Voz Sarajevo - Beograd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

minjonja

#26 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by minjonja »

Jack Be Nimble wrote:Isao sam busom i tamo i vamo...ocajno. Pogotovo iz Beograda je ocajno.

Vozom sam isao unutar Bosne i vise nikada.

Da li iko zna ima li let SA BG?
naravno da ima. ide se preko jat airways, ne znam ima li bh arilines. mozes lahko provjeriti na internetu. pisu im cak i cijene.
demetra22

#27 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by demetra22 »

Ima li ko da bi me odveo u Italiju par dana? :( :( :(
Jack Be Nimble

#28 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by Jack Be Nimble »

minjonja wrote:
Jack Be Nimble wrote:Isao sam busom i tamo i vamo...ocajno. Pogotovo iz Beograda je ocajno.

naravno da ima. ide se preko jat airways, ne znam ima li bh arilines. mozes lahko provjeriti na internetu. pisu im cak i cijene.
Hvala. Upravo provjerio na Jat 75eura jednosmjerna. To se isplati.
manki

#29 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by manki »

Leti i BHairlines za Beograd iz Sarajeva. :bih:
plemba

#30 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by plemba »

od prije nekih mjesec dva imaju dva dnevno leta BG - SA
Nuclear Winter

#31 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by Nuclear Winter »

demetra22 wrote:Ima li ko da bi me odveo u Italiju par dana? :( :( :(
Evo ima,jesi li žensko :D
demetra22

#32 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by demetra22 »

Nuclear Winter wrote:
demetra22 wrote:Ima li ko da bi me odveo u Italiju par dana? :( :( :(
Evo ima,jesi li žensko :D
Mislim da jesam..
Edin H.

#33 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by Edin H. »

Olimpic Express je isao do Beograda za manje od pet sati cini mi se :skoljka:

Komunisticka posla :oops:
Jara

#34 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by Jara »

Edin H. wrote:Olimpic Express je isao do Beograda za manje od pet sati cini mi se :skoljka:

Otprilike toliko..."puštali" filmove, dijelili dnevnu štampu i lanč pakete, sve uračunato u cijenu karte... ma bio k'o avion! :skoljka:
pot

#35 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by pot »

Jara wrote:
Edin H. wrote:Olimpic Express je isao do Beograda za manje od pet sati cini mi se :skoljka:

Otprilike toliko..."puštali" filmove, dijelili dnevnu štampu i lanč pakete, sve uračunato u cijenu karte... ma bio k'o avion! :skoljka:
Ma ja jos po onom komunistickom mraku isao
Nisi imo kad ni da se napijes :lol:
Edin H.

#36 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by Edin H. »

pot wrote:
Jara wrote:

Ma ja jos po onom komunistickom mraku isao
Nisi imo kad ni da se napijes :lol:
A kamoli da pile ko' covjek pojedes :D
Sto rece jedan onaj (a)namo :-) : Komunjare, komunjare vi volite samo pare :lol: :lol: :lol:
macan prvi

#37 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by macan prvi »

:lol: :lol: :thumbup:
caes

#38 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by caes »

9h voznje + izgubis cijeli dan - ne, hvala

jes u busu skuceno al makar ne provedes cijeli dan putujuci.
inace, avio karta bh airl je 29e bez taksi, s taksama oko 99e :mrgreen:
Edin H.

#39 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by Edin H. »

caes wrote:9h voznje + izgubis cijeli dan - ne, hvala

jes u busu skuceno al makar ne provedes cijeli dan putujuci.
inace, avio karta bh airl je 29e bez taksi, s taksama oko 99e :mrgreen:
:shock:

Imamo aerodrom sa najskupljim taksama u Evropi :roll:
radostan dan

#40 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by radostan dan »

.
azurna_obala

#41 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by azurna_obala »

Suzie Q wrote:karta je 33 KM a povratna 61.
neki dan sam se raspitivala :-D

Jel još uvijek cijena karte ova? Koliko je karta sa autobusom, da li neko zna?
:D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#42 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by PipiDugaDevetka »

Voz / Vlak. Što ste se navozali/navlačili-navozali ste se. Od uskoro, NEMA VIŠE OVE LINIJE!
azurna_obala

#43 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by azurna_obala »

PipiDugaDevetka wrote:Voz / Vlak. Što ste se navozali/navlačili-navozali ste se. Od uskoro, NEMA VIŠE OVE LINIJE!
Otkada???
Edin H.

#44 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by Edin H. »

jefferson

#45 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by jefferson »

I nek nema, a koji ce nam ako nije profitablina?
Kada sam cuo ideju da se uvedu akcize na gorivo za zeljeznicu tu sam skontao da nikad BiH nece biti ekonomski odrziva drzava, NIKAD!
Akcize za gorivo da bi neka firma prezivjela. Jbg najbolje onda akcize uvest za sve drzavne firme koje imaju problema, a mozda od svakog gradjana uzet i po litar krvi i pordat, kao i po jedan bubreg, da bi ovi direktiri zeljeznica, BH Airlinesa i slicnih firmi mogli i dalje da "direktoruju."
Pa brate, htjeli smo trzisnu ekonomiju, eto je.
1000 radnika visak? I sad treba cijela drzava da radi za tih 1000 radnika. Kupovali su Talgo vozove zbog bog zna cega, a sad ne mogu 1000 radnika da isplate.
Treba imati muda, dati otpremninu tim ljudima i otpustiti ih. Tako je kako je. Drzat se teretnog saobracaja i napraviti profitabilnu firmu koja bi mozda za nekih 10-20g mogla uvest ponovo putnicki saobracaj.
sinuhe

#46 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by sinuhe »

Nigdje ne pise da drzava mora imati zeljeznice. Od Zenice preko Ljubije pa na B Novi i cao.
burekdzijabezmesa

#47 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by burekdzijabezmesa »

jefferson wrote:I nek nema, a koji ce nam ako nije profitablina?
Kada sam cuo ideju da se uvedu akcize na gorivo za zeljeznicu tu sam skontao da nikad BiH nece biti ekonomski odrziva drzava, NIKAD!
Akcize za gorivo da bi neka firma prezivjela. Jbg najbolje onda akcize uvest za sve drzavne firme koje imaju problema, a mozda od svakog gradjana uzet i po litar krvi i pordat, kao i po jedan bubreg, da bi ovi direktiri zeljeznica, BH Airlinesa i slicnih firmi mogli i dalje da "direktoruju."
1000 radnika visak? I sad treba cijela drzava da radi za tih 1000 radnika. Kupovali su Talgo vozove zbog bog zna cega, a sad ne mogu 1000 radnika da isplate.
Treba imati muda, dati otpremninu tim ljudima i otpustiti ih. Tako je kako je. Drzat se teretnog saobracaja i napraviti profitabilnu firmu koja bi mozda za nekih 10-20g mogla uvest ponovo putnicki saobracaj.
jedini razlog zbog kojeg željeznica nažalost nikad više u BiH neće biti ono što je nekad bila, jeste lobi ovih novopečenih "bogataša" sa par kamiona ili autobusa, šatro autoprevoznici, oni svojim pritiscima na pojedince u vlasti od kojih su neki često i radikalni, u potpunosti isključuju bilo kakvu mogućnost razvoja željezničkog saobraćaja, jer bi u takvoj situaciji gdje željeznica uslovno rečeno cvijeta oni ako ne propali, onda sasvim sigurno imali 50 posto manji profit od sadašnjeg šverca kamionima i autobusima.
burekdzijabezmesa

#48 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by burekdzijabezmesa »

sinuhe wrote:Nigdje ne pise da drzava mora imati zeljeznice.
u pravu si, vratimo se konjima i kolima, a može i pješice, čak šta više, možda ne piše i da trebaju autobusi i automobili u toj "knjizi"
juzna_strana

#49 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by juzna_strana »

Burekdzija objasnio :thumbup:
Kvazi biznismeni su nakon rata unistili zeljeznicu,Bio Turs i slicne 'firme'.
Svugdje u svijetu je zeljeznica najekonomicniji vid prevoza,samo kod nas ne.
To je dokaz koliko smo propali i u sta smo se pretvorili.
Ne daju pastiri da ovce putuju..
jefferson

#50 Re: Voz Sarajevo - Beograd

Post by jefferson »

burekdzijabezmesa wrote:
jefferson wrote:I nek nema, a koji ce nam ako nije profitablina?
jedini razlog zbog kojeg željeznica nažalost nikad više u BiH neće biti ono što je nekad bila, jeste lobi ovih novopečenih "bogataša" sa par kamiona ili autobusa, šatro autoprevoznici, oni svojim pritiscima na pojedince u vlasti od kojih su neki često i radikalni, u potpunosti isključuju bilo kakvu mogućnost razvoja željezničkog saobraćaja, jer bi u takvoj situaciji gdje željeznica uslovno rečeno cvijeta oni ako ne propali, onda sasvim sigurno imali 50 posto manji profit od sadašnjeg šverca kamionima i autobusima.
To stoji, i teretni saobracaj bi jos podigao nivo i ok.
Medjutim, opet ostaje putnicki saobracaj. Mis mo previse mala zemlja a autobusi ti nude vecu fleksibilnost jer vozovi neidu svugdje u BiH. Stoga, ulaganja u autobusni saobracaj su daleko manja. Drugo, nije to vise juga bivsa gdje si imao vecu moblnost ljudi. Sada se ljudi rijetko sele iz gradova u gradove, posjecuju jedni druge itd. a uz to, skoro svako imao auto.
Evo ti SAD. SAD skoro pa i nemaju putnicki saobracaj. Imaju izmedju Washngtona i Bostona, i San Diega i San Francisca linije koje su OK, ovo ostalo je sve subvencionirano, ali to je kap u moru, i vlada to drzi u slucaju da avionski saobracaj dozivi neki neplanirani prekid kao 2001 godine. Sve znaci ide preko aviona.
Mi se isto tako moramo orijentisati na onos to je PROFITABLINO a ne ono sto ce rzati 1000 radnika zaposlenim. Jer ako se fokusiras na ono sto je profitabilno, zaposlit ces jos 10,000 radnika a ne 1000.
Kada se uveze Mostar auto-putem sa Zenicom, i dalje, ko ce to putovati vozom kada ima auto i moze iz SA stici do MO za sat i kusur?
Bolje bi bilo da s eobrati paznja na BH Airlines, sto ta firma nije profitabilna, ukloni se sadasnji menadzment i psotave ljudi koji znaju nesto oko avionskog saobracaja i malo otvoriti BiH ka svijetu. Danas je brzina presudna, pijanke po vozoima i slicno su samo nostagija iz bivse juge, to vrijeme je proslo.
BiH treba JAK teretni saobracaj, a putnike ostaviti autobusima i avionima. Nekad poslije akda se stvari dovedu u red ponovo razmotriti situaciju.
Post Reply