sarajlija1965 wrote:lejlatab wrote:Ne bih ulazila u prethodno napisano... da ne bih poludilaaaaaaaaa
Ali gospodine "Sarajlija i to 1965".. uzmite knjigu "Kur'an je istina" - morat cu vam provjeriti izdavaca - skupili su se naucnici doktori, astrolozi - krscani da opovrgnu Islam,,, francuzi, njemci itd.. i zamislite kroz to naucno istrazivanje dosli do zakljucka KUR'AN JE ISTINA... imas sve dokumentovano, slikovno opisano (da se ne moras previse udubljivati u razmisljanje).. knjiga ima narandzaste korice...
Eto... selam
Gospodjo lejlatab,
Odrastao sam u muslimanskoj familiji, okruzen vjerskim knjigama, te sam ih mnoge uistinu i procitao. A, vjerujte, bilo je takvih knjiga jer mi je direktni predak bio jedan od prvih bosanskih reisa. Ipak, liberalno vaspitanje mi je omogucilo da se upoznam i sa astronomijom, kosmologijom, kvantnom mehanikom, evolucijom i svim drugim divnim aspektima Nauke koja se bori da nam objasni svijet oko nas na nepristrasan, racionalan nacin usput cineci nas zivot laksim i, Boga mi, duzim. Posto vidim da sam vas i ovako uzrujao, necu vam reci koje shvatanje svijeta je pobjedilo. Recimo samo da svake hefte sa neta skidam New Scientist, a ne Saff...
I da.... Gospodjo lejlatab... Ne znam kako da vam to njezno kazem, ali...
Astrologija NIJE Nauka!!!
Alejkumuselam.
Mislim da gospodja lejlatab uopste nije spomenula da je astrologija nauka, mislim da se ispred rijeci astrologija nalazi zarez... ili se varam..
Hele nejse, evo tebi link za knjigu o kojoj sam ti pricala
http://www.interliber.com/catlistdetail ... &content=0
Kur`an je istina : naucnici pred Kur`anom
Priredio: Abdelmajid Zendani; Prijevod: Asaf Dzanic
Izdavac: Planjax ; Tesanj, BiH; Juli 2003.
Rezime
Malo nauke udaljava od Boga, mnogo ga priblizava. . .
Otkrivajuci do sada skriveni smisao u pojedinim Kur`anskim ajetima koji su izgleda bili namijenjeni da prethode zahtjevnim ciljevima naucnog duha 20. stoljeca, poznati istrazivaci iz SAD-a, Kanade, Njemacke, Indije, Japana, Tajlanda itd. upravo podsjecaju na umjetnost ajeta koji kazu da su 'ucenjaci oni koji se najvise boje boga'. Cjelina njihovih otkrica pokazuje, ustvari, da ne samo da Kur`an nije opovrgnut naukom, vec da najnovije naucne cinjenice predstavljaju zapanjujuce slicnosti sa Kur`anskim objavama.
Ovdje se ne radi o tome da se od Kur`ana stvori kurs egzaktnih nauka. Radi se samo o tome da se odrede ajeti 'ostavljeni u pricuvu' da bi, u datom trenutku, osnazili dokaze namijenjene da potvrde teznje pozitivizma i scijentizma da Kur`an ne bi mogao biti djelo Poslanika Muhammeda; takva naucna egzegeza Kur`ana zadovoljava racionalisticke duhove koje privlace tananosti moderne nauke i koji, ne mogavsi 'osjetiti Boga', stalno traze da Ga 'dokazu'. Njima Kur`an kaze:
'Mi cemo im pruziti dokaze Nase u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur`an istina' (Kur`an, 41/ 53).