AmADin_gospo wrote:jebali vas sviju ležeči policajci, dabogda vam u haustoru na svakoj stepenici bili dabogda vam po 5 komada u svakoj sobi montirali... osta bez bubrega radi vas i njih, a amortizere, kugle, krajnice, selene, mjenjam kad i ulje u autu.
nije vam dosta rupa i šahtova po ulicama pa ste našli na par pravih cesti njih da postavljate.
ležeči policajac NIJE RJEŠENJE, rješenje je kazna od 500 KM i oduzimanje vozačke, zapljena auta 7 dana za prekoračenje od 10 km/h pored škole ili bolnice, pa da vidite ko će jurcati.
LEZECI POLICAJCI-KAKO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- DoradO
#26 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
- sarajlija1965
#27 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Nikako mi nisu jasni ovakvi likovi... Pa iza zgrade koja je an face nalaze se dvije osnovne skole, a Shopping je (nazalost) postao leglo papaka koji se ku**e sa automobilima koje im je babo kupio od provizije na bijelom i zutom.Romeo 80 wrote:Ne mogu da vjerujem da su ovaj kretenluk sami građani tražili! Danas prolazim ovuda i pored svih rupa (ma šta rupa, kratera) na cestama moram još uništavati auto na onim preprekama veličine Mount Everesta. I još piše "zona 30 km/h" a moraš u prvu prebaciti da bi prešao preko onog govneta! Da je bogdo da mogu proći sa 30 km/h, već je ovako i 13 previše.Control panel wrote:konacno smo pobijedili![]()
postavljaju lezece policajce oko shopinga na grbavici. trebalo nam je 6 godina raznih procedura i inicijativa.
danas samo skripe gume od onih sto voze trke oko shopinga.![]()
![]()
Zbog par debila koji se trkaju tuda sad trebaju ispaštati svi normalni vozači ili nam je rješenje svima kupovina kakvih terenaca?! Pa zar nije lakše postaviti par policajaca (vertikalnih a ne horizontalnih) da dežuraju na kritičnim mjestima i pale po džepu samozvane trkače (čitaj idiote)?!
I sad kad padne prvi snijeg moraće ponovo skidati onu skalameriju...
Usput, uvijek ima rijesenje: vratis se u rodno selo, fino odes na rodnu njivu, pa tamo pici koliko hoces...
- svakako_lud
#28 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Način pisanja i ophođenja ovih kojima smetaju ležeći u blizini škole dovoljno govori o kakvim se mozgovima radi. I oko Hrasnog su pored škole postavili iste i jedino što im mogu prigovoriti je što nisu postavili i kojeg na izlazu sa samog Trga Heroja pored toplane jer delegati proleću tuda tako da mi nikako nije jasno kako još niko nije poginuo na toj kratkoj relaciji...
Napokon jedna stvar za koju se i policiji ili ko već to odlučuje može dati
Napokon jedna stvar za koju se i policiji ili ko već to odlučuje može dati
- johntra
#29 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
do neki dan sam psovao Mostar, jer je pun ovih govana...a pogledaj sad kod mene u mahali...što se tiče ove slike, ovdje se nikako ne može razviti velika brzina, jer se odmah poslije toga mora skrenuti desno...svaka čast za ležeće u ulici K.Kapetanovića, ali pred pekarom nikako nemaju potrebe...ta je ulica uvijek puna auta koje stoje ispred pekare i nikada nije zabilježena neka nesreća, a i raja vozi opreznije...ista stvar je i sa Trgom, svaka čast za ležeće u ulici Porodice Ribar, ali za one u Džamijskoj fakat nema potrebe, jer se zaista radi o kratkim ulicama na kojima se ne može razviti velika brzina...i da, do sada nikada nije zabilježena nesreća sa udaranjem pješaka ili školarca, osim sudara radi oduzimanja prednosti na navedenoj raskrsnici...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#30 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Udahni duboko pa pročitaj ponovo šta sam napisao! Ako postoji problem sa manijacima koji voze kako im se ćefne postoje za to efikasnija rješenja od postavljanja prepreka koje su toliko velike da uništavaš donji postroj auta kao da je napravljen od stiropora.sarajlija1965 wrote:Nikako mi nisu jasni ovakvi likovi... Pa iza zgrade koja je an face nalaze se dvije osnovne skole, a Shopping je (nazalost) postao leglo papaka koji se ku**e sa automobilima koje im je babo kupio od provizije na bijelom i zutom.Romeo 80 wrote:Ne mogu da vjerujem da su ovaj kretenluk sami građani tražili! Danas prolazim ovuda i pored svih rupa (ma šta rupa, kratera) na cestama moram još uništavati auto na onim preprekama veličine Mount Everesta. I još piše "zona 30 km/h" a moraš u prvu prebaciti da bi prešao preko onog govneta! Da je bogdo da mogu proći sa 30 km/h, već je ovako i 13 previše.Control panel wrote:konacno smo pobijedili![]()
postavljaju lezece policajce oko shopinga na grbavici. trebalo nam je 6 godina raznih procedura i inicijativa.
danas samo skripe gume od onih sto voze trke oko shopinga.![]()
![]()
Zbog par debila koji se trkaju tuda sad trebaju ispaštati svi normalni vozači ili nam je rješenje svima kupovina kakvih terenaca?! Pa zar nije lakše postaviti par policajaca (vertikalnih a ne horizontalnih) da dežuraju na kritičnim mjestima i pale po džepu samozvane trkače (čitaj idiote)?!
I sad kad padne prvi snijeg moraće ponovo skidati onu skalameriju...
Usput, uvijek ima rijesenje: vratis se u rodno selo, fino odes na rodnu njivu, pa tamo pici koliko hoces...
A pitaću te da li si za ova ležeća govna kad ti (ne budi primijenjeno) zatrebaju kola hitne pomoći ili vatrogasci! Promijenićeš onda ploču. To su i razlozi zbog kojih se u Njemačkoj vodila rasprava o stvarnoj efikasnosti takve vrste smanjivanja brzine vozila (više štete nego koristi)...
Za ovo boldovano, ne znam na kakvu njivu da se vratim jer je na Jezeru nemam...
-
zelenashica
#31 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Meni je vala važnije moje dijete nego bijesno auto mog cijenjenog komšije.Nakon mjeseci i mjeseci molbi da kroz ulicu ne ide sa 120km/h,par pokušaja i prijavi policije(koja samo dođe pozdravi ga i s njim popije pivoControl panel wrote:
jeli tebi vaznije tvoje dijete ili necije od hebenog auta.
helem istresem tačkice betona,malo zagladim i eno ga sad vozi 10km/h...
Znam zloćko sam.....ali moje dijete je sad koliko toliko sigurnije
Last edited by zelenashica on 30/10/2010 17:06, edited 1 time in total.
- Control panel
#32 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ima i treca skola, muzicka ili baletna, plus obdaniste. plus naseljeno mjesto. ali hajde ti sirovini dokazi da je sekundarna.sarajlija1965 wrote:
Nikako mi nisu jasni ovakvi likovi... Pa iza zgrade koja je an face nalaze se dvije osnovne skole, a Shopping je (nazalost) postao leglo papaka koji se ku**e sa automobilima koje im je babo kupio od provizije na bijelom i zutom.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#33 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
zelenashica wrote:Meni je vala važnije moje dijete nego bijesno auto mog cijenjenog komšije.Nakon mjeseci i mjeseci molbi da kroz ulicu ne ide sa 120km/h,par pokušaja i prijavi policije(koja samo dođe pozdravi ga i s njim popije pivo)upalim mješalicu,nabacam šljunka i cementa,vode i fino napravim "ležeći policajac"
(mislim fkt liči na ležeći policajac)
![]()
.....
helem istresem tačkice betona,malo zagladim i eno ga sad vozi 10km/h...![]()
Znam zloćko sam.....ali moje dijete je sad koliko toliko sigurnije
- johntra
#34 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ispravka, ima osnovna i muzička...ova što je nastala nakon rata, isa-beg isaković i ostali heroji, je u sklopu prijratne tzv. male škole...problemi su ispred šopinga, ali jesu li postavljeni ležeći sa te strane ili kod obdaništa u K.Kapetanovića? bolje da su tu postavili po jedan, nego što su stavili dva ispred pekare...Control panel wrote:ima i treca skola, muzicka ili baletna, plus obdaniste. plus naseljeno mjesto. ali hajde ti sirovini dokazi da je sekundarna.sarajlija1965 wrote:
Nikako mi nisu jasni ovakvi likovi... Pa iza zgrade koja je an face nalaze se dvije osnovne skole, a Shopping je (nazalost) postao leglo papaka koji se ku**e sa automobilima koje im je babo kupio od provizije na bijelom i zutom.
- Control panel
#35 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ja mislim da ce postaviti oko cijelog shopinga. nema logioke da ih postave samo na jednom mjestu. mada na ovoj gor slici stavrno nisu trebali ali eto. nasa posla. trebalo ih je postaviti isperd shopinga zatim obdanista i skola i u ulici b. mutevelica ali na sredini a ne na prvoj trecini gdje su ih i spsoatvili.johntra wrote:ispravka, ima osnovna i muzička...ova što je nastala nakon rata, isa-beg isaković i ostali heroji, je u sklopu prijratne tzv. male škole...problemi su ispred šopinga, ali jesu li postavljeni ležeći sa te strane ili kod obdaništa u K.Kapetanovića? bolje da su tu postavili po jedan, nego što su stavili dva ispred pekare...Control panel wrote:ima i treca skola, muzicka ili baletna, plus obdaniste. plus naseljeno mjesto. ali hajde ti sirovini dokazi da je sekundarna.sarajlija1965 wrote:
za nadati se je da slijedi nastavak radova.
-
zelenashica
#36 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Vala apsurd je ovo što ti pišeš.....AmADin_gospo wrote:ne, ne i opet ne, stanite pored ležečeg policajca i gledajte kako se preko njih vozi, svi uspore i kad ih pređu stisnu gas i jedino im je na pameti "koji se kreten sjeti ovoga" i narednih 50ak metara samo kreše bogove i familiju ko je postavio isto i nevidi ništa pred sobom od bijesa.
a vjerujte, kad bi se neki levat rigorozno kaznio, npr. oduzimanjem vozila an 7-10 dana, to bi se pročulo kroz grad u trenu i svi bi doooobro pazili kako će slijedeči put proči pored škole, također, đipovima i SUVovima ovi ležeči policajci ne prestavljaju nikaku prijetnju, tako da i ne smanjuju brzinu kad preko njih prolaze.
također, što onda uopšte kukamo kako nam ulice nevaljaju?? što ih ne ostave vake kake su pun rupa i ispupčenja, pa nam netrebaju ležeči policajci, svi ćemo fino voziti nekad slalom nekad veleslalom pri brzini od 10-25 km/h ... što će nam kvalitetne i ravne ulice napravljene za brže odvijanje saobračaja kad ćemo ga onda kočiti raznim preprekama...
apsurdno...
Istina na ležećem mi naumpadnu psovke ali samo kad mi se auto ugasi
opsujem kad uletim u šaht u kome je neko drpio željezni poklopac
-
Alive
#37 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ma neka su oni njih postavili, treba zastiti dijecu ali zasto onako velike tj. visoke lezece pjesake da stave?
-
zelenashica
#38 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
To je sad drugo pitanje....ja sam odgovorila na post kolege forumaša koji je definitivno protiv ležećih policajaca....postoje i usporivači brzine kao trake(oni sitni kamenčići i to je dovoljno da savjesnog vozača upozori na djecu) ali kako je polovina vozača nesavjesna haman da su visoki ležeći ipak malo bolji izbor...pa makar na štetu savjesnih vozača...Alive wrote:Ma neka su oni njih postavili, treba zastiti dijecu ali zasto onako velike tj. visoke lezece pjesake da stave?
-
zonbirile
#39 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
otiđite kod zapadnih susjeda,i istočnih komšija,bićete iznenađeni kako svi staju pred pješačkim.Stvano nevjerovatno,ali istinito i to sam doživio u skoro svim gradovima.
- Control panel
#40 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
uopste nisu visoki kakvih ima.Alive wrote:Ma neka su oni njih postavili, treba zastiti dijecu ali zasto onako velike tj. visoke lezece pjesake da stave?
samo me interesuje sta ce sa njima biti kada nas papak sa grtalicom prodje.
i da dodam ovakvih sam vidjao vani sto znaci da su garant uvezeni jer ovo kod nas niko ne pravi.
- al_akhisari
#41 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
...mogu potvrditi navedeno, i sam sam se uvjerio...kod nas, prijatno sam bio iznenadjen jedino u banjaluci...neki to zovu razvijenom saobracajnom kulturomzonbirile wrote:otiđite kod zapadnih susjeda,i istočnih komšija,bićete iznenađeni kako svi staju pred pješačkim.Stvano nevjerovatno,ali istinito i to sam doživio u skoro svim gradovima.
-
zelenashica
#42 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
A ja sam se uvjerila i u nekulturu pješaka....fino mu staneš da pređe pješački ko insan a on blehne u tebe i konta ja budale šta je sad ovaj stao ili se stane nećkati po principi :bil' preš'o-ne bil' prešoal_akhisari wrote:...mogu potvrditi navedeno, i sam sam se uvjerio...kod nas, prijatno sam bio iznenadjen jedino u banjaluci...neki to zovu razvijenom saobracajnom kulturomzonbirile wrote:otiđite kod zapadnih susjeda,i istočnih komšija,bićete iznenađeni kako svi staju pred pješačkim.Stvano nevjerovatno,ali istinito i to sam doživio u skoro svim gradovima.
- johntra
#43 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
al_akhisari wrote:...mogu potvrditi navedeno, i sam sam se uvjerio...kod nas, prijatno sam bio iznenadjen jedino u banjaluci...neki to zovu razvijenom saobracajnom kulturomzonbirile wrote:otiđite kod zapadnih susjeda,i istočnih komšija,bićete iznenađeni kako svi staju pred pješačkim.Stvano nevjerovatno,ali istinito i to sam doživio u skoro svim gradovima.
Banja Luka i, mrzim što ovo govorim, zaapdni dio Mostara prednjače u ovome...fakt, kad god priđeš pješačkom prelazu, ljudi staju, čak i na onom prometnom kružnom toku na Rondou..vidjet ćemo šta će biti od ovoga...za sada ih nema ispred moje zgrade u Porodici Ribar na ulazu sa Trg Heroja sa strane Strojorada...ipak, ova strana ulaza na Trg je mnogo lošija od ulaska iz Džamijske i Nolita, jer je cesta propala skroz i raja sporije vozi, ali tu je jedno obdanište i djeca iz OŠ Hrasno često idu na pijacu po užinu...
- Control panel
#44 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
johntra wrote:al_akhisari wrote:...mogu potvrditi navedeno, i sam sam se uvjerio...kod nas, prijatno sam bio iznenadjen jedino u banjaluci...neki to zovu razvijenom saobracajnom kulturomzonbirile wrote:otiđite kod zapadnih susjeda,i istočnih komšija,bićete iznenađeni kako svi staju pred pješačkim.Stvano nevjerovatno,ali istinito i to sam doživio u skoro svim gradovima.
Banja Luka i, mrzim što ovo govorim, zaapdni dio Mostara prednjače u ovome...fakt, kad god priđeš pješačkom prelazu, ljudi staju, čak i na onom prometnom kružnom toku na Rondou..vidjet ćemo šta će biti od ovoga...za sada ih nema ispred moje zgrade u Porodici Ribar na ulazu sa Trg Heroja sa strane Strojorada...ipak, ova strana ulaza na Trg je mnogo lošija od ulaska iz Džamijske i Nolita, jer je cesta propala skroz i raja sporije vozi, ali tu je jedno obdanište i djeca iz OŠ Hrasno često idu na pijacu po užinu...
sami tesko da ga postave.mi smp se borili 6 godina da nam ih postave. i preko mjesne zajednice i preko vijecnika i privatne veze, sve sto smo znali pokusali smo.
-
zonbirile
#45 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
znači može se.Ko je bio u štutgartu,pa onaj dio Kening strasse,kada se izlazi iz tunela i sijeće ta ulica.Jarane tamo imaš ,semafor,prelaze,nešto kao kad bi iz tunela Ciglane sjekao Ferhadiju.Tu ko okine pješaka,ne može ga skrpiti 100 000 eura.Dobar fol imaju Švabe,pješak se liječi i vse gubitke nadoknađuje od tebe ,a ne od socijalnog,plus advokat radi murije i ode u helač.Zato tamo,samo kada vide da si pomislio stati na zebru svi se ukopaju.Kod nas te usmrti na pješačkom dobije godinu.
-
Klodovik
#46 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
A šta je sa pješacima koji ne prelaze na pješačkom? Kažnjavaju li njih?zonbirile wrote:znači može se.Ko je bio u štutgartu,pa onaj dio Kening strasse,kada se izlazi iz tunela i sijeće ta ulica.Jarane tamo imaš ,semafor,prelaze,nešto kao kad bi iz tunela Ciglane sjekao Ferhadiju.Tu ko okine pješaka,ne može ga skrpiti 100 000 eura.Dobar fol imaju Švabe,pješak se liječi i vse gubitke nadoknađuje od tebe ,a ne od socijalnog,plus advokat radi murije i ode u helač.Zato tamo,samo kada vide da si pomislio stati na zebru svi se ukopaju.Kod nas te usmrti na pješačkom dobije godinu.
-
zonbirile
#47 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Pa drukčije je riješeno.Imaš podhodnike i niko ne ide gore preko ceste,jer je suludo,brze su ceste i više je traka.Ove male,bočne,naseljska,pa isto haman kao u nas,ali opet se staje.Ne važi princip zebre,pješak je uvijek u pravu.Znaš ljudi imaju racionalni rezon-odbaciš sve i skontaš da je pješak u bolnici opterećenje za sve.Svaki auto u kontaktu sa pješakom opraviš za 1000eura,pješak ne možeš za 100 000 eura.Čista računica,kada uključiš emocije i sl.,vozači uvijek donji.Zato se ide na izbjegavanje kolizije pješaka i vozila,ali to već košta.Pa žalosno je da od Čaršije do Iliđe nemaš nijedan podhodnik.
- AmADin_gospo
#48 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ja predlažem da se traži od MMFa milijarda dolara za izgradnju ležečih policajaca po cijeloj državi, npr. na tz. sarajevskom "auto putu" od iliđe do mostarskog da se sagrade 350 komada, da se od čaršije i iliđe na glavnoj đadi u svakom smijeru u svakoj travi napravi po 12.000 ležečih policajaca visokih po 20 cm, također, da se pješaci ne osječaju diskriminiranim, i njima na svaki pješački prelaz da se postave ležeči policajci.
također, na vilsonovom šetalištu da se ugrade atletičarske prepreke od metar i pol, kako nedaj bože neki đoger ili rekreativac koji trči nebi pregazio neko djete koje mu istrči pred noge.
naravno, nečemo izostaviti ni aleju na iliđi, jer bože dragi, kočije voze prebrzo pa ćemo i tamo da izgradimo ležeče na svako 200 metara nebi li spriječili konje da se zalete i potaru nečije djete...
de svega vam, radi 10 auta dnevno koje divlja vašim ulicama, vi jebete ostalih 5000 koji normalno voze...
a znali ste kukati prije 7-8 godina prije nego što su vam postavili novi asvalt kad je ulica bila puna rupa i šahtova, "kukuuuu, nevoli nas opština, ulicom se nemože voziti, otpadaju nam točkovi s autoa od rupa, kukuuuu očemo novi asvalt da možemo fino da vozimo"...
stid i sramota da vas bude.

također, na vilsonovom šetalištu da se ugrade atletičarske prepreke od metar i pol, kako nedaj bože neki đoger ili rekreativac koji trči nebi pregazio neko djete koje mu istrči pred noge.
naravno, nečemo izostaviti ni aleju na iliđi, jer bože dragi, kočije voze prebrzo pa ćemo i tamo da izgradimo ležeče na svako 200 metara nebi li spriječili konje da se zalete i potaru nečije djete...
de svega vam, radi 10 auta dnevno koje divlja vašim ulicama, vi jebete ostalih 5000 koji normalno voze...
a znali ste kukati prije 7-8 godina prije nego što su vam postavili novi asvalt kad je ulica bila puna rupa i šahtova, "kukuuuu, nevoli nas opština, ulicom se nemože voziti, otpadaju nam točkovi s autoa od rupa, kukuuuu očemo novi asvalt da možemo fino da vozimo"...
stid i sramota da vas bude.
- Control panel
#49 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ti gospodine ako ti se ne djasvi zaobidji shoping ucini i sebi i nama dobro.AmADin_gospo wrote:ja predlažem da se traži od MMFa milijarda dolara za izgradnju ležečih policajaca po cijeloj državi, npr. na tz. sarajevskom "auto putu" od iliđe do mostarskog da se sagrade 350 komada, da se od čaršije i iliđe na glavnoj đadi u svakom smijeru u svakoj travi napravi po 12.000 ležečih policajaca visokih po 20 cm, također, da se pješaci ne osječaju diskriminiranim, i njima na svaki pješački prelaz da se postave ležeči policajci.
stid i sramota da vas bude.![]()
i da dodam nedo bog da neko moje dijete udari. njemu ne bi trebao ni sud ni sudija.
-
Klodovik
#50 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Da, ljudi imaju sasvim racionalno i ispravno razmišljanje. I... kamo puste sreće da mi imamo pothodnike.zonbirile wrote:Pa drukčije je riješeno.Imaš podhodnike i niko ne ide gore preko ceste,jer je suludo,brze su ceste i više je traka.Ove male,bočne,naseljska,pa isto haman kao u nas,ali opet se staje.Ne važi princip zebre,pješak je uvijek u pravu.Znaš ljudi imaju racionalni rezon-odbaciš sve i skontaš da je pješak u bolnici opterećenje za sve.Svaki auto u kontaktu sa pješakom opraviš za 1000eura,pješak ne možeš za 100 000 eura.Čista računica,kada uključiš emocije i sl.,vozači uvijek donji.Zato se ide na izbjegavanje kolizije pješaka i vozila,ali to već košta.Pa žalosno je da od Čaršije do Iliđe nemaš nijedan podhodnik.