NA KRAJU JE MOJA ODLUKA PALA NA BMW X3

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

manijak1

Post by manijak1 »

Ti kao posljednji Mohikanac navalio na tu Pandu ( možda si fakat Irokez :( :( :D :D ) Golf je Golf za ove ceste :D u širem okruženju :D
winetou

Post by winetou »

Golf nije ni blizu đipa, ali da vidiš samo Pandu, novu naravno :D
Jel stigla na bosansko tržište?
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Pitaj ove što bolje posluju od mene :D :D
Panasonic

Post by Panasonic »

winetou wrote:
manijak1 wrote:Ja taman htio pitati za neki Jeep :D :D ( postao sam napokon Kapo :D :D ) ali :( :( :D :D vidim da ćete me napasti odmah :D :D.
Mislio sam uzeti Cheeroki Rover ali bez kožnih sjedišta :D pa eto :D
Fiat Panda manijače, nije đip ali nije ni daleko od đipa. :D
Nije ni blizu jeep-a :P

Image

Jel to ti imas Pandu pa je hvalis :D :-) :D

Kada vec pricamo o jeep-ovima...
Image
Svaki dzip je dzipac, a JCC.jpg je DZIPURINA ! :shock: :D :-)
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Dobar je ali ima li Blue Varijanta ali da se ne plaća naknadno boja milju larado :D :D :? :?
Panasonic

Post by Panasonic »

manijak1 wrote::D :D Dobar je ali ima li Blue Varijanta ali da se ne plaća naknadno boja milju larado :D :D :? :?
:? :? Kakva Blue varijanta ?? :? :?
Jel to bas insistiras ???
manijak1

Post by manijak1 »

Plava boja ali da se ne plaća insistiranje boje - :D jer k'o da gledam čeka me crveni :D
winetou

Post by winetou »

Momci ja govorim o novoj Pandi :D
Mislim da bi mogla biti hit kad vam je dovuku u Bosnu :D

http://www.channel4.com/4car/road-tests ... a/4x4.html

Terenac za običnu raju :D
manijak1

Post by manijak1 »

Image
Jel' pogon na četiri kotača , točka :D ili :( :( je samo nova po designu :D
Panasonic

Post by Panasonic »

Evo ga manijace, samo za tebe lakiran, metalic boja, ne vozi i ne diraj dok se ne osusi :D :D :-)
Image

A pande 4x4 => pogon 4x4 8-)
St.Germain

Post by St.Germain »

whahhaaa, vidi ga farbo ekran flomasterom :-)
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Pa đe ću u ovom šarenilu glumit' Sopranosa :D :D :? :?
manijak1

Post by manijak1 »

Skontah sad za Pandu :D :D počeo i ja k'o Meldina zapažati podatke :D .
Pa eto nije loša :D :D a i cijena se može kreditirati :D
Panasonic

Post by Panasonic »

manijak1 wrote::D :D Pa đe ću u ovom šarenilu glumit' Sopranosa :D :D :? :?
Ma nije cini ti se, kako se bude susila boja ce ravnomjerno prekriti cijelu povrsinu :-) .A i postat ce malo tamnija... :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Panasonic ne bude li tako postaćeš Grundig :D :D
nineac

Post by nineac »

Ne kontam ove na postovima koji napadaju čovjeka što je izdvojio 90.000km za auto! Šta ima veze, mislim nije njegova stvar da gleda kako žive rudari, čistačice i komunalni radnici, nezaposleni, to nije njegova stvar! On je čovjek (tako s epredstavio) koji je učio, ulago u svoje obrazovanje, i eto zaposlio se jer zna, nije niko ništa ukro (ako jest to je druga priča)! I što bi on osjećo gruižnju svajesti? Naši političari koje je taj gladni narod izabro tek tako na poklone spiskaju 25 miliona maraka, i još te koji su to rekli smjene, prjete im, itd, i nikom ništa, još taj isti gladni narod mjesec dana poslije te iste faere opet većinom glasa za njih, i sad što bi ovaj naš gospodin trebao osjećati grižnju savjesti?
Ja mislim da je 325 Ci bolji, a ako si već uzeo X3 (o ukusima se ne raspravlja) možda si po mom sudu trebao diesel uzeti, jer bolje pristaje karakteru (2.5- 245 nm, a 2.0d- 330 nm)!
Nek je tebi jaro sa srećom, i bolje da si to uzeo nego da si uzeo Golfa V :lol:
VR6

Post by VR6 »

Slazem se sa ninecom, bas sam nesto slicno htjeo napisati. Jedino za ovaj dio o Golfu nisam siguran, oko pola ove cijene je mogao uzeti Golfa V GTI, koji je strasan auto...
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

nemam niti zivaca niti vremena da citam sve ove postove..uglavnom cestitam na kupovini i puno srece i lijepih trenutaka u toku eksploatacije
whow

#44 Re: NA KRAJU JE MOJA ODLUKA PALA NA BMW X3

Post by whow »

edvin wrote:skenbal.
Zivot je izgleda poceo da se polako sredjuje pa eto jos da nadjem neku pristojnu curu, znaci ne sponzorusu i ljepota od zivota... :)
Nesto ovdje nestima: decko navodno obrazovan i inteligentan a opet
pisanje niti ne odaje intelektualca . Ima valutu itd. a opet jos nema ni cure. Citav profil nekako sumnjiv. Al hajd , nek se nesto naglaba .
nineac

Post by nineac »

A nekažem da Golf V GTI nije jeftiniji (o kvaliteti, imidžu netreba raspravljati između BMW i VW) ali to kažem jer kod nas svi privrednici, ili tako obrazovani ljudi odmah lete za Golfom ili passatom, a nemaju pojma šta kupuju, nego idu za onim ima moj košija Golf IV pa normalno da ja moram uzeti Golf V! Tj. Da bog da da meni krava crkne samo da bi komšiji crkla :lol:
A to za pravopisne greške, pa svi ih mi pravimo, a meni se čini ja najviše, jer brzo kucam, a nemam živaca pregledati kako sam napisao :?
Larci

Post by Larci »

edvin wrote:90 321 KM, imali su neku kampanju...
Eto,
poslije godina mukotrpnog rada, (postenog prije svega zelim reci) ulaganja u svoje obrazovanje, zaposlio sam se u stranoj firmi uz moglo bi se reci dosta siguran posao i uz pristojna primanja nasao sam se pred dilemom koji auto da kupim? Odluka stoji naime izmedju BMW coupe modela 325 ci ili BMW X3-ojke i to je to u sustini, ostali auti me ne zanimaju.
Valja napomenuti da uz to ide i cetverogodisnji kredit s kojim valja zivjeti pa me zanima vase misljenje ili eventuelna iskustva u vezi gore navedenih auta.
Molim samo ozbiljne komentare.

De malo to dublje objasni!!!

90.321 CEGA???? ORAHA!!!

Vjeruj mi´....nimalo ti ne zavidim...ali iskreno da ti kazem....nimalo ti i ne vjerujem...!!
Kao prvo tek si se zaposlio!! Sto znaci da ti plata nije bas toliko velika(iako je strana firma u pitanju!!!
Rekao si da se radi o 4-godisnjem kreditu!!

OK da onda izracunamo

90.321 KM
Ucesce 20 % = 18.064 KM ( odakle)
ostatak 72.257 na 48 mjeseci = 1.505 KM mjesecno ( Kolika ti je onda plata kad ovoliku mjesecnu ratu mozes placati???)
Plus=Kamate koje nisam racunao u ratu; putarina, Osiguranje ( koje je vjerovatno papreno za ovakvo auto).plus mnogi mnogi ostali troskovi...

Ovo ni u zemljama iz sna se nemoze tek bas tako ostvariti!! a kamoli tek u BiH a jos pogotovo..tek si poceo raditi....ovo ono.....I na kraju...osobe koje imaju tolko novca ne gube vrijeme na ovakvim forumima i na nettu....njih to ne zanima!!!
JD

Post by JD »

Dobro vam je nineac rekao, sta momak ima sa tim sto ima puno gladnih i siromasnih u BiH.
Ne sjedi on u predsjednistvu pa da odlucuje o tome.

Ako je zaradio pare i kupio auto nek mu je sa srecom, a vama sto smeta sto neko ima vise para, obratite se nasem predsjednistvu i cijeloj administraciji koji su krivi za sve. Eto kud ces dalje kad je predsjedavajuci predsjednistva (onaj Paravac ili kako se vec zove) rekao da ne priznaje dan drzavnosti... Kako mozete onda ocekivati da drzava dobro funkcionise?
edvin

Post by edvin »

Jos jednom se iskreno zahvaljujem svim dobronamjernim forumasima (Zgembi, ninejcu, VR6 i ostalima) sto mi pozeljese srecu na ostvarenom snu.
Sto se tice ostalih zlobnih i lakomislenih dusa (St Germain, Larci itd.), umjesto sto ste odabrali da budete "looseri" u zivotu i cangrizavi i zavidni prema drugimabilo bi bolje da se okrenete svom zivotu i pogledate koje su realne sanse za prosperitet. Sto se samog ucesca tice, nisam duzan nikome izlagati svoju ekonomsku racunicu ali eto za tvoju informaciju Larci moje ucesce je bilo malo vece od 20%, a nikada nisam ni rekao koliko vec dugo radim u doticnoj firmi, ali najpozitivnije je sto je sve POSTENO steceno.
Znam isto tako da je situacija u zemlji losa ali sta ja sada da radim, da cekam jos 30 godina da se situacija popravi pa da onda kupim auto koji mi se svidja, znaci u 60-oj godini.
Sto se djevojke tice, to je bila mala z.........a, naravno da to nije neki problem, medjutim isto tako ne moze se bas tvrditi da je danas lahko naci srodnu dusu.
Jos jedan savjet negativcima, kanalizujte svoju negativnu energiju prema politicarima sto nas u propast vode i pogledajte njihove vile, aute i ostala materijalna dobra pa onda pametujte drugima. Licno mislim da je buducnost ove zemlje u mladimi obrazovanom ljudima.
Eto toliko, sad predstoji cekanje od 3 mjeseca (2 i po ako bude srece) pa da se auto i zalije.
Larci

Post by Larci »

edvin wrote:Jos jednom se iskreno zahvaljujem svim dobronamjernim forumasima (Zgembi, ninejcu, VR6 i ostalima) sto mi pozeljese srecu na ostvarenom snu.
Sto se tice ostalih zlobnih i lakomislenih dusa (St Germain, Larci itd.), umjesto sto ste odabrali da budete "looseri" u zivotu i cangrizavi i zavidni prema drugimabilo bi bolje da se okrenete svom zivotu i pogledate koje su realne sanse za prosperitet. Sto se samog ucesca tice, nisam duzan nikome izlagati svoju ekonomsku racunicu ali eto za tvoju informaciju Larci moje ucesce je bilo malo vece od 20%, a nikada nisam ni rekao koliko vec dugo radim u doticnoj firmi, ali najpozitivnije je sto je sve POSTENO steceno.
Znam isto tako da je situacija u zemlji losa ali sta ja sada da radim, da cekam jos 30 godina da se situacija popravi pa da onda kupim auto koji mi se svidja, znaci u 60-oj godini.
Sto se djevojke tice, to je bila mala z.........a, naravno da to nije neki problem, medjutim isto tako ne moze se bas tvrditi da je danas lahko naci srodnu dusu.
Jos jedan savjet negativcima, kanalizujte svoju negativnu energiju prema politicarima sto nas u propast vode i pogledajte njihove vile, aute i ostala materijalna dobra pa onda pametujte drugima. Licno mislim da je buducnost ove zemlje u mladimi obrazovanom ljudima.
Eto toliko, sad predstoji cekanje od 3 mjeseca (2 i po ako bude srece) pa da se auto i zalije.

Kao prvo rekao sam i naglasio da ti nimalo nisam zavidan!!! Takva auta sam davno izvozao i da ti pravo kazem dokurcila su mi!!! Sad sam na motore presao....malo su brzi i daju mi veci adrenalin!!!
Tako da ti nimalo zavidan nisam.....
a majketi samo pogledaj sta pishesh........

Licno mislim da je buducnost ove zemlje u mladimi obrazovanom ljudima.
BRAVOOOOO....ti si ostalim mladima pravi primjer...samo tako...samo se upitaj koliko tih ostalih mladih ima za taksija kad u carsiju podju!!!

ma sve su svemu nemam sta vishe sa tobom raspravljati.....sve u svemu cestitam ti na BMW-u...eto sad cekaj 2-3 mjeseca...brzo ce to proci....onda brate...napravi festu i zali ga posteno i uzivaj dok mozes!!
edvin

Post by edvin »

Za "Larcija":

Pa naravno da cu im ja biti primjer, neces valjda ti i i likovi slicni tebi.
Neka se bore za svoj zivot, kao sto sam i ja, a ja cu svakome od njih pomoci kome mogu i kako mogu.
Uostalom nije mi nikada bila namjera da se upustam u ovakve sulude diskusije s tobom ali kad vec hoces, evo jedan odgovor koji nimalo nije "intelektualan": Kurac si ti moj vozio i navozio se necega, iz tebe jarane sipa cista zavist i nista vise. Kazem ti, kanalisi svoju energiju prema onima sto su te doveli do ovog stanja, uostalom niko te ne tjera da odgovaras na nesto sto ti smeta.
Eto toliko od mene.
Post Reply