SRAMOTA!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

kojeime

#26 Re: SRAMOTA!

Post by kojeime »

KatarinaKosaca wrote:Sjećam se tog dana :(
Naslov ti ne odgovara, jer postoje ovdje dva propusta jedan je nedovoljna informiranost o obilježavanju, a drugi i najvažniji je što je "u organizaciji BPS-HS". Davati stranačka obilježja pomenu poginulim koji su branili grad je sramotno!
Tacno tako.
Qler

#27 Re: SRAMOTA!

Post by Qler »

kojeime wrote:Dobrovoljac, RVI, nikada me se niko iz jedinice, saveza RVI, niodakle ne sjeti. I ne treba, zivot ide dalje. Zato i ne prisustvujem takvim okupljanjima. Shvatam ljude kojima iz razlicitih razloga to mnogo znaci, ali ja nisam emotivno vezan za rat. Nemam strpljenja slusati iste price po ko zna koji put. Razumijem da je mnogim ljudima samo to ostalo, u ratu su izgubili mnoge i mnogo, neki danas nemaju u zivotu nista osim sjecanja pa im ta obiljezavanja daju vaznost zivotima i osjecaj da su u zivotu uradili neso veliko i vazno jer su bili borci. Ja imam srecu da imam posao, da me invalidnost ne sprecava da zivim pun zivot i zato mozda i mogu pobjeci iz te price. I drago mi je da je tako. Nista nisam zaboravio, ali idem dalje, proslost ostavljam gdje jeste, dakle u proslosti.
Najvise dijaspora i prica o ratu. Ja znam jednog koji zna sve prve linije, gdje su se vodile bitke, ko je gdje i kad bio komadant... iz svedske... ne mogu ga slusati, i sad prica kako treba da se opet zarati, ali bi on otisao u svedsku jer ima zenu i djecu pa ne bi mogao bas eto ostati...
kojeime

#28 Re: SRAMOTA!

Post by kojeime »

A, takve svi znamo. To kada pocne samo ih pitam nesto sto sam cuo od jednog druga: "Gdje si ti bio dok sam se ja krio?". Nakon tog pitanja nemam vise problem slusanja takvih patriota.
Innovation

#29 Re: SRAMOTA!

Post by Innovation »

kojeime wrote:Post Postao/la kojeime dana 28/05/2013 13:56
A, takve svi znamo. To kada pocne samo ih pitam nesto sto sam cuo od jednog druga: "Gdje si ti bio dok sam se ja krio?". Nakon tog pitanja nemam vise problem slusanja takvih patriota.
:thumbup: :bih:
Post Reply