Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
- jedna tamo
#26 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
BSn slažem se
-
ins
#27 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Moderatore,moderator wrote:ovo tvoje imenovanje SDA politicara je sraman potez. Ja pitam konkretno: Koliko puta su zasjedali i koliko dnevnica uzeli da bi rekli ZETRA JE OD STURA SAMARANOVA DVORANA?Richard Sorge wrote:Sraman pokusaj da se jeftinim politikanstvom dezavuise ispravan potez.moderator wrote: Uz svo duzno postovanje, jedno pitanje: Koliko su se puta nasli da ovo diskutuju i koliko su dnevnica uzeli?
Mimo toga svaka cast za ovaj potez Samarach je bio veliki prijatelj Sarajeva ... a same njegove rijeci u Lilehameru su bile puno vise od onoga sto su mnoge " legende " ovog Grada uradile za njega. Svaka cast - pozitivno sam iznenadjen ... mislim da samo Denis Z. ili Emir H. imaju dovoljno senzibiliteta i pameti za ovakav potez u kantonalnoj vladi ... interesovalo bi me cija je inicijativa ili prijedlog bio .. ako neko zna ?? Johs jednom - svaka cast na ispravnom potezu.
Odgovori mi na to konkretno.
A senzibilitet...
Gdje im je senzibilitet da ne organizuju teferice vec da te pare daju za ZAVRSETAK RADOVA NA PORODILISTU da nam se novi sugradjani ne radjaju na decenijama starim madracima, da se porodilje ne kupaju u hrdjavim kadama itd.
Mani me se, idi po dnevnicu
Mislim da nisi ovdje da se bavis jos jeftinijom demagogijom, pricas gluposti!
"...Koliko puta su zasjedali i koliko dnevnica uzeli da bi rekli ZETRA JE OD STURA SAMARANOVA DVORANA..."
Oni imaju pausal, ne primaju dnevnice, i pausal dobijaju mijenjali ime Zetre ili ne, edukuj se jer si sada na nivou 15-godisnjeg klinca
"...Gdje im je senzibilitet da ne organizuju teferice vec da te pare daju za ZAVRSETAK RADOVA NA PORODILISTU da nam se novi sugradjani ne radjaju na decenijama starim madracima, da se porodilje ne kupaju u hrdjavim kadama itd. Mani me se, idi po dnevnicu
Teferic, bilo kakav, nema veze sa obnovom porodilista, pa bi moderator mogao procitati zakon o izvrsenju budzeta i malo teoriju upravljanja. Edukuj se...
- nokia6170
#28 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
klasicni debilizam.sahan wrote:Skracenica od Zenica-Travnik. Dvorana je izgradjena od pomoci tih opcina (ako se dobro sjecam).karanana wrote:pozdravljam!
sta je znacilo zetra anyways? zelena transferzala?
jedan od generatora mrznje zenicana prema sarajevu je upavo ovaj primjer kojim oni hrane svoju mrznju da sve pare idu u sarajevu od pamtivijeka...zenica radi, sarajevo se gradi...pa tako i za Zetru...fol zenica travnik.
zablude i obmane...ne mozemo mi bez toga na ovim prostorima
- Optimist
#29 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Prije bila skenderija, sada dvorana Mirza Delibasic, nije vise stadion Kosevo nego Asim Ferhatovic Hase, i sada nije vise Zetra vec H.A. Samaran. Parola: sto jednostavno kad moze komplikovano?
Bivsa Sloga, sadasnji Cinemas...
Bivsa Sloga, sadasnji Cinemas...
- nuraH
#30 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Grbavica = Ivica Osim (Rub Izuzev)

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#31 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
nuraH wrote:Grbavica = Ivica Osim (Rub Izuzev)
Živa bila @nuroH, nasmija me!
Zaboravio sam se i smijati,...
-
caes
#32 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Ja nisam pobornik tih preimenovanja zgrada, sala, ulica itd itd; meni je i dalje kralja tomislava-kralja tomislava, ko razumije shvatice. Tako da mi je i zetra-zetra; kome smo 'mi' to ucinili uslugu sto smo je preimenovali u huana antonia? Sta, sebi smo priznali da cijenimo prijatelje sarajeva, vtf?
Meni je to klasicna suplja iskreno.
Meni je to klasicna suplja iskreno.
-
Richard Sorge
#33 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Onda svaka cast opstinskom vijecu Centar, odlicna inicijativa, a i ostalim koji su podrzali ovu ideju do realizacije. Bez ikakvih ljevo-desno politickih podjela ... jedno sasvim obicno ljudsko HVALA. Obradovalo me ovo i kao znak nekog obnavljanja sopstvenog samopostovanja ove sredine. Ovo me raduje - Skenderija u Mirza Delibasic nije .. licilo mi je samo na preimenovanje starih vrijednosti novim imenima, Zetra je opet neodvojiva od OIK-a pa samim tim i Samaraha.valterbranisarajevo wrote:Inicijativu je pokrenulo Opštinsko vijeće Centar.
Ps. Nicku Moderator nisam mislio odgovarati .. ali mislim da je razlika u razmisljanu izmedju nas dvojice evidentna .. i mislim da mu je vrhunski intelektualni domet diskvalifikacije nekoga sa kim se ne slaze - ta recenica " idi uzmi dnevnicu " .. da je u stanju reci nesto pametnije .. i rekao bi. Nazalost " njegovo " razmisljanje je dominantno na ovom forumu .. a posto je " vlast " .. i ne cudi sto je forum sve nekvalitetniji i nekvaliteniji i sto sve manje pametnih stvari covjek moze ovdje procitati.
- h_poaro
#34 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Richard Sorge wrote:Onda svaka cast opstinskom vijecu Centar, odlicna inicijativa, a i ostalim koji su podrzali ovu ideju do realizacije. Bez ikakvih ljevo-desno politickih podjela ... jedno sasvim obicno ljudsko HVALA. Obradovalo me ovo i kao znak nekog obnavljanja sopstvenog samopostovanja ove sredine. Ovo me raduje - Skenderija u Mirza Delibasic nije .. licilo mi je samo na preimenovanje starih vrijednosti novim imenima, Zetra je opet neodvojiva od OIK-a pa samim tim i Samaraha.valterbranisarajevo wrote:Inicijativu je pokrenulo Opštinsko vijeće Centar.
Kako se u Barceloni naziva glavna sportska dvorana? Možda "Juan Antonio Samaranch" ?
-
Richard Sorge
#35 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Pitaj me to nakon sto cetnici spale dvoranu u Barceloni, i to nakon sto Bracelonu kompletnu budu drzali u najbarbarskijoj i najduzoj opsadi nakon Lenjingrada ( Sankt Petesburg ) a Samarah, ili neki " novi " Samarah je obnovi. I to nakon sto sama srusena Barcelona ne bude imala sredstava da je sama obnovi. Tad cu ti odgovorith_poaro wrote:Richard Sorge wrote:Onda svaka cast opstinskom vijecu Centar, odlicna inicijativa, a i ostalim koji su podrzali ovu ideju do realizacije. Bez ikakvih ljevo-desno politickih podjela ... jedno sasvim obicno ljudsko HVALA. Obradovalo me ovo i kao znak nekog obnavljanja sopstvenog samopostovanja ove sredine. Ovo me raduje - Skenderija u Mirza Delibasic nije .. licilo mi je samo na preimenovanje starih vrijednosti novim imenima, Zetra je opet neodvojiva od OIK-a pa samim tim i Samaraha.valterbranisarajevo wrote:Inicijativu je pokrenulo Opštinsko vijeće Centar.
Kako se u Barceloni naziva glavna sportska dvorana? Možda "Juan Antonio Samaranch" ?
- atko
#36 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Uz svo ljudsko postovanje prema velikanima, cija imena dobijaju objekti , tesko je preimenovati nesto sto ima svoje ime ... tako ce uvijek stadion asim ferhatovic hase biti kosevo... dvorana mirza delibasic skenderija ... dvorana huan antonio samaran zetra ... sutra kad grbavicu nazovu Ivica osim opet ce biti grbavica ... Mislim stvarno sve su to ljudske gromade ... ali i ti objekti su simboli grada ...
haj pokusaj otpjrvat Heeeej Ivice osimeee rano ljutaaaa
...
A u slucaju samarana jednostavno su trebali mislitina vrijeme i bazen na otoci nazvati HAS u toku izgradnje
haj pokusaj otpjrvat Heeeej Ivice osimeee rano ljutaaaa
A u slucaju samarana jednostavno su trebali mislitina vrijeme i bazen na otoci nazvati HAS u toku izgradnje
- h_poaro
#37 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Richard Sorge wrote:Pitaj me to nakon sto cetnici spale dvoranu u Barceloni, i to nakon sto Bracelonu kompletnu budu drzali u najbarbarskijoj i najduzoj opsadi nakon Lenjingrada ( Sankt Petesburg ) a Samarah, ili neki " novi " Samarah je obnovi. I to nakon sto sama srusena Barcelona ne bude imala sredstava da je sama obnovi. Tad cu ti odgovorith_poaro wrote:Richard Sorge wrote:
Onda svaka cast opstinskom vijecu Centar, odlicna inicijativa, a i ostalim koji su podrzali ovu ideju do realizacije. Bez ikakvih ljevo-desno politickih podjela ... jedno sasvim obicno ljudsko HVALA. Obradovalo me ovo i kao znak nekog obnavljanja sopstvenog samopostovanja ove sredine. Ovo me raduje - Skenderija u Mirza Delibasic nije .. licilo mi je samo na preimenovanje starih vrijednosti novim imenima, Zetra je opet neodvojiva od OIK-a pa samim tim i Samaraha.
-
Richard Sorge
#38 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Postoji neshto sto je organski sto ima svoju unutrasnju logicnu ili bilo koju drugu povezanost i na osnovu toga nesto uspjeva ili ne .. tako npr. 95% ljudi koji su zivjeli prije rata u Sarajevu a i poslje rata ulicu Kralja Tomislava zove upravo tako .. a ne Kosevska .. ali istih tih 95% ljudi ulicu Ferhadija zovu Ferhadijom a ne Vase Miskinaatko wrote:Uz svo ljudsko postovanje prema velikanima, cija imena dobijaju objekti , tesko je preimenovati nesto sto ima svoje ime ... tako ce uvijek stadion asim ferhatovic hase biti kosevo... dvorana mirza delibasic skenderija ... dvorana huan antonio samaran zetra ... sutra kad grbavicu nazovu Ivica osim opet ce biti grbavica ... Mislim stvarno sve su to ljudske gromade ... ali i ti objekti su simboli grada ...
haj pokusaj otpjrvat Heeeej Ivice osimeee rano ljutaaaa...
-
Richard Sorge
#39 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Necu - nemoj ni ti, gusli ti i filipa visnjica prideh_poaro wrote:Richard Sorge wrote:Pitaj me to nakon sto cetnici spale dvoranu u Barceloni, i to nakon sto Bracelonu kompletnu budu drzali u najbarbarskijoj i najduzoj opsadi nakon Lenjingrada ( Sankt Petesburg ) a Samarah, ili neki " novi " Samarah je obnovi. I to nakon sto sama srusena Barcelona ne bude imala sredstava da je sama obnovi. Tad cu ti odgovorith_poaro wrote:
![]()
![]()
sjedi, dobio si zaključno 5. nemoj više Juana ti
- h_poaro
#40 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Richard Sorge wrote:
Necu - nemoj ni ti, gusli ti i filipa visnjica pride
Podigne li se kad ruka.. Juan je to svojevremeno rado činio
-
Richard Sorge
#41 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Ma ybga kako god skontash ... opet je manji fasita od onih koji su osmislili i pokushali da izvedu fizicki nestanak jendog naroda u Bosni .. ubijajuci samo u Sarajevu 1521 dijete ( znaci ispod 16 godina ) u tom procesu ... Ovaj je barem obnovi dvoranu koju su fashisti spalili u nadi da se tu vise nikad nista nece desavati. Hvala mu na tome. Nego kad smo vec kod ruku ... i pola covjeka je dosta pa da se ode pred spomenik ubijenoj djeci i spusti ruke niz sebe i oda pocast minutom sutnje. Ima li te pola ??h_poaro wrote:Richard Sorge wrote:
Necu - nemoj ni ti, gusli ti i filipa visnjica pride
Podigne li se kad ruka.. Juan je to svojevremeno rado činio
- h_poaro
#42 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Naravno, svi znamo da Juan nije od svojih para obnovio Zetru, nikad je niko obnovio ne bi...Richard Sorge wrote: ...Ovaj je barem obnovio dvoranu koju su fashisti spalili u nadi da se tu vise nikad nista nece desavati. Hvala mu na tome.
Idi Sorge spavaj, počeo si lupetati
-
Richard Sorge
#43 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Vidi nema te ni pola. Sjedi 1. Mada, iznenadio bi se da je drugacije, kad je tebi veci problem ime Zetre, od fasista koji su je spalili. Ti izgleda nikako da skontash da su gusle svoju pjesmu ovdje zavrsile.h_poaro wrote:Naravno, svi znamo da Juan nije od svojih para obnovio Zetru, nikad je niko obnovio ne bi...Richard Sorge wrote: ...Ovaj je barem obnovio dvoranu koju su fashisti spalili u nadi da se tu vise nikad nista nece desavati. Hvala mu na tome.![]()
Idi Sorge spavaj, počeo si lupetati
- Obuca9
#44 Re: Olimpijska dvorana "Huan Antonio Samaran"
Mislim da Zetri nije trebalo mijenjati ime, ali eto, tako je kako je.
Pitam se šta je slijedeće, možda da se Dom Mladih nazove "Toše Proeski" ili da se i Baščaršiji promjeni ime, pa nek' se zove "Hadžija Nasir Jabučar"
Pitam se šta je slijedeće, možda da se Dom Mladih nazove "Toše Proeski" ili da se i Baščaršiji promjeni ime, pa nek' se zove "Hadžija Nasir Jabučar"