oni su u idealnom polozaju.
prevelik zalogaj da se pusti da propadne.
nesto kao wall street banke u americi.
lako je danas biti grk.
ipak su oni izmislili civilizaciju
Pa protestuju radi sljedeceg;jefferson wrote:Ma ko ih jebe, frizirali knjige i sad bi da neko placa za njih. jos protestvuju? Zbog cega protestvuju? Jer trebaju radit??
Nova vlast i jeste u Grčkoj, došla prije pola godine. Prošla je muljala sa knjigama, ali sve je to isto kod njih. Postoje dvije mafijaške obitelji, tzv. kozervativci i tzv. socijalisti.Toto wrote:I treba da protestvuju i da smjenu svu ovu vlast do drugog koljena koji su ih uvalili u ova govna.
ma nije samo to. Lijenost, ako cemo pravo, je generalna karakteristika ljudskog roda samo sto su neki sistemi uspjeli da joj dohakaju jednostavno tako sto su onemogucili placanje nerada (u nekim sredinama se i pauza za dorucak oduzima od dnevnica).xyz101 wrote:mislis,, lijeni ??
svake trece godine kad im povise plateToto wrote:Okrecu li grci janjca za 1 maj???![]()
softly wrote:Ovdje je rijec o necemo sto stvarno mislim da je prvenstvena karakteristika ovih prostora, a to je, u najkracem, "vjerovanje u nafaku". Ovdje ljudi jednostavno misle da para dolazi niotkud, nesto kao finansijski perpetum mobile.
grcka civilizacija je neupitna.nexo wrote:]
naslusao sam se prica Grka o civilizaciji koju su oni izmislili. Isto tako Iranaca i Srbijanaca. I Bog je kazu izmislio covjeka, pa danas niko pametan ne uzima to za ozbiljno.
Braca Grci uz majcicu Srbiju su ocito ideoloski i mentalno slicni prema komsijma a ova kriza tinja vec duze vremena sjetimo se Anarhista i paljenja ambasada,kada je i nas BH ambasador izgubio svoje auto u plamenu podmetnutog od strane bolesnih ulicnih grckih rasista,.....nesto nam je poznato to iz susjedstva mehki dok te tako pogada prozivka bankrotiralih Grka,.....softly wrote:Doso Bosnolog i na ovu raspravu, sto smo rekli rekli smo.
ovo se pise o grckoj ne o nama........ a o tome kakvi smo mi otvori slicnu temu na forumu pa pisi tamo....Haettenschweiler wrote:Ljudi šta vam je, šta ste pali po Grcima?
Grci jesu i uhljebi i prevrtljivci i ublehaši i ...ali zar smo mi bolji?
Zar i mi ne živimo iznad svojih mogućnosti?
Zar i mi za mnoge stvari ne krivimo nekog drugog?
Zar i mi nismo lijeni a nije nam mrsko ni sfušerit?
Zar i mi ne bi uzeli milijarde kredita da možemo?
.
.
.
Pometimo prvo svoju avliju (i doslovno i u prenesenom značenju)!
http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /100417070
...eto,kad to svoje procitas...tu paralelu izmedju nagomilanih dugova ex yu i grcke...ona o mentalitetu ti je nidje veze...Bosnolog wrote:Braca Grci uz majcicu Srbiju su ocito ideoloski i mentalno slicni prema komsijma a ova kriza tinja vec duze vremena sjetimo se Anarhista i paljenja ambasada,kada je i nas BH ambasador izgubio svoje auto u plamenu podmetnutog od strane bolesnih ulicnih grckih rasista,.....nesto nam je poznato to iz susjedstva mehki dok te tako pogada prozivka bankrotiralih Grka,.....softly wrote:Doso Bosnolog i na ovu raspravu, sto smo rekli rekli smo.
Ovo je i politicka tema na politickom forumu onda se moze govoriti o uzrocno posljedicnim vezama Grckog bankrota,svi odlicno znamo da je i ex YU zbog nagomilanih dugova i nestalih deviznih rezervi bila pokretac onog sto je slijedilo...mada to tebi ocito smeta jer te boli za lijenom bracom Grcima,koji imaju svoju bogatu i ponosnu historiju ali ocito ne shvataju da se od toga ne zivi vec od rada i rezultata istih
xyz101 wrote:grcka civilizacija je neupitna.nexo wrote:]
naslusao sam se prica Grka o civilizaciji koju su oni izmislili. Isto tako Iranaca i Srbijanaca. I Bog je kazu izmislio covjeka, pa danas niko pametan ne uzima to za ozbiljno.
navedi mi kojeg iranca ili srbina da se moze porediti sa aristotleom, plato'em; jednim sokrateom, jednim aleksandrom velikim ?
mislim,, sto se tice zapadne (dominantne) kulture u svijetu niko (pismen) ne protivrijeci da potice iz grcke.
samo rimsko carstvo je imalo korjene.. u grckoj.
samo krscanstvo je krenulo prema evropi .. preko grcke. (a.k.a, rimski imperator konstantin (u carigradu) prima krscanstvo i prosiraju ga prema evropi),,
niko razuman nece protivrjeciti da su grci izmislili danasnju dominantnu svjetsku civilizaciju u kojoj zivimo.
ali,,, da su lijeni,,
jesu
ps.
prvi otvoreni pederi poticu od njih takodje..,
softly wrote:Sto se tice "stare slave" to je na Balkanu samo jos jedan dodatni element nase zablude. Svak slava pripada onom ko ju je zasluzio i NEPRENOSIVA je.
Pogledajte samo koliko ima benevreka - sinova velikih ljudi koji cak ni od vlastitog oca nisu uspjeli naslijediti njihov talent i njihovu energiju. A kamo li kad to posmatramo u okviru naroda i u duzem vremenskom dijapazonu.
Zapravo, ispostavlja se da su najveci benevreci oni koji se pozivaju na slavu svojih predaka.
Zamislite na sta bi Kina licila kad bi danasnji Kinezi samo trubili o kineskom zidu.
Naprotiv, njih taj kineski zid OBAVEZUJE da i danas prave najvece svjetske poduhvate, bez obzira na nezavidan licni standard.
Ovo je Balkan, Balkan, Balkan...