Catering na odbrani diplomskog

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hadzinicasa

#26 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by hadzinicasa »

ja zaista nisam do sada nikad cula da se profesorima nose pokloni :roll:
ali dobro ja sam svakako mimosvijeta

kad sam diplomirala nisam nikome rekla - otisla, odbranila diplomski i onda nazvala roditelje da im kazem, a zatim sve ostale

uzasavala sam se cekanja ispred s cvijecem, pompe, zapitkivanja i ostaloga.

naravn ima ljudi i vjerovatno treba to podijeliti s onima koje volis i nismo svi isti, ali ja mislim da treba odabrati s kim to raditi, kako i gdje.

kazem opet, nismo svi isti i svako treba da taj dogadjaj obiljezi onako kako on zeli i misli da treba.
travar

#27 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by travar »

Ne pada mi na pamet da organizujem takvo što.
Napatim se oko izrade i odbrane rada, i još da ti organizujem zakusku.
Kući pa jedi :mrgreen:
Nekad budem na faxu (etf) kada se organizuje ta "zakuska", pa čini mi se da se cijeli restoran preseli u tu jednu salu.

Pretjerivanje u najmanju ruku.
amrica

#28 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by amrica »

hadzinicasa wrote:ja zaista nisam do sada nikad cula da se profesorima nose pokloni :roll:
ali dobro ja sam svakako mimosvijeta

.

Onda sam i ja mimosvijeta, cuj obavezno poklone profesorima, komisiji, .... :shock:

A zakuska na faksu za rodbinu i raju :roll: Nidje veze. Ko je dekan na tom faksu? Bio je nekad Pasic, je li jos uvijek?
nofuture

#29 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by nofuture »

Ma kakvi pokloni komisiji. Oni su plaćeni da budu tu, tako da su pokloni bacanje para. Zakuska poslije diplomskog mi isto nema smisla, osim ako diplomac nema vec neki masan posao pa moze sve da plati. Što bih roditeljima stajao na grbaču da mi keširaju toliko.Ok je pozvati prisutne na jedno pićence u najbliži lokal, poslije malo proslaviti sa prijateljima i to je to (tako sam makar ja uradio).
atko

#30 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by atko »

Jos malo pa ce se uvrjeziti navika da se komisiji daje 3 glave il padas po 3 puta na diplomskom :D

odbrana diplomskog nije teferic :wink:
Loulou

#31 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by Loulou »

lord-executioner wrote:U odbranu svoju i drugih forumasa koji su ostavili komentare, ama bas niko se nije "zapalio" kad je vidio da je pokretacica teme sa ETF-a, niti vidim bilo kakav razlog da se iko "pali", bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Istina je da to nije obicaj samo na ETFu, nego je obicaj i na drugim fakultetima, nazalost iz vise razloga od kojih sam neke naveo. Drugo, opet niko nije rekao kako to smatram(o) tefericem, nego to smatram ( u ime ostalih dalje ne bih govorio ) neukusnim, bespotrebnim obicajem, koji pozadinu ima u pohlepi, muktastvu i pretjerivanju, da ne upotrijebim zescu rijec, sa individualnim slavljenjem diplomiranja zakuskom na fakultetu. Okoncanje studija slavi se zajednicki u sklopu apsolventskih veceri koje su, naravno, teferici, a ako neke malobrojne nisu, unaprijed se ispricavam; sve ostalo je smijesno postupanje, apsurd, i strah da se nesto ucini ili ne ucini sto ne odgovara predodzbama ili postupcima vecine drugih, uprkos sopstvenom shvatanju da je tako nesto nepotrebno. Nemam ja pravo zamjeriti nekome odluku o necemu sto je, na koncu, licno, ali kad ja kazem da mi je nesto "uvijek bezze", i istaknem da razumijem apsurd zbog kojeg u prvom postu postoji nedoumica, onda to i ne radim, pa makar ja bio stotinu i prvi koji nije nakon stotinu drugih koji jesu. Smatram da svaka tradicija mora imati neku supstancu na kojoj ce opstati i biti shvacena, a to sto se nesto radi jer se, eto, radi, nije dovoljan razlog za mene. Pokretacici teme svakako cestitke i zelja za uspjehom u zivotu i radu :)
"Moj" @lord, sve se to temelji na onoj staroj, narodnoj - "selo smije umrijet, al' običaj ne". I ne samo što se ovog tiče, nego mase stvari u životu...
lord-executioner

#32 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by lord-executioner »

Jah, zato smo gdje jesmo...
Alhemicarkaa

#33 Re: Catering na odbrani diplomskog

Post by Alhemicarkaa »

Zakusku sam pravila, ali kod nas ima prostor predviđen za to i to mi je Ok, to je više na fazon zalogajčića, ne da se sad neko tu najeda i pravi teferič :-).
Međutim, to sa poklonima komisiji mi je totalno bezveze, ali baš niđe veze. Iako su to svi uradili, ja sam članove komisije ostavila bez toga, a i zašto bi im dala, nisu se udostojili ni pročitati rad, već su zvali mog mentora da im kaže šta da me pitaju.
Međutim, kupila sam poklon mentoru, asistentici i laborantima, jer su mi zaista pomogli, bili nevjerovatna podrška. Ali sam to uradila kad se sve završilo, prof sam poslala na kućnu adresu cviječe i parfem, a asistenticu i laborante sam privatno odvela na kafu i dala poklone. I to sam osjećala potrebu da uradim, a ne zato što to svi rade, da nisam osjecala ne bih ni uradila...
Post Reply