Argentina - Mexico
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Desert Wind
#26 Re: Argentina - Mexico
Kakva grehota....
Ali treba gurat favorite u finale pa kako tako - sponzori, prava, milioni, FIFIn procent itd...
Ali treba gurat favorite u finale pa kako tako - sponzori, prava, milioni, FIFIn procent itd...
- k3ngur
#27 Re: Argentina - Mexico
Ko ono od argentinaca spuca sa glavom u kameru...

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: Argentina - Mexico
jesam se ismijao kad lupi glavom u kameru

- fosil
#29 Re: Argentina - Mexico
Nemoj zajebavat pape, isti je Stilicpape wrote:Mislim da ce Messi veceras pokazati svu raskos svoga fudbalskog umijeca, ... da ce dokazati da nije slucajno fudbalski "nummero uno" na ovom svijetu.
Znam da ce slijedece sto cu izjaviti, izazvati burne reakcije, ali .... neka ce, ...![]()
Lionel Messi me jako podsjeca na Safeta Susica - Papeta, .... isti je tip igraca, ... veoma slican po fizickim predispozicijama, .... sa loptom zna i moze uraditi sve, ....![]()
I da dodam, .... da je Safet Susic - Pape kojim slucajem rodjen negdje u zapadnoj Europi ili Juznoj Americi, ... bio bi upamcen kao sto su to danas Pele, ... Eusebio, ... Platini, ... Bekenbauer, ... Zidane i ostale legende.
Oni koji su nekada gledali Papeta, znaju o cemu govorim.
- Better Man
#30 Re: Argentina - Mexico
Opet gledamo sudije na djelu, a ne nogomet. Prvi gol Argentine je trebao biti ponisten. Zasto se neke reprezentacije guraju na silu da osvoje SP. Ako si majstor onda to osvoji SP bez pomoci sudija. Sta reci jos jedna utakmica u kojoj su sudije odredile tok i krajnji rezultat je sad apsolutno nebitan. Jos da dodam da se mafia iz FIFE oglasila i ponovila stav da je protiv uvodjenja kamera, odnosno bilo cega sto bi moglo sprijeciti ocite greske sudaca na stetu jedne strane. Razumljivo je zasto su u FIFI i UEFI protiv toga, jer kad bi se to uvelo onda se ne bi mogli protezirati veliki, niti bi se mogli stimati rezultati i uzimati pare za to.
Last edited by Better Man on 27/06/2010 21:14, edited 1 time in total.
- vox-populi
#31 Re: Argentina - Mexico
Ja mogu samo reci da mi je pravo zao sto se Argentina i Njemacka susrecu vec u cetvrtini finala. Dvije najbolje repke na ovom prvenstvu. Argentina ce ih do kraja nakantati ko Svabe danas nemocne Engleze. A onda 3. jula praznik fudbala.
- Better Man
#32 Re: Argentina - Mexico
I na proslom SP se govorilo da ce Argentina nakantati Njemacku, pa su izgubili zbog kukavicke igre.vox-populi wrote:Ja mogu samo reci da mi je pravo zao sto se Argentina i Njemacka susrecu vec u cetvrtini finala. Dvije najbolje repke na ovom prvenstvu. Argentina ce ih do kraja nakantati ko Svabe danas nemocne Engleze. A onda 3. jula praznik fudbala.
- vox-populi
#33 Re: Argentina - Mexico
Proslo prvenstvo Argentina je bila slabija za Maradonu.Better Man wrote:I na proslom SP se govorilo da ce Argentina nakantati Njemacku, pa su izgubili zbog kukavicke igre.vox-populi wrote:Ja mogu samo reci da mi je pravo zao sto se Argentina i Njemacka susrecu vec u cetvrtini finala. Dvije najbolje repke na ovom prvenstvu. Argentina ce ih do kraja nakantati ko Svabe danas nemocne Engleze. A onda 3. jula praznik fudbala.
EDIT: malo sam se nespretno izrazio, dakle, Argentina ce veceras nakantati Meksiko. A u utakmici DE-ARG ocekujem puno golova, sa obje strane. Pa nek pobjedi bolji.
Last edited by vox-populi on 27/06/2010 21:20, edited 1 time in total.
-
Vernes_AMG
#34 Re: Argentina - Mexico
zao mi je zbog prvog gola u pm , ali eto bar je Higuain postigao cisti drugi gol pa je prednost zasluzena , ai bili su bolji , realno Mexico ce sam sebe ukopati , igraju dobro ali mnogo grijese a te greske Argentinci ne prastaju
-
VerticalHairFactor
#36 Re: Argentina - Mexico
Kamere se moraju uvesti!
- Better Man
#37 Re: Argentina - Mexico
Po meni prva zvijezda Argentine na ovom SP je Gonzalo Higuain. Messi je dobar, ali nije ni blizu onog Messia iz Barcelone. Bio sam u pravu kad sam rekao da Messi nece obiljeziti ovo prvenstvo.
- O'zone
- Globalni moderator
#38 Re: Argentina - Mexico
Jel ovo opali kamermana šakom nakon udarcaamar007 wrote:
![]()
![]()
-
LSD
#39 Re: Argentina - Mexico
Prvo gol- polkon od sudije, drugi- poklon od Osoria...ako sudija ne poklanja onda sami meksikanci pokazuju velikodušnost pa im dijele lopte ko na tacni...kakve gluposti prave njihova odbrana to je za plakati, u tri navrata daju lopte argentincima ispred svog gola...dobro su prošli zasad sa samo dva gola.
U napadu solidni, napadaju i šutiraju ali onaj mali Dos Santos je jedan nafurani glumac koji ih koci svojim preseravanjima u igri.
U napadu solidni, napadaju i šutiraju ali onaj mali Dos Santos je jedan nafurani glumac koji ih koci svojim preseravanjima u igri.
- Trasimaco
#40 Re: Argentina - Mexico
Ove sudije fakat nisu normalni.
Jel i ovo neko "novo" pravilo za koje nismo znali?
Zbog ovog sto se desilo Heinzeu NE TREBA uvoditi video tehnologiju. Opasno po zivot.
Na kraju ga jos Chicharito izudara.

Zbog ovog sto se desilo Heinzeu NE TREBA uvoditi video tehnologiju. Opasno po zivot.
- Romanista 101%
#42 Re: Argentina - Mexico
kako ce obiljeziti prvenstvo kad svaki put primi loptu kod njega su najmanje 2 igraca, na svakoj utakmici dva flastera na Messia...mislim da sad Svabe Boga mole da neko uleti Messiju sa dvije noge inace crno im se pise.
- vivaldi
#43 Re: Argentina - Mexico
Nikad losiji fudbal, nikad gore sudije, nikad losije navijanje i nikad gora lopta nego na ovom prvenstvu.
Novo Panic od sada treba biti instruktor FIFA sudijama. Pa nashe sudjenje je vrhunsko naspram ovog. Usrashe obje danasnje utakmice bez obzira kako ova zavrsi jer su napravili katasrtofalne greske koje su totalno uticale na ostatak utakmice. Ove greshke danas nisu jedine, a ni zadnje sigurno.
U Brazilu za 4 godine ocekujem bar dvojicu nashih sudija i kinesku loptu od 10 maraka jer je ovo stvarno bruka...
Novo Panic od sada treba biti instruktor FIFA sudijama. Pa nashe sudjenje je vrhunsko naspram ovog. Usrashe obje danasnje utakmice bez obzira kako ova zavrsi jer su napravili katasrtofalne greske koje su totalno uticale na ostatak utakmice. Ove greshke danas nisu jedine, a ni zadnje sigurno.
U Brazilu za 4 godine ocekujem bar dvojicu nashih sudija i kinesku loptu od 10 maraka jer je ovo stvarno bruka...
-
GOLFER
#44 Re: Argentina - Mexico
E ovaj ofsajd je vec KATASTROFALNA GRESKA linijskog sudije. Za razliku od danasnje situacije kad sudije nije vidio gol engleza (sto nije nista cudno sa obzirom na udaljenost gdje je bio) ovo je sudija MORAO vidjeti jer linijski sudija prije svega ostalog gleda na OFSAJD, to je njegova glavna duznost i zato i prati zadnjeg igraca odbrane. Ovaj sudija ili je namjerno sutio ili nije radio svoj posao, u oba slucaja treba dobiti negativnu ocjenu jer ovo je katastrofa. I jos jednom onima sto su danas pisali oko one greske, evo klasican primjer prave katastrofe i nesposobnosti sudije, a ono danas nije bio takav slucaj!
I opet netrebaju kamere nikakve, ovaj sudija treba da odgovara za svoj nerad (zanemario je svoju osnovnu funkciju OFSAJD) i ubuduce, kad budu postojale sankcije svi ce se vise trudit...
I opet netrebaju kamere nikakve, ovaj sudija treba da odgovara za svoj nerad (zanemario je svoju osnovnu funkciju OFSAJD) i ubuduce, kad budu postojale sankcije svi ce se vise trudit...
- jeza u ledja
#45 Re: Argentina - Mexico
I onda se naljuti i spuca kameru rukom, slika se zavrti i prebacise u drugi kadar.komi wrote:jesam se ismijao kad lupi glavom u kameru![]()
![]()
![]()
Inace jos jedna pljacka, ovaj put jos vise ocita. Inace Rosetti mi je omiljeni sudija, ali mislim da ovo nije do njega. Ovisi od linijskog sudije da mase kada vidi ofsajd, iz toga razloga je i otisao da se konsultuje s njim. Kako glupa situacija, ponovljeni snimak se pusta na stadionu i svi ga vide, ukljucujuci i sudije. Svi znaju da je neregluranan gol, svi znaju da je linijski sudija pogrijesio, i sudije to same znaju. Ipak, nece da poniste odluku. Zbog cega?
Ovo je lopovluk, ili se guraju neke reprezentacije, ili , sto je vjerovatnije, sudije imaju stroge upute da ne mijenjaju odluke donesene na terenu, pa makar i po cijenu ovolike blamaze.
Fuj. Ne gleda mi se vise ovo.
- amar007
#46 Re: Argentina - Mexico
Svabe ce ovaj pokusaj od tima da rasture ko bugarsku skupstinu.Romanista 101% wrote:kako ce obiljeziti prvenstvo kad svaki put primi loptu kod njega su najmanje 2 igraca, na svakoj utakmici dva flastera na Messia...mislim da sad Svabe Boga mole da neko uleti Messiju sa dvije noge inace crno im se pise.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#47 Re: Argentina - Mexico
Kako bolan nije vidio a cijela Engleska klupa vidjela sa udaljenosti od 50metara+cijeli svijet jasno vidio. Danas sam bas pazljivo gledao kada kamera iza gola snima, golman tako pada da se sa aut linij kristalno jasno vidi lopta. A to je nekih 25 metara od pomocnika, posljednji igraci do golmana su bili na nekih 12-13metara od gol linijeGOLFER wrote:E ovaj ofsajd je vec KATASTROFALNA GRESKA linijskog sudije. Za razliku od danasnje situacije kad sudije nije vidio gol engleza (sto nije nista cudno sa obzirom na udaljenost gdje je bio) ovo je sudija MORAO vidjeti jer linijski sudija prije svega ostalog gleda na OFSAJD, to je njegova glavna duznost i zato i prati zadnjeg igraca odbrane. Ovaj sudija ili je namjerno sutio ili nije radio svoj posao, u oba slucaja treba dobiti negativnu ocjenu jer ovo je katastrofa. I jos jednom onima sto su danas pisali oko one greske, evo klasican primjer prave katastrofe i nesposobnosti sudije, a ono danas nije bio takav slucaj!
- sab_te_gabri
#48 Re: Argentina - Mexico
A sudija i sranja...prvo danas pokloni Nijemcima, pa sad i Argentini...definitivno treba uvesti neke tehnologijeske inovacije u fudbal, ako nista bar cipovanu loptu, da se zna kad je pogodak, a ove ostale situacije prepustiti slobodnoj sudijskoj procijeni...
Aj Mexico!
Aj Mexico!
- Romanista 101%
#49 Re: Argentina - Mexico
GOLFER wrote:E ovaj ofsajd je vec KATASTROFALNA GRESKA linijskog sudije. Za razliku od danasnje situacije kad sudije nije vidio gol engleza (sto nije nista cudno sa obzirom na udaljenost gdje je bio) ovo je sudija MORAO vidjeti jer linijski sudija prije svega ostalog gleda na OFSAJD, to je njegova glavna duznost i zato i prati zadnjeg igraca odbrane. Ovaj sudija ili je namjerno sutio ili nije radio svoj posao, u oba slucaja treba dobiti negativnu ocjenu jer ovo je katastrofa. I jos jednom onima sto su danas pisali oko one greske, evo klasican primjer prave katastrofe i nesposobnosti sudije, a ono danas nije bio takav slucaj!
- vox-populi
#50 Re: Argentina - Mexico
Messi mozda nece postici ni gola ali je nezamjenjiv na terenu na poziciji na kojoj igra.Better Man wrote:Po meni prva zvijezda Argentine na ovom SP je Gonzalo Higuain. Messi je dobar, ali nije ni blizu onog Messia iz Barcelone. Bio sam u pravu kad sam rekao da Messi nece obiljeziti ovo prvenstvo.
A glede offside-a, sada bila 3-D analiza na RTL-u. Kazu da linijski sudija i nije toliko kriv jer mu je pogled direktno zaklanjao igrac Meksika koji je bio ispred Teveza. Ali je zato glavni sudija imao direktan pregled igre, bio dovoljno blizu da vidi, cak i sa svoje pozicije, da je Tevez u offside-u. Pitanje je zasto nije reagovao.
I generalno za sudjenje. Ja ne mislim da su sudije toliko losije na ovom prvenstvu koliko je tehnologija bolja. Mislim da su se ovakve greske desavale i prije ali zbog losije tehnologije ih jednostavno nismo primjecivali.
U svakom slucaju, monitore moraju uvesti.