od koje ste polozili vozacki??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
samo_ovaj_put

#26 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by samo_ovaj_put »

komi wrote:kaže on meni ajd desno ja dajem lijevi žmigavac
nismo ni krenuli već pao :lol: :lol: :lol: :lol:

drugi put sam istovremno pritisnuo gas i kočnicu :roll: :roll: :roll:
najjaci :lol:
pogotovo ova druga scena

ja sam polozio iz druge,bez stele
kaze,da ti je prvi put,oborio bi te,kad sam skretao,malo nagazio na punu liniju
slabo ko prvi put polozi,a da nema stelu

nudjena mi je stela od strane instruktora,neka fala :bih:
Azamo

#27 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Azamo »

B i C iz druge,prvi put nije došo član komisije što mi je bio štela razbolio se dan prije;) E iz prve jer je bio tu;) a D je posebna priča,tu sam moro kredit uzeti:)
Sizzla

#28 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Sizzla »

Od prve voznju , testove iz drugog puta jer sam prvog puta izasao ne nasapavan kao zombi (bilo ljeto ja zamjenio dan zan noc ,tako da nisam ni spavao 36 sati :D imao 11 negativnih, pozvali oni nas koji su pali u amfiteatar .... donijeli oni meni test , kaze lik jos malo vjezbaj ovo ono reko ne mogu da vjerujum samo malo mi je falilo , kad okrece se ciga sav tetoviran , nozevi ciganski hahah stariji ovako malo , kaze ne mogu ni ja a ima 36 negativnih , tu sam se bas dobro nasmijao ) Drugi put nulirao naspavao se :D )
A voznja ma lagano , maximalno se koncentrisao na voznju, sreca bila subota nije bilo guzve .... jos mi bio neki salabajzer u komisiji , uradio je sve poligon i to ,kad kaze "vozi ti nas do bezinske da pisamo ".. ja odvezem budalu ... i lagano se vratimo na polaznu.. u medjuvremeno dosao ja na semafor ... zeleno krecem ... kad neki seljacina stao na sred pjesackogi telefonira , sta cu zaustavim se da prodje , a on nikad proci ... pocese da mi sviraju ... tu se malo prepadnem... ali i dalje cekam da prodje ... i nekako prodje konj .. i da naglasim da prije toga nikad nisam sjeo za volan , prvi put sa instruktorom .. sve je stvar koncentracije
Sve bez stele proslo , dobro ja sam polagao to u ovo novije doba
jedino kao "gresku" mi je naveo to sto sam stao ispred parkinga prebacio u prvu , a mogao sam komotno uci i sa drugom...
cyprus

#29 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by cyprus »

PipiDugaDevetka wrote:
cyprus wrote:Iz 6. puta :oops: :D .

Prvi put levat pao na poligonu :-) triput mi se auto pod ručnom vratilo nazad
Drugi put ušao u raskrsnicu oduzevši svima prvenstvo :-D
Treći put dok sam pravio polukružno nagazim trotoar :-x
Četvrti put me zajebala komisija (nisam ja kriv) :x
Peti put 15 minuta vozo perfektno i zbog toga što sam malko nagazio punu zaobilazeći šaht me obore :twisted:

Šesti put haj položim, bitno da se išlo pošteno :oops: :oops: (jebem ti svoju naivnost :x )
I ja sam iz 6. puta položio, ali 1982.godine kada je to bio prosjek.

Testove iz prve položio.
Na testovima, voditelj polaganja izjavio da svi mi koji polažemo vozački imamo čast da sa nama polaže kandidat kojem je to 78. put da polaže vozački ispit.

@cypruse, kada si ti polagao, koje godine?
Ja se ipak mogu pohvalit da sam polago u vremenu štela, dakle sa daleko "iznadprosječnim" rezultatom :oops: :D

Prije 4 godine :razz: , 2006.
saga

#30 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by saga »

iz 5-og puta :mrgreen:

Prvi put - oduzela pravo prvenstva (auto tackica na horizontu, al sta ja znam :p)
Drugi put - prerano presla na desnu stranu ulice nakon skretanja :S (pozurila dok je isprekidane)
Treci put - znam da je bilo nesto sasvim opravdano, al zaboravih sta
Cetvrti put - ne sjecam se :D
Peti put - Instruktor dosao po mene, ne prepoznah ga. Promijenio auto covjek. Jos sa dizela na benzinca presao. Ma reko divno nesto, pozdravljam se i sa ovim pokusajem. Na prvom semaforu auto se ugasio, ja u sebi psujem sve onom kvacilu. Vozili se jos samo par minuta, to bilo ok. Vratili se, instruktor mislio opet pala kako smo se brzo dosli. Kad ono... :mrgreen:
Ady88

#31 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Ady88 »

Testove zavrsio za 9 minuta i izasao, a voznju od prve mada sam tu imao malo srece, naime lika iz komisije sam vidao po ulici i prepozna me i umjesto da izvlacim brojeve od 1 do 5 (to su rute koje se vec unaprijed znaju kuda se ide) on mene pita kuda si najvise vozao? Ja ga gledam i uzmem rutu broj 5 jer sam nju napamet do detalja znao tj. gdje se nalazi svaki znak, gdje moras stati i pustiti vozila jer ne radi semafor itd,itd... I tako prodem :)
Neelix

#32 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Neelix »

Iz treci put

prvi put - vozili se ulicom Semira Fraste na Alipasinom, ja iza nekog golfa...naka baba se taman okrenula da predje ulicu, i vidi auta da idu pa sacekala da prodje taj golf ispred mene, i ja iza njega odmah...helem ne pustim babu, i kaze komisija da sam zato pao.

drugi put mi debil stane na kocnicu i ugasi mi auto dva puta :x

treci put nadjem "stelu"...nisam platio nista, nije to ni neka jaka stela, nego je bilo neko zna nekog ko zna nekog bla bla, uglavnom zamoljen je lik iz komisije da me ne zajebavaju, pa ako znam znam, ako ne znam nek me obore... i prodjem bez problema.
Ady88

#33 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Ady88 »

Dioda wrote:Ja iz trece, nisam imala stelu.

Prvi put nisam napravila ni jednu gresku, vracam se na polaznu tacku i nagazim trotoar :lol:
Drugi put, opet isti lik u komisiji, i opet napravim bas identicnu stvar :D
Treci put cim sam vidjela kakav je neki novi lik, reko pala sam, zalibo me :D I opustila se :D I ispalo super :D

Nije nemoguce poloziti bez stele, mada sam vidjela kako cura koja je platila da polozi, a nema veze s voznjom-polaze iz prve. Prije toga je na poligonu nagazila sve sto se moglo nagaziti, rek'o ova ce sad pogaziti sviju :D

80% je bez stele vjeruj mi :thumbup: nema vise toga ko nekad a nedavno mi pricao prijatelj koji je instruktor i kaze da rijetko koja djevojka prode iz prve, neke polazu i po 5,6 puta nisam vjerovao :oops: gledam po forumu i ovdje izgleda isti slucaj i kad mi neko kaze da su zene bolji vozaci, ma bjažiiii :mrgreen: :run:

Zezam se malo, vi to samo fino utvrdite :mrgreen: :lol: :lol:
Jalijas TM'87

#34 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Jalijas TM'87 »

iz prvog puta, bez stele...bilo je greskica, ali hay sad. Vazno je da se crveni u novcaniku :D
samo malo

#35 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by samo malo »

Testove odmah, voznju iz petog puta, sa stelom.

Ne znam kako su ovi sto su polozili iz prve, bez stele, fakat ne kontam tu umjetnost... s obzirom da su mene zavlacili gore iznad Zeljinog stadiona, u neke ulicice gdje jedva auto prodje, kontejneri po ulici, kazu oni meni "zao nam je, vozite lijevom stranom" :-) rekoh "gdje cu, da se zabijem u kontejner?" on ne jebe zivu silu

Kad sam nasao stelu, krenem, preko Skenderije lagano do rakrsnice kod kina Radnik, glavnom djadom dole do skupstine, lijevo i na polaznu tacku. Kad sam ugasio auto, kaze mi jaro "ako vam neko kaze da je urgirao preko veze da polozite ispit, nemojte mu vjerovati" (na ovo me instruktor upozorio, obicno te pitaju "imate li neku pomoc ili vezu prilikom polaganja ispita?" kao da sebe osiguraju)

Polagao nakon rata, naravno. Tako da me fakat zanima kako to neko polozi iz prve a bez veze, a dobro znam kakve su komisije, ko u njima sjedi (meni veza bio clan komisije iz druge opstine, inace rodjak usput saobracajac, od njega sam cuo kakve se tu mutljavine rade) i kako muntaju raju i navlace te da im platis.
kod65

#36 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by kod65 »

Testove polozio bez greske a voznja iz 4 puta bez stele.
vnm

#37 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by vnm »

iz prve.
imao sam vezu (koju nisam placao), a na nocnoj mi je tip rekao da bi me inace na silu oborili jer su vec ispunili normu kad sam ja dosao na red...mislim glupost totalna ali eto tako je prije bilo.
fatality

#38 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by fatality »

iz prvog puta, amidza rekao "sine nista ne brini, ako treba mogu i ja za tebe voziti :D"
pustopoljina

#39 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pustopoljina »

prvi put-pala na voznji
drugi put sam imala stelu :P
ne vozim.
kad budem vozila- opet cu uzmati casove voznje...ovako sebe ne mogu pustiti u promet :)
IlijaLadin

#40 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by IlijaLadin »

Polagao 97. godine. Testove nulirao.
Vozio 14 casova, položio iz prve. Inače vozio auto od 12. godine pa mi to nije bio problem.

:)
Better Man

#41 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Better Man »

Polozio 1995. godine iz prve i testove i voznju. Polagao na Yugi.
iForumashica

#42 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by iForumashica »

...
Last edited by iForumashica on 09/08/2011 21:21, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#43 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Cholina_Lokica »

ja kad sam testove polagala, izasla je i zenska koja je tad 4. put pala na testovima :lol: :lol: :lol:
BSn

#44 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by BSn »

Kad vidim kako voze i kako se na raskrsnicama ponasaju (ako na raskrsnici nema znaka, to ne znaci da onaj ko ide pravo ima pravo prvenstva, nego onaj ko dolazi s desne strane - sinoc sam jednom takvom namjerno uletio :D ), cisto sumnjam da je i 20% polozilo testove bez stele.

Inace, kad vidim autoskolu s troje ljudi u autu, onda ne prelazim cestu (jos mu samo to treba :D ).
The Nightwatchman

#45 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by The Nightwatchman »

ja iz treceg

prvi put zamalo vlastitu tetku nisam pokupio na zebri na cobaniji (kočio lik umjesto mene). tetka kaze djes to kreno, ocemo na sampitu :D :D

drugi put kisa pljustala iz neba iz zemlje, ne bi sumaher polozio.

treci put sam polozio otprve :D
Sizzla

#46 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Sizzla »

The Nightwatchman wrote: treci put sam polozio otprve :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Mis mekinjas

#47 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Mis mekinjas »

Iz 3. prvi put, izlazim s poligona, i oni genijalci, ispitivači stoje, a ja vozim, i ja trubnem, da se maknu, elem, trebalo je, dati lijevi žmigavac, obići ih, i voziti, dalje, zbog toga me prvi put srušio. :-)
Drugi put, isti ispitivač, ******* neki..... kaže gazite punu crtu, elem, ja rekoh:"Pa nema eksera." Zbog toga me rušio drugi put. :-)
3. put, novi ispitivač, kaže, kako to da nisi još položila..... :shock: :shock: :shock:
Jed1217

#48 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Jed1217 »

Meni je tata rekao da imam pravo propast jednom ili dvaput na vožnji a da testove moram iz prve položit :D
I testove uradim s jednom greškom, a vožnju mi instruktor sredi za dvije stoje jer je vidio i sam da sam tremaroš gluho bilo i okinula bi ako ništa od prpe najmanje triput.
I eto, dobila vozačku sjela s tatom da se provozamo ( u benzincu poslije obuke na dizelu) gasio mi se non-stop (i sad se dešava) čovjek se htio upucat kad je vidio koliki sam parmak :D Kaže malo je one dvije stoje što sam ja dao za štelu :D
Al' eto gonim sad nekako, trudim se :lol:
Btw, sistem prolaska je da kod jednog instruktora jedno pada jedno prolazi,par nepar. A taj lik koji mi je bio u komisiji je najljigavije stvorenje koje sam ikad srela :x
ek0

#49 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:28, edited 1 time in total.
Jed1217

#50 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Jed1217 »

E jbg sad jaro, pretjera ga ti :roll:
Vozim opreznije od mnogih, možda sam smetalo, al' ubica :roll:
Post Reply