Neki čekaju na finale "odvajkada", pa su mogli još malo.todd_smith wrote:ma vala kada su cekali od `78me mogu jos malohz__semir wrote:Prvi put nakon 1978. godine u finalu se susreću ekipe koje nikad dotad nisu bile prvaci svijeta.
Zanimljivo i tad je jedna od te dvije ekipe bila Holandija, a druga Argentina. Red bi bio da se sad stvari obrnu![]()
Holandija - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#26 Re: Holandija - Španija
Last edited by Bosanski_kralj on 08/07/2010 00:51, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#27 Re: Holandija - Španija
ultima_palabra wrote:Tom smradu treba sudija dati žuti karton čim izađe na teren, čisto radi upozorenjaBosanski_kralj wrote:Van Bomel kad Špance počne "kositi", više će vremena provesti ležeći, nego na nogama.
Nije mu to bio parni karton, pa će igrati. A kartoni zarađeni do polufinala su izbrisani.test01
van bommel je dobio zuti u prosloj utakmici, znaci da ne igra finale,zar ne?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#28 Re: Holandija - Španija
Kako cu samo da uzivam u porazu nidjevezne reprezentacije holandije!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#29 Re: Holandija - Španija
Nikada se ne zna. uvijek se moze desiti neka "kompilacija" tipa: dva penala za Holandiju,ili brzi crveni karton za Spaniju,mozda i nesto kao sa nasom reprezentacijom kada su nam dali gol u '97 minuti,da se grcevito brane ,da Spanci pogode 4 stative 3 precke i fule 2 puta sa dva metra.
Nikada se ne zna,ali objektivno,ne navijacki gledano,Spanija uzima ovo.
Nikada se ne zna,ali objektivno,ne navijacki gledano,Spanija uzima ovo.
-
Static-X
#30 Re: Holandija - Španija
Pokupih par zanimlivosti sa yahoo
pa podeblja meni interesantne
1. This year's final will be the first time a team from Europe wins the tournament outside of Europe. Only Brazil and Argentina have won away from their home continent.
2. This is the first final that will not feature one of Argentina, Brazil, Germany or Italy.
3. It will be Spain's first time in the final. Their best performance so far is fourth place in the 1950 edition, and this tournament is the first since then that they have even reached the semifinals.
4. This could be the Netherlands' first World Cup victory, if they overcome David Villa et al. They've been losing finalists twice.
5. If you followed the two previous points closely enough, you will see that World Cup 2010 will definitely see a first-time winner.
6. Additionally, it's also the first time the Netherlands will not face the host nation in the final. In 1974 they lost 2-1 to West Germany in Munich, and in 1978 they succumbed to Argentina 3-1 in Buenos Aires.
7. The game will also be the first time either manager has won anything on the international stage. Bert van Marwijk has won the UEFA Cup and the Dutch version of the FA Cup with Feyenoord, and Vicente del Bosque won the Champions League, La Liga, the Supercopa de Espana, the UEFA Super Cup and the Intercontinental Cup with Real Madrid.
8. It's the first time a psychic octopus has shaped the outcome of the final. If Germany had managed to prevail over the Spanish, this would also have been the first time a mollusk would have had the chance to reveal the outcome of a final before it took place.
9. The final will be the first game in this tournament that Fernando Torres maybe thinks about possibly scoring a goal. If he plays, that is.
10. And finally, the final will give you your first chance to talk about something other then LeBron this week.
1. This year's final will be the first time a team from Europe wins the tournament outside of Europe. Only Brazil and Argentina have won away from their home continent.
2. This is the first final that will not feature one of Argentina, Brazil, Germany or Italy.
3. It will be Spain's first time in the final. Their best performance so far is fourth place in the 1950 edition, and this tournament is the first since then that they have even reached the semifinals.
4. This could be the Netherlands' first World Cup victory, if they overcome David Villa et al. They've been losing finalists twice.
5. If you followed the two previous points closely enough, you will see that World Cup 2010 will definitely see a first-time winner.
6. Additionally, it's also the first time the Netherlands will not face the host nation in the final. In 1974 they lost 2-1 to West Germany in Munich, and in 1978 they succumbed to Argentina 3-1 in Buenos Aires.
7. The game will also be the first time either manager has won anything on the international stage. Bert van Marwijk has won the UEFA Cup and the Dutch version of the FA Cup with Feyenoord, and Vicente del Bosque won the Champions League, La Liga, the Supercopa de Espana, the UEFA Super Cup and the Intercontinental Cup with Real Madrid.
8. It's the first time a psychic octopus has shaped the outcome of the final. If Germany had managed to prevail over the Spanish, this would also have been the first time a mollusk would have had the chance to reveal the outcome of a final before it took place.
9. The final will be the first game in this tournament that Fernando Torres maybe thinks about possibly scoring a goal. If he plays, that is.
10. And finally, the final will give you your first chance to talk about something other then LeBron this week.
-
Static-X
#31 Re: Holandija - Španija
Iskreno ljudi nije sto sam navijao za Njemacku al budimo realni; mislim da su svabe bili jedini tim koji je dogurao tako daleko sa atraktivnom igrom i srusivsi dvije velike reprezentacije na njihovom putu do polufinala, realno oni su najvise zasluzli da osvoje prvenstvo da su se bar malo vise potrudili protiv spanaca.
Gledajuc spaniju - jaka ekipa nema sta ali nisu nista pokazali - ako osvoje bice isto ko itaijani proslog prventva nako na guzove.
Pogledajmo samo rezultate, jedinu utakmicu koju su dobili vise od 2 razlike - honduras ostalo sve 1:0 2:1 sramota.
Holandija nesto malo vise efikasnija medjutim nisu ni oni nesto bog zna pokazali.
Al eto valjda nije sve u atraktivnosti bitno je pobjedti pa makar i na guzove.
Sada vec kad je prvestvo pri kraju mogu slobodno reci da sam ocekivao puno vise.
Zvjezde se nisu pokazale, nije bilo neki atraktivni poteza, nije bilo previse golova, neke ekipe su podbacile ne ocekivano, vuvuzele
.... da cekamo slijedece i da se nadamo boljem 
Gledajuc spaniju - jaka ekipa nema sta ali nisu nista pokazali - ako osvoje bice isto ko itaijani proslog prventva nako na guzove.
Pogledajmo samo rezultate, jedinu utakmicu koju su dobili vise od 2 razlike - honduras ostalo sve 1:0 2:1 sramota.
Holandija nesto malo vise efikasnija medjutim nisu ni oni nesto bog zna pokazali.
Sada vec kad je prvestvo pri kraju mogu slobodno reci da sam ocekivao puno vise.
Zvjezde se nisu pokazale, nije bilo neki atraktivni poteza, nije bilo previse golova, neke ekipe su podbacile ne ocekivano, vuvuzele
-
sumirprimus
#32 Re: Holandija - Španija
Jel ono bi u osmini finala,kad rekose dominacija juznoamerickih ekipa,a sinoc prije zvizduka tri europske repke dosle do kraja...
Nadam se Spanija,
Nadam se Spanija,
- jeza u ledja
#33 Re: Holandija - Španija
Od pocetka sam mislio da je Spanija glavni favorit. Mislim da je to bilo vise nego ocigledno iz vise razloga. Ako se gleda sam tim na svakom mjestu ne mogu se porediti ni sa kime, cak ni sa Brazilom. Jos da ne kazemo da su u zadnjih ne znam 30+ utakmica imali samo jedan poraz, da su uzeli sve u kvalifikacijama, itd. Samo je bilo pitanje hoce li zeznuti negdje na putu do finala. Mislim da Spanija ima jedan od najboljih timova koji su ikad postojali. Zbog toga su izraziti favorit u finalu.
No, drago mi je sto je i Holandija tamo, mada u njoj danas igraju krkani za koje bi najradije da ih izbace iz finala. Holandiji je ovo trece finale i vala vrijeme je da ga uzmu. Zbog ono "treca sreca" ne bi me cudilo da narandjasti naprave iznenadjenje.
A fakat na kraju ispade sasvim nekako neocekivano finale. Od kad znam za sebe maltene u finalima gledam Brazil, Njemacku, Argentinu, Italiju, i eto par puta Francusku. Napokon jedno finale gdje su neki sasvim novi igraci u opticaju.
No, drago mi je sto je i Holandija tamo, mada u njoj danas igraju krkani za koje bi najradije da ih izbace iz finala. Holandiji je ovo trece finale i vala vrijeme je da ga uzmu. Zbog ono "treca sreca" ne bi me cudilo da narandjasti naprave iznenadjenje.
A fakat na kraju ispade sasvim nekako neocekivano finale. Od kad znam za sebe maltene u finalima gledam Brazil, Njemacku, Argentinu, Italiju, i eto par puta Francusku. Napokon jedno finale gdje su neki sasvim novi igraci u opticaju.
- ultima_palabra
#34 Re: Holandija - Španija
Static-X wrote:Iskreno ljudi nije sto sam navijao za Njemacku al budimo realni; mislim da su svabe bili jedini tim koji je dogurao tako daleko sa atraktivnom igrom i srusivsi dvije velike reprezentacije na njihovom putu do polufinala, realno oni su najvise zasluzli da osvoje prvenstvo da su se bar malo vise potrudili protiv spanaca.
Zvjezde se nisu pokazale, nije bilo neki atraktivni poteza, nije bilo previse golova, neke ekipe su podbacile ne ocekivano, vuvuzele.... da cekamo slijedece i da se nadamo boljem
Nisu se potrudili Nijemci, mrsko im nešto bilo igrati u polufinalu SP
Ok, nisu Španci pokazali svu moć svoje igre, ali i ovo je bilo dovoljno...da ne govorim da protiv njih skoro svi igraju bunker
- Obuca9
#35 Re: Holandija - Španija
Malo je reći da im je glupa ova deseta tačka, ali dobro, tipično američkiStatic-X wrote:Pokupih par zanimlivosti sa yahoopa podeblja meni interesantne
![]()
- mgogic
#36 Re: Holandija - Španija
Necu da navijam za Holandiju 11.jula pa kad bi sve puklo!
- Meho Kodro
#37 Re: Holandija - Španija
Onda nek furije dadnu pokal Novom Zelandu (il neka ga prepolove)star(i)mo wrote:Uzme li ovo Spanija, Novi Zeland ce biti jedina ekipa bez poraza na SP 2010!![]()
- zlaataan
#38 Re: Holandija - Španija
Oranje 
- Logovan
#39 Re: Holandija - Španija
ma zna se ko dobija u finalu....ne treba se ni igrati utakmica

-
Static-X
#40 Re: Holandija - Španija
Pazi nisam ni pomislio da omalovazavam spanski tim - to je ipak jak stroj - ja samo govorim o tome kako su nastupili na prvestvu. Vec ako dodju do titule mogli su to u malo boljem stilu jer imaju kadra za to. Ko zna mozda nam pruze odlicnu partiju u finaluultima_palabra wrote:Static-X wrote:Iskreno ljudi nije sto sam navijao za Njemacku al budimo realni; mislim da su svabe bili jedini tim koji je dogurao tako daleko sa atraktivnom igrom i srusivsi dvije velike reprezentacije na njihovom putu do polufinala, realno oni su najvise zasluzli da osvoje prvenstvo da su se bar malo vise potrudili protiv spanaca.
Zvjezde se nisu pokazale, nije bilo neki atraktivni poteza, nije bilo previse golova, neke ekipe su podbacile ne ocekivano, vuvuzele.... da cekamo slijedece i da se nadamo boljem
Pročitaj malo šta su izjavili selektor i igrači Njemačke, kakvi crni guzovi...
Nisu se potrudili Nijemci, mrsko im nešto bilo igrati u polufinalu SP![]()
Ok, nisu Španci pokazali svu moć svoje igre, ali i ovo je bilo dovoljno...da ne govorim da protiv njih skoro svi igraju bunker
- ultima_palabra
#41 Re: Holandija - Španija
Dosta su neefikasni, u tom segmentu priznajem da Holandija ima bolji procenat realizacije...ali valja Holanđanima doći do gola prvo da bi mogli zabitiStatic-X wrote:Pazi nisam ni pomislio da omalovazavam spanski tim - to je ipak jak stroj - ja samo govorim o tome kako su nastupili na prvestvu. Vec ako dodju do titule mogli su to u malo boljem stilu jer imaju kadra za to. Ko zna mozda nam pruze odlicnu partiju u finalu
-
Static-X
#42 Re: Holandija - Španija
Bas, zamisli osvoje nedaj Boze i taj dan citava holandija slavi...mgogic wrote:Necu da navijam za Holandiju 11.jula pa kad bi sve puklo!
-
Static-X
#43 Re: Holandija - Španija
Ako sta uspiju uspjece preko snajdera i robena. Bez sumnje bice jaka utakmica jos samo da hoce biti malo otvorenija da bude vise golova.ultima_palabra wrote:Dosta su neefikasni, u tom segmentu priznajem da Holandija ima bolji procenat realizacije...ali valja Holanđanima doći do gola prvo da bi mogli zabitiStatic-X wrote:Pazi nisam ni pomislio da omalovazavam spanski tim - to je ipak jak stroj - ja samo govorim o tome kako su nastupili na prvestvu. Vec ako dodju do titule mogli su to u malo boljem stilu jer imaju kadra za to. Ko zna mozda nam pruze odlicnu partiju u finalu
-
udrch
#44 Re: Holandija - Španija
Ja mislim da će ko pobjedi biti prvak svijeta i zvanično najbolja reprezentaija na svijetu..
Davno sam rekao da će to biti Španci, jer ih je zaista teško pobijediti..
Davno sam rekao da će to biti Španci, jer ih je zaista teško pobijediti..
- zecko_kupuz
#45 Re: Holandija - Španija
Zamolio bih admina da opomene likove koji upliću politiku u ovu temu - 11. juli 
- Eweleen
#46 Re: Holandija - Španija
Holandija ne može pobijedit na 11. juli. Španci će da ih naruže isto ko i Njemce.
- mgogic
#47 Re: Holandija - Španija
Niko ne voli dupeulizivace!zecko_kupuz wrote:Zamolio bih admina da opomene likove koji upliću politiku u ovu temu - 11. juli
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#48 Re: Holandija - Španija
en Paul Hobotnica daje prognozu za finale....milju ulažem 
-
harleyquinn
#49 Re: Holandija - Španija
kakav je ono samo strrucnjakpici wrote:en Paul Hobotnica daje prognozu za finale....milju ulažem
gledati holandjane kako skakucu u onim narandzastim dresovima - smijesno
gledati spance kako uzimaju titulu - neprocjenjivo
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#50 Re: Holandija - Španija
Gledati tuzna lica Van Bomela, Robena, Persia, Kuyta, De Jonga, Heitinge..........neprocjenjivo!harleyquinn wrote:kakav je ono samo strrucnjakpici wrote:en Paul Hobotnica daje prognozu za finale....milju ulažem
gledati holandjane kako skakucu u onim narandzastim dresovima - smijesno![]()
gledati spance kako uzimaju titulu - neprocjenjivo