depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Moderator: anex
- bez_ideje
#26 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
ova spuzva ima u onoj radnji na carsiji sto prodaju prirodne preparate,a ima i linja proizvoda u Dm-u morske spuzve,lufe i sl...nisu skupe
- Loulou
#27 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Za spužvicu odgovoriše, a što se peelinga tiče, ja koristim (doduše, neredovitosunny_samy wrote:I mene zanima gdje se moze nabaviti ta spuzvica, i sta tacno piling podrazumjeva?
p.s. zivio epilator
A ima puno toga, sličnog.
Preparat s granulicama koji skida mrtve stanice s gornjeg sloja kože.
Za osjetljivu bikini zonu, mislim da je dobro neposredno nakon epilacije nanijeti neku hidrokortizonsku kremu/mast (2.5%) da se spriječi osip/upala.
- Bluemore
#28 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
ovo je isto toliko mpreporucljivo kao na svoju ruku i za svaku priliku uzimati antibiotikLoulou wrote:Za spužvicu odgovoriše, a što se peelinga tiče, ja koristim (doduše, neredovitosunny_samy wrote:I mene zanima gdje se moze nabaviti ta spuzvica, i sta tacno piling podrazumjeva?
p.s. zivio epilator) Body Scrub od Greenlanda (ako si u BiH, i ovo možeš naći u dm-u)
A ima puno toga, sličnog.
Preparat s granulicama koji skida mrtve stanice s gornjeg sloja kože.
Za osjetljivu bikini zonu, mislim da je dobro neposredno nakon epilacije nanijeti neku hidrokortizonsku kremu/mast (2.5%) da se spriječi osip/upala.
- Loulou
#29 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Pretpostavka je da se ne koristi često i primjenjuje samo na male površine. Odobrenje, ako ga tako mogu nazvat, je dobijeno u konzultacijama s nekoliko liječnika/dermatologa.Bluemore wrote:ovo je isto toliko mpreporucljivo kao na svoju ruku i za svaku priliku uzimati antibiotikLoulou wrote:Za osjetljivu bikini zonu, mislim da je dobro neposredno nakon epilacije nanijeti neku hidrokortizonsku kremu/mast (2.5%) da se spriječi osip/upala.
- Bluemore
#30 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
ako su dermatolozi sa ovih prostora i ne cudi me.... ali takve kreme kao njega uz depilaciju...
ne znam... doduse nisu suzdrzani ni sa preporukom antibiotika...
-
miki27A
#31 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Ne bih se slozila, bas danas sam citala clanak gdje se bas preporucuje to:Bluemore wrote:ako su dermatolozi sa ovih prostora i ne cudi me.... ali takve kreme kao njega uz depilaciju...
For a few days following your wax, apply an over-the-counter topical antibiotic cream and an anti-inflammatory 1% hydrocortisone cream to the area, says Bruce Robinson, M. D., an associate clinical professor of dermatology at the Mount Sinai Medical Center in New York City. This will ease irritation and help ward off potential infection.
Evo i link za cijeli clanak: http://health.yahoo.net/rodale/WH/bewar ... bikini-wax
Bas sam se zacudila da je neko dobio celulitis i zavrsio u bolnici zbog bikini wax.
- alica.k
#32 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
spuzvu uzela u dm-u, pisalo na onom papiru sto dodje uz da je 100% prirodna.
od preparata za scrub ja nis ne koristim, jer nema nis 100% prirodno. nekad uzmem morske soli pa to, ali je veselo jer uzasno pece...mozda da probam sa krupnim secerom umjesto soli. a inace nista. ospem se od svega u roku odmah, i tak radje ne bi ni probavala, samo beze problem sebi da stvorim.
od preparata za scrub ja nis ne koristim, jer nema nis 100% prirodno. nekad uzmem morske soli pa to, ali je veselo jer uzasno pece...mozda da probam sa krupnim secerom umjesto soli. a inace nista. ospem se od svega u roku odmah, i tak radje ne bi ni probavala, samo beze problem sebi da stvorim.
- dharma
#33 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Ja sam trazila po netu te neke kucne pilinge, i onako ima ok stvari, prirodno sve. Mozes koristiti obicni secer i maslinovo ulje( pisalo je i za sta pomaze, ali se ne sjecam sta tacno), ili smedji secer i med i tako.alica.k wrote:spuzvu uzela u dm-u, pisalo na onom papiru sto dodje uz da je 100% prirodna.
-
saga
#34 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
ja koristim palentu... to mi je jos najbolje 
- because_of_you
#35 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Heeeelp.
Hitno mi treba preporuka salona ili nekoga ko privatno radi depilacije. Koji sam baksuz, obje moje kozmetičarke su na godišnjem
I da, da je povoljna cijena (20 km max za noge i ruke)
Hitno mi treba preporuka salona ili nekoga ko privatno radi depilacije. Koji sam baksuz, obje moje kozmetičarke su na godišnjem
I da, da je povoljna cijena (20 km max za noge i ruke)
-
baby24
#36 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
.
Last edited by baby24 on 27/05/2011 10:43, edited 1 time in total.
- because_of_you
#37 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Poslala sam ti pp, pa ako možeš tamo da mi objasniš 
EDIT Ne radi više
Neko drugiiiiii?
EDIT Ne radi više
Neko drugiiiiii?
-
sweet.balerina7
#38 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Ja vec godinama idem kod Munevere, salon Biba. tel. 033/232-899. Poslije obavezno kupi u apoteci gel aloe vera za iritiranu kozu, smirujuje i hladi odlicno (mislim da kosta oko 10km). Ja sam prezadovoljna pa probaj ako zelis..
- because_of_you
#39 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Našla sam neki salon na Ilidži. Sve će uraditi za 30 km, nije loše za salon, ako se sjetim da sam na Čaršiji prije nekoliko platila 24 samo noge
Ista situacija bila kao sada, mojih kozmetičarki nigdje...
A ja inače poslije depilacije eventualno baby puderom koji dan tretiram kožu i bude sve
A ja inače poslije depilacije eventualno baby puderom koji dan tretiram kožu i bude sve
-
Karmen86
#40 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Ma kupiš fino neke jeftine trakce, DM ili slično (sve je to skoro isto), zovnes kolegicu neku, mislim najbolju prijateljicu ako imas i jedna drugoj depilirate noge, ruke, sta vec, ja to sa svojom najboljom drugaricom redovno uradim, napravim ženski dan, dragi obično odsustvuje tj. uživa negdje po kaficama, novinice, bazen, mi beauty tretman napravimo, pustimo neku muziku sebi, tipa Deena i ostalih koje ni u ludilu ne slusamo, kupimo malu votkicu ili po pivo i onako to bas bude fun day i napunim baterije i budem depilirana, naravno, ako ti se ne gade te stvari (meni ne):D A vjeruj mi da je bar kod mene rezultat isti kao da sam bila u kozmetičkom salonu, mirna po mjesec dana, a dokazano manje boli kad te neko drugi depilira već kad ti sama sebe trakama čupaš, plus uštediš 30-tak KM i fino odeš u kino ili si kupiš neku kozmetiku ili haljinicusumayya wrote:Našla sam neki salon na Ilidži. Sve će uraditi za 30 km, nije loše za salon, ako se sjetim da sam na Čaršiji prije nekoliko platila 24 samo nogeIsta situacija bila kao sada, mojih kozmetičarki nigdje...
![]()
Isto radim i kad je veliko pospremanje, jedna drugoj dođemo pomoći, u društvu i muziku sve začas ide
- because_of_you
#41 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Karmen86 wrote:Ma kupiš fino neke jeftine trakce, DM ili slično (sve je to skoro isto), zovnes kolegicu neku, mislim najbolju prijateljicu ako imas i jedna drugoj depilirate noge, ruke, sta vec, ja to sa svojom najboljom drugaricom redovno uradim, napravim ženski dan, dragi obično odsustvuje tj. uživa negdje po kaficama, novinice, bazen, mi beauty tretman napravimo, pustimo neku muziku sebi, tipa Deena i ostalih koje ni u ludilu ne slusamo, kupimo malu votkicu ili po pivo i onako to bas bude fun day i napunim baterije i budem depilirana, naravno, ako ti se ne gade te stvari (meni ne):D A vjeruj mi da je bar kod mene rezultat isti kao da sam bila u kozmetičkom salonu, mirna po mjesec dana, a dokazano manje boli kad te neko drugi depilira već kad ti sama sebe trakama čupaš, plus uštediš 30-tak KM i fino odeš u kino ili si kupiš neku kozmetiku ili haljinicusumayya wrote:Našla sam neki salon na Ilidži. Sve će uraditi za 30 km, nije loše za salon, ako se sjetim da sam na Čaršiji prije nekoliko platila 24 samo nogeIsta situacija bila kao sada, mojih kozmetičarki nigdje...
![]()
A ja inače poslije depilacije eventualno baby puderom koji dan tretiram kožu i bude sve![]()
Isto radim i kad je veliko pospremanje, jedna drugoj dođemo pomoći, u društvu i muziku sve začas ide
Zvuči super
Poznato mi je sve osim depilacije na taj način i žestokih pića
A i ovih 30 km, to je jednom u 2 mjeseca, pa se pregori nekako
-
drekalica28
#42 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
saga wrote:ja koristim palentu... to mi je jos najbolje
najbolji domaći piling za bilo koji dio tijela.
umutiš bjelance, malo palente, i bogdicu maslinovog ulja.
a ako je pravite za t-zonu lica onda se doda i malo limunovog soka.
i naravno.....lagano trljati kada je stavite na lice.
- because_of_you
#43 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
drekalica28 wrote:saga wrote:ja koristim palentu... to mi je jos najbolje![]()
najbolji domaći piling za bilo koji dio tijela.
umutiš bjelance, malo palente, i bogdicu maslinovog ulja.
a ako je pravite za t-zonu lica onda se doda i malo limunovog soka.![]()
i naravno.....lagano trljati kada je stavite na lice.
Čuuuj tooo
Ja mislila da je bila šala spomenuti palentu, hihi
-
drekalica28
#44 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Ma jok.
Ovaj recept sam dobila od mamine stare poznate sarajevske kozmetičarke.
Provjereno je dakle u minimum 2 generacije.
Ovaj recept sam dobila od mamine stare poznate sarajevske kozmetičarke.
Provjereno je dakle u minimum 2 generacije.
- because_of_you
#45 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
Da se pohvalim, obavila sam sve na Ilidži, ja nemam pojma kakve oni trakice koriste, ali boljelo me upola manje
Ma kao da se i nije lijepila za kožu..
Helem, prezadovoljna sam, i plus je što su jeftini
A za palentu, e i to da probam

Helem, prezadovoljna sam, i plus je što su jeftini
A za palentu, e i to da probam
-
o.b.
#46 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
pomagajte!
depilirala sam se nekim drugacijim voskom od onoga kojim sam radila ranije i imam belaj, ne mogu skinuti vosak sa tijela!!! mislim ne vidi se da ima voska, skinut je trakicama, ali koza mi je ljepljiva. ranije je te ostatke skidala voda i neki gel za tusiranje, ali ovaj sada je otporan na vodu i sapunicu. vosak sam kupila u dm-u, Depilin ATG vosak, jeftin je, a i ucinio mi se praktican, na roler je.
eh sad, par puta sam isla u kozmeticki salon na depilaciju i koliko se sjecam kozmeticarka mi je noge namazala nekom tecnoscu koja rastvara vosak i samo poslije obrisala papirom. sta li je, boze, to bilo??? zna neko??? il cime bih se oslobodila ljepljivosti???
depilirala sam se nekim drugacijim voskom od onoga kojim sam radila ranije i imam belaj, ne mogu skinuti vosak sa tijela!!! mislim ne vidi se da ima voska, skinut je trakicama, ali koza mi je ljepljiva. ranije je te ostatke skidala voda i neki gel za tusiranje, ali ovaj sada je otporan na vodu i sapunicu. vosak sam kupila u dm-u, Depilin ATG vosak, jeftin je, a i ucinio mi se praktican, na roler je.
eh sad, par puta sam isla u kozmeticki salon na depilaciju i koliko se sjecam kozmeticarka mi je noge namazala nekom tecnoscu koja rastvara vosak i samo poslije obrisala papirom. sta li je, boze, to bilo??? zna neko??? il cime bih se oslobodila ljepljivosti???
-
drekalica28
#47 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
probaj sa baby uljem.o.b. wrote:pomagajte!
-
o.b.
#48 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
hocu, to mi nije naumpalo. tnx!
- Ma.Le.Na
#49 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
e ovako
imam narucen termin za depilaciju nogu i bikini zone
obzirom da ja koristim epilator i britvicu...nisam nikada ni bila na depilaciji voskom..posebno ne bikini zone
pa vas molim da mi opisete kako to ide...koje gacice da obucem...koliko podrucje podrazumijeva ta bikini zona i tak
i da...koliko dana otprilike prije mora da to uradim...jel dovoljno/premalo 2 dana prije mora ili?
hvala vam
imam narucen termin za depilaciju nogu i bikini zone
obzirom da ja koristim epilator i britvicu...nisam nikada ni bila na depilaciji voskom..posebno ne bikini zone
i da...koliko dana otprilike prije mora da to uradim...jel dovoljno/premalo 2 dana prije mora ili?
hvala vam
-
drekalica28
#50 Re: depilacija, epilacija... i njega kože poslije!
po mom iskustvu....što manje gaćice obučeš, to će te više izepilirati.Ma.Le.Na wrote:e ovako
imam narucen termin za depilaciju nogu i bikini zone![]()
obzirom da ja koristim epilator i britvicu...nisam nikada ni bila na depilaciji voskom..posebno ne bikini zonepa vas molim da mi opisete kako to ide...koje gacice da obucem...koliko podrucje podrazumijeva ta bikini zona i tak
![]()
hvala vam
na tebi je dakle koliko hočeš da ukloniš.
no...i wikipedia ima za ovo svoju definiciju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bikini_waxing
koliko prije?
zavisi od tvoje kože. odnosno koliko je osjetljiva. meni je recimo 2 do 3 sasvim ok jer imam praaaaavo osjetljivu kožu.
pa se taman sve fino smiri do prvog dana na plaži.
a da bi crvenilo što prije nestalo, uredno noge natapkam dječijim talk puderom.