a grob? covjek moze biti sahranjen bilo gdje,smrt ne bira vrijeme i mjesto...
Grob Mese Selimovica?
-
packman
#26 Re: Grob Mese Selimovica?
Znate sta? Meša je roden u mom komsiluku u Dragodolu u Tuzli,i on je Tuzlak Bosanac. To moze poricati i on i srbi i svi ostali,ali ovo je cinjenica.

-
izdanak
#27 Re: Grob Mese Selimovica?
E ...bogme veliko pero i tintarnica za pisanje ovaj Selimovic.Ne poznajem co'jka al' aferim brate.Sto jes' jes'!! Samo,zapetljan brate dragi! Men'se cini da je trebo' dusu da otpetlja a opet...cini mi se petljanac duse.Ne razmem to i ovo pisem kao ublehas dok vas pametne citam.Hvala vam na informacijama.Co'jek se uci dok je ziv.
I jos nesto...zamolio bih individuu ,koja je navela njegovu misao u sljedecem,da mi tu istu misao obrazlozi.Dakle,sta nam govori njegova misao u sljedecem:
"-Duša može često da održi tijelo, ali tijelo dušu nikad; ona posrće i gubi se sama."
I jos nesto...zamolio bih individuu ,koja je navela njegovu misao u sljedecem,da mi tu istu misao obrazlozi.Dakle,sta nam govori njegova misao u sljedecem:
"-Duša može često da održi tijelo, ali tijelo dušu nikad; ona posrće i gubi se sama."
-
Desert Wind
#28 Re: Grob Mese Selimovica?
Evo ti prakticno objasnjenje - kad nemas volje nista da radis tijelo i dalje zivi al' si bezvoljan, kada volja zeli nesto da radi onda ce pokrenuti tijelo i potaknuti na akciju - capisci?izdanak wrote:E ...bogme veliko pero i tintarnica za pisanje ovaj Selimovic.Ne poznajem co'jka al' aferim brate.Sto jes' jes'!! Samo,zapetljan brate dragi! Men'se cini da je trebo' dusu da otpetlja a opet...cini mi se petljanac duse.Ne razmem to i ovo pisem kao ublehas dok vas pametne citam.Hvala vam na informacijama.Co'jek se uci dok je ziv.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#29 Re: Grob Mese Selimovica?
Evo jasanabe wrote:Haj sad, da vidim, nek digne ruku ko je procitao knjigu, ijednu Meshe Selimovica, pa cemo pricati ko je i shta je, ako je to bitno.![]()
Ja volim i Dostojevskog, shta li je on bio?
-
izdanak
#30 Re: Grob Mese Selimovica?
Jok brate! Ovo mi lici vise na guslarski ep.U svakom slucaju hvala.Desert Wind wrote:Evo ti prakticno objasnjenje - kad nemas volje nista da radis tijelo i dalje zivi al' si bezvoljan, kada volja zeli nesto da radi onda ce pokrenuti tijelo i potaknuti na akciju - capisci?izdanak wrote:E ...bogme veliko pero i tintarnica za pisanje ovaj Selimovic.Ne poznajem co'jka al' aferim brate.Sto jes' jes'!! Samo,zapetljan brate dragi! Men'se cini da je trebo' dusu da otpetlja a opet...cini mi se petljanac duse.Ne razmem to i ovo pisem kao ublehas dok vas pametne citam.Hvala vam na informacijama.Co'jek se uci dok je ziv.
Ukoliko bi ko bio pametniji da me poduci o Selimovicevoj dusi.Hvala!
- lerdi
#31 Re: Grob Mese Selimovica?
E čuj uvreda. E bem ti kad svako može svašta napisati. Evo samo mi obrazloži zašto se bilo ko, u ovom slučaju i veliki Meša selimović, ne može osjećati Srbinom a u isto vrijeme islam osjećati kao svoju vjeru?xyz101 wrote:ako potices iz bih, ta rechenica je uvrijeda.lerdi wrote:
A kao nije moguće bitii Srbin i musliman u isto vrijeme?
barem sto se mene tice,. mogao bi to meni u lice samo jednom reci.
-
radostan dan
#32 Re: Grob Mese Selimovica?
Očigledno, čitao Tvrđavu.felipe kajetano wrote:Ova k'o ona Baleseviceva.."jer, jos sam suvise mlad da mislim o grobu, a vec sam suvise star da brojim zvezde"sanabe wrote: Četrdeset mi je godina, ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja a već star da ih ostvaruje.
-
radostan dan
#33 Re: Grob Mese Selimovica?
Pecaj ribu Ahmete Šaboxyz101 wrote:mesha je zivio u pogano vrijeme.
kada je velikosrpska megalomanija bila na svom vrhuncu.
njemu je bio izbor da se opredjeli srbinom, ili da ne proda nijednu knjigu.
a covjek mora jesti
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#34 Re: Grob Mese Selimovica?
Ja ostavih temu kontajuci da ce se prestati sa ovom pricom, ali jok.
Tako da, kljuc ovdje, a ako neko hoce da raspravlja o liku i djelu Mesinom nek otvori temu na nauci.
Tako da, kljuc ovdje, a ako neko hoce da raspravlja o liku i djelu Mesinom nek otvori temu na nauci.