GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
- insomnia78
#26 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Ma ovaj Karanana levat me sjeba. Ono bi potpisivalo
- karanana
#27 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
suzie se udala i troje djece dobila.muha_sa wrote:
odgovorit ce ti--garant![]()
sjecam se da je miso jednom izjavio da naravno osim sto nece nikad u srbiju, rekao je da ne bi ni muslimanima pjevo.
a merlin...pa politicki je covjek.
-
kakavdanakneiskustvu
#28 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Meni generalno sve ove stvari nisu toliko začuđujuće s obzirom na vrijeme u kom živimo i informacije kojima smo svjesno okruženi , promijenila sam baš radikalno mišljenje u slučaju :sabina1 wrote:Taman htjela napisati kako je tekst kojim je tema otvorena zastario , kad ono tema otvorena prije moje registracije na forum![]()
(prvo skoči pa onda reci hop).
cyprus wrote:Šta bi ovom?kakavdanakneiskustvu wrote:http://ba.n1info.com/a236832/Vijesti/Vi ... jedno.htmlJa konto normalan...
prije dosta godina sam negdje vidio da je nastupao kao član,simpatizer šešeljeve stranke ili nešto slično tome
1. Nebojše Glogovca zbog uloge Draže Mihajlovića (iako nisam gledala)
2. Radoša Bajića zbog Ravne gore (isto tako nisam gledala)
3 Bore Đorđevića....iako o njemu kao djevojčica i nisam mogla imati bilo kakvo mišljenje pa da ga mijenjam....jednostavno četnička ikonografija ti momentalno isključi iz svijesti da je to razumna osoba...ali brate on je jedini principijelan u postratnom nenametanju publici koju je svjesno degradirao...svi ostali su licemjeri.
Što se njega tiče ima također jedna zanimljiva opaska....prije par godina RTS je napravio jako dobar dokumentarac o Ribljoj Čorbi u tri-četiri epizode po nekih sat vremena....dakle od A do Ž....ono što me zaista iznenadilo je komentar Arsena Dedića o Đorđevićevom javnom angažmanu u ratu u Hrvatskoj...Dedić svo to četničko paradiranje i pjesme sa Bajom malim knindžom podvodi pod neki vid "klauna" ili tako nekako....znači kao nema lošu namjeru nego eto pravi cirkus...
Itekako Đorđević poznaje razliku između života i cirkusa.[/quote]
promijenila si mišljenje o glogovcu zbog jedne uloge,ili zbog njegovih stavova o mihajloviću,mladiću?
- insomnia78
#29 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Al ne fakat je fascinantno kolko FGR i forumaki “jugosloveni” ne mogu DinU oprostiti taj pjesmuljak. Ko da je pjev’o samom Himmleru. I Glogovac i Corba i peti, deseti su eto samo umetnici al Merlin je najgori
- insomnia78
#30 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
MoRel neki primjer Merlinovog politikanstva?karanana wrote:suzie se udala i troje djece dobila.muha_sa wrote:
sjecam se da je miso jednom izjavio da naravno osim sto nece nikad u srbiju, rekao je da ne bi ni muslimanima pjevo.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#31 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Stavova , stavova naravno....kakavdanakneiskustvu wrote:
promijenila si mišljenje o glogovcu zbog jedne uloge,ili zbog njegovih stavova o mihajloviću,mladiću?
I Milan Puzić je glumio Dražu ali u potpuno drugom kontekstu...
Glogovac nek igra tamo gdje vole Dražu...sam je izabrao.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#32 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
sabina1 wrote: Stavova , stavova naravno....
- spreca
#33 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Kad bi to bilo tako....on bar tada nije bio toliko opasan kao danas kad ima vlast u rukama......pogresno je misliti da je bio cetnik...Vucko nikada nije ni prestao biti cetnik kao ni Nikolic....Vucko se maskira u janjecu kozu ali tesko je sakriti njegove dusevne boli mladog cetnika....On je sad puno opasnij nego tada....Vucic se nesmije vjerovatikakavdanakneiskustvu wrote:
a biti vucicev fan danas a znati ko je bio vucic prije dvadesetak i vise godina,mozda to nekom u srbiji nije bitno,jbg meni npr. ovde jeste,tesko je zaboraviti vucica kad je bio cetnik
-
kakavdanakneiskustvu
#34 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
oksabina1 wrote:Stavova , stavova naravno....kakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#35 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
spreca wrote:Kad bi to bilo tako....on bar tada nije bio toliko opasan kao danas kad ima vlast u rukama......pogresno je misliti da je bio cetnik...Vucko nikada nije ni prestao biti cetnik kao ni Nikolic....Vucko se maskira u janjecu kozu ali tesko je sakriti njegove dusevne boli mladog cetnika....On je sad puno opasnij nego tada....Vucic se nesmije vjerovatikakavdanakneiskustvu wrote:
a biti vucicev fan danas a znati ko je bio vucic prije dvadesetak i vise godina,mozda to nekom u srbiji nije bitno,jbg meni npr. ovde jeste,tesko je zaboraviti vucica kad je bio cetnik
da,tesko je totalno promijeniti politicko razmisljanje
- Bloo
- Globalna šefica
#36 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Pa nekad mu avlija sija, nekad ne, pa opet onda sija...nikako da se odluciinsomnia78 wrote:MoRel neki primjer Merlinovog politikanstva?karanana wrote:suzie se udala i troje djece dobila.muha_sa wrote:
- Banksy
#37 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Dakle, Arkan dopodne kamom ordinira po Bijeljini, a popodne mu se Merlin iz Minhena uvlači u stražnjicu poklonjenim Beogradom. Još se nije znalo ko će pobijediti, pa šta znaš ko ti sutra može valjati.
- Namenski je za mene uradio pesmu "Zaboravi", a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu - rekla je Ceca.
Onda se, nakon rata, kleknulo pred rahmetli Aliju, a kad se, koju godinu kasnije, kleknulo pred SDP, Alija je postao Alija Miladin. Kako je SDP kratko držao vlast, Alija je, preko noći, opet postao Izetbegović.
U međuvremenu se u Minhenu 'skupljala pomoć za Bosnu', uglavnom u zlatu, a nas pitalo gdje smo kad je najteže.
Itd, itd, priča za pričom, bijeda za bijedom, nema kraja.
Generalno, vrlo je teško odijeliti djelo od umjetnika.
-
kakavdanakneiskustvu
#38 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Pa nekad mu avlija sija, nekad ne, pa opet onda sija...nikako da se odluciBloo wrote:MoRel neki primjer Merlinovog politikanstva?insomnia78 wrote:suzie se udala i troje djece dobila.karanana wrote:
do podne i od podne
- insomnia78
#39 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
I moze u isti saf sa Corbom, Glogovcem, Neletom i njima? 
-
kakavdanakneiskustvu
#40 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
insomnia78 wrote:I moze u isti saf sa Corbom, Glogovcem, Neletom i njima?
ne,ja to nisam rekao
- ¤ jelena ¤
#41 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Ne može, naravno.
Ni u putu se sresti...
Ni u putu se sresti...
- Bloo
- Globalna šefica
#42 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Pa razlika izmedu njih je sto oni to direkt i neupakovano promovisu vlastiti degenizam, a Carobnjak mazno, lukavo i merhametlijski gura vlastiti probitak tako gdje mu je najtoplije.insomnia78 wrote:I moze u isti saf sa Corbom, Glogovcem, Neletom i njima?
- insomnia78
#43 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
“Jugosloven” ce ti sve oprostiti osim Alije
- Mišo_Kovač
#44 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
karanana wrote:suzie se udala i troje djece dobila.muha_sa wrote:
Mišo Kovač je pjevao u sarajevu, na platou skenderije, tamo nekad 2002. u sklopu predizbornog skupa Lijanovićeve stranke, mahom pred muslimanskim življem
- Bloo
- Globalna šefica
#45 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
I UB40insomnia78 wrote:“Jugosloven” ce ti sve oprostiti osim Alije
-
Seawolf
#46 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Ne znam da li se sjećaš, Arsen Dedić, Zoran Predin (Lačni Franz, Maribor) i Bora Đorđević su 1989-e, zajednički snimili pjesmu "Domovina", tako da je Arsen, vjerovatno, znao kakav je Bora:sabina1 wrote:...ono što me zaista iznenadilo je komentar Arsena Dedića o Đorđevićevom javnom angažmanu u ratu u Hrvatskoj...Dedić svo to četničko paradiranje i pjesme sa Bajom malim knindžom podvodi pod neki vid "klauna" ili tako nekako....znači kao nema lošu namjeru nego eto pravi cirkus...
Itekako Đorđević poznaje razliku između života i cirkusa.
http://www.dailymotion.com/video/x1zidou
-
kakavdanakneiskustvu
#47 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Seawolf wrote:Ne znam da li se sjećaš, Arsen Dedić, Zoran Predin (Lačni Franz, Maribor) i Bora Đorđević su 1989-e, zajednički snimili pjesmu "Domovina", tako da je Arsen, vjerovatno, znao kakav je Bora:sabina1 wrote:...ono što me zaista iznenadilo je komentar Arsena Dedića o Đorđevićevom javnom angažmanu u ratu u Hrvatskoj...Dedić svo to četničko paradiranje i pjesme sa Bajom malim knindžom podvodi pod neki vid "klauna" ili tako nekako....znači kao nema lošu namjeru nego eto pravi cirkus...
Itekako Đorđević poznaje razliku između života i cirkusa.
http://www.dailymotion.com/video/x1zidou
da,bora se cini mi se zezao,nesto u stilu tri srbina zajedno
- karanana
#48 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
svi su stolari samo je miso kovac.Mišo_Kovač wrote:karanana wrote:suzie se udala i troje djece dobila.muha_sa wrote:
Mišo Kovač je pjevao u sarajevu, na platou skenderije, tamo nekad 2002. u sklopu predizbornog skupa Lijanovićeve stranke, mahom pred muslimanskim življemUsputbudirečeno, Mišo ne može u isti paragraf sa bilo kojim drugim nazovipjevačima. Mišo je bog
respect za misu, cesto lomim case slusajuci njegove legendarne i bezvremenske pjesme, ali eto ja sam cuo da je tako izjavio i stvarno ga se ne sjecam 2002 u sarajevu. ali moguce.
- Mišo_Kovač
#49 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Godina mozda nije tacna, al da je pjevao, jeste, jer sam bio i slusao
A da je izjavio, moguce je, al nije ispoštovao 
-
golman
#50 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
A ko je ubio sina od Miše Kovača?