Plavičaste sijalice

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#26 Re: Plavičaste sijalice

Post by Qler »

Ja imam one osram silver light, i prezadovoljan sam. Hajde sto svijetle super, nego sto ne "cade". Ocistio sam farove od, ono crnilo sto se nakupilo, stavio te sijalice i sada farovi kao novi.
IcedFlame

#27 Re: Plavičaste sijalice

Post by IcedFlame »

Gdje si kupio, i znas li slucajno ima li Osram Night breaker?
citroen

#28 Re: Plavičaste sijalice

Post by citroen »

IcedFlame wrote:Gdje si kupio, i znas li slucajno ima li Osram Night breaker?
E ovako,najpovoljnije osram sijalice do sad sam vidio u trznom centru Bingo u hadzicima,u svim ostalim prodavnicama,tusu,merkuru su skuplje i vise od 10km,primjer par H7 sijalica(Nightbreaker)u bingu kotaju 35KM a u merkuru na stupu su oko 50KM, ove nightbreaker nisu trajne kao ove standardne,cak mislim da i ove silverlight mogu vise izdrzati od njih uz istu kvalitetu svjetla a nesto su i povoljnije..ja ternutno na autu sad imam ove osram ultra light i prezadovoljan sam sa njima.... :thumbup: :sax:
IcedFlame

#29 Re: Plavičaste sijalice

Post by IcedFlame »

Hvala za info :thumbup:

Nisam ljubitelj nocne voznje, ali sam par puta vozio Fabiu do HR i nazad, i toliko sam bio odusevljen svjetlima, da sad gledam kako da takvo nesto napravim na svom autu :D
Cak i ove plave 'pijacarske' sam imao na starom autu, placene 11 KM u interexu, i bile su super, s tim da sam ugradio releje da ne bi crkavali prekidac i ablender. Sad mi se to bas i ne radi, pa mislim da bi ove Osram bile dobar izbor.
Qler

#30 Re: Plavičaste sijalice

Post by Qler »

Night Breaker imaju kraci vijek trajanja, zato ih nisam uzeo, njih cu uzeti kad mi crkne sijalica od dugih svjetala, onda cu uzeti par NB-a, jer i onako se rijetko koriste, a kada zatrebaju onda treba i duga imati dobra :)
mayab

#31 Re: Plavičaste sijalice

Post by mayab »

Ima li neko iskustava sa ovim LED "sijalicama"

Image
mirzasila

#32 Re: Plavičaste sijalice

Post by mirzasila »

Imao plave sijalice. Kupio dvije za 50KM. Ljepse izgledaju na autu ali sto se tice osvjetljenja one su 0 bodova(kao sto neko rece po kisi je kao da uopste nemas farove). Ja sam se vratio na standardne zute sijalice.
Qler

#33 Re: Plavičaste sijalice

Post by Qler »

Te LED su u praksi katastrofa. Trazio sam i ja po netu, citao, u glavnom, svijetle extra do 1m :D dalje bolje vidis sa svijecom. To je valjda ono samo za sminku.

Tako sam ja citao razne komentare po netu.
citroen

#34 Re: Plavičaste sijalice

Post by citroen »

mayab wrote:Ima li neko iskustava sa ovim LED "sijalicama"

Image
Samo estetika,nista vise,pogotovo za maglenke,za kratka se ne preporucuju,tajko mi je covjek i rekao koji prodaje ove sijalice,super boja svjetla ali samo za estetiku,i to u maglenjake samo
Post Reply