ti bas volis da te se nagovara, a?Sentinel wrote:nije loša stranica za Plantago ove čajeve. Ako su im i čajevi tako dobri...
Dobri čajevi
Moderator: anex
- wewa
#26 Re: Dobri čajevi
- wewa
#28 Re: Dobri čajevi
smatraj se nagovorenimSentinel wrote:pomalo
- Sentinel
#29 Re: Dobri čajevi
trenutno koristim ovaj iz Buybook-a, nana i sumske jagode, i extra je. Poslije toga uvijek zavrsim na solji, ali vrijedi 
- Pusti vodu!!!
#30 Re: Dobri čajevi
Zeleni i Crni caj na kg. u "BADEM-u" u Titovoj i na Carsiji.
- naEmi
- wewa
#32 Re: Dobri čajevi
nadam se da ne pijes previse caja, cijeli dan ti prodje u hali inaceSentinel wrote:trenutno koristim ovaj iz Buybook-a, nana i sumske jagode, i extra je. Poslije toga uvijek zavrsim na solji, ali vrijedi
- clav
#33 Re: Dobri čajevi
jel naisao neko na pickwick cajeve u sarajevu ???
-
saga
#34 Re: Dobri čajevi
Jel neko slucajno naisao negdje na ovaj Plantago - Earl Grey?
http://www.plantago.ba/caj/44
Ja svuda nailazim samo na onaj crni 'za ljubavnike', al ima nekih aroma, izmedju ostalog i cimet, a njega nikako ne volim. Pila sam Plantago zeleni sa jasminom, i on mi je bas super. Sada planiram da uzmem zeleni sa djumbirom, i jos necim, pa da vidim kakvo je to.
Ja svuda nailazim samo na onaj crni 'za ljubavnike', al ima nekih aroma, izmedju ostalog i cimet, a njega nikako ne volim. Pila sam Plantago zeleni sa jasminom, i on mi je bas super. Sada planiram da uzmem zeleni sa djumbirom, i jos necim, pa da vidim kakvo je to.
-
AldinK
#35 Re: Dobri čajevi
Merkator i DM u Alti. Meni se ne svidja, ima cudan okus. Ovaj mi je puno bolji:saga wrote:Jel neko slucajno naisao negdje na ovaj Plantago - Earl Grey?

-
saga
#36 Re: Dobri čajevi
Hvala, pogledat cu tamo...
I meni je taj dobar, mislim da sam probala vecinu crnih cajeva koji se imaju kupiti kod nas, pa imam zelju i ovaj Plantago da probam
I meni je taj dobar, mislim da sam probala vecinu crnih cajeva koji se imaju kupiti kod nas, pa imam zelju i ovaj Plantago da probam
- wewa
#37 Re: Dobri čajevi
ima solidan izbor crnih cajeva kod heljica, nedavno sam ubola dva nova od Twiningsa 
-
saga
#38 Re: Dobri čajevi
Uu, haj prevod, sta heljic ko heljic gdje heljic
Hocu i ja da ubodem koji
Hocu i ja da ubodem koji
- wewa
#39 Re: Dobri čajevi
heljic je onaj granap kod principovog, na cosku preko puta male postesaga wrote:Uu, haj prevod, sta heljic ko heljic gdje heljic
Hocu i ja da ubodem koji
- popi
-
kOmpir
#41 Re: Dobri čajevi
Zna li neko ima li gdje u Sa da se prodaju Dammann čajevi ?
- bez_ideje
#42 Re: Dobri čajevi
Da izvucem malo temu
Cajoljupci...........kako spremate caj od koprive,negdje citam treba iskuhavati 15 minuta ,a negdje niposto iskuhavati
(ja ga vec duze vrijeme pustam da se krcka pa pijem)
Cajoljupci...........kako spremate caj od koprive,negdje citam treba iskuhavati 15 minuta ,a negdje niposto iskuhavati
-
kOmpir
#43 Re: Dobri čajevi
Ja ga rijetko pijem, a obično zalijem ključalom vodom i pustim da ostoji barem 5 minuta. Mislim da je 15 minuta malo previše, pogotovo ako ga iskuhaješ. Znači, 5-8-10 min, zaliven ključalom vodombez_ideje wrote:Da izvucem malo temu
Cajoljupci...........kako spremate caj od koprive,negdje citam treba iskuhavati 15 minuta ,a negdje niposto iskuhavati![]()
(ja ga vec duze vrijeme pustam da se krcka pa pijem)
-
kOmpir
#44 Re: Dobri čajevi
Vratio se sa ekspedicije
Evo da podijelim par informacija:
Crni čaj u "Badem"-u, 20 KM/kg, uzeo ga na Baščaršiji, za nijansu bolji od prosječnih čajeva u vrećicama a dobiješ ga đuture za sitne pare
U Titovoj ulici im je nestalo crnog čaja, pa čim im dođe da znate da je svježa roba
"Delikates" kod ekonomskog fakulteta - imaju Twinings čajeve u rifuzi u limenim kutijama po 100gr. Cijena 8.90 KM. Koliko se sjećam bili su: Gunpowder, Prince of Wales, Earl Grey...
"Herba shop" kod ekonomskog fakulteta (Apoteka Stari Grad), imaju zeleni čaj u rifuzi 100 gr - 5,85 KM. Čaj je pola gunpowder, pola grančice i drobljeni.
U BBI-u preko puta konzuma "Condimento", prodaju raznorazne sosove, začinske mješavine i sl. koje je malo teže naći u trgovinama. Izmeđuostalog imaju i čajeva, ali kada sam ja bio, nisu imali ovih u rifuzi (navodno treba da dođu uskoro)
Eto toliko od mene
Crni čaj u "Badem"-u, 20 KM/kg, uzeo ga na Baščaršiji, za nijansu bolji od prosječnih čajeva u vrećicama a dobiješ ga đuture za sitne pare
"Delikates" kod ekonomskog fakulteta - imaju Twinings čajeve u rifuzi u limenim kutijama po 100gr. Cijena 8.90 KM. Koliko se sjećam bili su: Gunpowder, Prince of Wales, Earl Grey...
"Herba shop" kod ekonomskog fakulteta (Apoteka Stari Grad), imaju zeleni čaj u rifuzi 100 gr - 5,85 KM. Čaj je pola gunpowder, pola grančice i drobljeni.
U BBI-u preko puta konzuma "Condimento", prodaju raznorazne sosove, začinske mješavine i sl. koje je malo teže naći u trgovinama. Izmeđuostalog imaju i čajeva, ali kada sam ja bio, nisu imali ovih u rifuzi (navodno treba da dođu uskoro)
Eto toliko od mene
- wewa
#45 Re: Dobri čajevi
falakOmpir wrote:Vratio se sa ekspedicije![]()
Crni čaj u "Badem"-u, 20 KM/kg, uzeo ga na Baščaršiji, za nijansu bolji od prosječnih čajeva u vrećicama a dobiješ ga đuture za sitne pareU Titovoj ulici im je nestalo crnog čaja, pa čim im dođe da znate da je svježa roba
![]()
Eto toliko od mene
cini mi se da je i dalje najbolji izbor kod Heljica, imaju Twinning, Sir Winston, Teekanne od boljih markica.
ali obavezno moram do Importanne po Damman - probala sam crni s narandzom i savrsen je
- SadaMeHuseine
#46 Re: Dobri čajevi
Ja sam se navukao na Zeleni čaj (3 u 1) od Podravke....razmutim ga u vreloj vodi i popijem ,haman ko sok....može ići i kao opcija hladnog čaja...
Pored zelenog imaju još i žuti, mate i crni čaj....fakat su im dobri...
Pored zelenog imaju još i žuti, mate i crni čaj....fakat su im dobri...
-
kOmpir
#47 Re: Dobri čajevi
Nije ti problem platiti 15 KM za 50gr čaja?wewa wrote: fala![]()
cini mi se da je i dalje najbolji izbor kod Heljica, imaju Twinning, Sir Winston, Teekanne od boljih markica.
ali obavezno moram do Importanne po Damman - probala sam crni s narandzom i savrsen je
Ako ne skinu malo cijenu čukam im skladište
- wewa
#48 Re: Dobri čajevi
cim bude regres, idem po svojih 50 grkOmpir wrote:Nije ti problem platiti 15 KM za 50gr čaja?wewa wrote: fala![]()
Ako ne skinu malo cijenu čukam im skladište
-
goshpar
#49 Re: Dobri čajevi
info za sve cajoljupce
uskoro se u sarajevu, u petrakijinoj (iza muzicke akademije) otvara specijalizirana radnja za prodaju cajeva.
sve vrste caja: zeleni, crni, bijeli... kineski, japanski, indijski...
dakle, za svakoga ponesto
uskoro se u sarajevu, u petrakijinoj (iza muzicke akademije) otvara specijalizirana radnja za prodaju cajeva.
- wewa
#50 Re: Dobri čajevi
nadam se da ce prodaja ici dobro bez obzira na lokaciju, malkice je zavuceno, a mi lijeni ljudigoshpar wrote:info za sve cajoljupce