preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#26 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by davorf »

Evo na ovom linku i ovaj lik govori da je tako prije bilo

http://www.bjbikers.com/smf/index.php?P ... #msg730326

Eh sad...posto se kod nas zakon mijenja svakih 15 dana...ne znam da li to jos uvijek vazi...ili su taj dio zakona promijenili...raspitaj se kod nekoga ko radi u saobracajnoj policiji...ili u BiHAMKu...sretno u svakom slucaju :mrgreen:
BSn

#27 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by BSn »

Dust wrote:Ma znas sta, ljudski je grijesiti. Ides na sud i odmah u startu priznas krivicu, izvines se policajcima sudiji, prije nogo pocne sudac uzimati tvoje licne podatke te se sa njim dogovoris (zamoli ga ljudski) neka ti da uslov i minimalnu kaznu bez zabrane, i nema frke bice to u redu. osim ako nemas deblji registar kazni ili vec neki uslov onda neka ti je Bog na pomoci.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Don't sikirli be hairli.
A ima i ona i Gras je za ljude.

ma dadnes sudiji 20 na kafu. :D
Ateista

#28 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

kurty wrote:Nemoj djaba slikati...
Ilijasani su pravo zafrkani... Onaj dio ceste, kroz Ilijas, gdje imaju tri trake, i gdje ej autobusna stanica... Bruku prekrsaja napravis kako god da prodjes... Ako nista na kraju, gdje su oni, nastavis svojom trakom, jer se srednja "gubi", i onda te kazne jer nisi dao zmigavac...

A tamo, posebno na mostu onom gdje svi malo stisnu da skoce na onom skoku... Jedva cekaju da zaustave... Al zaustavlajju na sred trake... nema da te skloni s puta pa da ostali normalno prolaze... Na sred trake te zaustavi i pise...

Ako se sjecas kad sam ti rekao imas dvije opcije odlaska na posao :
1 - da placas putarinu
2- da ides starom cestom, pa ce ti kad tad naci neku manu i kaznu pisati...
Sta cu, moram nesto pokusati... :D

A taj most, ako mislimo na isti, ja tu prodjem lijevom trakom, ne samo ja, vecina auta, zato sto je onaj pocetak mosta katastrofa. :D

Sto se tice autoputa, ovo mi je tek druga kazna na toj lokaciji, a valja svaki dan 3KM, po novom 4KM za autoput, cini mi se ipak bi me vise doslo, jedino sto nisam uracunao kvarove zbog loseg puta, ali i nakon autoputa ima jedan katastrofalan dio pa to dodje tu negdje. :D
Ateista

#29 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

Dust wrote:Ma znas sta, ljudski je grijesiti. Ides na sud i odmah u startu priznas krivicu, izvines se policajcima sudiji, prije nogo pocne sudac uzimati tvoje licne podatke te se sa njim dogovoris (zamoli ga ljudski) neka ti da uslov i minimalnu kaznu bez zabrane, i nema frke bice to u redu. osim ako nemas deblji registar kazni ili vec neki uslov onda neka ti je Bog na pomoci.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Don't sikirli be hairli.
A ima i ona i Gras je za ljude.
Pokusacu, a dzaba mi GRAS kad bih gubio bar sat vremena vise dnevno, moda i sat i po, a auto mi pravo treba i osim posla, za lokacije do kojih nema grasa, to bi bilo kao da mi zivot stane na mjesec dana. :roll:
Ateista

#30 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

davorf wrote:Evo na ovom linku i ovaj lik govori da je tako prije bilo

http://www.bjbikers.com/smf/index.php?P ... #msg730326

Eh sad...posto se kod nas zakon mijenja svakih 15 dana...ne znam da li to jos uvijek vazi...ili su taj dio zakona promijenili...raspitaj se kod nekoga ko radi u saobracajnoj policiji...ili u BiHAMKu...sretno u svakom slucaju :mrgreen:
Trazio sam sad, izgleda da to nije po nasem zakonu, ili nije vise, raspitacu se jos, hvala u svakom slucaju. :thumbup:
ins

#31 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by ins »

Ateista wrote:Pozdrav svima, treba mi savjet od onih koji poznaju zakon i rupe u zakonu, kako da se izvucem iz sljedece situacije:

Jutros na putu do posla, preteknem kamion na "punoj" liniji (nemam bas obicaj, ali ovaj me peglao 10 minuta a kasnio sam :D ), drotovi me skontali, isli u suprotnom smjeru, i naravno, 100KM kazne, oduzimanje na mjesec dana i slicno.

Posto mi je auto neophodan zbog udaljenosti posla, treba mi savjet kako da se pokusam izvuci, nije mi problem platiti kaznu ali ostati bez auta... :-)

Razmisljam o dvije opcije:

-Napisao sam "puna" pod navodnicima jer se linija skoro i ne vidi, a cini mi se da nema znaka zabrane, pa kontam da idem na sud (nisam nista potpisao, stici ce mi postom) i da se na to vadim?

-nekih 200m nakon tog pravca ima drugi pravac na kojoj je sigurno isprekidana, da probam da idem na to da sam tu preticao, dok dodje poziv sa suda i drotovi ce sigurno zaboraviti a vjerovatno nemaju tako precizno zapisanu lokaciju. Moja rijec protiv njihove, imam li sansi?

-Postoji li jos neka opcija?

Molio bih one koji ce se naci da pametuju kako sam sam kriv i koji ce nesto moralisati kako pokusavam da prevarim zakon, da se suzdrze od komentara.

Auto mi je stvarno neophodan i molio bih za konkretne savjete onih koji imaju iskustva i poznaju rupe u zakonu.

Hvala u naprijed. :D
Vrlo jednostavno: u ZOBS ne postoji kazna za preticanje preko pune linije

Prema tome, on ti je vjerovatno napisao nesto kao "opasna voznja" ili slicno, sto ne bi trebao biti problem osporiti na sudu
Dust

#32 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Dust »

Oci moje lijepe pa citaj ti malo bolje taj Zobs, posebno clan 130 stav 4 a vezano za clan 238 st 1 tacka 36?
Nepostivanje saobracajnih znakova i signalizacije, valjda tu spada i puna linija sta ti mislis ili to neko nako ofrlje crta.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(12) Saobraćajni znakovi su: znakovi opasnosti, znakovi izričitih naredbi i znakovi obavještenja s dopunskom tablom koja je sastavni dio saobraćajnog znaka i koja bliže određuje značenje saobraćajnog znaka ili bez nje, svjetlosni saobraćajni znakovi, oznake na kolovozu, trotoaru i sl. te svjetlosne i druge oznake na putu.
pametolog

#33 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by pametolog »

ako ovako nastavimo, uskoro ce tema i post na ovom forumu izgledati ovako:

"Jutros sam ubio dvoje ljudi. Dosli su policajci i, nevjerovatno, htjeli me uhapsiti. Rekao sam im da sam ih samo malo ubio i da nisam kriv. Pomozite mi da se izvadim."

Gradjanin koji je prekrsio zakon lijepo plati kaznu i to je to.
Svako malo u postovima imamo "u Njemackoj vako, u Austriji nako". E u Njemackoj i Austriji plate kaznu i vozdra.
Azamo

#34 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Azamo »

pametolog wrote:ako ovako nastavimo, uskoro ce tema i post na ovom forumu izgledati ovako:

"Jutros sam ubio dvoje ljudi. Dosli su policajci i, nevjerovatno, htjeli me uhapsiti. Rekao sam im da sam ih samo malo ubio i da nisam kriv. Pomozite mi da se izvadim."

Svako malo u postovima imamo "u Njemackoj vako, u Austriji nako". E u Njemackoj i Austriji plate kaznu i vozdra.
U pravu si 100%. U Švedskoj ako kroz grad voziš više od 10 km preko ograničenja drot ti jednostavno poništi vozaču,presječe je na dva dijela.Mene je u maju kad sam bio u Njemačkoj zaustavila policija na auto-putu zbog brze vožnje.Policija vozila Mercedesa SLK i bili su frajer i treba u civilu,samo me prestigoše i upali se ispod karambolke Hält Polizei,kaže ovaj policijac vozio si 220Km/h,ali pošto smo se i mi kretali oduzet ćemo 20-30Km/h znači vozio sam oko 200Km/h a ograničenje je bilo 130km/h,i pitaju me hoću li platiti kaznu od 70eura i naravno platim,a kaže mi on da sam švabo oderali bi me do bola da sam toliko prešo ograničenje.
citroen

#35 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by citroen »

Kakva je kazna za preticanje kolone :?: :?: :?:
kurty

#36 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by kurty »

citroen wrote:Kakva je kazna za preticanje kolone :?: :?: :?:

prije dvije godine je bila 200KM, 2 poena i dva mjeseca vozacke...

Imao sam slucaj prije dvije godine da su ispred mene vozili traktor i golf I slepao yugu... Tako vozio od Ilijasa, do Podlugova i u Podlugovima kod Ine (ako neko zna), na pravcu prestignem ta tri auta, i policija me zaustavila i hoce da mi pisu kaznu:
1. Preticanje kolone 200 KM, 2 kaznena boda i dva mjeseca vozacke
2. Preticanje na punoj (to su izmislili, jer sam i poceo i zavrsio na isprekidan dijelu) 200 KM, 2 kaznena boda i dva mjeseca vozacke
3. Preticanje na pruznom prelazu (kad sam poceo preticati pruzni prelaz bio bar 50metara iza mene) 200 KM, 2 kaznena boda i dva mjeseca vozacke

cak mi je i neku raskrsnicu nabadao na nos, kao da je i rasksnica tu bila, a ja preticem....

Znaci 600 KM, 6 kaznenih bodova i 6 mjeseci vozacke

Samo sam sutio, i odgovarao na pitanja, bez svadje, bez icega... Dao mi kaznu, ja se lijepo fino zahvalio... Nisam ni pogleda sta je napisao... I kad sam kuci dosao, vidim kazna od 40KM, jer sam preticao, pored VIDNO POSTAVLJENOG ZNAKA ZABRANE PRETICANJA, kojeg btw, tad nije bilo sve do Podzupce
bingov buraz

#37 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by bingov buraz »

Ateista wrote: Inace sto se tice same potrosnje, za gradsku nisam siguran jer svaki dan vozim van grada pa je tesko kontrolisati, mislim da je 7-8 ali na otvorenom je prosjek 5,3 - 5,5, i to nije penzionerska voznja, vecina ljudi se plasi sa mnom voziti i ne pamtim da me u zivotu prestiglo par auta (i to budale koje prestizu na punoj i u krivinama :D ), cak ni dok sam vozio Golfa 2 :D .
Kopirano sa druge teme :lol:
saim_adka

#38 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:06, edited 1 time in total.
Comrad

#39 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Comrad »

:lol: :lol: :lol:
svakako_lud

#40 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by svakako_lud »

citroen wrote:Kakva je kazna za preticanje kolone :?: :?: :?:

Koliko si vozila pretekao ?
Naši klocevi često znaju i dva vozila svrstati pod kolonu pa pazi i na to, pošto se kolonom smatra tri ili više vozila....
nokia6170

#41 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by nokia6170 »

1. dokazivati da puna nije vidljivo puna je moguce, ali rizicno i neizvjesno kome ce sud prikloniti vjeru u konkretnom slucaju. u slucaju da dokazes da puna nije bila vidljivo oznacena i da zbog toga ne vrijedi pravilo zabrane preticanja, bices oslobodjen svih nedjela :)

2. ukoliko puna bude ipak puna :) placas novcanu kaznu zasigurno, ali u pogledu oduzimanja vozacke mozes traziti od suda izricanje sankcije upravo u smislu ovoga sto si ovdje naveo. da ti je auto neophodno kao sredstvo rada (izdrzavanje sebe, porodice itd), te da ti se zastitna mjera djelimicne zabrane upravljanja motornim vozilom iskljucivo na relaciji kuca-poso-poso-kuca...sto bi rekako nas drug Ekrem Jevric :)

Član 21.
Ograničenje upravljanja motornim vozilima
(1) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju sud može okrivljenom zabraniti upravljanje motornim vozilima, ili određenom vrstom motornog vozila na period koji nije kraći od 30 dana, niti duži od jedne godine.
(2) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju sud može okrivljenom odrediti ograničenja na upravljanje motornim vozilima kao što su: zabrana upravljanja vozilom tokom noći, ili preko određene udaljenosti od kuće, ograničenje na vožnju do i sa posla, ili ograničenje samo na vožnju vezanu za obavljanje posla na period koji nije kraći od 30 dana, niti duži od jedne godine.
(3) Oduzimanje vozačke dozvole može se izreći kao posljedica dodijeljenih kaznenih poena u skladu sa Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine. Sud neće moći promijeniti broj kaznenih poena koji se automatski uračunavaju kao rezultat odgovornosti za prekršaj u skladu sa Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine.

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /24bos.pdf
Ateista

#42 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

Azamo wrote:
pametolog wrote:ako ovako nastavimo, uskoro ce tema i post na ovom forumu izgledati ovako:

U pravu si 100%. U Švedskoj ako kroz grad voziš više od 10 km preko ograničenja drot ti jednostavno poništi vozaču,presječe je na dva dijela.Mene je u maju kad sam bio u Njemačkoj zaustavila policija na auto-putu zbog brze vožnje.Policija vozila Mercedesa SLK i bili su frajer i treba u civilu,samo me prestigoše i upali se ispod karambolke Hält Polizei,kaže ovaj policijac vozio si 220Km/h,ali pošto smo se i mi kretali oduzet ćemo 20-30Km/h znači vozio sam oko 200Km/h a ograničenje je bilo 130km/h,i pitaju me hoću li platiti kaznu od 70eura i naravno platim,a kaže mi on da sam švabo oderali bi me do bola da sam toliko prešo ograničenje.
Ovo nit' je Evropa, niti nam je drzava uredjena, niti su nam ceste kao u Evropi.
Ako hocemo da se furamo na evropu, trebamo bar biti doslijedni pa se furati u svemu, ne predvidjati kazne kao u evropi, cijene kao u evropi, a stadard je daleko nizi i ceste daleko losije...

Isto tako, fino sam zamolio na pocetku sve moraliste da se suzdrze od komentara jer mi treba konkretan savjet i nemam namjeru da se tema pretvori u raspravu da li treba postovati neke propise ili ne, to mozemo negdje drugo, ovdje je cilj da govorimo o konkretnim savjetima za ovakve i slicne situacije.

Poredjenje ubistva sa saobracajnim prekrsajem u kojem nije apsolutno niko ugrozen je u najmanju ruku glupo i plitko.
Ateista

#43 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

citroen wrote:I ja sam u subotu imao jednu scenu,krenuo uz romaniju,ne znam kako se zove ono mjesto,mislim mokro i ima onaj pravac malo duzi poslije one ben pumpe,ispred mene bila dva slepera koji su vozili 28km/h i jos dva manja auta i ja krenuo da preticem kad su ovi ispred mene zavrsili preticanje i ja to uradim isto i kad sam sam malo bio ispred kamiona vidim drotove sa strane u zbunju,jedan nesto mase,ne znam sada kome mase,valjda su imali radar a ja nastavim dalje po gasu :D najveca brzina koju sam postigao bila je 82km/h pa kontam da me nije radar spenglo, a bila su jos dva automobila ispred mene koja su sigurno vozila jos brze,e sad kome su mahali meni ili nekom drugom :D tu je na cijelom pravcu isprekidana linija,i da prije tog pravca znak gdje prestaje ogranicenje od 60km/h.....jel mi moze nakaciti kakvu kaznu, a nisu me zaustavili,jedino ako su zapamtili broj tablica :?: do sad nisam imao slicnih problema.....malo sam otisao u off al nek ne zamjeri moderacija
Ne bih rekao da mozes dobiti kaznu, ako je bio znak prestanka zabrane od 60, vjerovatno je ogranicenje 80, cak i ako idu po novom da je tolerancija samo 10, opet nema toliko, samo si 2 prekoracio, ne vjerujem da ce za to slati kaznu. :D

Inace mi je jako glupo hvatati radarom one koji preticu, i mene su par puta, ako neko recimo pegla sa 60 na putu gdje je dozvoljeno 80, i ako hoces da vozis po propisu, jake je tesko prestici sa 80, morao bi imati pravo dug pravac i da nema nidje nikog pa laganini... :D
nokia6170

#44 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by nokia6170 »

Ateista wrote:
Azamo wrote:

Ovo nit' je Evropa, niti nam je drzava uredjena, niti su nam ceste kao u Evropi.
Ako hocemo da se furamo na evropu, trebamo bar biti doslijedni pa se furati u svemu, ne predvidjati kazne kao u evropi, cijene kao u evropi, a stadard je daleko nizi i ceste daleko losije...

Isto tako, fino sam zamolio na pocetku sve moraliste da se suzdrze od komentara jer mi treba konkretan savjet i nemam namjeru da se tema pretvori u raspravu da li treba postovati neke propise ili ne, to mozemo negdje drugo, ovdje je cilj da govorimo o konkretnim savjetima za ovakve i slicne situacije.

Poredjenje ubistva sa saobracajnim prekrsajem u kojem nije apsolutno niko ugrozen je u najmanju ruku glupo i plitko.
dobio si konkretan savjet u prethodnom postu:)

p.s. ako ces ici na sud, uzmi advokata.
Ateista

#45 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

bingov buraz wrote:
Ateista wrote: Inace sto se tice same potrosnje, za gradsku nisam siguran jer svaki dan vozim van grada pa je tesko kontrolisati, mislim da je 7-8 ali na otvorenom je prosjek 5,3 - 5,5, i to nije penzionerska voznja, vecina ljudi se plasi sa mnom voziti i ne pamtim da me u zivotu prestiglo par auta (i to budale koje prestizu na punoj i u krivinama :D ), cak ni dok sam vozio Golfa 2 :D .
Kopirano sa druge teme :lol:
Jebi ga, priznajem da brzo vozim, ali stvano nemam obicaj preticati preko puno, pogotovo sto je u oko 90% slucajeva puna stvarno opravdana (nema dovoljno pregleda). :D

Uradim to samo ponekad, kad neko bas pegla i kada je pravac pregledan, i bas tad da drotovi nalete, jesam peh... :-)
Klodovik

#46 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Klodovik »

Ateista wrote:
Azamo wrote:

Pa, ako nam država nije uređena, nemaš se potrebe brinuti. Pretiči i dalje po slobodnom nahođenju, pravi saobraćajne prekršaje jer vidiš iz prve ruke da nema države i zakona i da te niko neće zaustavljati i kažnjavati.

A puna linija je ista i u BiH i u EU. Konkretni savjet: poštuj saobraćajne propise.
Ateista

#47 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

nokia6170 wrote:
dobio si konkretan savjet u prethodnom postu:)

p.s. ako ces ici na sud, uzmi advokata.
Vidim, hvala, ovo se odnosilo samo na ova dva posta. :thumbup:
nokia6170 wrote:1. dokazivati da puna nije vidljivo puna je moguce, ali rizicno i neizvjesno kome ce sud prikloniti vjeru u konkretnom slucaju. u slucaju da dokazes da puna nije bila vidljivo oznacena i da zbog toga ne vrijedi pravilo zabrane preticanja, bices oslobodjen svih nedjela :)

2. ukoliko puna bude ipak puna :) placas novcanu kaznu zasigurno, ali u pogledu oduzimanja vozacke mozes traziti od suda izricanje sankcije upravo u smislu ovoga sto si ovdje naveo. da ti je auto neophodno kao sredstvo rada (izdrzavanje sebe, porodice itd), te da ti se zastitna mjera djelimicne zabrane upravljanja motornim vozilom iskljucivo na relaciji kuca-poso-poso-kuca...sto bi rekako nas drug Ekrem Jevric :)

Član 21.
Ograničenje upravljanja motornim vozilima
(1) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju sud može okrivljenom zabraniti upravljanje motornim vozilima, ili određenom vrstom motornog vozila na period koji nije kraći od 30 dana, niti duži od jedne godine.
(2) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju sud može okrivljenom odrediti ograničenja na upravljanje motornim vozilima kao što su: zabrana upravljanja vozilom tokom noći, ili preko određene udaljenosti od kuće, ograničenje na vožnju do i sa posla, ili ograničenje samo na vožnju vezanu za obavljanje posla na period koji nije kraći od 30 dana, niti duži od jedne godine.
(3) Oduzimanje vozačke dozvole može se izreći kao posljedica dodijeljenih kaznenih poena u skladu sa Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine. Sud neće moći promijeniti broj kaznenih poena koji se automatski uračunavaju kao rezultat odgovornosti za prekršaj u skladu sa Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine.

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /24bos.pdf
Gledao sam juce kad sam se vracao, na granici je, nisam bas siguran mogu li se na to izvuci, ima nekih dijelova isprekidanih, ne znam ni sam...

Nego kontam, da li je bolje da odmah idem na to da sam zajebo ali da mi treba auto, ovako, kontam ako se budem raspravljao vidi li se puna ili ne, i ako ne prihvate, mozda mi zbog toga ne bude htio dati ni tu uslovnu... :roll:
Ateista

#48 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Ateista »

Klodovik wrote:
Pa, ako nam država nije uređena, nemaš se potrebe brinuti. Pretiči i dalje po slobodnom nahođenju, pravi saobraćajne prekršaje jer vidiš iz prve ruke da nema države i zakona i da te niko neće zaustavljati i kažnjavati.
U tome i jeste problem, drzava nam je uredjena kkada nas treba po usima i kad nam treba uzeti pare, a kada mi trebamo traziti svoja prava i kada trebaju da srede puteve, onda je k... od drzave... :D
A puna linija je ista i u BiH i u EU. Konkretni savjet: poštuj saobraćajne propise.
Nije, u EU se vjerovatno bolje vidi. :D

Na zalost, ima puno propisa koji su doneseni ofrlje i tu dajem sebi slobodu da procijenim sta je prihvatljivo a sta ne, u skladu sa svojim i mogucnostima vozila te uslovima ceste, i do sada nikog nisam ugrozio.
madner

#49 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by madner »

Mislim da si sam kriv i da ne trebas pljuvat drzavu. Umjesto da pobjegnes ti se zaustavio, pa onda nisi bio dovoljno covjek ni da se dogovoris a sad kmecis. :D
Poslje hebanja nema kajanja.

Voziti na staroj vozackoj ne radi ako te zaustave, moliti sudiju moze upaliti. :D
Klodovik

#50 Re: preticanja na punoj - oduzimanje vozacke

Post by Klodovik »

Ateista wrote:
Klodovik wrote:
U tome i jeste problem, drzava nam je uredjena kkada nas treba po usima i kad nam treba uzeti pare, a kada mi trebamo traziti svoja prava i kada trebaju da srede puteve, onda je k... od drzave... :D
Nije, u EU se vjerovatno bolje vidi. :D

Na zalost, ima puno propisa koji su doneseni ofrlje i tu dajem sebi slobodu da procijenim sta je prihvatljivo a sta ne, u skladu sa svojim i mogucnostima vozila te uslovima ceste, i do sada nikog nisam ugrozio.
Ma, daj, napravio si prekršaj, nije ti kriva država. Trebao si drotove uvjeriti da je kriva država i da njoj pišu kaznu i uzmu joj vozačku. No dobro, igra stalno traje - nekad pogodiš gdje je kuglica, ali ponekad moraš i platiti harač :)
Post Reply