Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pričvršćivač

#26 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by pričvršćivač »

drsrle wrote:prije 2 noći je ukraden passat iz radničke ulice u pitanju je gornja radnička
passat je bio 2.0 tdi 2006.g. i IMAO JE ZEDER + COBRU svi bili u kući, niko ni čuo ni vidio
skoro ista lokacija na kojoj je ukraden i Audi 80, u 200 metara
Edin H.

#27 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Edin H. »

pričvršćivač wrote:
drsrle wrote:prije 2 noći je ukraden passat iz radničke ulice u pitanju je gornja radnička
passat je bio 2.0 tdi 2006.g. i IMAO JE ZEDER + COBRU svi bili u kući, niko ni čuo ni vidio
Pa imas li vise podataka, registraciju, boju. mozda sliku.

Mozda neko od forumasa pomogne.

Kako je moguce za Zederom i Kobrom da ga otudje? :shock:
ajde_vise

#28 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by ajde_vise »

stavi ga na kamion :-)
mirzasila

#29 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by mirzasila »

Garant zeder nije bio zakljucan.Ljudi zaborave...
spreca

#30 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by spreca »

pričvršćivač wrote:

Znaci krade neko iz komsiluka ili u saradnji s nekim iz komsiluka koji pozna i ljude i gdje ko zivi itd.odnosno taj neko je ko daje informacije
Control panel

#31 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Control panel »

ja sam cuo za cobru da nesto far skinu i onda nesto urade da je onesposobe. tako su frajeru vratili auto ali bez fara. znaci nije udarenio sve u redu samo nema fara. sto, kako pojma nemam.
texel

#32 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by texel »

Znaš li ti stručnjak kako se skida far? ili skidanjem kompletnog branika i ostalih dijelova plus ponovo montaža, za što treba par sati ili macolom.
HAVANA

#33 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by HAVANA »

Cobra sa daljinskim-dobra i jeftinija varijanta.
Cobra na vašem ključu=skuplja i loša varijanta.
atko

#34 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by atko »

spreca wrote:
pričvršćivač wrote:

Znaci krade neko iz komsiluka ili u saradnji s nekim iz komsiluka koji pozna i ljude i gdje ko zivi itd.odnosno taj neko je ko daje informacije
I te kako ... treba se dobro prokontati jel taj pasat bio kod nekog majstora, u auto praonici ili slicno ... jesu li nekome kljucevi ostavljani ... na kraju krajeva svako auto se moze pokupiti paukom da ima 100 zastita ... ali da necujno nestane uz zeder + alarm ... neko je ociglednom imo kljuceve za sve :-) :roll:
karanana

#35 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by karanana »

Control panel wrote:ja sam cuo za cobru da nesto far skinu i onda nesto urade da je onesposobe. tako su frajeru vratili auto ali bez fara. znaci nije udarenio sve u redu samo nema fara. sto, kako pojma nemam.
jarane, cobra bi se ukljucila da krenu dohvacat far i da ga pocnu skidati kako bi iskljucili cobru. oni cobru onesposobljavaju elektronskim putem sa skupim jammerima. far je jednostavno kolateralna steta jer je vjerovatno nadjena musterija za njega pa su ga skinuli za vrijeme dok je auto bio ukraden.
Azamo

#36 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Azamo »

Prije jedno 15-20 dana vraćo sam se kući s puta,bilo je negdje oko pola 1 naveče,dođem pred kuću kad na samom ulazu u avliju parkiran golf 2,sekunda falila da ga opalim pošto je crn,a i nisam očekivo' takvo nešto.Parkiram se iza njega izađem regularno zaključano auto.Pošto mi je zet tek položio i govorio je da će kupiti auto kontam on došo po sestru i nije znao ući u avliju pošto je malo nezgodan ulaz.Međutim,kad sam se probudio auto je još uvijek tu ali nije zetovo.Pozovem policiju da vidim dali ima nekih prijavljenih krađa,izdiktiram broj tablica kad mi polocajac reče da je to auto sinoć ukradeno u Konjicu.Dadnu mi broj čovjeka,ja ga nazovem i napadnem ga reko;Jesi li ti normalan kako možeš da mi parkiraš auto pred kućom;),čovjek se zijanio kad sam mu reko da mu je auto na aerodromskom naselju u Sarajevu :shock:
hakazvaka

#37 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by hakazvaka »

Azamo wrote:Prije jedno 15-20 dana vraćo sam se kući s puta,bilo je negdje oko pola 1 naveče,dođem pred kuću kad na samom ulazu u avliju parkiran golf 2,sekunda falila da ga opalim pošto je crn,a i nisam očekivo' takvo nešto.Parkiram se iza njega izađem regularno zaključano auto.Pošto mi je zet tek položio i govorio je da će kupiti auto kontam on došo po sestru i nije znao ući u avliju pošto je malo nezgodan ulaz.Međutim,kad sam se probudio auto je još uvijek tu ali nije zetovo.Pozovem policiju da vidim dali ima nekih prijavljenih krađa,izdiktiram broj tablica kad mi polocajac reče da je to auto sinoć ukradeno u Konjicu.Dadnu mi broj čovjeka,ja ga nazovem i napadnem ga reko;Jesi li ti normalan kako možeš da mi parkiraš auto pred kućom;),čovjek se zijanio kad sam mu reko da mu je auto na aerodromskom naselju u Sarajevu :shock:
pa genijalci, vidite da policija daje broj bilo kome ko nazove da prijavi da je nasao ukraden auto...
iceman ze

#38 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by iceman ze »

ja znam da je nedavno na Grbavici pokusano otudjenje Golfa, medjutim zbog Zedera, nije ukraden, pricinili su stetu prilikom provale, ali auto je ostalo sto je najbitnije.....ja licno imam Mul-t-lock i alarm, i vec 5 godina pakiram auto ispred zgrade......nije niko ni pokusao da ga ukrade......ne kazem da nije nemoguce, ali sigurno ne zele puno da rizikuju, s tim da ostavim auto na svjetlu, a ne u nekoj mracnoj ulicici..... 8-) Sto se tice Cobre, moj drug je zamalo ostao bez Bore, raskodirali su alarm, medjutim opet ih je zaustavio Zeder...... :-D kad je otisao da izvrsi rekalamaciju Cobre, rekli su mu da je to nemoguce provaliti..... :roll:
karanana

#39 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by karanana »

hakazvaka wrote:
Azamo wrote:Prije jedno 15-20 dana vraćo sam se kući s puta,bilo je negdje oko pola 1 naveče,dođem pred kuću kad na samom ulazu u avliju parkiran golf 2,sekunda falila da ga opalim pošto je crn,a i nisam očekivo' takvo nešto.Parkiram se iza njega izađem regularno zaključano auto.Pošto mi je zet tek položio i govorio je da će kupiti auto kontam on došo po sestru i nije znao ući u avliju pošto je malo nezgodan ulaz.Međutim,kad sam se probudio auto je još uvijek tu ali nije zetovo.Pozovem policiju da vidim dali ima nekih prijavljenih krađa,izdiktiram broj tablica kad mi polocajac reče da je to auto sinoć ukradeno u Konjicu.Dadnu mi broj čovjeka,ja ga nazovem i napadnem ga reko;Jesi li ti normalan kako možeš da mi parkiraš auto pred kućom;),čovjek se zijanio kad sam mu reko da mu je auto na aerodromskom naselju u Sarajevu :shock:
pa genijalci, vidite da policija daje broj bilo kome ko nazove da prijavi da je nasao ukraden auto...
e pa to je greska policije, opet ih krivim sto nesavjesno daju broj ljudima koji bi mogli biti i lopovi. zar nisu trebali izaci na uvidjaj kad ih je covjek zovno da prijavi da je auto ispred njegove kuce? zar nije njihov poso da zovnu covjeka od koga je auto ukradeno? jeli moguce da su lopovi ostavili otiske prstiju negdje? znaci auto nadjeno, slucaj zakljucen.
atko

#40 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by atko »

karanana wrote:... zar nisu trebali izaci na uvidjaj kad ih je covjek zovno ...
Koji ba crni uvidjaj ... komsinici ukrali sajbu sa dvice ... pozovem ja komsinicu sidje ona ... pozove policiju opise sta se dogodilo ... kaze drot ok to je to dovidjenja ... pa zar necete izaci na lice mjesta ???!!! ... ma nema potrebe gospodjo vjerujemo vam :-)
TarikSA

#41 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by TarikSA »

Ljudi cesto zaborave zakljucati Zeder, Hudiny Lock bilo sta od toga. Naravno da ako hoce da ti odvezu auto doci ce i staviti ga na kamion, znaci ne mozes ga u djepu drzati, al eto treba staviti sto sebi covjek moze priustiti. Ovi sto ugradjuju Cobre zaklinju se da ne moze ih niko provaliti, al eto vidim ovdje na forumu da i nije bas tako bajna situacija. Najveci je problem sto nema vise pravila koje auto kradu, nekad prije bilo ono VW koncern i to uglavnom VW i Audi, ponekad Skoda (obicno Octavia), al sad slusam na sve strane kradu sta stignu. Valjda ljudi kontaju ma imam Forda (npr) nece mu niko nista, a oni ga puhnu za sekundu i tako mnoge druge marke. Ljudi zastiti svoja auta na ovaj ili onaj nacin, nema vise pravila i trokolice su poceli krasti. Jednom mi je lik sto radi Zeder rekao da u BG i na Yugu stavljaju Zeder takva je sitacija (ako laze on, lazem i ja). Nadam se da ces uspjeti jarane vratiti auto sto prije.
Hajmo ljudi svi kojima je nekad auto bilo ukradeno ili koji znaju gdje je neki poznanik, rodjak bilo ko, nasao auto ofirajte te lokacije, ima nas dosta, mozda nesto pomogne nekome. Moje iskustvo, sto sam cuo, je da obicno auto bude negdje u blizini.

Evo jedna lokacija od mene.

Gore u Lukavici iza autobuske stanice ima onaj put prema crkvi na brdascetu. Na tom putu imaju one nove zgrade, jedan moj prijatelj je nasao auto u prolazu u na desnoj strani u zadnjoj zgradi.
Skyfox

#42 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Skyfox »

iceman ze wrote:ja znam da je nedavno na Grbavici pokusano otudjenje Golfa, medjutim zbog Zedera, nije ukraden, pricinili su stetu prilikom provale, ali auto je ostalo sto je najbitnije.....ja licno imam Mul-t-lock i alarm, i vec 5 godina pakiram auto ispred zgrade......nije niko ni pokusao da ga ukrade......ne kazem da nije nemoguce, ali sigurno ne zele puno da rizikuju, s tim da ostavim auto na svjetlu, a ne u nekoj mracnoj ulicici..... 8-) Sto se tice Cobre, moj drug je zamalo ostao bez Bore, raskodirali su alarm, medjutim opet ih je zaustavio Zeder...... :-D kad je otisao da izvrsi rekalamaciju Cobre, rekli su mu da je to nemoguce provaliti..... :roll:
jel to mozda bio crni golf na parkingu blizu Aquariusa?

Kolega je nasao golfa na Otoci a jaran svoj kod Vijecnice... ustvari nasao ge je njegov stari koji je slucajno ugledao auto, nazvao sina i pitao sto nije na poslu, ovaj kaze pa jesam. Stari imao rezervni kljuc, upali ga i vrati kuci... al su ga prodali odmah....

Nek nam je Bog na pomoci s ovom policijom...
Control panel

#43 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Control panel »

texel wrote:Znaš li ti stručnjak kako se skida far? ili skidanjem kompletnog branika i ostalih dijelova plus ponovo montaža, za što treba par sati ili macolom.
prvo ja nisam ''strucnjak''. i nema potrebe za takvim tonom. ja samo napisao ono sto sam cuo.
nino90

#44 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by nino90 »

ma treba onaj GPS ugraditi u auto, i nece biti problema, ovi nasi lopovi nemaju opreme da njega nadju i iskljuce na vrijeme
delightful

#45 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by delightful »

ja.neron, opomena zbog neprimjerenog izrazavanja.
Ady88

#46 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Ady88 »

reni-90 wrote:ma treba onaj GPS ugraditi u auto, i nece biti problema, ovi nasi lopovi nemaju opreme da njega nadju i iskljuce na vrijeme

gps se vrlo lako rjesava uz pokretni gsm i gps blocker,koji kosta pedesetak eura i rahat vozis ;)
iceman ze

#47 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by iceman ze »

ja srecom nisam imao losih iskustava s tim likovima, mada se nebih usudio da hodam za njima, ni za kakve pare, kad se sjetim da su ljudi u po noca hodali po Trebevicu, Palama, nosali lovu kriminalcima.....nekad im nebi ni vratili auto, a nekad rascerupan i djelimicno unisten im vrate....ima rjesenja da im stane u kraj, nije samo problem ucjena nakon kradje kod nas, recimo u Bugarskoj je takodjer isto slucaj sa kradjama i ucjenjivanjem vlasnika, cesta praksa tamosnjeg organizovanog kriminala......treba samo malo vise volje i medju represivnim organima uz inovacije u taktici hvatanja pocinitelja, a takodjer i edukovanje gradjana, uz uvodjenje dodatnih mjera nadzora parkinga i sl.....samo nikako da shvati jadni narod, da ce ovoga uvijek biti, znaci kriminalitet je negativna pojava koja se nemoze sto posto iskorjeniti.....ali suzbiti u odredjenom obimu se sigurno moze (britanska vlada je izdvojila milione funti na otkrivanje i sprecavanje kradja auta u UK)......dakle, ja licno nebih platio otkupninu.....ali bih sve preduzeo da nedodje do kradje vozila......ja bas ovih dana osim toga sto imam ulozenu lovu u mehanicko-elektronsku blokadu.....hocu uplatiti mjesecni parking pod video nadzorom i fizickom zastitom.
johntra

#48 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by johntra »

Tetki su mi zimus isto zavrnuli dvicu sa parkinga u Marka MArulića, ustvari njenu dvicu u još jednog Audija...ona, srećom vidjela na vrijeme sa prozora i odmah nazvala muriju...patrolama je javljeno i našli ga na parkingu kod novih zgrada između Kvadranta i Klasa...pogledaj i te parkinge malo bolje...njena dvica je isto auto za nepogledat i to auto stalno neko otključava da uzme nešto iz njega, mada nema ništa, pa uzmu tekućinu za brisače...jaranu su tako isto zavrnuli, pa je on našao na parkingu na Koševskom...valjda je to sve do blizine krađe...
Eborg

#49 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Eborg »

Ady88 wrote:
reni-90 wrote:ma treba onaj GPS ugraditi u auto, i nece biti problema, ovi nasi lopovi nemaju opreme da njega nadju i iskljuce na vrijeme

gps se vrlo lako rjesava uz pokretni gsm i gps blocker,koji kosta pedesetak eura i rahat vozis ;)
Nisu ovi kokošari tako sofisticirani, to su uglavnom narkomani i lokalne baje kojima je i 500 KM puna šaka brade
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#50 Re: Ukraden Audi 80 crni, vjerovatno je sakriven u N. Sarajevu

Post by Admir_1984 »

Sta bi sa audijem 80, jeste li ga nasli?

Jesu li slucajno bile nove tablice na njemu?
Post Reply