Kriza u Grčkoj

Post Reply
xyz101

#26 Re: Kriza u Grčkoj

Post by xyz101 »

evo, ja se kladim sa svima ovdje da grci nece vratiti ni 10% od dobijenog kredita.
oni su u idealnom polozaju.
prevelik zalogaj da se pusti da propadne.
nesto kao wall street banke u americi.

lako je danas biti grk.
ipak su oni izmislili civilizaciju :mrgreen: :mrgreen:
Soul_Sista

#27 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Soul_Sista »

jefferson wrote:Ma ko ih jebe, frizirali knjige i sad bi da neko placa za njih. jos protestvuju? Zbog cega protestvuju? Jer trebaju radit??
Pa protestuju radi sljedeceg;
- povisica poreza
- tri godine bez povisica plata
- produzenje radnog staza sa 53 na 67 godina
- sa 14 idu na 12 godsinjih plata

dobro ih je zakacilo, meni opet nekako zao ovih 14 plata...gdje to jos ima u svijetu? :-)
softly

#28 Re: Kriza u Grčkoj

Post by softly »

Grci su, naravno, zasluzili ovo sto im se desava jer su u poimanju ekonomije potpuno nalik nama.
xyz101

#29 Re: Kriza u Grčkoj

Post by xyz101 »

mislis,, lijeni ?? :-D
michio

#30 Re: Kriza u Grčkoj

Post by michio »

Od cega ti ljudi zive nije mi jasno. Od turizma imaju prihoda ali njih ima 11 miliona. Industrije skoro da i nemaju. Na internetu se spominje gradjevinska industrija, cementare i nesto rudarstva. Vjerovatno i od brodarsta imaju dobre pare :?
JabbaTheHutt

#31 Re: Kriza u Grčkoj

Post by JabbaTheHutt »

Toto wrote:I treba da protestvuju i da smjenu svu ovu vlast do drugog koljena koji su ih uvalili u ova govna.
Nova vlast i jeste u Grčkoj, došla prije pola godine. Prošla je muljala sa knjigama, ali sve je to isto kod njih. Postoje dvije mafijaške obitelji, tzv. kozervativci i tzv. socijalisti.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#32 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Toto »

Okrecu li grci janjca za 1 maj??? :D :D
softly

#33 Re: Kriza u Grčkoj

Post by softly »

xyz101 wrote:mislis,, lijeni ?? :-D
ma nije samo to. Lijenost, ako cemo pravo, je generalna karakteristika ljudskog roda samo sto su neki sistemi uspjeli da joj dohakaju jednostavno tako sto su onemogucili placanje nerada (u nekim sredinama se i pauza za dorucak oduzima od dnevnica).
Ovdje je rijec o necemo sto stvarno mislim da je prvenstvena karakteristika ovih prostora, a to je, u najkracem, "vjerovanje u nafaku". Ovdje ljudi jednostavno misle da para dolazi niotkud, nesto kao finansijski perpetum mobile.

Evo ne treba vam nista vise, pogledajte ove nase strajkove. Svi hoce pare, tek rijetki predlazu nekakve revizije unutar onoga sto se trosi, a najredji su oni koji pronalaze nacine za zaradu.
Soul_Sista

#34 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Soul_Sista »

Toto wrote:Okrecu li grci janjca za 1 maj??? :D :D
svake trece godine kad im povise plate :lol: :D

grozno grozno grozno :oops:
JabbaTheHutt

#35 Re: Kriza u Grčkoj

Post by JabbaTheHutt »

softly wrote:Ovdje je rijec o necemo sto stvarno mislim da je prvenstvena karakteristika ovih prostora, a to je, u najkracem, "vjerovanje u nafaku". Ovdje ljudi jednostavno misle da para dolazi niotkud, nesto kao finansijski perpetum mobile.
:thumbup:

A tu politiku guraju skoro sve stranke kupujući tako svoj glasački stroj. Naravno nakon toga se nađu pred problemima jer samo dijeljenje novca bez generiranja istog mora voditi do propasti. Sve zemlje ovdje su u takvim problemima. Rulja zvana narod je za to kriva koliko i političari.
Bosnolog

#36 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

Samo su Grci lijeniji od mrkogoraca ali realprakticno,ne samo kroz viceve.Grci su EU o jadu zabavili svojim neradom i plandovanlukom,oni su trutovi i ekonomski tumor evropske unije zbog kojih se Euro strmoglavio nakon njihovog privrednog bankrota.Turizam je jedna od glavnih grana privrede vec duzi niz godina a do tada su prezivljavali kao i vecina zemalja tesko od svog rada ukljucujuci i poljoprivredu u vrtacama nakon sto su ociscene od kamena,maslinjaka, i grcgih smokvica :-D .Grcka je potrebana zapadu a posebno Americi zbog clanstva u NATO-u pa ih moraju trpiti.Grci jednostavno nece da love ribu oni su vec dugo navikli da jedu ociscenu i isprzenu ribu na jahtama i plazama svojih bijelih vila,a nove generacie su odrasle u tom zivotnom diru,sada kada nema turista lupaju sve sto stignu a najcesca su im meta vec dugo bili opet ti stranci, strane ambasade ,njihova auta i lokali a koji su ih do tada hranili svojim ostavljenim devizama.

Sada ce i Crnogoci pricati o njima viceve ,kako ima jos lijeniji narodom od njih,jugoistocna braca hlada "Grci",..... :mrgreen:

Bunt pobune vode tkz.Anarhisti kojima su stranci bili prva meta napada a kada je njih nestalo onda su meta napada postali domaci,policija i drzava,...

Last edited by Bosnolog on 01/05/2010 20:28, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Truba »

a znaju srati makedoncima :roll: :roll: :roll: :roll: nek se prihvate motike
nexo

#38 Re: Kriza u Grčkoj

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 17:49, edited 1 time in total.
nexo

#39 Re: Kriza u Grčkoj

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 17:51, edited 1 time in total.
Haettenschweiler

#40 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Haettenschweiler »

Ljudi šta vam je, šta ste pali po Grcima?
Grci jesu i uhljebi i prevrtljivci i ublehaši i ...ali zar smo mi bolji?
Zar i mi ne živimo iznad svojih mogućnosti?
Zar i mi za mnoge stvari ne krivimo nekog drugog?
Zar i mi nismo lijeni a nije nam mrsko ni sfušerit?
Zar i mi ne bi uzeli milijarde kredita da možemo?
.
.
.
Pometimo prvo svoju avliju (i doslovno i u prenesenom značenju)!
http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /100417070
softly

#41 Re: Kriza u Grčkoj

Post by softly »

Doso Bosnolog i na ovu raspravu, sto smo rekli rekli smo.
xyz101

#42 Re: Kriza u Grčkoj

Post by xyz101 »

nexo wrote:]
naslusao sam se prica Grka o civilizaciji koju su oni izmislili. Isto tako Iranaca i Srbijanaca. I Bog je kazu izmislio covjeka, pa danas niko pametan ne uzima to za ozbiljno.
grcka civilizacija je neupitna.

navedi mi kojeg iranca ili srbina da se moze porediti sa aristotleom, plato'em; jednim sokrateom, jednim aleksandrom velikim ?
mislim,, sto se tice zapadne (dominantne) kulture u svijetu niko (pismen) ne protivrijeci da potice iz grcke.
samo rimsko carstvo je imalo korjene.. u grckoj.
samo krscanstvo je krenulo prema evropi .. preko grcke. (a.k.a, rimski imperator konstantin (u carigradu) prima krscanstvo i prosiraju ga prema evropi),,
niko razuman nece protivrjeciti da su grci izmislili danasnju dominantnu svjetsku civilizaciju u kojoj zivimo.

ali,,, da su lijeni,,
jesu :mrgreen:

ps.
prvi otvoreni pederi poticu od njih takodje.., :lol:
Bosnolog

#43 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

softly wrote:Doso Bosnolog i na ovu raspravu, sto smo rekli rekli smo.
Braca Grci uz majcicu Srbiju su ocito ideoloski i mentalno slicni prema komsijma a ova kriza tinja vec duze vremena sjetimo se Anarhista i paljenja ambasada,kada je i nas BH ambasador izgubio svoje auto u plamenu podmetnutog od strane bolesnih ulicnih grckih rasista,.....nesto nam je poznato to iz susjedstva mehki dok te tako pogada prozivka bankrotiralih Grka,..... :mrgreen:

Ovo je i politicka tema na politickom forumu onda se moze govoriti o uzrocno posljedicnim vezama Grckog bankrota,svi odlicno znamo da je i ex YU zbog nagomilanih dugova i nestalih deviznih rezervi bila pokretac onog sto je slijedilo...mada to tebi ocito smeta jer te boli za lijenom bracom Grcima,koji imaju svoju bogatu i ponosnu historiju ali ocito ne shvataju da se od toga ne zivi vec od rada i rezultata istih :roll:
nexo

#44 Re: Kriza u Grčkoj

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 17:48, edited 1 time in total.
mO k3

#45 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

Haettenschweiler wrote:Ljudi šta vam je, šta ste pali po Grcima?
Grci jesu i uhljebi i prevrtljivci i ublehaši i ...ali zar smo mi bolji?
Zar i mi ne živimo iznad svojih mogućnosti?
Zar i mi za mnoge stvari ne krivimo nekog drugog?
Zar i mi nismo lijeni a nije nam mrsko ni sfušerit?
Zar i mi ne bi uzeli milijarde kredita da možemo?
.
.
.
Pometimo prvo svoju avliju (i doslovno i u prenesenom značenju)!
http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /100417070
ovo se pise o grckoj ne o nama........ a o tome kakvi smo mi otvori slicnu temu na forumu pa pisi tamo....

uglavnom radujem se ringislpilu sljedece sedmice koliko ce toga izaci na povrsinu .....

nek zavrnu rukave i nek rade......
mO k3

#46 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

PS. ne zelim grcima nista dobro iz vise razloga..... a najveci razlog je njihova aktivnost u ratu u BiH
pustopoljina

#47 Re: Kriza u Grčkoj

Post by pustopoljina »

Bosnolog wrote:
softly wrote:Doso Bosnolog i na ovu raspravu, sto smo rekli rekli smo.
Braca Grci uz majcicu Srbiju su ocito ideoloski i mentalno slicni prema komsijma a ova kriza tinja vec duze vremena sjetimo se Anarhista i paljenja ambasada,kada je i nas BH ambasador izgubio svoje auto u plamenu podmetnutog od strane bolesnih ulicnih grckih rasista,.....nesto nam je poznato to iz susjedstva mehki dok te tako pogada prozivka bankrotiralih Grka,..... :mrgreen:

Ovo je i politicka tema na politickom forumu onda se moze govoriti o uzrocno posljedicnim vezama Grckog bankrota,svi odlicno znamo da je i ex YU zbog nagomilanih dugova i nestalih deviznih rezervi bila pokretac onog sto je slijedilo...mada to tebi ocito smeta jer te boli za lijenom bracom Grcima,koji imaju svoju bogatu i ponosnu historiju ali ocito ne shvataju da se od toga ne zivi vec od rada i rezultata istih :roll:
...eto,kad to svoje procitas...tu paralelu izmedju nagomilanih dugova ex yu i grcke...ona o mentalitetu ti je nidje veze...
mentalitet
grka,turaka,albanaca,ovih ex-yu naroda,pa i perzijanaca...je u pet deka. s tim sto grci,turci i perzijanci i imaju staru slavu o kojoj mogu vaziti. onaj sto pita za perzijskog aristotela...momak,samo pocni ceprkati po perzijskoj kulturi i istoriji ...nece ti trebati drugi hobi do kraja zivota.
ali kad podvuces-tesko da ima (od gore pobrojanih) vecih nacionalista na kugli zemaljskoj.mozda jos francuzi i englezi-ali oni su za ove prve jos uvijek divljaci,koji se ne kupaju i zive u mraku :).
koga god od njih (grka,turaka,perzijanaca..) da sretnes-ima da ti objasnjavaju-kako je jelo,pismo,zakon- you name it- poteklo od njih i kako je ta i ta i ta i ta zemlja bila njihova.
meni je perzijanka objasnjavala da su hrvati njihovo pleme i da su im iz irana odnijeli kravatu u europu :D kontam- HDZovka :D . i tako...
ako si imao priliku slusati albance...ala ...od pocetaka...do teute...o srbima je vec sve receno...
sto se toga tice-trebali bimo se radovati bankrotu cijelog balkana i bankrotu s jedne i druge strane bosfora.
lijeni i umisljeni ljudi, koji bi sve precicom...i misle uvijek da im je neko nesto duzan i da su nesto odabrani.
osa

#48 Re: Kriza u Grčkoj

Post by osa »

xyz101 wrote:
nexo wrote:]
naslusao sam se prica Grka o civilizaciji koju su oni izmislili. Isto tako Iranaca i Srbijanaca. I Bog je kazu izmislio covjeka, pa danas niko pametan ne uzima to za ozbiljno.
grcka civilizacija je neupitna.

navedi mi kojeg iranca ili srbina da se moze porediti sa aristotleom, plato'em; jednim sokrateom, jednim aleksandrom velikim ?
mislim,, sto se tice zapadne (dominantne) kulture u svijetu niko (pismen) ne protivrijeci da potice iz grcke.
samo rimsko carstvo je imalo korjene.. u grckoj.
samo krscanstvo je krenulo prema evropi .. preko grcke. (a.k.a, rimski imperator konstantin (u carigradu) prima krscanstvo i prosiraju ga prema evropi),,
niko razuman nece protivrjeciti da su grci izmislili danasnju dominantnu svjetsku civilizaciju u kojoj zivimo.

ali,,, da su lijeni,,
jesu :mrgreen:

ps.
prvi otvoreni pederi poticu od njih takodje.., :lol:

nikola tesla.....
softly

#49 Re: Kriza u Grčkoj

Post by softly »

Sto se tice "stare slave" to je na Balkanu samo jos jedan dodatni element nase zablude. Svak slava pripada onom ko ju je zasluzio i NEPRENOSIVA je.
Pogledajte samo koliko ima benevreka - sinova velikih ljudi koji cak ni od vlastitog oca nisu uspjeli naslijediti njihov talent i njihovu energiju. A kamo li kad to posmatramo u okviru naroda i u duzem vremenskom dijapazonu.
Zapravo, ispostavlja se da su najveci benevreci oni koji se pozivaju na slavu svojih predaka.

Zamislite na sta bi Kina licila kad bi danasnji Kinezi samo trubili o kineskom zidu.
Naprotiv, njih taj kineski zid OBAVEZUJE da i danas prave najvece svjetske poduhvate, bez obzira na nezavidan licni standard.

Ovo je Balkan, Balkan, Balkan...
mO k3

#50 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

softly wrote:Sto se tice "stare slave" to je na Balkanu samo jos jedan dodatni element nase zablude. Svak slava pripada onom ko ju je zasluzio i NEPRENOSIVA je.
Pogledajte samo koliko ima benevreka - sinova velikih ljudi koji cak ni od vlastitog oca nisu uspjeli naslijediti njihov talent i njihovu energiju. A kamo li kad to posmatramo u okviru naroda i u duzem vremenskom dijapazonu.
Zapravo, ispostavlja se da su najveci benevreci oni koji se pozivaju na slavu svojih predaka.

Zamislite na sta bi Kina licila kad bi danasnji Kinezi samo trubili o kineskom zidu.
Naprotiv, njih taj kineski zid OBAVEZUJE da i danas prave najvece svjetske poduhvate, bez obzira na nezavidan licni standard.

Ovo je Balkan, Balkan, Balkan...

Zasto se luta od teme??? tema je kriza u Gr.....
Post Reply