Tuca na dzenazi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Dioda

#26 Re: Tuca na dzenazi

Post by Dioda »

XXS wrote:Topalovici, Topalovici...zajebali smo i njih.

...iskopace nas Billy. :D
:lol: zao mi je sto ste moji, a ne djeca mojih neprijatelja. ko je vas upoznao, ni pakao mu nece tesko pasti :mrgreen:
Ova se recenica moze upotrijebiti za ove kretene. Gluho bilo, da covjek ne povjeruje :-)
Murat Sabanovic

#27 Re: Tuca na dzenazi

Post by Murat Sabanovic »

velaxsa wrote:Mislio sam da smo davno dotakli dno kao narod, ali danas sam se uvjerio u suprotno :( . Idemo mi jos dublje. Danas sam prisustvovao dzenazi u Vlakovu i u isto vrijeme (14 00) su obavljene 4 dzenaze. Po zavrsetku jedne od tih dzenaza dolazi do incidenta (ne znam uopste cija je dzenaza bila, ali je na njoj bilo prisutno nekih 20-tak klosara). Prvo je doslo do nekih komentara, nakon toga koskanje, pa psovke(psovanje Boga na dzenazi :-) ) i na vrhuncu dolazi do masovne tuce. Jedna osoba je cak upotrijebila i noz. Tukli su se onim daskama sa mezara (one daske na kojima pise ime umrlih), kamenjem, na kraju je sijevnuo i noz...ja sam bio nekih sto metara udaljen i malo sam zakasnio sa snimkom, ipak se moze vidjeti dio dogadjaja. Bilo je krvi po cesti, ali na svu srecu niko nije teze povrijedjen (dosta raje je smirivalo situaciju ukljucujuci i hodze). Murija je dosla nakon 15 minuta, kao i obicno...
http://www.youtube.com/watch?v=rP6lhswFZXU
NE ZNAM STA JE VECA SRAMOTA,OVA TUCA NA DZENAZI, IL' OVAJ TVOJ SNIMAK KOJI SI POSTAVIO S CILJEM DA JOS VISE OSRAMOTIS UCESNIKE TUCE.
Cholina_Lokica

#28 Re: Tuca na dzenazi

Post by Cholina_Lokica »

a sto ne bi murate stavljao snimak... da se sakrije sramota, pod tepih gurni sve sto se desava, sve sta je bagra odgojila, pa cemo misliti da se ni ne dogadja i zivjeti sretno do kraja zivota :?
BSn

#29 Re: Tuca na dzenazi

Post by BSn »

Chmoljo wrote:
velaxsa wrote:Mislio sam da smo davno dotakli dno kao narod, ali danas sam se uvjerio u suprotno :( . Idemo mi jos dublje. Danas sam prisustvovao dzenazi u Vlakovu i u isto vrijeme (14 00) su obavljene 4 dzenaze. Po zavrsetku jedne od tih dzenaza dolazi do incidenta (ne znam uopste cija je dzenaza bila, ali je na njoj bilo prisutno nekih 20-tak klosara). Prvo je doslo do nekih komentara, nakon toga koskanje, pa psovke(psovanje Boga na dzenazi :-) ) i na vrhuncu dolazi do masovne tuce. Jedna osoba je cak upotrijebila i noz. Tukli su se onim daskama sa mezara (one daske na kojima pise ime umrlih), kamenjem, na kraju je sijevnuo i noz...ja sam bio nekih sto metara udaljen i malo sam zakasnio sa snimkom, ipak se moze vidjeti dio dogadjaja. Bilo je krvi po cesti, ali na svu srecu niko nije teze povrijedjen (dosta raje je smirivalo situaciju ukljucujuci i hodze). Murija je dosla nakon 15 minuta, kao i obicno...
tebi svaka čast na snimku ali ovo boldirano... trebale su jake policijske snage obezbjeđivati ukop :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ne znam ljudi, hoćemo li policiju zvati kad djecu šaljemo prvi dan u školu, ili da angažujemo zaštitare da ih prate na trening... a mislim da bi policija trebala početi i džumu obezbjeđivati... iftare da ne govorim... :roll:

kad će vam više doći u glavu da smo upravo ono što si napisao na početku: dno od naroda...

upravo zato sto smo taki kaki smo kao drustvo, policija treba da radi strogo, a ne da ne radi ni u granicama onoga sto bi trebala raditi.
da nije policija takva kakva je, ne bi bilo nocnih trkaca (bar ne u ovoj mjeri), ne bi bilo parkiranja gdje ko stigne, divljanja ovog ili onog, dzeparenja, nasilnickog ponasanja u ogromnim kolicinama, pljacki i ostalih klinaca.

dragan vikic, je na upit novinara, tacnije na njegovu konstataciju, kako policija nema dovoljno ovlasti i sl., jasno rekao da je to ubleha i da policija ima sasvim dovoljno ovlasti, nego je jedini problem sto ne zeli da radi. sto bi rekli u onom filmu "upali rotaciju, ubaci u rikverc i punim gasom nazad".

nije svabo organiziran narod, daleko od toga (u nekim segmentima smo mi daleko poslovniji od njihovih velikih kompanija), ali njeg ciko u zelenom udara po dzepu i kad vozi 61, ali i kad vozi 221 km/h.
ovi nasi te druge samo isprate pogledom.

naravno, ne treba trpati sve u isti kos, pa to pravilo vrijedi i za policiju, ali riba uvijek smrdi od glave. nakaradni sistem u kojem ne rade nista, nikog nema da ih kontrolise, itd. i je doveo do anarhije u ovoj mjeri, a more to gurat jos i dalje.

sto se tice direktno teme, ponovit cu ono sto sam na ovom forumu znao cesto napisati: daleko smo mi od cvrstog tla dna, cak se jos dno ni ne nazire.
Last edited by BSn on 30/07/2010 00:38, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30 Re: Tuca na dzenazi

Post by Chmoljo »

BSn wrote: upravo zato sto smo taki kaki smo kao drustvo, policija treba da radi strogo, a ne da ne radi ni u granicama onoga sto bi trebala raditi.
da nije policija takva kakva je, ne bi bilo nocnih trkaca (bar ne u ovoj mjeri), ne bi bilo parkiranja gdje ko stigne, divljanja ovog ili onog, dzeparenja, nasilnickog ponasanja u ogromnim kolicinama, pljacki i ostalih klinaca.

dragan vikic, je na upit novinara, tacnije na njegovu konstataciju, kako policija nema dovoljno ovlasti i sl., jasno rekao da je to ubleha i da policija ima sasvim dovoljno ovlasti, nego je jedini problem sto ne zeli da radi. sto bi rekli u onom filmu "upali rotaciju, ubaci u rikverc i punim gasom nazad".

nije svabo organiziran narod, daleko od toga (u nekim segmentima smo mi daleko poslovniji od njihovih velikih kompanija), ali njeg ciko u zelenom udara po dzepu i kad vozi 61, ali i kad vozi 221 km/h.
ovi nasi te druge samo isprate pogledom.

naravno, ne treba trpati sve u isti kos, pa to pravilo vrijedi i za policiju, ali riba uvijek smrdi od glave. nakaradni sistem u kojem ne rade nista, nikog nema da ih kontrolise, itd. i je doveo do anarhije u ovoj mjeri, a more to gurat jos i dalje.
policija nije glava, nego rep. :roll:
Murat Sabanovic

#31 Re: Tuca na dzenazi

Post by Murat Sabanovic »

Dile wrote:a sto ne bi murate stavljao snimak... da se sakrije sramota, pod tepih gurni sve sto se desava, sve sta je bagra odgojila, pa cemo misliti da se ni ne dogadja i zivjeti sretno do kraja zivota :?
kako ces nesto pod tepih gurnuti,kad je tepih kratak i nemoze prekriti sramotu.
BSn

#32 Re: Tuca na dzenazi

Post by BSn »

Chmoljo wrote:

ima i policija glavu, a ta glava stvara neradnicko okruzenje. oni sto ih vidis na cesti rade samo kako im se kaze da rade, oni nemaju veze s tom problematikom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33 Re: Tuca na dzenazi

Post by Chmoljo »

BSn wrote:
Chmoljo wrote:

ima i policija glavu, a ta glava stvara neradnicko okruzenje. oni sto ih vidis na cesti rade samo kako im se kaze da rade, oni nemaju veze s tom problematikom.
da, ali kad se kaže policija misli se na njih. niko ne kaže MUP ili Himzo Selimović :wink: stvar je u tome i što ti koji su glava opet ne mogu sami riješiti sve to... sve i da hoće

toliko je OSUĐENIH zatvorenika na slobodi, zatvorske kazne više liče na boravak prihvatilištima, a o duljini kazne da ne pričamo... u zemlji koja grca od šuplje priče i smijuriji od vlasti (sad mi se glavom vrti ona sprdačina od sjednice PSBiH, Kalabić i ona pod nikabom :-) ) gdje je neizlazak na izbore "odgovor" na nerad, da ne spominjem neku građanski inicijativu, ja kažem da nam je još i odlično...

ne zaboravi da je onaj sistem (sa tako jakom policijom) za mnoge bio diktatura države. pa eto im diktatura rulje sada.
Shoshana

#34 Re: Tuca na dzenazi

Post by Shoshana »

Murat Sabanovic wrote:
NE ZNAM STA JE VECA SRAMOTA,OVA TUCA NA DZENAZI, IL' OVAJ TVOJ SNIMAK KOJI SI POSTAVIO S CILJEM DA JOS VISE OSRAMOTIS UCESNIKE TUCE.
nauci Murate, valjace ti... ne moze tebe niko osramotiti nego ti sam sebe. Tako i ove tokmake na ovom snimku. Sami su sebe osramotili, nije ih postavljac teme osramotio, niti ih postavljac teme moze osramotiti.
saso mange

#35 Re: Tuca na dzenazi

Post by saso mange »

Murat Sabanovic wrote:
nevjerovatno da neko misli da je to moguce
johnny_blazze

#36 Re: Tuca na dzenazi

Post by johnny_blazze »

saso mange wrote:
Murat Sabanovic wrote:
nevjerovatno da neko misli da je to moguce
jeste vala ovako kad si klip stavio ispade sramota potuci se na dzenazi :run:
KPNCTNJAH

#37 Re: Tuca na dzenazi

Post by KPNCTNJAH »

Kad osvane grupa na facebooku... 'Mrzim kad se pobijem na dzenazi, a neko to snimi i objavi'
velaxsa

#38 Re: Tuca na dzenazi

Post by velaxsa »

Prije svega ja sam bio na dzenazi i zadnje sto mi je bilo na pameti je da snimam bilo koga. Medjutim, kada sam vidio sta se desava ostao sam sokiran , kao i svi ljudi koji su bili prisutni. Ja sam snimio samo mali dio tuce, sama svadja je trajala nekih 5 minuta, nakon toga tuca...pa kao smirivanje situacije i onda tuca drugi put i ja sam tad poceo da snimam...nije mi cilj da bilo koga brukam ili omalovazavam...ne poznajem nikoga od tih ucesnika cak ni iz vidjenja...moj cilj je da skrenem paznju na sve gore opste stanje u drustvu i na sve goru situaciju medju nama...ja sam bio na mnogim dzenazama i sahranama , ali nesto ovakvo jos nisam dozivio niti sam cuo da se nekad negdje desilo...jos uvijek ne mogu da vjerujem sta sam vidio svojim ocima... :( :-)
P.S.Najgore od svega je to sto sam siguran da bi danas bilo mrtvih da je neko bio naoruzan. Sreca pa su dosli nepripremljeni.
Ravenn

#39 Re: Tuca na dzenazi

Post by Ravenn »

nemaš se ti šta pravdati ili izvinjavati za tuđu bruku; neka si snimio
treba da se zna da u ovoj zemlji i ovom narodu više ništa nije sveto
callmethebreeeze

#40 Re: Tuca na dzenazi

Post by callmethebreeeze »

ja niposto nisam zagovornik "medijskog kaznjavanja", ali kada dodjes na dzenazu i tu se pobijes, i to ne jednom, vec dva puta, e onda nisam vise siguran da li je steta ako se nadjes na netu.
vox-populi

#41 Re: Tuca na dzenazi

Post by vox-populi »

Maratonci su amateri. Oplakah. Od smijeha. A nije smijesno.
JThomas

#42 Re: Tuca na dzenazi

Post by JThomas »

neko još kopa. topalovići!
sodom

#43 Re: Tuca na dzenazi

Post by sodom »

Nije Slobo kriv, mi smo krivi, mi smo govna :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#44 Re: Tuca na dzenazi

Post by hrasno38 »

Sve dok javnost na svakom cosku grada ne bude gledala lica tih gadova na plakatima oni ce raditi sta hoce. Ne da ih je trebao snimati nego je trebao zumirati svaku od tih faca i da se vrti snimak na cijeloj zemlajskoj kugli. Evo dozivio sam prvi put u zivotu da cujem da se neko potukao i to zestoko na djenazi ili sahrani. Znaci i to jedino do sada sigurno mjesto gdje je covjek mogao da ode a da ne drzi glavu u torbi je sada doslo na spisak. kafane, stadioni, ulica i sada na kraju i groblja. Ne bi me cudilo da se u neka doba pojavi i prica da je to nekakav nastavak sukoba izmedju Hordi i Manijaka. Kod nas je sve moguce sto je svugdje nemoguce.
encian

#45 Re: Tuca na dzenazi

Post by encian »

je l do moje ludosti, ne znam, ali ja mislim da postupke ovakvih treba javno emitirati upravo radi obraza njih i familije i javne sramote. japanci rade isto pa tamo sile nema. bude npr na dnevniku lola koji se napio i ubio dijete autom. lijepo mu prikazu izobliceno lice, onda odu do porodice djeteta pa snime njihovu bol, pa odu do porodice ubice, snime njihovu sramotu, kako se kriju od kamera, kako placu od sramote, snime mu kucu i naselje (sakriju adresu :D ) (radi to dobro i kad moraju sakrit identitet familije). i to bude udarna dnevna vijest i vrte je jos par dana. ne trebam ni reci da u milionskom gradu onda nema saobracajki u godini dana koliko ima u SA u hefti. a godisnji balans kradja iznosi 220.
callmethebreeeze

#46 Re: Tuca na dzenazi

ovi su kreteni sebi trebali iskopati raku i skociti u nju, onako coporativno. znam da bih ja to od stida uradio. jos uvijek ne mogu vjerovati u to.
JThomas

#47 Re: Tuca na dzenazi

Post by JThomas »

sjo ocam kako sam razbijo levata na dženazi 8-)
callmethebreeeze

#48 Re: Tuca na dzenazi

JThomas wrote:sjo ocam kako sam razbijo levata na dženazi 8-)
novi vid zabave medju mladjima. samo cekam da na nekom forumu osvane tema "top pet najlooodjih djenaza"
madner

#49 Re: Tuca na dzenazi

Post by madner »

2 in 1 dzenaza, pokopas jednog pripremis drugog.
Nego mi nije jasno kakve su to balije da niko nema pistolja, a ne ova improvizacija.
armin071

#50 Re: Tuca na dzenazi

Post by armin071 »

madner wrote:2 in 1 dzenaza, pokopas jednog pripremis drugog.
Nego mi nije jasno kakve su to balije da niko nema pistolja, a ne ova improvizacija.
Ma hodza ih razoruzao.... I onda nam cudo sto nam ne daju u EU. A ne mogu ni da se na dzenazi "kulturno ponasaju"...Kad god pomislim da smo dotakli dno par "dzoha" se potrudi da mi dokazu suprotno.... Sljedece predpostavljam tuca na Bajram namazu uz direktan prenos BHRT-a.
Post Reply