Ne damo Varšavsku!

BSn

#26 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by BSn »

ronhill wrote:znas sta mene nervira, svi trube kako treba protestovat i pokazat volju naroda a kad god bude protest 90% pricalica ostane kuci i sere "opet ti klosari, huligani i navijaci razvaljuju gadjaju kamenjem smetaju normalnim gradjanima"

isto je bilo i na onim protestima kod predsjednistva, i protesti Hordi Zla, i protesti Boraca

jednom kad ti penzioneri/borci/invalidi/ovi oni pocnu pricati - ne trebaju nam protesti, vidi sta ste uradili (a ti nit luk jeo nit miris'o, no samo stajao i protestvovao i za njihovo dobro), onda ti sve postane svejedno i svaki protest dozivljavas k'o smijuriju i njima uzvratis istom pricom - nemojte blokirati saobracaj, sto to ne rjesavate drugacije i sl.

problem je samo sto navijace, omladinu, studente, uvijek moze nazvati ruljom i vandalima (pa makar oni ni mrava ne zgazili na tim protestima), al' borce ne mozes - mada su oni prvi kada treba stiti vlast kad neko drugi protestuje.

izadju rudari i samo rudari strajkuju, izadju borci i samo borci strajkuju, izadju navijaci i samo navijaci strajkuju itd.
dok im ovi ostali, umjesto da im se pridruze, spocitavaju taj protest, a za par mjeseci/godina i oni za nesto protestuju, pa opet ista prica...

na megdanu protestanti-kvirovci, ne znas koja je skupina bila tuznija. gradjani nit su podrzali jedne, nit druge.

opca letargija...
osa

#27 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by osa »

danas je upravni sud odbio sve prijave podnesene protiv investitora i potvrdio da su sve dozvole izdate sukladno zakonu...
A_I_

#28 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by A_I_ »

osa wrote:
Asana wrote:
Sto se Zagreba tice, bez obzira na ishod, svaka cast na stavu i borbi.
Svaka cast na stavu i borbi, ali ni za ishod mi nije svejedno.

ishod će biti da će hoto grupa napraviti što je planirala, možda s minimalnim odstupanjima, treba možda ljude upoznati da su isti dobro platili taj prostor, pojedinci su dobili i 5-6 tisuća eura po kvadratu , čak i više, za običnu starudiju, koja je u raspadu. možda bi ljudi trebali znati da ovi protesti baš i nisu spontani, kolege koje rade na osiguranju tog prostora, kažu da ljudima koji protestiraju mjesecima dolazi catering, za koji se ne zna tko ga plaća, kažu da misle da je u pitanju obračun s bandićem , malo zaobilazno...

e da prostis, upravo te 'kolege' ispadaju poltroni koji rade za interese tajkuna okupljenih oko hdz-a i Bande!
Ministrica graditeljstva ujedno je vecinski dionicar u jednoj gradjevinskoj firmi.
Sve po zakonu...
osa

#29 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by osa »

A_I_ wrote:
osa wrote:

ishod će biti da će hoto grupa napraviti što je planirala, možda s minimalnim odstupanjima, treba možda ljude upoznati da su isti dobro platili taj prostor, pojedinci su dobili i 5-6 tisuća eura po kvadratu , čak i više, za običnu starudiju, koja je u raspadu. možda bi ljudi trebali znati da ovi protesti baš i nisu spontani, kolege koje rade na osiguranju tog prostora, kažu da ljudima koji protestiraju mjesecima dolazi catering, za koji se ne zna tko ga plaća, kažu da misle da je u pitanju obračun s bandićem , malo zaobilazno...

e da prostis, upravo te 'kolege' ispadaju poltroni koji rade za interese tajkuna okupljenih oko hdz-a i Bande!
Ministrica graditeljstva ujedno je vecinski dionicar u jednoj gradjevinskoj firmi.
Sve po zakonu...
nije većinski, i ta firma nije nosioc ovog projekta, nego ja vidim da ljudi protestiraju i govore što oni ne bi, ali ne vidim da govore što oni bi i tko bi to trebao platiti, pogotovo koliko bi oni sami uložili u taj projekt...
kiky

#30 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by kiky »

čini mi se da su ovi protesti neosnovani i bezveze se diže galama ...
bandiću se ima nabit u guzicu puno ozbilnijih i pokvarenijih stvari koje je uradio zagrebu ...
al , et, makar je dnevnik na hrt 1 zanimljiviji ...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#31 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by Toto »

Zagrepcani glume predpristupnu EU demokratiju.
Bosnolog

#32 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by Bosnolog »

Prpa.ba wrote:Kako brzo Bandic od vizionara postade kriminalac. :lol:
:mrgreen:

Image

Image
michio

#33 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by michio »

Ne damo Varsavsku!
Ovo me samo podsjeca kako Bosanci cesto prate hrvatske medije i koliko im je Hrvatska poznata. Bude mi to smijesno.
osa

#34 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by osa »

michio wrote:
Ne damo Varsavsku!
Ovo me samo podsjeca kako Bosanci cesto prate hrvatske medije i koliko im je Hrvatska poznata. Bude mi to smijesno.
a meni predbacuju da previše pratim bih medije i komentiram situaciju, a meni bih zemlja dijela porijekla a većini njih hrvatska zemlja proputovanja, pa ti vidi...
kilam

#35 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by kilam »

Ako pretpostavimo da da su ti protesti zaista protesti zabrinutih gradjana (da zanemarimo ove price oko toga da je sve to ustvari politicki revansizam - sto vjerujem da nije daleko od istine, mozda ne inicijalno ali trenutno da), po fotografijama vidim da protestanata nema vise od 200 - 300 i da su to mahom stanari okolnih zgrada i plus mladje raje iz razlicitih nvo-a (svi vise-manje imaju isti stil :) )... neka je i 500 ljudi opet to je malo za grad poput Zagreba (1,2 miliona ljudi u podruciju grada).

Bitna razlika izmedju Zagreba i ovog protesta i sarajevskih protesta su mediji. Uz pravu medijsku potporu manja grupa ljudi moze postici znatno vise - sto vidimo na primjeru ovih protesta (hrvatske novine, tv stanice, portali svima je ovo jedna od udarnih vijesti i svi su na strani protestanata iz razlicitih motiva ali to i nije toliko bitno). Kod nas to nije slucaj, prvo sto pracenje protesta je uzasno lose (izadju rudari u zenici npr oni to poprate sa petominutnim prilogom), drugo sto se "okrecu kako vjetar puhne." Sve dok je takva situacija sa medijima bilo kakav protest u BiH je unaprijed osudjen na propast. I ako se nesto postigne protestima (Tajo i Majka) u narednom periodu ti mediji direktno "poseru" protestante (u ovom slucaju precesto smo gledali i nju i njega kako govore o politickoj montazi itd itd).
valterbranisarajevo

#36 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by valterbranisarajevo »

Većina ovog napisanog stoji... Međutim, kada sam vidio kako sijeku stoljetna stabla da bi ih zamijenilli sa još betona (kao da ga nema dovoljno u svakom gradu pa i u Zagrebu) za mene više nije bilo dileme. Pravi urbicid... :(
osa

#37 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by osa »

kilam wrote:Ako pretpostavimo da da su ti protesti zaista protesti zabrinutih gradjana (da zanemarimo ove price oko toga da je sve to ustvari politicki revansizam - sto vjerujem da nije daleko od istine, mozda ne inicijalno ali trenutno da), po fotografijama vidim da protestanata nema vise od 200 - 300 i da su to mahom stanari okolnih zgrada i plus mladje raje iz razlicitih nvo-a (svi vise-manje imaju isti stil :) )... neka je i 500 ljudi opet to je malo za grad poput Zagreba (1,2 miliona ljudi u podruciju grada).

Bitna razlika izmedju Zagreba i ovog protesta i sarajevskih protesta su mediji. Uz pravu medijsku potporu manja grupa ljudi moze postici znatno vise - sto vidimo na primjeru ovih protesta (hrvatske novine, tv stanice, portali svima je ovo jedna od udarnih vijesti i svi su na strani protestanata iz razlicitih motiva ali to i nije toliko bitno). Kod nas to nije slucaj, prvo sto pracenje protesta je uzasno lose (izadju rudari u zenici npr oni to poprate sa petominutnim prilogom), drugo sto se "okrecu kako vjetar puhne." Sve dok je takva situacija sa medijima bilo kakav protest u BiH je unaprijed osudjen na propast. I ako se nesto postigne protestima (Tajo i Majka) u narednom periodu ti mediji direktno "poseru" protestante (u ovom slucaju precesto smo gledali i nju i njega kako govore o politickoj montazi itd itd).

hm, mediji, pa "sezona kisleih krastavaca"je, moraju i oni od nečeg živjeti...
michio

#38 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by michio »

A u ZG nemaju vecih problema od te Varsavske? Idealan povod za protest ili sta vec? Mozda su na vrhu maslowljeve piramide pa se bave problemima parkinga i slicnog.
Last edited by michio on 21/07/2010 13:58, edited 2 times in total.
bepina

#39 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by bepina »

detroit-mercy wrote:
IlijaLadin wrote:Pratim ovo s Varšavskom.

Purgeri su se baš naložili da ne daju svoju ulicu. Političari, novinari... kod nas toga nema! FUUUJ!

Naprijed purgeri!
Ne moze se dospjeti od kafa u Strosi, a i ko bi se ono offirao na kojekavim protestima, da ga ko od raje ili macica vidi.
Lake se montirati pred kafic u fake La Costa i palamudiiti okolo :mrgreen:
Svi doktorat iz palamudjenja imaju :skoljka:
Prpa.ba

#40 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by Prpa.ba »

moderator wrote:Drago dijete,
Nije poenta varsavske ulice u zagrebu, poenta je POGLEDAJTE ZBOG CEGA SE LJUDI U ZAGREBU DIZU NA MASOVNE PROTESTE a mi zbog mnogo vecih problema sjedimo i trunimo samo po forumima.

Masovne proteste? Stotinjak aktivista mozes skupiti i u Sarajevu. A Zagreb ima duplo vise stanovnistva :-)
Prpa.ba

#41 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by Prpa.ba »

moderator wrote:Pa u odnosu na DOSTA prvomajske, ono su masovni protesti.
Pa ako gledas apsolutne brojeve stotinjak vs par desetaka, onda da. Gledajuci relativne brojke, tu je to negdje.
moderator wrote: U sarajevu ne mozes skupiti stotinjak aktivista osim kad padne mrtva glava. Sve ostalo nula bodova. I ne nalazi opravdanje: ljudi su imali razlog, ljudi su se digli. Mi imamo razlog, i ne dizemo guzice iz basti u ferhadiji.
Istina, imaju razlog. Mrtva glava je isto razlog. Generalni stav "nista nam ne valja" nije, jer nekome ne valjaju ceste, neko nema posla, neko ne voli ustavno uredjenje, neko ne voli zenu koja radi na salteru u opcini.. logicno da je nula bodova. Za te stvari o kojima govoris imaju izbori, pa bujrum.
Prpa.ba

#42 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by Prpa.ba »

moderator wrote: Evo ova tema dostigla 3 stranice, uprati temu LJETNE BASTE pa ce ti biti jasno o cemu govorim :D

:) Jasno mi je na sta ciljas, ali.. Vecini ce zasmetati kafana na zelenoj povrsini u svom naselju, ali idu u grad sjediti u tamosnjim kafanama istog tipa. Ljudi i drustvo su takvi, a mijenjati se ne moze na silu.

Nepoznavanje drustvenopolitickog sistema vise nije nikakva isprika, jer su vec stasale generacije koje su izmedju ostalog, kao predmet proucavali i pojam demokracije i sve sto isti znaci u BiH. Dakle, kad dovoljan broj ljudi zakljuci da im smeta mismanagement javnim povrsinama, iskoristit ce demokratska sredstva promjene, tj. glasati za drugog nacelnika koji opcinski budzet nece 90% zasnivati na parama od kafána. :D

Dokle god se ne koriste dem. sredstva promjene, znaci da su ljudi zadovoljni razvojem situacije, a niko pametan nema namjeru glumiti Don Kihota i razbudjivati vjetrenjace. :D
KENJAC

#43 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by KENJAC »

‎"Zaustaviće te na svakom koraku, ogadiće ti svaki pokušaj, ponudiće ti bezbroj dokaza da je najbolje ćutati, mirovati, gledati iz prikrajka." (Meša S.)
King_Kenny

#44 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by King_Kenny »

Varšavska bi i prođe, sad će H&M sve rane zaliječiti.... :D

Sve 5, dobra i duga borba, istrajnost... No, zanima me smao da li bi isto tako Kregar, Popović, Raukar i drugi branili rušenje kuća u prigradskim zagrebačkim naseljima (one koje Bandić nije legalizirao :D ) i da li su i za druge primjere narušavanja javnog prostora i djelovanja bili ovako srčani i borbeni.

Ipak, u Zagrebu ljudi pišu, pričaju, protestuju, bore se i ima ih za razliku od učmalosti domaćih nam gradova i sela. Javnost ne zna šta je javno. Tako da se i ne bore za to. :run:
bepina

#45 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by bepina »

KENJAC wrote:‎"Zaustaviće te na svakom koraku, ogadiće ti svaki pokušaj, ponudiće ti bezbroj dokaza da je najbolje ćutati, mirovati, gledati iz prikrajka." (Meša S.)
Ali je isti Mesa rekao i: "Boj se ovna, boj se govna. PA KAD CU ZIVIT ? ? ?" :run:
uvijek dobar post

#46 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by uvijek dobar post »

uvjek dobar gost

#47 Re: Ne damo Varšavsku!

Post by uvjek dobar gost »

Moj rodžače... džaba sve je ovdje samo fol, u svemu se samo traži izgovor za vlastitu ljenost. Najlakše ipak popljuvati sve je i sve ojaditi to te mjere da se nema rad čega ni potruditi. nema od toga ništa govorili su stariji, mlađi su samo preuzeli taktiku kretanja linijom manjeg otpora.... bez ideala, bez ideja, bez bilo čega....

Ima li nama ovdje , mislim jeli nam išta ostalo ono nešto za šta se vrijedi boriti...?
Post Reply