ŽIVOTNA OPASNOST

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#26 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by Priorat »

:thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#27 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by PipiDugaDevetka »

slushatelj wrote:POSTAVLJEN JE ZAŠTITNI POKLOPAC NA OPASNOM KANDELABRU U VILSONOVOM ŠETALIŠTU :thumbup:
Sliku, molim!
:sax:
zlatiborka

#28 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by zlatiborka »

PipiDugaDevetka wrote:
slushatelj wrote:POSTAVLJEN JE ZAŠTITNI POKLOPAC NA OPASNOM KANDELABRU U VILSONOVOM ŠETALIŠTU :thumbup:
Sliku, molim!
:sax:
Tacno tako, nase je kao gradjana da ukazemo i alarmiramo na neki problem!

Neka se odgovorni odazovu i rijese problem, pa za to su placeni!

Necemo valjda nosati sa sobom kartone, ljeplivu traku i ostale rekvizite koji mogu samo privremeno sanirati opasnost.

Pokretacu teme ..... :thumbup:
BACAČ1

#29 Re: ŽIVOTNA OPASNOST

Post by BACAČ1 »

Nema potrebe pisati kakvi smo i ko nam vlada.Slike su oko nas.
Graditi stanove,ceste,čistiti korita rijeka i druge poslove koji nisu kvantifikovani je br1 danas.
Naši građani nemaju praksu iako im je omogučeno da pravovremeno intervenišu i djeluju u svojoj sredini.
Pisani trag=ZAKON
Znam da je nekima teško-smiješno,ali mi građani možemo i trebamo djelovati na nama dostupan način-pismeno.
Zadatak Opčinskih službi je da postupe po predstavci građana.
Sve nedostatke i neusklađenosti treba evidentirati i obavezati nadležne.Predmet nasloviti na Načelnika Opčine.
On,ili njegov savjetnik PR pregleda poštu i signira,da se zna koga je zadužio!!!Pa nek stisne da ne postupi po Zakonu!!
Mislim na tog državnog službenika koji dobije zadatak.
Napišite,uslikajte i na protokol Opčine(u dva primjerka).Zašto?
Da na Vašem primjerku udari prijemni štambilj-potvrdu da je predmet stigao.Uzmite kontakt telefon i pitajte,uz obavezno da Vas pismeno izvjesti o predstavci.
Naravno govorimo o ozbiljnim nedostacima(ograda,most,struja,ruševina,drogeraši,krađa..........ih.ih..šta sve)
Za nerad zaduženog službenika obračajte se pismeno Načelniku.Nećemu biti svejedno!
Za sve ima drugostepeni postupak.
Konkretno:
komunalni inspektor je trebao ovo evidentirati,jer je obavezan obilaziti zonu odgovornosti,ali uzmimo da je teško pregledati svaki detalj.
Da je dobio ovu informaciju,Rješenjem bi naložio Elektrodistribuciji-lokalnoj da otkloni nedostatak i dao rok,uz opasku da se pregleda cijela ulica.
Smisao ovakvih prepiski je u tome da pravo na odštetu ima oštečeni ,ukoliko mu je šteta nanešena zbog aljkavosti-nerada drugog(šahtovi,kanali,kablovi,ruševna građevina itd........
Umorih se,odoh raditi
Post Reply