Nisi nista bolji od onih na koje prstom upires.colt wrote:Nisi nista bolji od ovog novinara.Dogman wrote:Da, religija je privatna stvar, ali nije toliko privatna da se ne zna tko je koje religije.amrica wrote: Vjera je privatna stvar svakog pojedinca, fudbal je kolektivni sport.
Sport treba da spaja ljude, ne da ih razdvaja, da rusi granice i tabue....
Jos?
Tu nema nista neobicno.
Hoces da kazes da ljudi trebaju da kriju koje su religije jer ih to razdvaja - po tebi su danasnje religije suprostavljene jedna drugoj?
Ovdje su iznesene cinjenice koje su religije bili osvajaci svih do sada odigranih Svijetskih prvenstava. Je li iznesena neka neistina - nije. U cemu je onda problem?
Ne kontas neke stvari!!!!
Nije stvar u istini ili lazi, nego je stvar o sportu kao nesto što je univerzalno. Tu nema mjesta religiji.
Ali Hrvati su zatucani i među rijetkima samo od njih mozes cuti takve i slicne stvari. Jos samo sto novinar nije rekao kako samo bijelci pobjeduju, a crnci su uvijek pusiona. Sve bijelac do bijelca. (kako novinar tamo napisa, sve katolik do katolika)
Jos kad sam tamo procitao da je Maradona dijelom Hrvat![]()
![]()
Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
-
fixer
#26 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
- Dogman
#27 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
amrica wrote: Ne bukvalno, nego potenciranje religije i religijskih razlicitosti (upravo kako je napisano u ovom clanku) dovodi do podjela medju ljudima, besmislenih, nepotrebnih i glupih. Minoriziranje individualne vrijednossti svakog pojedinca u odnosu na kolektivnu religijsku (ili nacionalnu, sto je kod nas isto) pripadnost je razlog ovakvog jadnog oblika drzavnog i drustvenog uredjenja.
Religiozni ljudi sami potenciraju te razlike, nitko ih ne tjera na to. Ne postoji neka skrivena organizacija koja nevine i dobre vjernike tjera na mrznju i sukobe.
- Dogman
#28 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Utjesna nagrada.Braco Alija wrote:Al je zato najbrži gol u historiji svjetskih prvenstava zabio musliman Hakan Šukur![]()
Koreja Japan 2002
u utakmici Koreja - Turska, u 11. sekundi
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#29 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Pishe 17/18 SP osvajale katolicke zemlje, koja je to jedina nekatolicka?

- BSn
#30 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Brkate pojmove.
Vjera jeste privatna stvar - religija nije.
Toliko sto se tice tog off topica.
--------------------------------------------------
Inace, 2. gol Gane je bio u klasicnom katolicko-nogometnom stilu.
Amerikanci su dali dosta budisticki gol, tako da su i izgubili, a i gol je, mada iz penala, tesko postignut. Da je bilo vise katolicke tehnike u njemu, mozda bi stvari bile drugacije.
Trebalo bi im trotoar oko redakcije ofarbat u zeleno.
Amerikanci su dali dosta budisticki gol, tako da su i izgubili, a i gol je, mada iz penala, tesko postignut. Da je bilo vise katolicke tehnike u njemu, mozda bi stvari bile drugacije.
- Edin H.
#31 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
BSn wrote:Brkate pojmove.
-
Shoshana
#32 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Admir_1984 wrote:Pishe 17/18 SP osvajale katolicke zemlje, koja je to jedina nekatolicka?![]()
Ja bih rekla da je Engleska
Ja budalastine, mili boze...
- therrarrius
#33 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Zasto mrzis nekatolike?Dogman wrote:Utjesna nagrada.Braco Alija wrote:Al je zato najbrži gol u historiji svjetskih prvenstava zabio musliman Hakan Šukur![]()
Koreja Japan 2002
u utakmici Koreja - Turska, u 11. sekundi
- SenSen
#34 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Engleska i Nizozemska jedine su dvije svjetske nogometne velesile u kojima katolici čine gotovo neznatnu manjinu, ali, eto, ni one bez njih ne bi bile to što jesu.
Pitam se dali je ovo islo pod pear review? Cini mi se pravo "naucno".. Ups sorry "znanstveno"
- Dogman
#35 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Ovo su cinjenice, a ja nisam katolik niti pripadnik bilo koje druge krscanske konfesije.therrarrius wrote: Zasto mrzis nekatolike?
- cyprus
#36 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Eto, razlog više da natjeramo Sašu Papca da se vrati u reprezentaciju

- Ghost Snake
#37 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Jao što mrzim ovakve bolesnike, samo mi nije jasno, što je izostavio najbolje igrače, recimo 1962g. i 2006g. Dragoslava Šekularca i Zidana ili je to slučajno. Zanimljivo Zlatan od oca Šefika je Katolik ili legenda Mehmet Scholl, mislim da je teškog srca napisao da su Oleg Saljenko i Hristo Stoičkov Pravoslavci. Samo možeš reći FUJ ! 
- Vrteska
#38 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
BSn wrote:
- snaga_znanja
#39 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Meni samo nije jasno zasto se o clanku JL raspravlja na forumu sa-x?
- SenSen
#40 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Sta ces, ima se moze sesnaga_znanja wrote:Meni samo nije jasno zasto se o clanku JL raspravlja na forumu sa-x?
- zambaklija
#41 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
rekoh ja nea lete...snaga_znanja wrote:Meni samo nije jasno zasto se o clanku JL raspravlja na forumu sa-x?
- Jolpaz
#42 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Dogman wrote:Ovo su cinjenice, a ja nisam katolik niti pripadnik bilo koje druge krscanske konfesije.therrarrius wrote: Zasto mrzis nekatolike?
Pujdo stari saldjija, laje a ne ujeda...
- north_1987
#43 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
iskreno vrhunac idiotizma i gluposti... svasta hahaha
- bingov buraz
#44 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Nemoj babo pujdeJolpaz wrote:Dogman wrote:Ovo su cinjenice, a ja nisam katolik niti pripadnik bilo koje druge krscanske konfesije.therrarrius wrote: Zasto mrzis nekatolike?
Pujdo stari saldjija, laje a ne ujeda...
Kako ce se Spaho i Kristic adaptirati na novu terminologiju npr.katolicki dribling,protestantski prekrsaj,muslimanski vezni red,tipicna budisticka formacija 4-4-2 ili to je taj presing na igraca tako tipican za pripadnike hanefijskog mezheba itd.
Svaki idiot danas moze biti novinar
- osa
#45 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
pročitao navedeni tekst i dobro se nasmijao, a tome ovakvi tekstovi i služe, oni koji se pak opterećuju ovakvim tekstovima i pokušavaju u njima naći neku dublju poruku, urotu i sl., e tek ti imaju određenih problema....
- InstruktorRonjenja
#46 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Zato Gan(j)a ima petokraku na zastavi, beli....
-
trideset3
#47 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Ovo samo moze nadaleko cuveno hrvatsko novinarstvo.
Bez konkurencije su definitivno i vjerovatno zato sto su katolici nema im ravnih, cak ni u regionu.
Antologijski clanak!

Bez konkurencije su definitivno i vjerovatno zato sto su katolici nema im ravnih, cak ni u regionu.
Antologijski clanak!
- iz dna duše
#48 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Budaleština obična...Ne znam je li gluplji onaj ko ovo piše ili ko ovo čita sa ponosom i vjeruje u to.
-
samo malo
#49 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Slazem se da je clanak izrazito glup, glup taman koliko i oni bacaju majmuna kad Ribery prouci dok izlazi na teren, ili sto im je Majk Tajson postao drag kad se preimenovao u Aziza, ili navijaju za Ruse i Grke jer su pravoslavna braca.
- iz dna duše
#50 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem
Slažem se....sve se više vraćamo srednjem vijeku.samo malo wrote:Slazem se da je clanak izrazito glup, glup taman koliko i oni bacaju majmuna kad Ribery prouci dok izlazi na teren, ili sto im je Majk Tajson postao drag kad se preimenovao u Aziza, ili navijaju za Ruse i Grke jer su pravoslavna braca.