Plavičaste sijalice
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#26 Re: Plavičaste sijalice
Ja imam one osram silver light, i prezadovoljan sam. Hajde sto svijetle super, nego sto ne "cade". Ocistio sam farove od, ono crnilo sto se nakupilo, stavio te sijalice i sada farovi kao novi.
-
IcedFlame
#27 Re: Plavičaste sijalice
Gdje si kupio, i znas li slucajno ima li Osram Night breaker?
- citroen
#28 Re: Plavičaste sijalice
E ovako,najpovoljnije osram sijalice do sad sam vidio u trznom centru Bingo u hadzicima,u svim ostalim prodavnicama,tusu,merkuru su skuplje i vise od 10km,primjer par H7 sijalica(Nightbreaker)u bingu kotaju 35KM a u merkuru na stupu su oko 50KM, ove nightbreaker nisu trajne kao ove standardne,cak mislim da i ove silverlight mogu vise izdrzati od njih uz istu kvalitetu svjetla a nesto su i povoljnije..ja ternutno na autu sad imam ove osram ultra light i prezadovoljan sam sa njima....IcedFlame wrote:Gdje si kupio, i znas li slucajno ima li Osram Night breaker?
-
IcedFlame
#29 Re: Plavičaste sijalice
Hvala za info
Nisam ljubitelj nocne voznje, ali sam par puta vozio Fabiu do HR i nazad, i toliko sam bio odusevljen svjetlima, da sad gledam kako da takvo nesto napravim na svom autu
Cak i ove plave 'pijacarske' sam imao na starom autu, placene 11 KM u interexu, i bile su super, s tim da sam ugradio releje da ne bi crkavali prekidac i ablender. Sad mi se to bas i ne radi, pa mislim da bi ove Osram bile dobar izbor.
Nisam ljubitelj nocne voznje, ali sam par puta vozio Fabiu do HR i nazad, i toliko sam bio odusevljen svjetlima, da sad gledam kako da takvo nesto napravim na svom autu
Cak i ove plave 'pijacarske' sam imao na starom autu, placene 11 KM u interexu, i bile su super, s tim da sam ugradio releje da ne bi crkavali prekidac i ablender. Sad mi se to bas i ne radi, pa mislim da bi ove Osram bile dobar izbor.
- Qler
#30 Re: Plavičaste sijalice
Night Breaker imaju kraci vijek trajanja, zato ih nisam uzeo, njih cu uzeti kad mi crkne sijalica od dugih svjetala, onda cu uzeti par NB-a, jer i onako se rijetko koriste, a kada zatrebaju onda treba i duga imati dobra 
- mayab
#31 Re: Plavičaste sijalice
Ima li neko iskustava sa ovim LED "sijalicama"

-
mirzasila
#32 Re: Plavičaste sijalice
Imao plave sijalice. Kupio dvije za 50KM. Ljepse izgledaju na autu ali sto se tice osvjetljenja one su 0 bodova(kao sto neko rece po kisi je kao da uopste nemas farove). Ja sam se vratio na standardne zute sijalice.
- Qler
#33 Re: Plavičaste sijalice
Te LED su u praksi katastrofa. Trazio sam i ja po netu, citao, u glavnom, svijetle extra do 1m
dalje bolje vidis sa svijecom. To je valjda ono samo za sminku.
Tako sam ja citao razne komentare po netu.
Tako sam ja citao razne komentare po netu.
- citroen
#34 Re: Plavičaste sijalice
Samo estetika,nista vise,pogotovo za maglenke,za kratka se ne preporucuju,tajko mi je covjek i rekao koji prodaje ove sijalice,super boja svjetla ali samo za estetiku,i to u maglenjake samomayab wrote:Ima li neko iskustava sa ovim LED "sijalicama"