

#37 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by jedna tamo »

;-)
smoki_choko

#38 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by smoki_choko »

Vitezanin wrote:
javi i nama ostalima zainteresovanim sta su ti rekli, ak nije problem :-D
Vitezanin

#39 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

smoki_choko wrote:
Vitezanin wrote:
javi i nama ostalima zainteresovanim sta su ti rekli, ak nije problem :-D
:thumbup:
Razgovor s gospodom iz ADRE ću citirati na temi. :D :D :D
Vitezanin

#40 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

Zvao sam ih danas, sve je popunjeno ne samo za ovaj mjesec već i za tečaj koji počinje u prvom mjesecu. :run:
Kaže "Imate sljedeće godine u septembru". :run: :run: :run: :run: :D
Pa eto da znate.

PS MOžda bih trebao pokušati s njemačkim. :D Ako imate info vezano za ovo (ili za francuski negdje drugdje) budite ažurni.
LaCici

#41 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by LaCici »

Sta dodje na ulaznom testu za kurs engleskog jezika, tj test kojim ti odrede stepen znanja. Cula sam da ima i pismeni i usmeni pa me interesuje kako to otprilike izgleda?
Vitezanin

#42 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Vitezanin »

LaCici wrote:Sta dodje na ulaznom testu za kurs engleskog jezika, tj test kojim ti odrede stepen znanja. Cula sam da ima i pismeni i usmeni pa me interesuje kako to otprilike izgleda?
Koliko se sjećam, ja kad sam bio samo smo razgovarali , a ova što me ispitivala je na osnovu toga odredila koji sam stupanja (početni, srednji, napredni). Ništa strašno, pita te kako se zoveš, čime se baviš, šta slušaš itd itd.
branimir stulic

#43 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by branimir stulic »

senka2512 wrote:Da li zna neko ima li igdje kurs švedskog jezika?
Ima u Gorazdu.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Deserter

#44 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Deserter »

branimir stulic wrote:
senka2512 wrote:Da li zna neko ima li igdje kurs švedskog jezika?
Ima u Gorazdu.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Stvarno, da li neko zna ima li kakav kurs Svedskog u Sarajevu, mozda nesto pri ambasadi?
kEN0

#45 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by kEN0 »

refresh
Bloo
Globalna šefica

#46 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Bloo »

.
Friesian

#47 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Friesian »

evo ja od neki dan u Fahdovu dzamiju idem prema preporuci nekih prijatelja koji su bili u prilici da pohadjaju.. prezadovoljan sam dosadasnjim programom.. covjek sve objasni, nema nikakve zurbe.. grupa je mjesana: ima raznih starosnih kategorija od 18 godina pa do penzije a i raznih vjeroispovjesti.. tako da nema nikakvog ogranicenja.. vidjecu kako ce dalje ici ali sad za sad je ekstra..
eh pored ovog bi volio naci i talijanski jezik.. neki dan mi brat kaze da negdje na Dobrinji ima besplatan kurs engleskog, talijanskog i ne zna kojeg jos ali je jos uz to izgubio informaciju gdje se to tacno nalazi :D pa ako neko u medjuvremenu sazna neka javi da se zna..
correspondent

#48 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by correspondent »

Ne bih da otvaram novu temu, tako da ću iskoristiti ovu da pitam koje organizacije vrše testiranje i ocjenjivanje poznavanja engleskog jezika uz izdavanje certifikata? Podrazumijeva se naravno da bih to platio.
Mariella

#49 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Mariella »

Zavisi za sta ti treba taj certifikat? Najbolji je TOEFL, ali on se placa 260 KM, to ako ti treba za inostranstvo, jer je priznat svugdje :)
Agnese

#50 Re: besplatni kursevi jezika u sarajevu

Post by Agnese »

I mene interesuje kurs talijanskog, ne mora biti besplatan, ali mi je vazno da su dobri predavaci
Nadjoh ovu temu na forumu,nadam se da ce nekome biti od koristi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4&start=50 :D
Post Reply