Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Optimist

#26 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Optimist »

shibonja wrote:Kao trecu opciju ja bih ti predlozio Ford Galaxy ,iz samo jednom raloga,moj buraz ga ima vec 5 godina i nikad za nikada nije imao problema sa autom ,a vec je presao oko 250 hiljada km.Pravi porodicni vagon :-)
Ili Ford S-Max.
shown

#28 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by shown »

imam renoa i toplo ga ne bih ga nikom preporučio,kralju samo ww i rahat si u ova novija auta majstoru gledaju ko u spejs šatl
osobica

#29 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

shown wrote:imam renoa i toplo ga ne bih ga nikom preporučio,kralju samo ww i rahat si u ova novija auta majstoru gledaju ko u spejs šatl
haha...interesantan pogled

vw smo otpisali.. kao zbog povecane opasnosti od kradje.??
a za prijedlog ford s max, dobar je dobro izgleda - ali izgleda oooooooogrooooman...mozda subjektivno..

auuuuu...teska muka. U medjuvremenu smo gledali Scenica i fakat je i on dovoljno velik, nema potrebe da se u tom slucaju uzima GrandScenic.
radostan dan

#30 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 16:45, edited 1 time in total.
osobica

#31 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

Javili iz Opela - stize Meriva za koji dan!! Jupiii!!!
Idemo jos to vidjeti pa ce pasti - konacna odluka. Moram reci da su vasi komentari bili od pomoci! ;-)
drndalo

#32 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by drndalo »

motachjointa wrote:Ja scenica ne bih da mi ga đaba neko daje.
Ja bih... :wink:
Sarajevski

#33 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Sarajevski »

zato ti sjedi, motaj džoju i sanjaj kakvu dobru cetvorku, po mogucnosti sa crvenim i
Better Man

#34 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Better Man »

Obzirom da želiš novo auto pogledaj i Citroen C4 Picasso, a tu je Peugoet 3008 (ako nisam pogrijesio model). Ima i Citroen C3 Picasso, samo on bi ti on bio mozda malo mal za potrebe kako si naveo. Ako gledaš na udobnost u vožnji onda su ti francuzi tu broj 1.Sad koje udobniji dali Renault, Peugoet i Citroen to je već možda subjektivno mišnjenje, mada kažu da je Citroen šampion po udobnosti među francuzima i sa C4 Picasso sigurno nećes pogriješiti. Ovi što govore skupo održavanje Renaulta, skupi djelovi, kvarljivo, nije baš sve tako. ništa skuplje nije održavanje novog Renaulta od bilo kojeg drugog novog vozila. Ako se budeš pridržavao upustava kako koristiti svoje vozilo i redovno ga održavao nećeš imati problema s autom. Jedino da si peh, pa da te zadesi fabrička greška. Francuzi ti u startu nude puno više opreme nego bilo koji VW, isto tako i Opel je dobar po pitanju opremljenosti auta već u osnovnom paketu opreme. Tata moje prijateljice kupio Novu Astru 1,4 benzin i u osnovnom paketu dobio sve, od aluminiskih felgi 17-ki, preko mp4 radia, klime i da ne nabrajam šta sve ne. Auto ga je koštalo 27.500,00 KM. Dakle u osnovnom paketu je dobio opreme kao što neko dobije u verziji Golfa 6 sa full opremom, tj. premijum paketom opreme, a golfa platiš oko 40 hiljada KM. Golf 6 1,4 benzin sa osnovnim paketom opreme je skuplji od nove Opel Astre,a nudi daleko manje opreme (skoro je bez ičega), dimenzjama je manje auto (nova Astra je za 22 cm duža od Golfa 6) i motor ima manje KS od Astre, a o što se tiče izgleda i atraktivnosti svaki komentar je tu sivišan i bespotreban, dovoljno je pogledati i sve ti se samo kaže.
olensoner

#35 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by olensoner »

Pa cekaj zar ti nije Meriva mala, zar ne trazis auto sa 7 sjedista, moj prijedlog ti je da pogledas C4 Picasso i Lanciu Phedru :thumbup:
osobica

#36 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

olensoner wrote:Pa cekaj zar ti nije Meriva mala, zar ne trazis auto sa 7 sjedista, moj prijedlog ti je da pogledas C4 Picasso i Lanciu Phedru :thumbup:
ma jest, ali eto nesto sad razmisljamo da to bude 'kompromis'..ne znam... Nismo jos vidjeli C4 uzivo.. :-?
(7 sjedista zato sto imamo 2 stolice pa kad treba povesti jos nekog npr.bejbisitericu onda nema gdje sjesti nego da se stisne izmedju onih stolica..kao palacinka)
radostan dan

#37 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 16:46, edited 1 time in total.
osobica

#38 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

radostan dan wrote:Uzećete MERIVU, ko' što gledam. 8-)
prvom ti javljam! ;-)
Better Man

#39 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Better Man »

osobica wrote:
olensoner wrote:Pa cekaj zar ti nije Meriva mala, zar ne trazis auto sa 7 sjedista, moj prijedlog ti je da pogledas C4 Picasso i Lanciu Phedru :thumbup:
ma jest, ali eto nesto sad razmisljamo da to bude 'kompromis'..ne znam... Nismo jos vidjeli C4 uzivo.. :-?
(7 sjedista zato sto imamo 2 stolice pa kad treba povesti jos nekog npr.bejbisitericu onda nema gdje sjesti nego da se stisne izmedju onih stolica..kao palacinka)
Citroen ima akciju, tj. popust na svoja vozila i nebi bilo loše da odete do njihovog salona koji se nalazi kod pijace Ciglane. C4 Picasso je na akciji 28 hiljada i nešto.
jefferson

#40 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by jefferson »

osobica wrote:
Obicno prave bejbisiterice mogu bez problema sjesti izmedju dva djecija sjedista! jedini problem mogu predstavljati duze noge :lol:
osobica

#41 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

jefferson wrote:
osobica wrote:
Obicno prave bejbisiterice mogu bez problema sjesti izmedju dva djecija sjedista! jedini problem mogu predstavljati duze noge :lol:
hahaha..trebalo bi u stvari svaku probat' prvo jel moze stati :lol:
jefferson

#42 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by jefferson »

hahaha..trebalo bi u stvari svaku probat' prvo jel moze stati :lol:
Pa dobro sad kad vec spominjes :lol:
osobica

#43 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

Bili u Citroenu!!, nemaju taj predlozeni C4 Picasso da se pogleda, ovaj Grand izgleda odlicno na slikama...oprema mu je u srednjoj varijanti VRHUNSKA, daleko bolja od drugih marki...cijena ista/pristojna.
VIdjeli smo NOVU MERIVU - estetski puno ljepsa od Zafire, fino, krasno...ali mi se cini malo mala... :-?

Iskustva sa Citroenom? Mi u cijeloj porodici nemamo iskustva sa Citroenom.
radostan dan

#44 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 16:46, edited 1 time in total.
osobica

#45 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

Evo da vas sve obavijestimo:
Bili na odmoru, a dan prije odmora - narucili C4 GRAND PICASSO!!! I to na osnovu 'slike', :D

Razlozi: cijena povoljna, oprema NEVJEROJATNA, isporuka brza nego ostali (navodno jer je na pola proizvodnje u trenutku bila).
Osim toga- bili su jako ljubazni, strpljivi, obuceni za posao koji rade itd... Sad smo bili na odmoru u Italiji i tamo smo ih jako puno vidjeli, valjda nesto i valjaju. Kao sto rekoh, kod nas u familiji niko nema iskustva sa Citroenom - nadamo se najboljem!
Pozdrav svima i hvala za savjete, itekako su bili korisni. ;-)
Jimmy_The_Saint

#46 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Jimmy_The_Saint »

Bit će to OK, samo se nadam da ste u tom "slikanju" uboli motor kakav vam treba da to čudo povuče kad se potrpate u njeg.... :mrgreen: :bih: :thumbup:
jefferson

#47 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by jefferson »

osobica wrote:Evo da vas sve obavijestimo:
Bili na odmoru, a dan prije odmora - narucili C4 GRAND PICASSO!!! I to na osnovu 'slike', :D

Razlozi: cijena povoljna, oprema NEVJEROJATNA, isporuka brza nego ostali (navodno jer je na pola proizvodnje u trenutku bila).
Osim toga- bili su jako ljubazni, strpljivi, obuceni za posao koji rade itd... Sad smo bili na odmoru u Italiji i tamo smo ih jako puno vidjeli, valjda nesto i valjaju. Kao sto rekoh, kod nas u familiji niko nema iskustva sa Citroenom - nadamo se najboljem!
Pozdrav svima i hvala za savjete, itekako su bili korisni. ;-)
A bejbisterica???? :D
osobica

#48 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

Jimmy_The_Saint wrote:Bit će to OK, samo se nadam da ste u tom "slikanju" uboli motor kakav vam treba da to čudo povuče kad se potrpate u njeg.... :mrgreen: :bih: :thumbup:
uzeli 2.0 dizel manuelni mjenjac. taj je bio brzi za isporuku. (bio je automatik i brzi ali nesto smo se neckali..)
jefferson

#49 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by jefferson »

osobica wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Bit će to OK, samo se nadam da ste u tom "slikanju" uboli motor kakav vam treba da to čudo povuče kad se potrpate u njeg.... :mrgreen: :bih: :thumbup:
uzeli 2.0 dizel manuelni mjenjac. taj je bio brzi za isporuku. (bio je automatik i brzi ali nesto smo se neckali..)
Bolji je za BH up&down konfiguraciju manuelni mjenjac!
radostan dan

#50 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 16:44, edited 1 time in total.
Post Reply