Jetta (Iz SAD)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jefferson

#26 Re: Jetta (Iz SAD)

Post by jefferson »

Bordolini wrote:
jefferson wrote: Nek ti takodje posalje zupcasti remen sa pumpom i svim zatezacima jer taj motor nema u ponudi u evropi.
Dobit ces pp sa web stranicama gdje mozes naci originalne i delove renomiranih proizvodjaca pa nek ti stari to tamo nabavi i posalje s autom.
Ako bude uzimao felge+gume u SAD, pazi da uzme ljetne gume (posto ih je vecina u SAD tkz. all season).
Da si ziv i zdrav taj auto uopste nema zupcasti remen vec lanac.

Za postavljaca teme: Nek ti je sa srecom ali osim sto ima VW znacku ovaj auto bas i nema puno slicnosti sa evropskim vw. Kao sto vidis, ima drugi agregat (kojeg u Evropi nema nikako), automatski mjenjac koji i nije los kao prethodni (jetta4/bora) ali definitivno i dalje nije najbolje rjesenje za nas teren. Moj ti je savjet da umjesto sto ces dodati "petardu" na napucavanje dodaj je u auto koje bolje odgovara nasem trzistu.
A ako je bas cejf ova jetta onda neka je sa srecom. :wink:
Upravu si, nisam nesto obracao paznu na taj motor pa sam pretpostavljao da je remen, kao i kod sotalih ili kombinacija.
whow

#27 Re: Jetta (Iz SAD)

Post by whow »

Evo informacija iz prve ruke . Ja sam imao 2007 Golf 5 comfort trim sa tom 2.5 l masinom. Cini mi se da je ova Jetta Trendline dakle osnovni paket sa nesto manje opreme . Prvo i osnovno radi se o motoru sa pet cilindara , koji je relativno "arhaican " u usporedbi sa konkurencijom ali koji takoder ima i svojih prednosti koje ti nazalost neces toliko iskoristiti obzirom da je BiH nacin voznje i saobracaj dosta razlicit od Americkog saobracaja. Dakle radi se o masini koja ima vecu zapremninu 150 ks od 2008 170 ks , odlican obrtni momenat , izuzetno miran rad te extra dobro medu ubrzanje. Meni je za 5 mjeseci koliko sam ga vozio u prosjeku trosio 10.5 l 70% auto put 30 lagana gradska voznja. Vozilo je super na autoputu ali dosta tvrdo . U principu ova 2.5 masina vozi gotovo poput dizela jer ima veliki obrtni momenat s tim da ima puno rafiniraniji rad . Ova masina ima neobican zvuk jer zuji poput aviona :-) . Mislim da je Jetta nesto meksa od Golfa koji je za mene bio stavrno pretvrd i to je osnovni razlog sto sam ga promjenio. Sto se tice felgi ja bih ti preporucio VW replike koje imas kupiti u svakom VW salonu . Ja sam kupio jednom nasao nove 16" replike za Golfa 5 2007 model za $600 Canadskih dollara za 4 felge sa centralnom kapom i serafima . Orginal felge su oko 600-700 dollara po komadu i ne zato bih ti reporucio replike koje su identicne orginalima i 99% ljudi nece mozi prepoznati koja je felga orginal a koja replika . Neka ti stari sve to odradi u USA jer u Bosni nema ni priblizno opreme kao u Americi.. Jetta izgleda super , ova model 2.5 je vec cetvrtu godinu na americkom trzistu i do sada je odlicno pokazao.kAo sto rece Jeferson masina jeste malo rastrosnija nego europske masine ali je zato izdrzljivija , dosta jace od vecine europskih benzinaca bez turba te izdrzljivija . Ova masina ce bez problema preci 400 000 km ako mjenjas ulje i radis servise. Znas li koliko ce te izaci trznsport od USA do BiH.
Post Reply