Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Da li je Erdogan zaslužio park u Sarajevu zbog podrške u pravednoj odbrani Sarajeva i BiH?

Da
33
42%
Ne
46
58%

Total votes: 79

delightful

#26 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by delightful »

LeonardoAC wrote:
Možda nema puno veze sa Bosnom..., ali ovako to rade antifašisti

ali nema veze ni sa ovom temom. nemoj da te vise opominjem.

upozorenje i za ostale - drzite se teme. hvala
demetra22

#27 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by demetra22 »

moderator wrote:a park ko park, a vlada ko vlada - u sekundi se dogovore da preimenuju trgove i parkove, al ne mogu da se dogovore da implementiraju akcioni plan za borbu protiv maloljetnicke delinkvencije...
Straight to the point! :bih:
Shoba

#28 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Shoba »

E pa nece moci BANDO! ja licno dolazim da rusim svaki natpis koji postavite! Pred kamerama cu motorkom sve razvaliti!

NAZAD U SVOJE SELO PA MIJENJAJTE NATPISE, bando seljacka skorojevicka. Dosta vise zapisavanja teritorije, dosta vise SILOVANJA Sarajeva!!!
Shoba

#29 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Shoba »

Umjesto da se bave svojim poslom, GRAD SE RASPADA od sirotinje i beznadja, a stoka "imenuje TUDJE parkove". (Sto nisam Staljin, da vas posaljem na "oporavak")
metar_drva

#30 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by metar_drva »

F.G.R. wrote:Normalna stvar da ce dati park covjeku koji voli ovaj grad i pomaze ovoj drzavi :bih:
onda bih i ja trebao imati park koji se po meni zove, zar ne?
Haettenschweiler

#31 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Haettenschweiler »

Shoba wrote:E pa nece moci BANDO! ja licno dolazim da rusim svaki natpis koji postavite! Pred kamerama cu motorkom sve razvaliti!

NAZAD U SVOJE SELO PA MIJENJAJTE NATPISE, bando seljacka skorojevicka. Dosta vise zapisavanja teritorije, dosta vise SILOVANJA Sarajeva!!!

Ej, haj majke ti kad završiš poso u Sarajevu, navrati malo do Banja Luke i Mostara. Nije u redu da samo u Sarajevu prekidaš silovanje. Hvala!
haqqlberry

#32 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by haqqlberry »

Odličan potez. Grad se lagano vraća svojim turskim korijenima :D

Shoba

#33 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Shoba »

Haettenschweiler wrote:
Shoba wrote:E pa nece moci BANDO! ja licno dolazim da rusim svaki natpis koji postavite! Pred kamerama cu motorkom sve razvaliti!

Ej, haj majke ti kad završiš poso u Sarajevu, navrati malo do Banja Luke i Mostara. Nije u redu da samo u Sarajevu prekidaš silovanje. Hvala!
Svako o svojoj avliji neka vodi racuna. Ako se tebi ide u BL i mijenjaju tamosnje ulice, bujrum. Ja sam rodjen na Djidjikovcu, vlasnik sam stana u tom "parku" (uopste nije park nego posumljen prostor izmedju zgrada) i ne dam da mi se namece kojekakvo politicko smetljiste ispod moga prozora...

SUMNJACI iz skupstine, nazad u sela iz kojih ste dosli u grad i tamo dajte imena livadama do mile volje!
Meshtar

#34 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Meshtar »

Recimo park Darija Džamonje bi perfektno zvučalo. Ali on je ipak bio samo neki tamo pisac i pomalo stanovnik Sarajeva.
BarbaDue

#35 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by BarbaDue »

moderator wrote:
XXS wrote: Imal' ista konkretno. I moja tetka na Floridi je spominjala Sarajevo i klela cetnike od zore do sumraka pa nigdje njenog parka.
:sax: :sax: :sax: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jel ono u tebe tetka guverner Floride? Ako jeste dajte joj bar ulicu, ili nek se po njoj zove bar trotoar u nekoj ulici!
fara_mo

#36 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by fara_mo »

Iskreno nemam nista protiv toga da se park zove Recep Tayyip Erdogan. Zivim na Džidžikovcu i sada ce se mozda park malo srediti i izgledat lijepse nego ranije, jer ipak je Erdogan cest posjetilac naseg grada :-D
high_volume

#37 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by high_volume »

Što se raspravljate...u oktobru svakako pada ova klepto-klero-etno-retrogradna vlast u kantonu Sarajevo. Za par mjeseci ponovo će se trgovi i ulice zvati kako i priliči :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Truba »

ubi me ako znam đe taj điđikovac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :o :o :o
metar_drva

#39 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by metar_drva »

komi wrote:ubi me ako znam đe taj điđikovac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :o :o :o
poviš otoke :D
Truba

#40 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Truba »

e to znam :mrgreen: mada mislim da me lažeš :x :D :shock: :oops:
nellington

#41 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by nellington »

komi wrote:e to znam :mrgreen: mada mislim da me lažeš :x :D :shock: :oops:
I ja mislim da petlja, ovi ***kovci su vazda u starom gradu :lol:
Truba

#42 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Truba »

ajde ba do jučer sam brkao kovače i kovačiće i nisam znao gdje je vratnik i alifakovac :mrgreen: doduše ni danas ne znam za tog alifakovca :lol: :lol: :lol:
nellington

#43 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by nellington »

komi wrote:ajde ba do jučer sam brkao kovače i kovačiće i nisam znao gdje je vratnik i alifakovac :mrgreen: doduše ni danas ne znam za tog alifakovca :lol: :lol: :lol:
Ja samo znam da je sve nabrojano osim Kovačića na onoj drugoj strani Miljacke :) Greetings from the memli side :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Razuman je to čovjek, ovaj Redžep Tajip.
Funkcija mu je takva da mu svako može poslati e-mail poruku via sekretarice i šefovi kabineta.
Pošaljimo mu stotine e-mail poruka o tome kakvu glupost u vezi sa njegovim imenom priredjuju Merhametovci + Vlada Kantona.

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/pContact.aspx
[email protected]
BiH-x

#45 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by BiH-x »

Sto da ne
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by PipiDugaDevetka »

BiH-x wrote:Sto da ne
Haj sastavi neku smislenu e-mail poruku na stranom (engleskom ili turskom) jeziku, pa da i ja kopipejstiram i šibnem na ovu priloženu adresu.
valterbranisarajevo

#47 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by valterbranisarajevo »

Fakat treba čovjeka obavijestiti što ga živog stavljaju gdje mu nije mjesto. Ako se on slaže sa tim onda neka. Baš me interesuje šta će odgovoriti. Možda mu možemo poslati mail na našem. Sigurno će se potruditi da nađe prevodioca...
valterbranisarajevo

#48 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

A Džidžikovac je kod pendrek hausa ups kod Doma milicije... :mrgreen:
high_volume

#49 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by high_volume »

valterbranisarajevo wrote:Fakat treba čovjeka obavijestiti što ga živog stavljaju gdje mu nije mjesto. Ako se on slaže sa tim onda neka. Baš me interesuje šta će odgovoriti. Možda mu možemo poslati mail na našem. Sigurno će se potruditi da nađe prevodioca...

Jadno smo mi društvo kad za pomoć u rješavanju problema u vlastitom gradu tražimo pomoć drugih...

Nisam za pisanje pisama njemu i traženje pomoći, već za pisanje pisama "svijetu" i pokazivanje licemjerstva vlastite politike i vlasti koja podilazi stranim državljanima i funkcionerima, a da to ovi i ne znaju. Ili znaju ...?
valterbranisarajevo

#50 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Ja sam se ponudio da budem izvršilac. Ako mislite da treba ja piše, a ako ne zaboraviću. Mada ja i dalje mislim da čovjek nije toliko narcisoidan kao Silajdžić i da mu park sa njegovim imenom za života ništa ne znači..

Inače primjetio sam da se promjene naziva ulica donose na kraju zasjedanja. odluke su jednoglasne i niko ne diskutuje, tako da se tu može svašta podvaliti.

Nažalost jedina odluka o davanju naziva ulice koja je izazvala ogromne diskusije i prošla jedva, nažalost, bila je ulica posvećena momku sa velikim srcem i dušom. :( Ali na sreću ipak je prošla iako su Harisovci, koji imaju većinu u Skupštini bili protiv..
Locked