derion wrote:Kao prvo da ti kažem svaka čast, alter.ego! Iako sam i sam relativno mlad, volim vidjeti kada su ljudi koliko-toliko politički osvješćeni, tj. shvataju da se politika mora shvatiti ozbiljno i da samo učešćem i glasanjem na izborima možemo nešto (barem potencijalno) promijeniti. Jedno je sigurno, neglasanjem definitivno nećemo ništa promjeniti i najgore mi je čuti ljude koji kažu: "Ma, neću glasat', sve su to lopovi, a ja ionako ništa ne mogu promjenit'!".alter.ego. wrote:...raja, mladi, politički aktivni, odazovite se!
U glavi imam mali milion pitanja... Naime, imam 21 godinu i želim izaći na izbore.. Hoću glasati iz mnogo razloga (zbog svijesti, dužnosti, obaveze, promjena, svega..itd..).. Da li mi je kasno ili rano da sad odlučim za koga ću glasati? U dilemi sam... Ne znam tačno za koga da glasam, ali znam za koga nikad ne bih.. Pomozite!
Što se mene tiče, ja sam često davao svoj glas SDP-u, i sada su mi vrlo bliski, ali je moguće da dam glas i Našoj stranci, jer imaju vrlo jasna stajališta po pitanju uređenja ove države i odnosa među/prema građanima.
Također mi se sviđaju i njihovi politički principi za ustavno uređenje BiH, koji se mogu brzo pročitati ovdje: http://nasastranka.ba/index.php?option= ... &Itemid=77
S obzirom da si čovjek koji želi izaći na izbore i sigurno želiš da razmišljaš svojom glavom, mislim da bi si trebao učiniti tu uslugu i pročitati malo programe neke od stranaka koje osjećaš da su ti politički bliske. Kada već želiš glasati, onda je najbolje da sam odabereš partiju kojoj ćeš dati svoj dragocjeni glas. Sretno!
Hvala ti puno! Već sam pročitao programska načela i statute pojedinih stranaka (da ih sad ne spominjem), a imam namjeru pogledati programe i ostalih partija.. Iskreno, ne volim politiku, ali VOLIM OVU DRŽAVU i to je najveći razlog zbog kojeg svi trebamo biti upućeni u politička dešavanja i ono što će nam biti ponuđeno da biramo na predstojećim izborima..