Posao na naplatnim kucicama

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Dady

#26 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Dady »

Samo mi nije jasno zar nisu mogli postaviti barem jednu-dvije kucice bez osoblja za placanje kreditnom karticom, imam i onu njihovu čip-katicu, ali ne vidim neke fajde od nje kada moram sa svima ostalima u red, mislio sam da ce ovo biti nesto kao ENC u Hrvatskoj, jer pobogu nabavljaju novu i savremenu opremu.
Sorry mozda nije prava tema, covijek trazi posao :), ali jako cesto se vozim ovom dionicom i ovo me pravo nervira. U Hrvatskoj sam cesto i uglavnom bez kune i eura u dzepu, ali zato kartice primaju svugdje :)
Miki123

#27 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Miki123 »

titoze1 wrote:
Bo Bo wrote:
sinus wrote:Hajmo istraživački novinari...evo posla za vas.

U ponedjeljak u Kakanj nije došao ni jedan jedini primjerak Oslobođenja. Zašto, po čijem nalogu, da li je u drugim gradovima u ponedjeljak izašlo Oslobođenje ?

Ima li neko skeniran konkurs da postavi na forum ?
I meni treba konkurs,ako neko ima,neka postavi
ni u zenicu nije stiglo oslobodjenje,nego su mi poslali iz sarajeva,pocelo je pocelo.....:)))
E, jebi ga sad. Da ni na jednu trafiku nije stigao ni jedan primjerak dnevne novine? Jedino, da nije ko pokupovao sve primjerke :D ono, sačekao dostavni kombi ujutro u 4 i reko evo milja daj to sve vamo :mrgreen:
sinus

#28 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by sinus »

Molio bih nekoga ko je više upučen da mi nešto objasni.

Ovo su tražili u oglasu za naplatne kućice koji su objavili u oslobođenju od 05.07.2010 godine:

Uslovi su: završena SSS - ekonomska škola ili gimnazija ili upravna, položen stručni ispit, poznavanje rada na računaru i najmanje 10 mjeseci radnog staža

- Dokaz o stručnoj spremi
- Dokaz o položenom stručnom ispitu
- Dokaz o poznavanju rada na računaru
- Izvod iz matične knjige rođenih ( ne stariji od 6 mjeseci)
- Uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od 6 mjeseci )
- Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak ( ne starije od 3 mjeseca)
- Dokaz o radnom stažu ( potvrda poslodavca ili uvjerenje nadležnog organa za mirovinsko i invalidso osiguranje koje sadrži dešifraciju zanimanja)
- Izjavu da u zadnje 2 godine od dana objavljivanja oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u FBIH odnosno BIH
- Izjava da nije obuhvaćen odredbom članka IX 1. Ustava BiH.

Dalje u oglasu stoji:
Prijave sa kratkim životopisom dostaviti osobno ili putem pošte na sljedeću adresu u roku od 15 dana od dana objave oglasa u dnevnim listovima.

federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta
Ul. Braće Fejića bb
88000 MOSTAR
Sa naznakom: "za javni oglas"

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Naravno ja sam predao sve što su tražili iz oglasa, na vrijeme i sve ovjereno iako sam znao da bez štele nema ništa od toga.
I dobijam poštom papir od federalne direkcije u kojem me obavještavaju:
" Obavještavamo Vas da Vaša dokumentacija dostavljena Federalnoj direkciji za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, a po javnom oglasu za izbor namještenika objavljenog u sredstvima javnog informisanja dana 05.07.2010. godine nije razmatrana iz razloga što uz dokumentaciju niste dostavili prijavu po javnom oglasu, te samim tim ne ispunjavate uvjete navedene u javnom oglasu."

Istovremeno su mi ispisali sva imena koga su primili.

E sad mene zanima kakva je to prijava po javnom oglasu koju ja eto nisam dostavio i kako to uopšte izgleda :? :? jer kao što vidite u oglasu šta su tražili to sam i poslao, dok se ovo nije nigdje spomenulo ?

Pošto su me obavijestili da imam pravo da se žalim u roku od 8 dana Odboru za žalbe, sada me interesuje da li ja imam pravo da zatražim na uvid dokumentaciju primljenih kandidata i da se to sve provjeri i uporedi sa mojom dokumentacijom pa da vidimo da li i ostali imaju ili nemaju to što se traži ?
potpuni stranac

#29 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by potpuni stranac »

a šta da ti kažem, dovoljno bi bilo da si napisao rukom na a4 ime i prezime, te da se prijavljuješ po konkursu na radno mjesto po brojem...., potpis i to je to. naravno uz prateću dokumentaciju. obzirom da je ovo birokratska država mišljenja sam da ti je dokumentacija bila nepotpuna. no to je samo moje skromno mišljenje

sjećam se kada sam preko agencije konkurisao na dvije pozicije ali nisam dostavio duple papire, gospoda mi sve vratila, nisu mi aplikaciju uvažili ni za jednu poziciju.................. :-)
Last edited by potpuni stranac on 16/09/2010 13:06, edited 1 time in total.
merik

#30 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by merik »

Pa sad zavisi ko je raspisao konkurs, Agencija za državnu službu BiH ili ADS FBiH, mislim da si to trebao naći na njihovim web site, prijava na konkurs, s tim da je na ADS FBiH ta prijava unikatna za svaki konkurs, dok je na ADSBiH za svaki konkurs posebno.
potpuni stranac

#31 Re: Posao na naplatnim kucicama

merik wrote:Pa sad zavisi ko je raspisao konkurs, Agencija za državnu službu BiH ili ADS FBiH, mislim da si to trebao naći na njihovim web site, prijava na konkurs, s tim da je na ADS FBiH ta prijava unikatna za svaki konkurs, dok je na ADSBiH za svaki konkurs posebno.
šefe u pitanju su namještenici, oni nisu nikada išli preko agencije. :D
merik

#32 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by merik »

Mislim da nisi u pravu.
Pogledaj na http://www.adsfbih.gov.ba JAVNI KONKURS za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnoj direkciji za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta objavljen 20.04.2010. godine.
Ne znam i ne govorim hrvatski jezik, ali znam da je namještenik osoba koja nema SSS, ako je posao sa SSS, onda je to službenik, a koliko vidim gore se traži SSS.
potpuni stranac

#33 Re: Posao na naplatnim kucicama

merik wrote:Mislim da nisi u pravu.
Pogledaj na http://www.adsfbih.gov.ba JAVNI KONKURS za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnoj direkciji za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta objavljen 20.04.2010. godine.
Ne znam i ne govorim hrvatski jezik, ali znam da je namještenik osoba koja nema SSS, ako je posao sa SSS, onda je to službenik, a koliko vidim gore se traži SSS.
:-) :-) :-) :-)

državni službenik=VSS, MR, DR........
namještenik=VŠS, SSS, VKV, KV, NK......

nadam se da je sada jasnije
sinus

#34 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by sinus »

potpuni stranac wrote:a šta da ti kažem, dovoljno bi bilo da si napisao rukom na a4 ime i prezime, te da se prijavljuješ po konkursu na radno mjesto po brojem...., potpis i to je to. naravno uz prateću dokumentaciju. obzirom da je ovo birokratska država mišljenja sam da ti je dokumentacija bila nepotpuna. no to je samo moje skromno mišljenje

sjećam se kada sam preko agencije konkurisao na dvije pozicije ali nisam dostavio duple papire, gospoda mi sve vratila, nisu mi aplikaciju uvažili ni za jednu poziciju.................. :-)
Vjerovatno je to onda, mada kako rekoh nisam se ja tu ni nadao ništa već eto vrijedi pokušati uvalit se na državne jasle :D Samo teško ide bez štele... :bih:
Edin H.

#35 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Edin H. »

DinoZe wrote:Ljudi havla Bogu pa ja netrazim posao. Ali kada gledam u ovaj oglas nemogu da shvatim da oni za obicnu usluznu djelatnost traze te zavrseno ovo, te zavrseno ono i plus 2 hiljade primjeraka.
Halo ljudi pricamo o naplatnim kucicama a ne o proizvodnji nuklearnog oruzija.
Ja mislim da ovo samo kod nas ima i da se ovo namjerno radi da bi se preko stele poslovi dobili.
Zar nije dovoljna srednja strucna sprema iz bilo kojeg smijera i gotovo. :?

A sta ce ti SSS da radis u naplatnoj kucici :lol: :lol: :lol:, ja predlazem da zahtjevaju zavrsen Ekonomski fakultet.
A jos je bolja provala certifikat o poznavanju rada na kompjuteru :D , mozda je ipak najbolje da zaposle diplomirane programere koji su naravno zavrsili i Ekonomski fakultet :D da pritiscu gumb :D da bi digli rampu.
Poslodavci se kod nas definitivno zezaju :skoljka:
titoze1

#36 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by titoze1 »

Eto gotovo je,ljudi primljeni,ja odbijen,kada sam cuo kakve su sve intervencije radile........nije bilo sanse :-x ,uostalom kao i sve ostalo u ovoj drzavi
Post Reply