da li žena može zatrudniti..

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Sunrise00

#26 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by Sunrise00 »

beba3 wrote:Ma da, znam..siguran je da nije svršio baš u mene..ali nije siguran da li je svršio dok je vadio..dakle na površini..pa sad..ne znam da li bi spermići mogli da dođu do materice na taj način.. :)
Uh,nadam se da je sve u redu.hvala ti..Malo si mi popravila dan , nije mi bilo do slavlja nikako.
i prije ejakulacije se luci odredjena kolicina sperme, iako jako mala, ali moze biti svasta :D
sharabo

#27 Re: da li žena može zatrudniti

Post by sharabo »

Da li zena moze zatrudniti ako je muskarac svrsio van i tek onda stupio u odnos 1-2 min. ?
karanana

#28 Re: da li žena može zatrudniti

Post by karanana »

sharabo wrote:Da li zena moze zatrudniti ako je muskarac svrsio van i tek onda stupio u odnos 1-2 min. ?
nisam siguran da razumijem.

dakle svrsio je jednom negdje van vagine. i onda nakon minut-dva krece ponovo sa sexom?
ja mislim da je moguce da jedan dio sperme nije bio izlucen kod svrsavanja i da je ostao pri vrhu penisa te je moguce da je izbacen pri novom sexualnom odnosu. mislim iz iskustva pisem, da kada brzo krenem u akciju po drugi put, jos uvijek ponesto izlazi valjda od prvog puta. ako sam razumio pitanje.....

uh dize mi se pisuci ovaj savjet.
kockica_kockica

#29 Re: da li žena može zatrudniti

Post by kockica_kockica »

sharabo wrote:Da li zena moze zatrudniti ako je muskarac svrsio van i tek onda stupio u odnos 1-2 min. ?
Pa ako nije posve izbacio ejakulat postoji mogucnost da je taj ostatak izbacio tim drugim snosajem. Mislim uvijek postoji mogucnost da ostanes trudna, medjutim moras znati da postoji mogucnost i da ne ostanes trudne jer nisu plodni dani, itd.
Postoji i pilula za dan poslije, koju moras popiti unutar 72 sata nakon snosaja. Ako je nisi nikad prije koristila odmah otidji ginekologu i s njim se konsultiraj.
Ako imas redovnu mjesecnicu mozes izracunati kad je sljedeca. Imas na internetu one kalkulatore plodnih i neplodnih dana upisi podatke pa provjeri da li si u plodnim danima ili ne.

Izaberi opciju koja ti je najpovoljnija.
Female_Sa

#30 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by Female_Sa »

Ono kad hoce da bude, onda i bude. Tj. bez obzira sto su neplodni dani, nikad se to ne zna i zato se treba štititi. Moja prijateljica je zatrudnila dan poslije završetka menstruacije. Iako mi je ciklus apsolutno redovan, svakih 28 dana, nikada se ne bih smjela "osloniti" na plodne i nepolodne dane i svaka čast onim ženama koje smiju imati odnos bez zastite tokom neplodnih dana.
GaRGa

#31 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by GaRGa »

s'obzirom koliko se crnjacis oko toga garant si zatrudnila, tako to ide :)
Female_Sa

#32 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by Female_Sa »

Ima li sta novo?
IvaPintaric

#33 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by IvaPintaric »

Ovako,jucer sam imala prvi spolni odnos,jako me strah da li sam trudna zapravo da li je moguce da zatrudnim.Trenutno sam u plodnim danima i zbog toga se najvise brinem,koristili smo zastitu te je on svrsio izvan mene tj.na mene ali poslije kada je skinuo zastitu smo se jos malo mazili te se takoder dodirivali po intimnim mjestima.Nisam prokrvarila,ali evo danas dan poslje jesam.Molim vas da mi pomognete jer mi je prvi put i neznam puno toga o tome.Zelim vas ovo sve pitati i ispricala sam vam sve jer sam citala na drugim forumima da je moguce zatrudnjeti makar muskarac svrsio na vas,spermiji mogu zalutati pa cak i ako nije u vama nego samo ako se dodiruju vagina i penis sa spremijima.Mozete li mi molim vas reci da li je to istina? Brinem se jako,mlada sam(18),pa mi molim vas pomognite!Hvala!
Female_Sa

#34 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by Female_Sa »

IvaPintaric wrote:Ovako,jucer sam imala prvi spolni odnos,jako me strah da li sam trudna zapravo da li je moguce da zatrudnim.Trenutno sam u plodnim danima i zbog toga se najvise brinem,koristili smo zastitu te je on svrsio izvan mene tj.na mene ali poslije kada je skinuo zastitu smo se jos malo mazili te se takoder dodirivali po intimnim mjestima.Nisam prokrvarila,ali evo danas dan poslje jesam.Molim vas da mi pomognete jer mi je prvi put i neznam puno toga o tome.Zelim vas ovo sve pitati i ispricala sam vam sve jer sam citala na drugim forumima da je moguce zatrudnjeti makar muskarac svrsio na vas,spermiji mogu zalutati pa cak i ako nije u vama nego samo ako se dodiruju vagina i penis sa spremijima.Mozete li mi molim vas reci da li je to istina? Brinem se jako,mlada sam(18),pa mi molim vas pomognite!Hvala!
Pa valjda si u skoli ucila kako dolazi do oplodnje? Imas 18 godina i ako si se upustila u spolni odnos, onda si vjerovatno znala i sta to znaci: odredjene rizike svaki put poslije odnosa jer niti jedno kontracepcijsko sredstvo nije 100% sigurna zastita. Moje misljenje je da ne mozes zatrudniti na nacin kako si ti to opisala. Nisu spermatozoidi skakavci pa da skacu sa pupka na jajnike i sl. pa da zatrudnis ali cuda se desavaju svaki dan..Sretno i oprezno sljedeci put..
anći

#35 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by anći »

Pa valjda si u skoli ucila kako dolazi do oplodnje? Imas 18 godina i ako si se upustila u spolni odnos, onda si vjerovatno znala i sta to znaci: odredjene rizike svaki put poslije odnosa jer niti jedno kontracepcijsko sredstvo nije 100% sigurna zastita. Moje misljenje je da ne mozes zatrudniti na nacin kako si ti to opisala. Nisu spermatozoidi skakavci pa da skacu sa pupka na jajnike i sl. pa da zatrudnis ali cuda se desavaju svaki dan..Sretno i oprezno sljedeci put..[/quote]

:pisnula: :pisnula: :pisnula: :thumbup:
dust in the wind

#36 Re: da li žena može zatrudniti..

Post by dust in the wind »

koja trollana na ovoj temi... mati mila... :izet:
Locked