KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
respo

#26 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by respo »

metar_drva wrote:
Neelix wrote:
metar_drva wrote: ništa ti nisi razjasnio, jer i sam nemaš pojma sa životom. samo primjera radi, ako ti kupiš stan od osobe A, jel taj stan i dalje od osobe A il tvoj? ako pravilno odgovorišš na to pitanje, doći ćeš do odgovora kako je škoda njemačka, i kako je opel američki...
stan je tvoj ali se i dalje nalazi u zemlji iz koje je osoba A, bez obzira sto si ti stranac. I dalje se racuni placaju firmama iz zemlje osobe A, i dalje su materijali od kojih je napravljen iz te iste zemlje, bez obzira sto si ti sada vlasnik stana.
ma da, coca-cola je bosanski brand :-)
a ti ne kontas da je neki steve dosao i otvorio fabriku cole u bih
a da je svabo dosao u cesku i kupio vec postojecu fabriku automobila
ili u ovom slucaju dosli opet ameri i kupili opel zajedno sa fabrikama klincima palcima
shlauf

#27 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by shlauf »

Image

:D

Aleee aleeeeeeeee :dance:
amrica

#28 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by amrica »

mišmaš wrote:Uglavnom se kradu neka od sljedecih vozila:

ACURA
ALFA ROMEO
ASTON MARTIN
AUDI
BENTLEY
BMW
BUICK
CADILLAC
CHEVROLET
CHRYSLER
CITROEN
DACIA
DAEWOO
DAIHATSU
DODGE
FERRARI
FIAT
FORD
GMC
HINDUSTAN
HOLDEN
HONDA
HUMMER
HYUNDAI
INFINITI
ISUZU
JAGUAR
JEEP
KIA
LADA
LAMBORGHINI
LANCIA
LAND ROVER
LEXUS
LINCOLN
MASERATI
MAYBACH
MAZDA
MCLAREN
MERCEDES BENZ
MERCURY
MG
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
OPEL
PAGANI
PANOZ
PEUGEOT
PONTIAC
PORSCHE
RENAULT
ROLLS ROYCE
SAAB
SALEEN
SATURN
SEAT
SKODA
SMART
SSANGYONG
SUBARU
SUZUKI
TOYOTA
VOLKSWAGEN
VOLVO
A gdje zastava? yuge, stojadini, skale...a tek renovirane fice... :mrgreen:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#29 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by arman1 »

Nema lopova na Balkanu koji će ukrasti kineza.
Ale ale aleeeeeeeeeeeeeeee.
nAN3

#30 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by nAN3 »

frankwhite wrote:volvo, mercedes, kia, hyundai nikad nisam cuo da su ukrali, pogotovo novije modele
samo da potpisem.
mišmaš

#31 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by mišmaš »

nisam ni ja čuo, al sam vidio :D ps amrice, zastava je izuzetak, za sad ja nisam registrovo nijedan slučaj :D
Jimmy_The_Saint

#32 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by Jimmy_The_Saint »

ZASTAVA je dugo bila jedan od hitova.... Dan-danas u mene komšija drži lavlju na Yugo 45. :-)

Nego dajte manite se pametovanja, ima li neko kakav link za zvanične statistike MUP-a, mislim da to ima, da se može naći. :bih:
pajero

#33 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by pajero »

Nisam cuo (neka me neko ispravi ako konkretno zna) da je neko ukrao Volvo. Posebno ne kod "nas" jer to je za "stare dede u penziji". Slazem se da se isto vrlo malo kradu japanci. Jedno ti sigurno nikada nece ukrasti...Maple...hahahahahaaaaaa
amrica

#34 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by amrica »

mišmaš wrote:nisam ni ja čuo, al sam vidio :D ps amrice, zastava je izuzetak, za sad ja nisam registrovo nijedan slučaj :D
:D

I to je na meti: Ukraden Yugo ispred porodične kuće
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
M. B. 23.04.2010. 09:19

Mostar (RTM) – Nepoznata osoba ili više njih ukrala je vozilo „Yugo“ na području Čapljine, saopćilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-

... neretvanskog kantona (HNK). Prema saopćenju tog ministarstva, juče je u Policijsku upravu (PU) Čapljina prijavljeno da je od strane newpoznatih lica otuđeno vozilo marke „Yugo“, dok se nalazilo parkirano ispred porodične kuće u Čapljini.

Upoznate su sve policijske patrole na terenu kao i Odjel krim. policije, navodi se u saopćenju MUP-a HNK. (RTM.ba)
shlauf

#35 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by shlauf »

:D :razz:

Image

Aleee aleeeeeeee :dance:
edoze

#36 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by edoze »

pajero wrote:Nisam cuo (neka me neko ispravi ako konkretno zna) da je neko ukrao Volvo. Posebno ne kod "nas" jer to je za "stare dede u penziji". Slazem se da se isto vrlo malo kradu japanci. Jedno ti sigurno nikada nece ukrasti...Maple...hahahahahaaaaaa

aha,posebno oni T5 motori :dance:
Bullet Tooth Tony

#37 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by Bullet Tooth Tony »

Aleee aleeeeeeee :dance:
nuraH

#38 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by nuraH »

Najvise se kradu:
VW - Golf, Passat,
Audi - A3, A4, A6
Škoda - Octavia

Najmanje se kradu: Sva japanska vozila!!!
LeKo

#39 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by LeKo »

nuraH wrote:Najvise se kradu:
VW - Golf, Passat,
Audi - A3, A4, A6
Škoda - Octavia

Najmanje se kradu: Sva japanska vozila!!!
Još ako su crne boje.........
saniisani

#40 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by saniisani »

ok... hvala raja...

a recite mi (BEZ svadje i raspravljanja) koji je OBJEKTIVNO najpouzdaniji nacin zastite npr Audi A4 ... i molim vas bez glupih komentara tipa (uzmi pitbulla na prednje sjediste, zaposli cuvara, stavi bombu, stavi ovo stavi ono...)

Hvala unaprijed....!!!
zonbirile

#41 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by zonbirile »

u Bosni se krade,sve što oko vidi.
edoze

#42 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by edoze »

saniisani wrote:ok... hvala raja...

a recite mi (BEZ svadje i raspravljanja) koji je OBJEKTIVNO najpouzdaniji nacin zastite npr Audi A4 ... i molim vas bez glupih komentara tipa (uzmi pitbulla na prednje sjediste, zaposli cuvara, stavi bombu, stavi ovo stavi ono...)

Hvala unaprijed....!!!
kombinacija elektricne i mehanicke zastite
recimo zeder i neki prekidac
skopcas paljenje preko nekog glupog prekidaca (ako imas prazan,recimo za prednje maglenke ukoliko ih nemas i slicno)
i da samo ti znas kako ga upalit
al u Bosni ti je,sto oci vide,ruke razvale
tak da,nikad ne mozes biti 100% siguran
noviji vw nikad nece vise u moje vlasnistvo,imao sam prije 10-tak godina,passata 3,92 godina,kad su oni bili aktuelni za kradju
svako jutro sidjem pred zgradu i gledam ima li ga :cry:

ne treba mi to u zivotu :thumbup:
kurajber

#43 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by kurajber »

Ono sto je bitno je da stereotip o kradji vozila "vw grupacije" možeš pospremit u arhivu jer danas se krade sve živo, dakle nijedna marka nije posteđena, nijedan model....to ti garantujem...dakle, novi auto=mogućnost krađe, e sad naravno, ukoliko voziš toyotu šanse su vjerovatno nekih 5% da će ti ga maznut, dok jedan audi tegli sigurno 40%....zastiti koliko mozes, kasko obavezno...ne parkiraj svugdje, ne ostavljaj kljuceve itd....
kurajber

#44 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by kurajber »

saniisani wrote:ok... hvala raja...

Hvala unaprijed....!!!
e ovako, ja imam otprilike to sto ti imas, i lista zastite je sljedeca;

cobra - zeder - full kasko - garaza jedna - garaza druga - bbi itd :-) nije za h ebancija
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#45 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by arman1 »

pajero wrote:Nisam cuo (neka me neko ispravi ako konkretno zna) da je neko ukrao Volvo. Posebno ne kod "nas" jer to je za "stare dede u penziji". Slazem se da se isto vrlo malo kradu japanci. Jedno ti sigurno nikada nece ukrasti...Maple...hahahahahaaaaaa
Imaš 10% dodatnog popusta kod full kaska (bez franšize) jer po procijeni nema uopšte rizika od krađe-nema na kontinentu ijedno auto te marke ukradeno. Znači 100% zaštičen od krađe.
ale, ale, aleeeeeeeeeeeeeeeeee
:dance:
beco

#46 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by beco »

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#47 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by corolla02 »

@beco; odlicna mapa :thumbup:

posebno mi je interesantno kako pokaziva korpaoraciju/saradnju npr GM i Fiata (linije se sijeku) iz kasnih 90tih i pocetkom 2000tih
Image
a opet mana mape je u tome sto ne postoje nikakvo vremensko razdoblje/datumi naslikani
putujucidzindas

#48 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by putujucidzindas »

Ukraden golf 2 zlatni. Tablice 474J594. Sinoc od 21 danas do podne. Ako neko vidi, cuje, bilo sta, HVALA
saniisani

#49 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by saniisani »

arman1 wrote:
Imaš 10% dodatnog popusta kod full kaska (bez franšize) jer po procijeni nema uopšte rizika od krađe-nema na kontinentu ijedno auto te marke ukradeno. Znači 100% zaštičen od krađe.
ale, ale, aleeeeeeeeeeeeeeeeee
:dance:

Hey... mozes li parafrazirati svoj zadnji post.. nisam bas razumio sta i o cemu govoris....?

Japanci dobijaju 10% diskont na full kasko?

Posto je davno bilo kada sam imao auto u BiH... moze li mi neko pojasniti termin fransize (znam samo da je engleska rijec i da na engleskom ta rijec (franchise) nema ama bas nikakve veze sa osiguranjem.

evo sta kaze Webster rijecnik o rijeci "franchise"

1 : freedom or immunity from some burden or restriction vested in a person or group
2 a : a special privilege granted to an individual or group; especially : the right to be and exercise the powers of a corporation b : a constitutional or statutory right or privilege; especially : the right to vote c (1) : the right or license granted to an individual or group to market a company's goods or services in a particular territory; also : a business granted such a right or license (2) : the territory involved in such a right
3 a : the right of membership in a professional sports league b : a team and its operating organization having such membership
sabanss

#50 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by sabanss »

saniisani wrote: Posto je davno bilo kada sam imao auto u BiH... moze li mi neko pojasniti termin fransize (znam samo da je engleska rijec i da na engleskom ta rijec (franchise) nema ama bas nikakve veze sa osiguranjem.
Koliko sam shvatio pojam "fransize" u osiguranju se odnosi na tvoj procenat u steti. Dakle, ukoliko se desi steta na autu, osiguranje ti placa sumu umanjenu za neki procenat. Naravno polica osiguranja sa fransizom je srazmjerno jeftinija od 100% kasko osiguranja..

Ukoliko neko zna bolje, mozda ne bi bilo lose da objasni...
Post Reply