GPS opasan po zivot
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- shibonja
#26 Re: GPS opasan po zivot
Posto sam ovisnik o tehnici
,ni GPS me nije mogao zaobici ,mada mi iskreno nije bio neophodan(za ljepsu polovinu je druga prica hehe ) jer rijetko vozim negdje u nepoznate "predjele"
,al par puta mi je pravo pomogao ,sto neko vec rece ,ukucam adresu i do vrata me doprati ..inace Garmin je i ima metar nekih opcija ,a ima i ta karta sa kamerama i 3d prikaz zgrada po evropi itd. Znaci GPS veliko ZA 
- respo
#27 Re: GPS opasan po zivot
http://thepiratebay.org/torrent/5625946 ... _June_2010Qler wrote:imaju li custom POI's za adria route. To sa kamerama, da neko postavibio bih mu zahvalan
-
jefferson
#28 Re: GPS opasan po zivot
Mislim da i tu pomaze. Moj buraz dosao kod mene prosle godine na mjesec, i dao mu auto da voza. I prvu sedmicu sve sa GPS-om. Nakon toga bez njega. Jbg, nauci s njim ulice, i covjek skontao sta i kako i kuda.corolla02 wrote:neophodan je nekom ko hoce i da sazna vise o svom zavicaju te brojna nowa imena ulica, parkova, jezeraca, itd, koje do tad nikad nije cuo. Znaci i za fond rijeci je dobar (za nas vani). A sto se tice nadoplate za novi ni to se ne mora, one osnovne ceste ce uvjek biti tu koje ti najvise trebaju znaci jednom kupis i imas, dok za nove i ne treba toliko hajati, tako da koristenje drevnih karata i zapisivanje je stvar proslostii..jefferson wrote:To stoji, ali je cijena GPS-a toliko pala da je upitno koliko se ispalti nemat ga!fakat wrote:Nemam GPS. Ako idem negdje gdje ne znam put, onda prvo prostudiram taj put, zapisem skretanja na papir, itd. Imam karte, pratim znakove kraj puta, i to je to. Ako mi se desi da zalutam, stanem kraj prve prodavnice i pitam. Bojim se da bi me GPS samo zbunjivao, plus stalno doplate za nove verzije, $$$. Daleko od toga da nema ljudi kojima je koristan, koji puno voze, svukuda vrljaju, itd, ali za nekoga ko vozi uglavnom samo lokalno/suburban, pitanje je je li bas toliko neophodan?
PS
i da cijena, na ebay dobar polovan uvjek mozes naci za $75, ako je skup nov $200-$250
Ja ga nikad ne pali ako ne ulazim u neki grad koji bas i ne znam, ili ne trazim neku adresu.
Zna provesti po dva mjeseca ugasen.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- atko
#30 Re: GPS opasan po zivot
GPS navigacija je predobra stvar ... jedan od primjera kako se tehnologija koristi konkretno i plemenito 
Naravno vozis mozgom a ne na slijepo kuda teta kaze
.. gledas kud vozis + informaciaj od tete = zakljucis kuda ces
Naravno vozis mozgom a ne na slijepo kuda teta kaze
- Edin H.
#31 Re: GPS opasan po zivot
GPS je zakletva 
- fakat
#32 Re: GPS opasan po zivot
Haj' dobro, ne moze se poreci da ga toliko ljudi hvali, onda ima nesto.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#33 Re: GPS opasan po zivot
GPS odvlači manje pažnje od preturanja rukom među koljenimaholowey wrote:aha, gps odvlaci vise paznje nego kada dok vozis preturas mapu na koljenima![]()
-
gaius
#34 Re: GPS opasan po zivot
GPS je genijalna stvar.. ja imam N97 + garmin.. usudio bih se bilo gdje bilo kada.. samo neka garmin radi.. 
na mobitelu je dodatno koristan jer ga možeš maksimalno iskoristiti i kad pješačiš.. npr.. tražiš neki objekt ili tačnu adresu a ne možeš autom.. sjajna stvar.. osim toga prilično precizno određuje vrijeme dolaska.. ma super stvar..
na mobitelu je dodatno koristan jer ga možeš maksimalno iskoristiti i kad pješačiš.. npr.. tražiš neki objekt ili tačnu adresu a ne možeš autom.. sjajna stvar.. osim toga prilično precizno određuje vrijeme dolaska.. ma super stvar..
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#35 Re: GPS opasan po zivot
Iskustvo od subote. Put Sarajevo-Maglaj
Garmin mobile.
Do ulaza u Maglaj sve je bilo kako treba. Kad sam ušao u Maglaj, dok sam se vozio kraj rijeke(nigdje mosta s glave) glas tete iz uređaja me je u 2 navrata navodio "sad skrenite desno"(nije spomenula roničlačko odijelo).

Garmin mobile.
Do ulaza u Maglaj sve je bilo kako treba. Kad sam ušao u Maglaj, dok sam se vozio kraj rijeke(nigdje mosta s glave) glas tete iz uređaja me je u 2 navrata navodio "sad skrenite desno"(nije spomenula roničlačko odijelo).
- Qler
#36 Re: GPS opasan po zivot
Ova upozorenja za kamere po Sarajevu rade odlicno
Ovo je dobro pravo za otvorenog 
- HaHaHa2
#37 Re: GPS opasan po zivot
Kod Pravoslavne crkve u Pofalicima jos uvijek upozorava na ogranicenje od 40km/hQler wrote:Ova upozorenja za kamere po Sarajevu rade odlicnoOvo je dobro pravo za otvorenog
- Qler
#38 Re: GPS opasan po zivot
Bolje sprijeciti nego lijeciti. 
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#39 Re: GPS opasan po zivot
Hoće i dalje sve dok ne ažuriraš POIHaHaHa2 wrote:Kod Pravoslavne crkve u Pofalicima jos uvijek upozorava na ogranicenje od 40km/hQler wrote:Ova upozorenja za kamere po Sarajevu rade odlicnoOvo je dobro pravo za otvorenog
Nego Izmjene i dopune ZOBSa sutra 22.6. stupaju na snagu pa ono 60km/h prebacite na 50 km/h.
-
frx
#40 Re: GPS opasan po zivot
imam instaliran garmin na nokiji e71 ali treba mi mapa srbije molim pomoc hitno gdje ima i kako instalirati
- fakat
#41 Re: GPS opasan po zivot
to je tesko naci jer se srbija smanjuje svaki cas, pa nema fiksnih granica.frx wrote:imam instaliran garmin na nokiji e71 ali treba mi mapa srbije molim pomoc hitno gdje ima i kako instalirati
-
jefferson
#42 Re: GPS opasan po zivot
Dobar!fakat wrote:to je tesko naci jer se srbija smanjuje svaki cas, pa nema fiksnih granica.frx wrote:imam instaliran garmin na nokiji e71 ali treba mi mapa srbije molim pomoc hitno gdje ima i kako instalirati