RS6/AMG E63/M5
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#26 Re: RS6/AMG E63/M5
joj jefferson uz duzno postovanje jer si stariji al seres brate..i to pravo..ti il imas neki opasan kompleks il se samo volis pravit pametan..nek pored tebe stane novi pezo 308 koji je po meni gore auto od oktavije imas bmw motor unutra..nek stane rover 75 unutra je bmw,nek stane mini moris unutra je bmw..i kakve veze ima sto ta auta imaju isti motor..lexus is220d ima isti motor ko novi avensis pa sta?to znaci da lexus nije premium?il da je toyota karina?2.0tdi je vw prodao micubisiju i ugradjuje se u outlander pa sta?jel to znaci da vw treba sad da otpise neki motor? filozofija podjele motora je u ustedi novaca ako su motori dobri a ne u tome da bi ti sad filozofirao kako je skoda=audi..glup stav pravo..i sve da je tako koga boli neka stvar?audi nikad nece bit skoda a to sto dijele neke stvari ne znaci da su isti..
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#27 Re: RS6/AMG E63/M5
Naprijed Audi - Never Follow, but Always Lead

-
jefferson
#28 Re: RS6/AMG E63/M5
hmmm, nije bas tako ali eto. Jedno je djeliti jedan motor, koji uz to ne predstavlja srz imidza a jedno je kompet platforme djeliti, od rucice za zmigavce do kocnica, mjenjaca, ovjesa itd.emko1234 wrote:joj jefferson uz duzno postovanje jer si stariji al seres brate..i to pravo..ti il imas neki opasan kompleks il se samo volis pravit pametan..nek pored tebe stane novi pezo 308 koji je po meni gore auto od oktavije imas bmw motor unutra..nek stane rover 75 unutra je bmw,nek stane mini moris unutra je bmw..i kakve veze ima sto ta auta imaju isti motor..lexus is220d ima isti motor ko novi avensis pa sta?to znaci da lexus nije premium?il da je toyota karina?2.0tdi je vw prodao micubisiju i ugradjuje se u outlander pa sta?jel to znaci da vw treba sad da otpise neki motor? filozofija podjele motora je u ustedi novaca ako su motori dobri a ne u tome da bi ti sad filozofirao kako je skoda=audi..glup stav pravo..i sve da je tako koga boli neka stvar?audi nikad nece bit skoda a to sto dijele neke stvari ne znaci da su isti..
Audi je daleko bolje sastavljen od Skode ili VW-a, ali uvijek ima ono ali....
Ja nemam nista protiv Audija, ne bi imao nista potiv da ga imam, cak sta vise mozda sljedece auto bude audi.
Ali ako pricamo o Premium markama onda se zna zbog cega su premium.
Sto se tice lexusua davno sam dao svoje misljenje za to.
-
xyz101
#29 Re: RS6/AMG E63/M5
jefe, neces pogrijesiti sa audijem.
probao sam ML350 i X5,, ali do sad mi je nadrazi Q7.
sto se tice stila i udobnosti.
motor me ne interesuje
motor me ne interesuje
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#30 Re: RS6/AMG E63/M5
@jeff, prica ti bas bezze, uvjek trazis da pravdas ovo ili ono kako ti pase
ali eto, takav je nas Jeffry
on the topic:

on the topic:

-
jefferson
#31 Re: RS6/AMG E63/M5
Q7 me podsjeca na station wagon sto voze one soccer momsxyz101 wrote:jefe, neces pogrijesiti sa audijem.
motor me ne interesuje
Inace mene itekako interesuje sta je pod haubum!
-
jefferson
#32 Re: RS6/AMG E63/M5
Corolla:
Ja ne sporim istoriju Audija. Ali kada bi se odmakli malo vise od VW, mozda bi onda stvarno postali prava premium marka.
Jedan od razloga sto Audi ima dizajn kakav ima jeste sto im ostaje vise para za dizajn kako unutrasnji tako i vanjski jer dijele djelove sa jeftinijim markama.
Sve je to fino, ali...
Ja ne sporim istoriju Audija. Ali kada bi se odmakli malo vise od VW, mozda bi onda stvarno postali prava premium marka.
Jedan od razloga sto Audi ima dizajn kakav ima jeste sto im ostaje vise para za dizajn kako unutrasnji tako i vanjski jer dijele djelove sa jeftinijim markama.
Sve je to fino, ali...
-
xyz101
#33 Re: RS6/AMG E63/M5
ti si pijan danas.jefferson wrote:Q7 me podsjeca na station wagon sto voze one soccer momsxyz101 wrote:jefe, neces pogrijesiti sa audijem.
motor me ne interesuje![]()
http://pubpages.unh.edu/~rwu8/IMAGES/audiq7.jpg
-
jefferson
#34 Re: RS6/AMG E63/M5
hehe, nisam, mozda malo pod stresom, ali se o ukusima ne raspravlja. Bez obzira, taj Q7 fino izgleda..xyz101 wrote:ti si pijan danas.jefferson wrote:Q7 me podsjeca na station wagon sto voze one soccer momsxyz101 wrote:jefe, neces pogrijesiti sa audijem.
motor me ne interesuje![]()
http://pubpages.unh.edu/~rwu8/IMAGES/audiq7.jpg
-
Blobi
#35 Re: RS6/AMG E63/M5
Kroz svoju dugu poslovnu karijeru, bio sam u situaciji da sebi priustim svakakve vozilice. Izmedju ostalih, tu su BMW 530d, 2004 godina. Sigurno jedan od najkomfornijih auta koja sam vozio. Mekan fin ovjes, odgovara instantno na gas. Najveca zamjerka je poznati "kruzic" koji pokusava da zamijeni 95% tipki na konzoli, sto je ubistvo za koristit i priviknut se - glavni razlog zasto sam ga zamijenio.jefferson wrote:Da vozio sam svakakve audije, ukljucujuci i sadasnji A6 (doduse ne R6, ali 3.2 i 4.2), novi A4 itd. Vlasnik sam B5 1.8t, i u BiH Skode Octavije 1.9tdi.Blobi wrote:Ja sam oduvijek bio veliki ljubitelj BMW-a, i sada sam. Istina je da vozim Narodni Vagon (Vjetar B6), zbog dosta razloga koji su moja licna stvar.jefferson wrote:a sta ti hoces reci? Da je Audi bolji od Mercedesa i BMW? Eto jeste, i jesil sad sretan?
Samo ja stvarno cijenim Audi u jednoj stvari, koju BMW i mercedes ne mogu nikad ponuditi, a to je da Audi uvijek mozes kupiti sa dobrim popustom, zove se Skoda
Ja imam pitanje za tebe: jesi li se ikad vozio u nekom novom audiju? Nisi morao ti voziti, to je nevazno... Recimo Audi A6 2004+?
Suhveli mi ta konstatacija u kojoj Audi poredis sa Skodom. Uostalom, Skoda je danas jedan prepoznatljiv brend. Nimalo se ne bih stidio kupovine novog Superb-a. Skoda ispred svih francuza i korejanaca/kineza, itd... Razmisli malo opet prije nego pljunes na Skodu![]()
Ono o cemu ti hocu reci jeste kada kupis Skodu mozes dobiti motor iz audija.
Evo, hoces 2.0TFSI motor. Mozes ga kupiti u Audiju A3, ali mozes i u Skodi Octaviji!
Ono sto je sigurno je kada kupis BMW i stanes na semafor niko pored tebe nece stati sa nekakvom drugom, uslovno receno "narodnom" markom sa istim motorm i mehanikom!
O tome ti govorim, ako je premium onda MORA biti premium.
Na najvaznije trzistu premium marki, SAD, jedino se A4 malko koprca, dok su BMW, Mercedes i Lexus ti koji vode kolo, iako ih BMW tamani vec dugo godina.
Sto se tice Auto Bilda to je uopste bez veze raspravljati. Zna se kako oni testiraju auta, po njima je vaznije sto Golf ima 10ltr veci prtljazni prostor nego sto suparnicko auto koci bolje.
Nakon toga sam kupio jos vecu "mrcinu". Audi A8 (nije nov bio). Sto se udobnosti tice, niti sam vozio, niti sam se vozio u udobnijem autu. Iako su nam ceste grozne, a na njemu su bile niskoprofilne gume sa 20" felgama, ne osjeti se to uopste.
Iako uzivam u nekim stvarima koje pruzaju velike limuzine (udobnost, snaga, zvuk motora), rijesio sam se i toga.
Pred sami kraj 2006. god. sam kupio VW Passat-a, B6. Opet da ti kazem, ni blizu Audija koji je ekvivalent u klasi, a opet prilicno dobar i udoban auto.
Kad pominjes premium klasu. VW koncern proizvodi jako kvalitetne motore, tako da ne zamjerim sto Skoda Octavia ima isti motor kao Audi A4 recimo. Ne ocekujes valjda da ce svaki brend proizvesti svoj motor? Danas je lakse i jeftinije kupiti motor nego ga razviti from scratch.
btw... Rolls Royce = BMW motori i njihova tehnologija - toliko o tvojoj analogiji luksuza i jedinstvenosti
-
jefferson
#36 Re: RS6/AMG E63/M5
Da dsi malo bolje upoznat sa istorijom BMW-a i V12 motora znao bi sto Rolls Royce ima BMW-ov motor a sto nema Audijev V12 ili Mercedesov V12.btw... Rolls Royce = BMW motori i njihova tehnologija - toliko o tvojoj analogiji luksuza i jedinstvenosti . Imas Phantoma i pored tebe BMW 7 sa istim motorom? Smijesno
Mogli bi nasiroko o tome sta je BMW i V12, kao i saradnju BMW-a i Rolls Roycea ali posto nema podforum avioni ovdje
-
Blobi
#37 Re: RS6/AMG E63/M5
Ako pogledas malo cijene novog Audija A8 i novog Mercedesa S, povuci ces izjavu posto si Audi hater...NEOPLAN wrote:Ama ko je bolji neka cijena kaze....najbolje je najskuplje....
- corolla02
#38 Re: RS6/AMG E63/M5
naravno Audiju puse u ledja to sto VW ima $$$ da radi inovacije i slicno; ali sva ta nova tehnologija prvo ide u Audi pa kad je izgustiraju i postane dostupna siroj masi proizvodjaca, sutnu je u Passat ili neku Skodu; ali to veze nema da se neki brand slovi premiumom ili nejefferson wrote:Corolla:
Sve je to fino, ali...
Licno uvijek mi je Audi bio drag uz Mecku ponajvise, a kao dijete sam se palio na BMW i Hondu; medjutim vremena se mijenjaju i ja sa tim
moj bibi

-
Blobi
#39 Re: RS6/AMG E63/M5
Sto se historije tice...jefferson wrote:Da dsi malo bolje upoznat sa istorijom BMW-a i V12 motora znao bi sto Rolls Royce ima BMW-ov motor a sto nema Audijev V12 ili Mercedesov V12.btw... Rolls Royce = BMW motori i njihova tehnologija - toliko o tvojoj analogiji luksuza i jedinstvenosti . Imas Phantoma i pored tebe BMW 7 sa istim motorom? Smijesno
Mogli bi nasiroko o tome sta je BMW i V12, kao i saradnju BMW-a i Rolls Roycea ali posto nema podforum avioni ovdjeo tome drugi put.
A Rolls-Royce car may refer to vehicles produced by:
* Rolls-Royce Limited (1906–73)
* Rolls-Royce Motors (1973–2003), which was owned by Vickers between 1980 and 1998, and after that by Volkswagen. Since 2003, this company has been known as Bentley Motors Limited, a subsidiary of the Volkswagen Group
* Rolls-Royce Motor Cars (2003–present), a subsidiary of the BMW Group
Ima tu malo vise politike nego ti i ja znamo... U svakom slucaju, BMW rulz
- NEOPLAN
#40 Re: RS6/AMG E63/M5
Boze sacuvaj, nisam ja Audi Hater.....Al ako ces biti realan, nemoj porediti A8 koji je izasao "jucer" i S-Klasu koja je u prodaji par godina....Blobi wrote:Ako pogledas malo cijene novog Audija A8 i novog Mercedesa S, povuci ces izjavu posto si Audi hater...NEOPLAN wrote:Ama ko je bolji neka cijena kaze....najbolje je najskuplje....![]()
Sacekaj novu S klasu pa poredi....
Al hajd ovako:
Ako kazes Mercedes, prva asocijacija ti je luksuz, premijum klasa, bogatstvo...
Ako kazes Audi, prva asocijacija je quattro....
Dobri su i jedni i drugi u svojim pricama, ali u premijum klasi Mercedes je neprikosnoven....
-
jefferson
#41 Re: RS6/AMG E63/M5
pa nije bas tako.
Ono bez prepucavanja, BMW V12 je prvi njemacki posljeratni V12, i odavno je mjerilo klase. Inace kada je bila prodaja RR i kada su se takmicili VW i BMW, CEO RR je rekao: ako cemo se prodavati, onda cemo se proati bolje, BMW-u.
Stvar je sto BMW i RR imaju odavno saradnju. Prije nego sto je RR kupjen od strane BMW, njihova auta su pokretana BMW V12 motorom.
Ono bez prepucavanja, BMW V12 je prvi njemacki posljeratni V12, i odavno je mjerilo klase. Inace kada je bila prodaja RR i kada su se takmicili VW i BMW, CEO RR je rekao: ako cemo se prodavati, onda cemo se proati bolje, BMW-u.
Stvar je sto BMW i RR imaju odavno saradnju. Prije nego sto je RR kupjen od strane BMW, njihova auta su pokretana BMW V12 motorom.
- shlauf
- Šeha
#43 Re: RS6/AMG E63/M5
Ja kad god sjednem u Audi ili udjem u njihov salon osjecam se nekako... prevareno.
Osjecam se kao da hoce da mi prodaju muda za bubrege. Prica tako meni covo o A4 te kako ima LED svjetla te kozna sjedista te navigacija. Koji je motor? 2.0T. Reko jel to onaj iz Golfa GTI? Kaze jeste ali ne mozes to porediti.
Mogu i hocu
Drugi put isto tako nesto, pita me sta vozim, kazem 335, kaze imamo i mi auto takvih performansi i pokazuje mi S5. Skoro 15000 skuplji sa dva cilindra vise! To je izvan mojih plateznih okvira, kaze dobro imamo onda A5 priblizne cijene sa onim sestocilindricnim motorom... ali motor nije blizu moga auta.
I sve tako, sta god stavim na papir da uporedim sa BMW-om i Mercedesom uvijek Audi izgleda da bi trebao biti jeftiniji nego sto jeste jer je inferiorniji u nekom pogledu (ili cijenom ili performansama)... A nije...
Osjecam se kao da hoce da mi prodaju muda za bubrege. Prica tako meni covo o A4 te kako ima LED svjetla te kozna sjedista te navigacija. Koji je motor? 2.0T. Reko jel to onaj iz Golfa GTI? Kaze jeste ali ne mozes to porediti.
Mogu i hocu
Drugi put isto tako nesto, pita me sta vozim, kazem 335, kaze imamo i mi auto takvih performansi i pokazuje mi S5. Skoro 15000 skuplji sa dva cilindra vise! To je izvan mojih plateznih okvira, kaze dobro imamo onda A5 priblizne cijene sa onim sestocilindricnim motorom... ali motor nije blizu moga auta.
I sve tako, sta god stavim na papir da uporedim sa BMW-om i Mercedesom uvijek Audi izgleda da bi trebao biti jeftiniji nego sto jeste jer je inferiorniji u nekom pogledu (ili cijenom ili performansama)... A nije...
- corolla02
#44 Re: RS6/AMG E63/M5
ne znam sto se odmah osjecas prevaren, mozda na papiru i da sa 20ks vise ili manje, $3-$5K manje-vise, to su potpuno ne znatne razlike u toj klassi; uostalom ko te goni da uporedjujes Audi i BMW, idi lijepo prohodaj do Infinitija, Acure ili Lexusa pa se neces vise oshecati preverenim; eto meni su i svi Europljani prevaranti; prave auta presofisticirana i preskupa, moras ih parkirati vazda na osami, extra se placa osiguranje, nude ti stvari koje bukvalno obicni vozac i ne treba jer ga nemas gdje tako voziti do krajnjosti ili ces ici u corku, itd itd, ali eto sve ima svoju cijenu i svaka roba nadje kupca
jos nesto, dok Audi nije kupljen od VW, VW je samo znao za Bubu, Golf GTI i ostali su ipak poslje dosli, tj. kao pozitivan rezultat spajanja sa Audijem
jos nesto, dok Audi nije kupljen od VW, VW je samo znao za Bubu, Golf GTI i ostali su ipak poslje dosli, tj. kao pozitivan rezultat spajanja sa Audijem
-
jefferson
#45 Re: RS6/AMG E63/M5
Ova je dobracorolla02 wrote:ne znam sto se odmah osjecas prevaren, mozda na papiru i da sa 20ks vise ili manje, $3-$5K manje-vise, to su potpuno ne znatne razlike u toj klassi; uostalom ko te goni da uporedjujes Audi i BMW, idi lijepo prohodaj do Infinitija, Acure ili Lexusa pa se neces vise oshecati preverenim; eto meni su i svi Europljani prevaranti; prave auta presofisticirana i preskupa, moras ih parkirati vazda na osami, extra se placa osiguranje, nude ti stvari koje bukvalno obicni vozac i ne treba jer ga nemas gdje tako voziti do krajnjosti ili ces ici u corku, itd itd, ali eto sve ima svoju cijenu i svaka roba nadje kupca![]()
- corolla02
#46 Re: RS6/AMG E63/M5
Gdje si Land Roverujefferson wrote:Ova je dobracorolla02 wrote:ne znam sto se odmah osjecas prevaren, mozda na papiru i da sa 20ks vise ili manje, $3-$5K manje-vise, to su potpuno ne znatne razlike u toj klassi; uostalom ko te goni da uporedjujes Audi i BMW, idi lijepo prohodaj do Infinitija, Acure ili Lexusa pa se neces vise oshecati preverenim; eto meni su i svi Europljani prevaranti; prave auta presofisticirana i preskupa, moras ih parkirati vazda na osami, extra se placa osiguranje, nude ti stvari koje bukvalno obicni vozac i ne treba jer ga nemas gdje tako voziti do krajnjosti ili ces ici u corku, itd itd, ali eto sve ima svoju cijenu i svaka roba nadje kupca![]()
-
Blobi
#47 Re: RS6/AMG E63/M5
Kada cujem "Mercedes", prva stvar na koju me asocira je celavi podebeli tip u potkosulji sa zlatnim lancem oko vrata, izbacenim dlakama i u nekim papucama na kojim pise sport (tu je i crveni sorc). Cesto se vozim gradom navece, i jako puno je ljudi koji doslovno divljaju cestama u nekim polu-nabrijanim e klasama iz 2004 godine.NEOPLAN wrote:Boze sacuvaj, nisam ja Audi Hater.....Al ako ces biti realan, nemoj porediti A8 koji je izasao "jucer" i S-Klasu koja je u prodaji par godina....Blobi wrote:Ako pogledas malo cijene novog Audija A8 i novog Mercedesa S, povuci ces izjavu posto si Audi hater...NEOPLAN wrote:Ama ko je bolji neka cijena kaze....najbolje je najskuplje....![]()
Sacekaj novu S klasu pa poredi....
Al hajd ovako:
Ako kazes Mercedes, prva asocijacija ti je luksuz, premijum klasa, bogatstvo...
Ako kazes Audi, prva asocijacija je quattro....
Dobri su i jedni i drugi u svojim pricama, ali u premijum klasi Mercedes je neprikosnoven....
Imas konfigurator na oficijelnim stranicama Audija i Mercedesa. Prije 5-6 dana sam "iskonfigurisao" najskuplju, produzenu varijantu S klase koja se proizvodi od 2009. godine (nova verzija), i Audija A8 L koji se proizvodi od 2010. godine. Audi izadje skuplje za par hiljada eura na kraju. A ako se malo zagledas u stvari koje mozes staviti u jednog i u drugog, naci ces tu razliku od par hiljada sasvim opravdanom.
-
Blobi
#48 Re: RS6/AMG E63/M5
Nebitno, back to the topic...
Cinjenica je da Audi ovdje (mislim na video) zadaje zadacu Mercedesu i BMW-u. Bez ljutnje, ali tako je

Cinjenica je da Audi ovdje (mislim na video) zadaje zadacu Mercedesu i BMW-u. Bez ljutnje, ali tako je
-
jefferson
#49 Re: RS6/AMG E63/M5
On the topic: Brzi je od BMW M5 za CITAVIH 0.2sec sa mizernih 73ks viska!!! Ali hajde, i pored toga sto ima 5.2ltr sa dva superchargera (BMW 5ltr bez superchargera) nigdje ne vidje rezultate koliko ima je bilo potrebno da naprave krug oko staze??? Posto njemacki ne znam, a Auto Bild ionakonije objektiva novina, mozes li mi reci po cemu su oni zakljucili da je Audi bolji od ona dva?Blobi wrote:Nebitno, back to the topic...
Cinjenica je da Audi ovdje (mislim na video) zadaje zadacu Mercedesu i BMW-u. Bez ljutnje, ali tako je![]()
![]()
- amortizer
#50 Re: RS6/AMG E63/M5
Da nastavim ovu racunicu i dodam cijenu za taxi kojeg je potrebno unajmiti pri malo jacoj kisi, a de ne spominjem snijeg.....Nakon racunice, ipak je Audi za one sto nisu zaljubljenici taxi usluga.Šeha wrote:Ja kad god sjednem u Audi ili udjem u njihov salon osjecam se nekako... prevareno.
Osjecam se kao da hoce da mi prodaju muda za bubrege. Prica tako meni covo o A4 te kako ima LED svjetla te kozna sjedista te navigacija. Koji je motor? 2.0T. Reko jel to onaj iz Golfa GTI? Kaze jeste ali ne mozes to porediti.![]()
![]()
![]()
Mogu i hocu