Kineski restoran u Sarajevu?
-
Eborg
#26 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Svo je osoblje kinesko, zar ne? Snalaze li se dobro sa jezikom? 
-
teAMICA
#27 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
ja bila poodavno, hrana beezzee, mjesto još gore. Ili sam ja "naletila" na bezze dan
pošto većina govori da je super, moram reprizirati. Mora da je do mene
-
duboka_misao
#28 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
vodim ja tebe prvo na cugu pa onda na klopu, ima sve da ti sineteAMICA wrote:ja bila poodavno, hrana beezzee, mjesto još gore. Ili sam ja "naletila" na bezze dan![]()
-
teAMICA
#29 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
duboka_misao wrote:vodim ja tebe prvo na cugu pa onda na klopu, ima sve da ti sineteAMICA wrote:ja bila poodavno, hrana beezzee, mjesto još gore. Ili sam ja "naletila" na bezze dan![]()
zDgovorito
- madner
#30 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ponavljam pitanje uvazenog i cijenjenog kolega chumbe:
Ima li cuka i macaka?
Ima li cuka i macaka?
- Ma.Le.Na
#31 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
u komsiluku ih nemamadner wrote:Ponavljam pitanje uvazenog i cijenjenog kolega chumbe:
Ima li cuka i macaka?
- madner
#32 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Nisam ni sumnjao da ce Kinezi rijesiti jos jedan veliki problem ovog grada.Ma.Le.Na wrote:u komsiluku ih nemamadner wrote:Ponavljam pitanje uvazenog i cijenjenog kolega chumbe:
Ima li cuka i macaka?![]()
I znaci 10 kermi macka
-
velaxsa
- exliberal
#34 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
ja nekontam kako se ljudi pale na kinesku hranu.....ja sam vani i fima mi je dva bloka od chinatown...samo jedno mjesto ima gdje odemo coporativno kad neko slavi nesto ili kad neko odlazi iz firme u ostala mjesta mi kolege kinezi kazu nemoj ni slucajno da ides...to je za sirotinju i one sto neznaju sta jedu...taj dan ja znam da cu da se napijem onog njihovog caja....jedina stvar koju ja pojedem su junetina rolana u pitta bread, i mozda chicken lemon....ostalo je daleko im kuca od moje 
-
zlajapravaraja
#35 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
neka meni moje pice, pite i cevapa.
onoga se mozes najesti tonu, i za pola sata opet gladan.
onoga se mozes najesti tonu, i za pola sata opet gladan.
-
missko
#36 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Bio sam u par kineskih kuhinja u restoranima a i u kucama, ma fuj a inace je trendi bar po Njemackoj, klopa nije losa al samo zato sto je ljuta pa nemas nikakav osjecaj. Najbolje sto sam jeo je patka u curry sosu sa povrcem. Rijetko da se nadje da je cisto vrlo vrlo rijetko.

-
callmethebreeeze
#37 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
od mog burazera jaran je kinez. on kaze da ova kineska hrana koja se sluzi po zapadu obicno nema veze sa hranom koju kinezi jedi. tvrdi da swet & sour sos, fritirana bana i slicna jela postoje samo na zapadu. ali jedva cekam da probam hranu kod sarajevskih kineza.
- exliberal
#38 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Tacno tako, moja kolegica kineskinja, koju zovem work wife mi je rekla ne jednom da 90% ovih jela sto se sluze po kineskim restoranima su jela izmisljena u Las vegasu.callmethebreeeze wrote:od mog burazera jaran je kinez. on kaze da ova kineska hrana koja se sluzi po zapadu obicno nema veze sa hranom koju kinezi jedi. tvrdi da swet & sour sos, fritirana bana i slicna jela postoje samo na zapadu. ali jedva cekam da probam hranu kod sarajevskih kineza.
Bio sam kod nje jednom na veceri i ono sto su sluzili je bilo skroz drugacije od onog sto se prodaje kao kineska hrana...mada mi ni ova nije legla.....
- karanana
#39 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
kina ima milijardu i nesto stanovnika a i geografski je ogromna. znaci sigurno ima i hiljade i hiljade raznoraznih jela i vrsta kineske hrane. ja sam cuo od nekih kineza da postoji hiljadu varijacija kineske hrane i da unutar kineske hrane postoji mandarinska, ova, ona.......te da se ni oni ne susrecu sa svakom nego je vise podijeljena po tim regijama.
tako da ne znam moze li neko ko je cak i iz kine znati sta se sve svrstava u kinesku hranu. pa evo ja koji zivim u bosni znam za bosansku hranu kao sto su cevapi, pite, lonac, sitni, japraci i slicno. sad da me neko pita koji se specijaliteti i hrana pripremaju u zapadnoj hercegovini ili u posavini, ja im ne bih znao odgovoriti.
tako da ne znam moze li neko ko je cak i iz kine znati sta se sve svrstava u kinesku hranu. pa evo ja koji zivim u bosni znam za bosansku hranu kao sto su cevapi, pite, lonac, sitni, japraci i slicno. sad da me neko pita koji se specijaliteti i hrana pripremaju u zapadnoj hercegovini ili u posavini, ja im ne bih znao odgovoriti.
- GAU 8
#40 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Bio, probao, odusevljen.
Porcije su velikodusne, moja ljepsa polovica i ja smo se ubili, ali nismo uspjeli pojesti sve.
Usluga je takodjer ljubazna i izlazi u susret svim zeljama.
Porcije su velikodusne, moja ljepsa polovica i ja smo se ubili, ali nismo uspjeli pojesti sve.
Usluga je takodjer ljubazna i izlazi u susret svim zeljama.
- mayab
#41 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Je li neko bio sa ovim e-kuponima, kakva je sada situacija sa hranom, evo godinu dana nakon zadnjeg posta na temu!
Moze li se uzeti za ponijeti kuci sa ovim e -kuponom!
Kakva je situacija sa pićem, sta se nudi !
Eto, gledam prodato preko 150 e-kupona, pa valjda je neko vec bio, iskoristio, pa neka nas informira!
Hvala
Eto, gledam prodato preko 150 e-kupona, pa valjda je neko vec bio, iskoristio, pa neka nas informira!
Hvala
- Alhemicarkaa
#42 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ja sam bila, sve stoji za ljubaznost, ali mi se hrana i interijer ne sviđa. Stalno su dolazili neki dostavljači, radnici i tražili nekog. U par navrata smo bili sami u restoranu sa uputama ako dođe ovaj recite mu da samo spusti dostavu tu
osjecala sam se ko u bircu na željezničkoj stanici.
Elem hrana - nama se nije svidjela, istina, količinski dobiješ puno, ali je ukus onako. I Ne vrijedi tih para, ali nikako, to je otprilike kao kad ja skuham ručak na brzinu, kad nemam vremena, samo oni naplate 18 KM
. Plus prilozi. Što ne uspiješ pojesti zapakuju ti. Ja znam da više nikad neću ići 
Elem hrana - nama se nije svidjela, istina, količinski dobiješ puno, ali je ukus onako. I Ne vrijedi tih para, ali nikako, to je otprilike kao kad ja skuham ručak na brzinu, kad nemam vremena, samo oni naplate 18 KM
-
drekalica28
#43 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Bila ja prošle sedmice na večeri.mayab wrote:Je li neko bio sa ovim e-kuponima, kakva je sada situacija sa hranom, evo godinu dana nakon zadnjeg posta na temu!
Hvala
Osoblje izuzetno ljubazno
Ja jela teletinu na na pekinški način, a momak jeo teletinu special, uz to uzeli rižu i probali one proljetne rolnice (spring rolls). Ruku na srce, teletina zaista ima "čudan" okus, ali to je prvenstveno zbog začina. Mi smo čak nagađali koji bi to mogli biti začini biti u pitanju.
Za popit imaju pive i sokova. Kruh ako očekuješ, nećeš ga dobiti.
Viljušku dobiješ ako ne znaš jesti sa štapićima.
Što se tiče interijera.....mix nećega.
Restoran kao restoran je relativno mal. Imaju svega 6-7 stolova čini mi se. Jedan ili dva su predviđena kao za veću grupu ljudi.
Ja ću definitivno opet otići, želim probati pekinšku patku.
-
kOmpir
#44 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Je li jeo neko skoro u tom kineskom restoranu? Pretpostavljam da je riječ o onom restoranu nedaleko od željezničke stanice sa dva kipa vojnika (Qin dinastija čini mi se) i dvije crvene kineske lanterne.
Prolazio sam par puta tuda ali izgleda da ni oni ne rane. Mislim da bi mogao navratiti tamo uskoro, i ako ikako mogu najesti se za cenera i popijem čaj
Bio bih zahvalan kad bi mi neko rekao kako trenutno stvari stoje u tom restoranu
Prolazio sam par puta tuda ali izgleda da ni oni ne rane. Mislim da bi mogao navratiti tamo uskoro, i ako ikako mogu najesti se za cenera i popijem čaj
Bio bih zahvalan kad bi mi neko rekao kako trenutno stvari stoje u tom restoranu
-
Eborg
#45 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Navodno nije jeftino. 
-
kOmpir
#46 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ma da mi bi dim sum probati, ne bi ja specijaliteta nikakvih, znači 10 KM gornja granica, a ako mi se svidi možda i potrošim više slijedeći put 
- karanana
#47 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
za cenera jedva da mozes i tanjir kuhane rize dobit. skupo, a nije cemu.kOmpir wrote:Ma da mi bi dim sum probati, ne bi ja specijaliteta nikakvih, znači 10 KM gornja granica, a ako mi se svidi možda i potrošim više slijedeći put
- Altsa
#48 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
ma hoce li neko reci tacnu lokaciju restorana ?
- Altsa
#49 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
sa cenerom vise ne mozes ni u cevabdzinicu oticikaranana wrote:za cenera jedva da mozes i tanjir kuhane rize dobit. skupo, a nije cemu.kOmpir wrote:Ma da mi bi dim sum probati, ne bi ja specijaliteta nikakvih, znači 10 KM gornja granica, a ako mi se svidi možda i potrošim više slijedeći put