PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Drule_sa
#26 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Ja po gradu vozim 206 1.2 benzin 2 vrata.Motor je 44 KW,i auto onako solidno ide.Preso je 92k , do sada samo mijenjan druk lezaj na njemu jer se stari bio sasuo skoro odmah nakon kupovine, al vozim ga tek 2k kilometara, tako da nez kolko je moje misljenje validno.Ugl, nisam nesto zadovoljan.Auto svo skripi kad se prelazi preko rupa, trese se ko ludo i proizvodi dosta cudnih zvukova, obzirom na relativno malu kilometrazu.
Sa druge strane, za sve malo duze relacije vozim Audia 6, 180KS, tako da nije nista cudno sto mi ovaj pezo ovako slabo izgleda...
Sa druge strane, za sve malo duze relacije vozim Audia 6, 180KS, tako da nije nista cudno sto mi ovaj pezo ovako slabo izgleda...
- Jimmy_The_Saint
#27 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Je, fakar, SAMO 92.000 km.
Budi realan, to niti je Audi niti treba biti. A bit će da si pazario žešće handreno auto, dešava se.
Budi realan, to niti je Audi niti treba biti. A bit će da si pazario žešće handreno auto, dešava se.
- mastermirne
#28 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Pozdrav,
I ja mislim uzimati baš 206 1.4 benzinac zbog toga što jefitniji od HDI. Mene zanima koliko više troše benzinci od HDI modela?
I ja mislim uzimati baš 206 1.4 benzinac zbog toga što jefitniji od HDI. Mene zanima koliko više troše benzinci od HDI modela?
- respo
#29 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
ja sam imao taj 1.4 8v al stvano ne znam kolio je trosio
znam da kad se upali klima onda je trom uz brdo bas se primjecivalo
a po ravnom je bio ok fino je vukao i s klimom
i sta je zanimljivo sada vozim 2.0 i manje trosi od tog 1.4
znam da kad se upali klima onda je trom uz brdo bas se primjecivalo
a po ravnom je bio ok fino je vukao i s klimom
i sta je zanimljivo sada vozim 2.0 i manje trosi od tog 1.4
- Irelevantan
#30 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
1.4 HDI ni pod razno...bar se meni nije svidio...sporrrrrrrrrrrrr u pm...i redovno se gasi ako hoćeš da malo brže kreneš (recimo da se ubaciš negdje) a nisi prije toga stisnuo gas i obrtaje dignuo u nebesa..jbg..e jest da troši ko upaljač...
1.6 16 v vozio ...ide solidno...
mjenjači su im ć.una...
moje lično mišljenje .... auto za žene....
mjenjači su im ć.una...
- mastermirne
#31 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Po čemu misliš da je 206 auto za ženeIrelevantan wrote:1.4 HDI ni pod razno...bar se meni nije svidio...sporrrrrrrrrrrrr u pm...i redovno se gasi ako hoćeš da malo brže kreneš (recimo da se ubaciš negdje) a nisi prije toga stisnuo gas i obrtaje dignuo u nebesa..jbg..e jest da troši ko upaljač...
mjenjači su im ć.una...
- Better Man
#32 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Sva Hatback auta su auta sa 5 ili 3 vrata. Auta kod kojih se gepek otvara na nacin da se zajedno sa metalnim ili limenim dijelom podize i zadnje staklo su auta koja imaju 3 ili 5 vrata i vi mozete uci u ato kroz gepek i zato se zovu vrata, a ne poklopac gepeka. S druge strane sedan auta imaju iskljucivo 4 vrata ili dvoja, jer kod njih se gepek otvara na naci da se podize samo metalni ili limeni dio bez stakla i vi ne mozete kroz gepek uci u auto i to je klasicni poklopac gepeka, a ne vrata. I da dodam da su kabrioleti auta sa 2 vrata.
-
Drule_sa
#33 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Ma ono, boli me briga za njegaJimmy_The_Saint wrote:Je, fakar, SAMO 92.000 km.![]()
On je islkljucivo tu samo da ne bi moro da se brinem ocel ovog ko dic sa parkinga ili nece.A i preko rupa sa 60 i kez na faci.Ovaj moj ima samo osnovnu opremu, a nista vise mi i ne treba,Potrosnja je takva da ga sipam za cenera i vozam par dana bez problema....Znaci oko 80 km uspijem sa tim da napravim po gradu....
-
Blobi
#34 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Skoda Superb i TwinDoor. Imas ujedno 4, a i 5 vrata, sve zavisi koje dugme na kljucu pritisnesBetter Man wrote:Sva Hatback auta su auta sa 5 ili 3 vrata. Auta kod kojih se gepek otvara na nacin da se zajedno sa metalnim ili limenim dijelom podize i zadnje staklo su auta koja imaju 3 ili 5 vrata i vi mozete uci u ato kroz gepek i zato se zovu vrata, a ne poklopac gepeka. S druge strane sedan auta imaju iskljucivo 4 vrata ili dvoja, jer kod njih se gepek otvara na naci da se podize samo metalni ili limeni dio bez stakla i vi ne mozete kroz gepek uci u auto i to je klasicni poklopac gepeka, a ne vrata. I da dodam da su kabrioleti auta sa 2 vrata.
- Ateista
- respo
#36 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
otkad je skoda superb hatchback?Blobi wrote:
Skoda Superb i TwinDoor. Imas ujedno 4, a i 5 vrata, sve zavisi koje dugme na kljucu pritisnes.
-
sabanss
#37 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Uvijek i vazdarespo wrote:otkad je skoda superb hatchback?Blobi wrote:
Skoda Superb i TwinDoor. Imas ujedno 4, a i 5 vrata, sve zavisi koje dugme na kljucu pritisnes.
- Ateista
#38 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Onako generalno sam cuo da se zale, da puno para daju na odrzavanje.respo wrote: ateista ne znam na sta se konkretno zale
rekao sam gore da su do 2003-e imali problema sa elektronikom i sa mogucnoscu kvara motora ovo sa motorom je cak bilo samo u britaniji za kontinentalnu nisam cuo al eto za svaki slucaj
Ja nemam problema sa motorom, sad za sad mi odlicno radi.
Zaboravio sam dodati i za elektroniku, ali su manje bitne stvari, automatski brisac poludi svakih nekoliko minuta ili kad malo ubrzam, cesto mi pokazuje airbag i ABS failure, airbag definitivno nisam isprobavao ali ABS radi - provjereno, vjerovatno i airbag radi a samo zeza elektronika, mislim da je osjetljiva na vodu.
Ponekad brzinomjer crke na par minuta pa opet proradi ali to je rijetkost.
Uglavnom se svodi na lafete, poluosovine, lezajeve i slicno...eh sada posto vecina vozi starije od 2003 znaci vrlo je moguce da imaju problema zbog tih propusta
al i to nije sada da visis u servisu nego kako kod koga
krajnice lafete podvozje se kvari kao i kod ostalih zahvaljujuci nasim cestama
sto znaci da tu nema iznimke u odnosu na bilo koju marku auta mozda malo vise francuzi posto su mekaniji al ajd to je druga tema
jesi li ti peh ili nisi ne znam al nije iskljuceno da kupis i novog pa da imas problema (iz iskustva mene i poznanika kupili skoro u isto vrijeme nove pezoe ja bez problema vozio on maltene radno vrijeme provodio u servisu)
Sa ovim se ne bih slozio, nravno kada poredis sa golfom2, zato sto ni Peugeot-a ne odrzavam u ovlastenom, cisto poredjenje cijene dijelova, bez ugradnje, razlika je drasticna. Naravno, kao sto kazes, svaki luksuz se placa, normalno je da se ne moze porediti sa Golfom2, samo sam se nadao da ce dijelovi duze trajati...e sada sto se cijena tice
ja ga odrzavam u ovlastenom i raniji 206 i cc-a
kod cc-a su malo skuplji dijelovi al svaki luksuz se placa
sto se tice cijene uopste nisu visoke ako uporedimo da bilo koje auto odrzavas u ovlastenom
onda je i golf skup sto se tice odrzavanja
a to sto ljudi prave kod "sabana" je druga prica zato je golf jeftin jer ga zna popraviti svaki iole mehanicar (nemoj se sta uvrijediti ateist jer sam vidio da si vozio golfa ali je cinjenica da je tako ne samo sa golfom nego i opelima klincima palcima al eto golf je najzastupljeniji pa njega uzimam za primjer)
Sa druge strane, moram priznati i da sa ovim autom prelazim znatno vise kilometara mjesecno, sto nije bas zanemarljivo.
Nemam se sta uvrijediti, u potpunosti si u pravu, zbog toga i navodim ovo, cinjenica je da nije bas jeftin za odrzavati a moze se relativno povoljno kupiti. Mislim da je to posteno reci zbog onih koji imaju namjeru da ga kupe, ne da ih odgovorim (meni licno ipak vrijedi tih para, pogotovo zbog dobrog odnosa snage i potrosnje) vec da znaju sta ih ocekuje.to sto raja kupi auto koje ne moze odrzavati je njihov problem licni zato se i zale (isto nemoj se uvrijediti ne odnosi se licno na tebe al ako si takav onda si sam kriv kao sto bi i sebe krivio jer sam mogao ja nabaviti X5 da vozim al ne bi imao ni za guma a kamoli da ga servisiram a to mi ne treba)
I sa ovim se slazem.znaci kad se sve stavi na papir 206 je veoma dobro auto cak i ovdje sve ga vise ima bez obzira sto je trziste vw-a
rekoh ranije izgleda da 206 postaje dvica danasnjeg doba moje neko misljenje
Last edited by Ateista on 14/07/2010 14:08, edited 1 time in total.
- Ateista
#39 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Veliki servis je definitivno jeftiniji kod Peugeota, za 206 dodje i jos manje, cini mi se oko 300 dijelovi plus ruke.Grga07 wrote:sto se tice djelova, evo malo orijentacije veliki + mali servis za pug 307 2.0HDi 504km, skoda fabia tdi veliu + mali servis 700km, pa vi vidite skupo, ovo ono
Opet, moram naglasiti da je meni bio šok jer sam presao sa Golfa2, tu je definitivno ogromna razlika.
- Ateista
#40 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
I mene zanima po cemu je to auto za zene, i po cemu se uopste razlikuju muska i zenska auta?Irelevantan wrote:1.4 HDI ni pod razno...bar se meni nije svidio...sporrrrrrrrrrrrr u pm...i redovno se gasi ako hoćeš da malo brže kreneš (recimo da se ubaciš negdje) a nisi prije toga stisnuo gas i obrtaje dignuo u nebesa..jbg..e jest da troši ko upaljač...
mjenjači su im ć.una...
Ja ih razlikujem samo po izgledu, zene imaju drugaciji ukus i biraju odredjeni tip auta, ali ni po tom pitanju se ne bih slozio da je ovo zenski auto.
Sta je problem sa mjenjacem, ja nisam primijetio nikakav problem?
-
Niqhtmare
#41 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Takoder imam namjeru da kupim 206icu 1.4 pug 2004 godiste. preso cca 55000 km - provjereno iz prve ruke. Interesuje me posto su dijelovi u BiH?
-
lavic
#42 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Meni nije skup za odrzavanje, ali i ne kvari se tako da ne brines.Niqhtmare wrote:Takoder imam namjeru da kupim 206icu 1.4 pug 2004 godiste. preso cca 55000 km - provjereno iz prve ruke. Interesuje me posto su dijelovi u BiH?
-
Niqhtmare
#43 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
ok hvala
nadam se da nece biti ni meni 
- respo
#44 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
superb je sedan a ne hatchbacksabanss wrote:Uvijek i vazdarespo wrote:otkad je skoda superb hatchback?Blobi wrote:
- respo
#45 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
pa nemoj porediti golf 2 i 206 poredi recimo pola od 98 pa naovamo i 206 to je bolja usporedba pa pogledaj odrzavanje jednog i odrzavanje drugogAteista wrote: Sa ovim se ne bih slozio, nravno kada poredis sa golfom2, zato sto ni Peugeot-a ne odrzavam u ovlastenom, cisto poredjenje cijene dijelova, bez ugradnje, razlika je drasticna. Naravno, kao sto kazes, svaki luksuz se placa, normalno je da se ne moze porediti sa Golfom2, samo sam se nadao da ce dijelovi duze trajati...
Sa druge strane, moram priznati i da sa ovim autom prelazim znatno vise kilometara mjesecno, sto nije bas zanemarljivo.
- Ateista
#46 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
U pravu si, to sam samo napisao da mi je bio šok kad sam presao sa auta kod kojeg vecinu dijelova mozes kupiti na trafici za cenera, na znatno noviji i osjetljiviji, vjerovatno bi isto bilo i da sam kupio pola tih godina.respo wrote:pa nemoj porediti golf 2 i 206 poredi recimo pola od 98 pa naovamo i 206 to je bolja usporedba pa pogledaj odrzavanje jednog i odrzavanje drugogAteista wrote: Sa ovim se ne bih slozio, nravno kada poredis sa golfom2, zato sto ni Peugeot-a ne odrzavam u ovlastenom, cisto poredjenje cijene dijelova, bez ugradnje, razlika je drasticna. Naravno, kao sto kazes, svaki luksuz se placa, normalno je da se ne moze porediti sa Golfom2, samo sam se nadao da ce dijelovi duze trajati...
Ovo sto si citirao je star post, sad kad malo razmislim nakon duzeg vremena po kakvoj cesti ga vozim svaki dan - odlicno se drzi.
- loodiak
#47 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Kupujem pezoa 206 ... Da li ima neko da prodaje po povoljnoj cijeni ... hvala
- scorpion7
#48 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Drug sad kad te pritisnu oni silni majstori voznje i odrzavanja brzine do 43kmh sto su te na onim prijasnjim temama izjahali....kako mozes ti sa 206-om voziti iznad 70 i osjecat se sigurnoAteista wrote:U pravu si, to sam samo napisao da mi je bio šok kad sam presao sa auta kod kojeg vecinu dijelova mozes kupiti na trafici za cenera, na znatno noviji i osjetljiviji, vjerovatno bi isto bilo i da sam kupio pola tih godina.respo wrote:pa nemoj porediti golf 2 i 206 poredi recimo pola od 98 pa naovamo i 206 to je bolja usporedba pa pogledaj odrzavanje jednog i odrzavanje drugogAteista wrote: Sa ovim se ne bih slozio, nravno kada poredis sa golfom2, zato sto ni Peugeot-a ne odrzavam u ovlastenom, cisto poredjenje cijene dijelova, bez ugradnje, razlika je drasticna. Naravno, kao sto kazes, svaki luksuz se placa, normalno je da se ne moze porediti sa Golfom2, samo sam se nadao da ce dijelovi duze trajati...
Ovo sto si citirao je star post, sad kad malo razmislim nakon duzeg vremena po kakvoj cesti ga vozim svaki dan - odlicno se drzi.
- Ateista
#49 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
scorpion7 wrote:Drug sad kad te pritisnu oni silni majstori voznje i odrzavanja brzine do 43kmh sto su te na onim prijasnjim temama izjahali....kako mozes ti sa 206-om voziti iznad 70 i osjecat se sigurnoAteista wrote:U pravu si, to sam samo napisao da mi je bio šok kad sam presao sa auta kod kojeg vecinu dijelova mozes kupiti na trafici za cenera, na znatno noviji i osjetljiviji, vjerovatno bi isto bilo i da sam kupio pola tih godina.respo wrote: pa nemoj porediti golf 2 i 206 poredi recimo pola od 98 pa naovamo i 206 to je bolja usporedba pa pogledaj odrzavanje jednog i odrzavanje drugog
Ovo sto si citirao je star post, sad kad malo razmislim nakon duzeg vremena po kakvoj cesti ga vozim svaki dan - odlicno se drzi.![]()
![]()
-
Ena432
#50 Re: PEUGEOT 206 MIŠLJENJA KORISNIKA
Cao svima. Citala sam neka misljenja za peugeot 206 pa me zanimaju sad malo novija iskustva. Ja sam pocetnica, imam namjeru kupiti 206. Kakvo je auto, da li je udobno, lahko za upravljati...? Sva iskustva i preporuke bi mi dobro dosle.