Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#26 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by JThomas »

kakva džamahirija, jedini cilj je napuniti koliko-toliko budžetski ambis, nemojte se zanositi da su oni sposobni za razmišljati dublje od toga :D
ministry_

#27 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by ministry_ »

Priorat wrote:pa covjece, pred stadionom pijes pivo gdje jos minimum 2000 ljudi pije pivo. naidje ljubazni policajac i zapisete te..svasta, pa sto se nisi noge fatio? okrenes se i pobjegnes.... e sto bi meni napisao...volio bih tog vidjeti... :evil:

kažem ti kontam rutinska ..ljubazno me zamolio za ličnu ''da pogleda'' nije mi čak ni spomenuo da ćeme opaliti po ušima
ministry_

#28 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by ministry_ »

h_poaro wrote:
ministry_ wrote:..nisam dobio poziv samo onaj nalog famozno žuto-crveni.
Pročitaj pravnu pouku na dnu Naloga.

Ako smatraš da si nevin potpiši zahtjev za sudsko odlučivanje i odnesi u roku 8 dana od prijema Naloga u pisarnicu suda u Šenoinoj.
Ako si kriv - plati kaznu. U protivnom, teče ti kamata, ali ulaziš i u registar novčanih kazni i time postupak sprječavanja uplata javnih prihoda i sl. sve dok ne izmiriš ovu kaznu.

Kriv jašta sam, ali niti imam pare odmah da platim niti elana da se nešto zadužujem za pivu..

Al fakat ne mogu da vjerujem..

Pivo tvist off u zvorničkoj 201,50 KM...drama
erx

#29 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by erx »

.
Last edited by erx on 03/06/2010 12:29, edited 1 time in total.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#30 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by Priorat »

ministry_ wrote:
Priorat wrote:pa covjece, pred stadionom pijes pivo gdje jos minimum 2000 ljudi pije pivo. naidje ljubazni policajac i zapisete te..svasta, pa sto se nisi noge fatio? okrenes se i pobjegnes.... e sto bi meni napisao...volio bih tog vidjeti... :evil:

kažem ti kontam rutinska ..ljubazno me zamolio za ličnu ''da pogleda'' nije mi čak ni spomenuo da ćeme opaliti po ušima

koji kreten, za nepovjerovat. doci medjutoliko ljudi , prije utakmice, gdje je vecina pod dejstvom alkohola i trazit licnu. isto kad bi na iron maiden koncertu otisao trazit da smanje muziku jer je preglasna.....jebote danas nema sta nema..
h_poaro

#31 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by h_poaro »

Da nas neki drugi "ulični pivopija" praznom flašom spuca po glavi, kome bismo se prvo obratili, od koga bismo tražili zaštitu?
Da li bismo se tada rugali zakonu i prigovarali policajcu zbog ovakvih kazni?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#32 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by ladyblue18 »

Αθήνα wrote:+++++++++++++ taj džamahirijski zakon.
:lol: :lol: :lol: hajd proguglaj prvo gdje sve u svijetu postoji ovakav zakon, pa onda pricaj o dzamahiriji. :-)
fluotic

#33 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by fluotic »

idi u stanicu gdje vec treba da se javis budi fin pristojan, reci da si student ,da nemas pare nikako i da ne znas kako to da platis uopste i da ne mozes da platis i bla bla...ako to ne prodje, onda tek pregovaraj za rate to moze sigurno znam i za gore prekrsaje koji su se placali na rate a cifra je bila manja od 200km...i ubuduce pazi jer ne mozes da se boris sa drzavom, pogotovo kada su pare u pitanju ...najbolje je da svi prestanemo da pijemo a i jedemo, malo zbog toga sto necemo imati sta ,a malo jer ce i los zadah iz usta postati prekrsaj...ova drzava je jad i cemer od drzave, ne daju nista-uzimaju i ono sto nemas i od takvih kao sto si ti, jer boze moj ne mogu se zamjerit sa sandzaklijama, pravim prestupnicima i kriminalcima i ovim i onim jer imaju zenu i djecu... :x :x :x fuj fuj i fuj od ove drzave i svih njenih struktura od vrha do dna
Comrad

#34 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by Comrad »

Ovaj zakon je zalostan. Kupim pivu i popijem je nasred ferhadije, jel mi ide kazna 200? Okolo milion kafica sa bastama u kojima mozes lokat ko konjina i to su sve pored prodavnica.

Ako stanem pored baste onda mogu cugat, ako se pomjerim van bastinog radijusa, kazna dvije joje. :-)
fluotic

#35 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by fluotic »

ladyblue18 wrote:
Αθήνα wrote:+++++++++++++ taj džamahirijski zakon.
:lol: :lol: :lol: hajd proguglaj prvo gdje sve u svijetu postoji ovakav zakon, pa onda pricaj o dzamahiriji. :-)
gosp.ladyblue proguglaj i ti , mada mislimda vec znas sta te druge drzave po svijetu pruzaju svojim gradjanima, a onda sagledaj sta nasa pruza nama i sta je zasluzil aod nas zauzvrat to je sramota ...pa ako uspijes podvuci paralelu svaka ti cast ;-)
dzamahirija ili ne ...u tim vrlim demokratskim drzavama svacije subjektivno pravo se postuje sve do granice do koje ne ugrozavas nikoga drugog to je osnovni princip pravedne , legitimne, legalne i kako god hoces drzave...nasa je to samo formalno na ustrb obicnih primjernih gradjana... :thumbup:
Last edited by fluotic on 02/06/2010 23:25, edited 1 time in total.
Priorat

#36 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by Priorat »

h_poaro wrote:

Da nas neki drugi "ulični pivopija" praznom flašom spuca po glavi, kome bismo se prvo obratili, od koga bismo tražili zaštitu?

a zamisli ti da stanes u govno, kome bi se obratio? komunalnom preduzecu ili gradonacelniku?
ladyblue18

#37 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by ladyblue18 »

Ja ne znam stvarno sta vi hocete. :roll:
Sad su vam sandzaklije i kriminalci krivi zato sto vi ne postujete zakone, koji su normalni bilo gdje u svijetu.
Nije kriva drzava vec vi, naucete se postovati zakone i prihvatiti svoje greske.
Samo kod nas ima da onaj ko prekrsi zakon, krivi drzavu, a ne sebe. :-)

@fluotic - nema to veze, zakon je zakon i on se mora postivati, ako neces, bujrum placaj. ;-)
Priorat

#38 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by Priorat »

ladyblue18 wrote:Ja ne znam stvarno sta vi hocete. :roll:
Sad su vam sandzaklije i kriminalci krivi zato sto vi ne postujete zakone, koji su normalni bilo gdje u svijetu.
Nije kriva drzava vec vi, naucete se postovati zakone i prihvatiti svoje greske.
Samo kod nas ima da onaj ko prekrsi zakon, krivi drzavu, a ne sebe. :-)

@fluotic - nema to veze, zakon je zakon i on se mora postivati, ako neces, bujrum placaj. ;-)

gdje je to normalno na svijetu da se prije utakmice ispred stadiona nesmije piti pivo? od australije do cile-a nema takvog zakona.
ladyblue18

#39 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by ladyblue18 »

Nema konzumiranja alkohola na javnom mjestu, ispred stadiona je ipak javno mjesto, a ne neciji privatni posjed.
Priorat

#40 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by Priorat »

ladyblue18 wrote:Nema konzumiranja alkohola na javnom mjestu, ispred stadiona je ipak javno mjesto, a ne neciji privatni posjed.

ja sam prosao minimum 70 razlicitih stadiona u evropi, od lisabona , madrida, marsej, pariza, basela, austrije, njemacke, holandije, hrvatske itd... i na sve i jednom sam pio kao i hiljade drugih ispred stadiona. ovo je prvi put da cujem da policajac uopste smije da pridje nekome ispred stadiona prije utakmice i da ga legitimise i kazni radi upotrebe alkohola. I OVO JE BOSNA.
2407

#41 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by 2407 »

Jednom jaranu je tako dosla kazna i on je nije na vrijeme platio pa je kasnije morao platiti jos 20KM zateznih kamata. Drugi jaran se zalio, otisao na sud i nagodio se sa sudijom da plati "samo" 50KM sudskih troskova. Ja sam dva puta utekao muriji i treci put me nece ni ganjati jer necu vise ni piti vani, posto vidim da je ovaj "problem" rak rana ove nase napredne drzave i izgleda dok se on ne rjesi nema nam naprijed :roll:

p.s.
Koliko sam ja primjetio ovaj vrli zakon je flexibilan pa se tako ne primjenjuje dok traje SFF.
fluotic

#42 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by fluotic »

lady koliko vidim ne poznajes osnovne principe drzave i vlasti kao ni njene temelje ...zakoni su postojali i u robovlasnistvu doduse obicajni ali jos snazniji od danasnjih, ako zelis da ih postujes bujrum ti ..ja imam dovoljno snage da makar dignem svoj glas protiv i ne zelim da idem linijom manjeg otpora kao ti i slicni tebi zbog kojih nas se tretira kao robote koji bezglavo postuju zakon ne razmisljajuci o njemu kriticki i zato i jesmi tu gdje smo i zato su svi letargicni i zato nam nikad nece biti bolje sve dotle dok ne pocnemo da razmisljamo svojom glavom i borimo se protiv onoga sto nije pravedno a ne protiv samog zakona jer mnogoje losih i katastrofalnih zakona bilo i bice ...i sve dok su selektivni ja sam protiv....a meni licno niko nije kriv sandzaklije mije spomenuo javni tuzilac na sred suda..... 8-)
Last edited by fluotic on 02/06/2010 23:44, edited 1 time in total.
bez_ideje

#43 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by bez_ideje »

ja samo promijenila lokaciju.........dje sam sad,policijska noga nije krocila :mrgreen:
ladyblue18

#44 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by ladyblue18 »

fluotic wrote:lady koliko vidim ne poznajes osnovne principe drzave i vlasti kao ni njene temelje ...zakoni su postojali i u robovlasnistvu doduse obicajni ali jos snazniji od danasnjih, ako zelis da ih postujes bujrum ti ..ja imam dovoljno snage da makar dignem svoj glas protiv i ne zelim da idem linijom manjeg otpora kao ti i slicni tebi zbog kojih nas se tretira kao robote koji sljepo prate zakon i nikad ne razmisljaju o njemu sve dok su selektivni ja sam protiv....a smeni licno niko nije kriv sandzaklije mije spomenuo javni tuzilac na sred suda..... 8-)
:lol: :lol: :lol: da samo znas koliko si u krivu. :D
h_poaro

#45 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by h_poaro »

Priorat wrote:
h_poaro wrote:

a zamisli ti da stanes u govno, kome bi se obratio? komunalnom preduzecu ili gradonacelniku?
tebi :oops:
fluotic

#46 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by fluotic »

ladyblue18 wrote:
fluotic wrote:lady koliko vidim ne poznajes osnovne principe drzave i vlasti kao ni njene temelje ...zakoni su postojali i u robovlasnistvu doduse obicajni ali jos snazniji od danasnjih, ako zelis da ih postujes bujrum ti ..ja imam dovoljno snage da makar dignem svoj glas protiv i ne zelim da idem linijom manjeg otpora kao ti i slicni tebi zbog kojih nas se tretira kao robote koji sljepo prate zakon i nikad ne razmisljaju o njemu sve dok su selektivni ja sam protiv....a smeni licno niko nije kriv sandzaklije mije spomenuo javni tuzilac na sred suda..... 8-)
:lol: :lol: :lol: da samo znas koliko si u krivu. :D
obrazlozi lako se je smijati ali treba se smijati zbog pravog razloga
bez_ideje

#47 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by bez_ideje »

Nemoj da ti ja obrazlozim ,zivota ti ne provaljuj se
2407

#48 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by 2407 »

h_poaro wrote:

Ako te neko spuca litrenom kenijadom ili litrenim kiseljakom(staklena boca u oba slucaja), kome bismo se obratili od koga bi trazili zastitu?
Da li bi smo trebali rugati nepostojanju zakona i prigovarati policajcu zbog nemogucnosti kaznjavanja? (nije zabranjeno konzumirati niti jedno niti drugo na ulici)

Hajd pokusaj ponovo mozda i uspijes postaviti gluplje pitanje ;-)
fluotic

#49 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by fluotic »

obrazlozi svim mogucim sredstvima koja ti padnuna pamet kolikoje pravedno kazniti studenta koji popije pivo jednom u ne znam koliko u sred parka..i to takvom drakonskom kaznom...hajde po kojim moralnim nacelima...mozda onda i lizanje sladoleda mozemo podvesti pod jedan takav zakon ...lizanje u javnosti pred malom djecom :lol: je jos i gore ako cemo realno :lol: :lol:
fluotic

#50 Re: Konzumiranje alkohola na javnom mjestu KAZNA

Post by fluotic »

bez_ideje wrote:Nemoj da ti ja obrazlozim ,zivota ti ne provaljuj se
suplja prica..nemoj ni da se trudis da obrazlozis nema frke...samo nastavite sjediti tu gdje jeste i uzivajte vi mali ljudi bez ideja... :thumbup:
Post Reply