Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Najbolji igrač SP-a

Forlan
30
42%
Muller
15
21%
Ozil
6
8%
Xavi
9
13%
Sneijder
8
11%
Villa
3
4%

Total votes: 71

Neelix

#26 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Neelix »

Forlan, zasluzio je.

Slovacka-Italija
Šibicar

#27 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Šibicar »

Igrač - niti jedan.

Utakmica - niti jedna.
samo_ovaj_put

#28 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by samo_ovaj_put »

kiki-miki wrote:
Šibicar wrote:Igrač - niti jedan.

Utakmica - niti jedna.

U potpunosti se slažem.Najdosadnije SP do sada. :oops:
a ti si ih garant gledao na desetine,pa dosao do tog zakljucka
hau jes no

#29 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by hau jes no »

Forlan scoops Golden Ball prize

Uruguay's Diego Forlan has won the adidas Golden Ball as the klix player at the 2010 FIFA World Cup South Africa™.

The Atletico Madrid man scored five, including fine strikes against South Africa and Germany, as Uruguay exceeded expectations to reach the semi-finals and then lose the third-place play-off 3-2 to Germany.

Forlan finished in a four-way tie with Thomas Muller, Wesley Sneijder and David Villa for the Golden Boot with five goals; an award Muller took on a tie-break thanks to having more assists.

Muller also picked up the Best Young Player award, while Spain captain Iker Casillas can add the Golden Glove award to his FIFA World Cup winners' medal.

blatter.com
todd_smith

#30 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by todd_smith »

Nidje veze
maxell_sarajevo

#31 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by maxell_sarajevo »

todd_smith wrote:Nidje veze
A ti kao imas veze :-)
byNelle

#32 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by byNelle »

hau jes no wrote:Forlan scoops Golden Ball prize

Uruguay's Diego Forlan has won the adidas Golden Ball as the klix player at the 2010 FIFA World Cup South Africa™.

The Atletico Madrid man scored five, including fine strikes against South Africa and Germany, as Uruguay exceeded expectations to reach the semi-finals and then lose the third-place play-off 3-2 to Germany.

Forlan finished in a four-way tie with Thomas Muller, Wesley Sneijder and David Villa for the Golden Boot with five goals; an award Muller took on a tie-break thanks to having more assists.

Muller also picked up the Best Young Player award, while Spain captain Iker Casillas can add the Golden Glove award to his FIFA World Cup winners' medal.

blatter.com
Fifa tek sutra (ponedeljak) objavljuje dobitnike , tako da je ovo samo spekulacija
todd_smith

#33 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by todd_smith »

maxell_sarajevo wrote:
Je li pokusavas da kazes da je Forlan bio bolji igrac ovog SP-a od npr. Xavija?
byNelle

#34 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by byNelle »

Dammme wrote:Po meni je MVP Xavi, jer nije statistika ta koja određuje MVP-a. Mladi Miler je otkrovljenje prvenstva i definitivno najprijatnije iznenađenje prvenstva(iako je i u svom klubu bilježio dobre igra, ali pored kloca nije mogao dobiti priliku).
Po ovome bi prvak trebao biti onaj ko igra najljepse , a ne onaj ko zabije vise golova u finalu itd.. :-) :-)
BTW Miler najbolji strijelac (najvise golova iz najmanje utakmica) i najbolji mladi igrac.
maxell_sarajevo

#35 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

todd_smith wrote:
maxell_sarajevo wrote:
Je li pokusavas da kazes da je Forlan bio bolji igrac ovog SP-a od npr. Xavija?
Po meni Forlan je vodio jednu "malu" ekipu do polufinala i zasluzio je da bude najbolji, svaka cast i Xaviju, al on se nije isticao nesto vise od Casillasa, Vilje, Inieste i Ramosa.
todd_smith

#36 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by todd_smith »

maxell_sarajevo wrote:
Po meni Forlan je vodio jednu "malu" ekipu do polufinala i zasluzio je da bude najbolji, svaka cast i Xaviju, al on se nije isticao nesto vise od Casillasa, Vilje, Inieste i Ramosa.
Ironicno da napises meni A ti kao imas veze :-), nakon takvog komentara :lol: :lol: :lol: :lol:
campa_xxx

#37 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by campa_xxx »

adidas Golden Ball: Diego Forlan (Uruguay)
adidas Silver Ball: Wesley Sneijder (Netherlands)
adidas Bronze Ball: David Villa (Spain)
adidas Golden Boot: Thomas Muller (Germany) - 5 goals, 3 assists
adidas Silver Boot: David Villa (5 goals, 1 assist)
adidas Bronze Boot: Wesley Sneijder (5 goals, 1 assist)
adidas Golden Glove: Iker Casillas (Spain)
Hyundai Best Young Player: Thomas Muller (Germany)
FIFA Fair Play Award: Spain

http://www.fifa.com/worldcup/news/newsi ... trike+gold
Neelix

#38 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Neelix »

to ko xavi-dodajem-najblizem-igracu-i-imam-najbolji-postotak-uspjesnih-pasova neki igrac :-)

Forlan :thumbup:
Dammme

#39 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Dammme »

byNelle wrote:
Dammme wrote:Po meni je MVP Xavi, jer nije statistika ta koja određuje MVP-a. Mladi Miler je otkrovljenje prvenstva i definitivno najprijatnije iznenađenje prvenstva(iako je i u svom klubu bilježio dobre igra, ali pored kloca nije mogao dobiti priliku).
Po ovome bi prvak trebao biti onaj ko igra najljepse , a ne onaj ko zabije vise golova u finalu itd.. :-) :-)
BTW Miler najbolji strijelac (najvise golova iz najmanje utakmica) i najbolji mladi igrac.
Ne majstore, prvak je onaj ko pobijedi u finalu. A MVP znači Most Valuable Player, a ne Most Atractive Player. Dakle igrač koji je najviše koristio svojoj ekipi. Ipak su Švabe tek treće na ovom prvenstvu, što znači da ih njihov MVP (tu se slažem da je to Miler), nije uspio dovesti do titule, za razliku od Xavi-ja koji je to uspio.
Baltazar_khan

#40 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Baltazar_khan »

Mnogi bi žabari dali guuuze da imaju igrača kao što je Xavi :oops:
maxell_sarajevo

#41 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

todd_smith wrote:
maxell_sarajevo wrote:
Ironicno da napises meni A ti kao imas veze :-), nakon takvog komentara :lol: :lol: :lol: :lol:
DIEGO FORLAN dobio je zasluženo - Fifa ga je nagradila Zlatnom loptom za najboljeg igrača SP-a!

Forlan je bio najbolji igrač i strijelac Urugvaja, najugodnijeg iznenađenje prvenstva u Južnoafričkoj Republici, koji je na kraju osvojio četvrto mjesto izgubivši s 3:2 protiv Njemačke utakmicu za treće mjesto.

Uz to je Forlan podijelio i epitet najboljeg strijelca prvenstva. Zabio je Forlan pet pogodaka, kao i David Villa iz Španjolske, Wesley Sneijder iz Nizozemske i Thomas Müller iz Njemačke.

Treba reći da veliki dio od tih pet pogodaka Forlana vjerojatno konkuriraju za ponajbolje na cijelom Mundijalu, budući je Urugvajac uglavnom lomio suparničke vratare udarcima s preko 20 metara.

Uz pobjednika Forlana nominirani su u ovoj konkurenciji još bili Španjolci Iniesta i Villa, Nijemci Müller, Schweinsteiger i Özil, Nizozemci Sneijder i Robben, Argentinac Messi, te Ganac Gyan.

Najboljim mladim igračem je proglašen Thomas Müller iz "elfa", dok je najboljim vratarem proglašen Španjolac Iker Casillas.

Eto ti "strucnjak" pa ti i dalje dizi u nebesa Xavia i Spaniju. ;-)
Samo jos nemoj reci da ovi pojma nemaju o fudbalu.
ProbuseniDolar

#42 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by ProbuseniDolar »

Po meni Miler je najbolji. Momak od 20 godina je doveo Njemacku do polufinala. Mada niko se ne istice toliko od drugih kao npr. Zidane prije 4 odnosno Ronaldo prije 8 godina. Najbolja utakmica ... hmmm ... ni jedna mi ne pada na pamet. ALi kada se osvrnem na prosli mjesec, nema nekih posebnih poteza, golova po kojima ce se pamtiti prvenstvo. SP pratim od ´98 i mogu reci da je ovo najlosije po svemu, igri, potezima, golovima. Vjerujem da za 4 godine nece ostati dogadjaj sa prvenstva koji ce svi pamtiti. Mozda jedino vuvuzele.
Better Man

#43 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Better Man »

Drago mi je sto je Forlan proglasen igracem prvenstva! Cist dokaz da se pravi nogomet jos uvije cijeni! Dole kapa velikom majstoru Diegu Forlanu!
Dammme

#44 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Dammme »

Meni će sa ovog prvenstva ostati u pamćenju Gyanova prečka i Lampardov nepriznati gol.
Po meni je i najbolja utakmica, upravo ova između Gane i Urugvaja. Dosta trke, dobrih pasova, golova i na kraju drama koju ću još dugo pamtiti.
todd_smith

#45 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by todd_smith »

maxell_sarajevo wrote:
todd_smith wrote:
maxell_sarajevo wrote:
DIEGO FORLAN dobio je zasluženo - Fifa ga je nagradila Zlatnom loptom za najboljeg igrača SP-a!

Forlan je bio najbolji igrač i strijelac Urugvaja, najugodnijeg iznenađenje prvenstva u Južnoafričkoj Republici, koji je na kraju osvojio četvrto mjesto izgubivši s 3:2 protiv Njemačke utakmicu za treće mjesto.

Uz to je Forlan podijelio i epitet najboljeg strijelca prvenstva. Zabio je Forlan pet pogodaka, kao i David Villa iz Španjolske, Wesley Sneijder iz Nizozemske i Thomas Müller iz Njemačke.

Treba reći da veliki dio od tih pet pogodaka Forlana vjerojatno konkuriraju za ponajbolje na cijelom Mundijalu, budući je Urugvajac uglavnom lomio suparničke vratare udarcima s preko 20 metara.

Uz pobjednika Forlana nominirani su u ovoj konkurenciji još bili Španjolci Iniesta i Villa, Nijemci Müller, Schweinsteiger i Özil, Nizozemci Sneijder i Robben, Argentinac Messi, te Ganac Gyan.

Najboljim mladim igračem je proglašen Thomas Müller iz "elfa", dok je najboljim vratarem proglašen Španjolac Iker Casillas.

Eto ti "strucnjak" pa ti i dalje dizi u nebesa Xavia i Spaniju. ;-)
Samo jos nemoj reci da ovi pojma nemaju o fudbalu.
cek,cek...izvni ako sam pogresno shvatio..ali, da li si ti uzeo tudje misljenje tj. taj clanak iznad i predstavio to kao TVOJ argument??
burek_in_space

#46 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by burek_in_space »

Neelix wrote:to ko xavi-dodajem-najblizem-igracu-i-imam-najbolji-postotak-uspjesnih-pasova neki igrac :-)

Ko je bolji?! :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#47 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Admir_1984 »

Realno i zasluzeno Forlan najbolji igrac :thumbup:

Inace ovo SP uzas sto se tice lijepih poteza, dobrih golova i slicno
Romanista 101%

#48 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Romanista 101% »

Diego Forlane majstore najbolji si, a i super ti stoji ime :D zasluzio je 100% ovo priznanje i tako mala zemlja kao Urugvaj moze biti ponosna na njega. Drago mi je jer je nagrada pripala onome ko je i potpuno zasluzuje jer je bio najbolji igrac cijelog svjetskog prvenstva.
Baron_Samedi

#49 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by Baron_Samedi »

Neelix wrote:to ko xavi-dodajem-najblizem-igracu-i-imam-najbolji-postotak-uspjesnih-pasova neki igrac :-)

Apsulutna istina. Covjek dodaje do sebe i sad, kao, on neki zeci kretivac...Njahh. :roll: Eno kazu i da Puyol ima skoro 100% tacnih dodavanja. Xavi bi se mogao sjetit i zabit poneki gol, da bi ga se uopste ozbiljno razmatralo. Mislim da nije ni u 10 najboljih vezista. :oops:

Najbolja utakmica - Urugvaj-Njemacka, bez obzira na takmcarsku (ne) vaznost. Najdramaticnija Engleska - Njemacka. Uzela mi je par godina zivota.

Najzasluzniji igrac - Forlan i Shweini. Forlan je gotovo sam vukao ekipu do cetvrtog mjesta. Svaki gol mu je mocan i vazan. S druge strane, Bastian se prometnuo u mozda najboljeg zadnjeg veznog na svijetu a zna i igrat lopte. Odlican olraunder. :thumbup:
cyprus

#50 Re: Najbolji igrac i najbolja utakmica SP-a

Post by cyprus »

Moj tim prvenstva:

1 I. Casillas
2 Maicon
3 G. van Bronckhorst
4 A. Friedrich
5 C. Puyol
6 Xavi
7 W. Sneijder
8 T. Müller