ljetna skola 2010

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

don01

#26 Re: ljetna skola 2010

Post by don01 »

dragana.3 wrote:moze li mi ko poslati materijal iz Racunovodstva sa ljetne skole iz Sarajeva,ako je ko isti slusao prosle godine!!!

Ili slajdove sa redovnih predavanja, da nesto uporedim a i ponovim ?!

Hvala,unaprijed!!

[email protected]
dragana nista istocno sarajevo :-)
t-bone

#27 Re: ljetna skola 2010

Post by t-bone »

Zna li neko kakav je finansijski menadzment ? Je li tesko poloziti ...
alibaba_i_30_godina

#28 Re: ljetna skola 2010

Post by alibaba_i_30_godina »

Sve je tesko ako se ne uci.
t-bone

#29 Re: ljetna skola 2010

Post by t-bone »

OK :thumbup:
Nego vazi li za tezak predmet, kakva je prolaznost, jel tezak profesor i sl.
doticna

#30 Re: ljetna skola 2010

Post by doticna »

t-bone wrote:OK :thumbup:
Finansijski menadžment je najlakši za položiti na ljetnoj. Ako ga tad ne položiš, ne nadaj se ni da ćeš u redovnom roku, jer je na ljetnoj drugi prof. i totalno je druga koncepcija i ispit. Profesor je dobar, ass.još bolji, prolaznost dobra. :D Mislim da će prof. Rovčanin biti i ove godine iz FM-a na ljetnoj. Znači, samo naprijed. :thumbup: :D
dragana.3 wrote:moze li mi ko poslati materijal iz Racunovodstva sa ljetne skole iz Sarajeva,ako je ko isti slusao prosle godine!!!

Ili slajdove sa redovnih predavanja, da nesto uporedim a i ponovim ?!

Hvala,unaprijed!!

[email protected]

Jednostavno se učlani na coursware Računovodstva i skini sebi sve slajdove i vježbe. Ako ti ipak nije dovoljno, javi, pa ću ti ja poslati sve potrebno i nepotrebno. :D A Jadranka je malo smekšala u zadnje vrijeme, lakše se polaže, tako da ni na ljetnoj nije nemoguće. Možeš ga položiti čak i ako samo osnove savladaš. :)
doticna

#31 Re: ljetna skola 2010

Post by doticna »

NeyDan wrote: Doduse ja kada sam polagao nisam imao problema, oba racunovodstva sam polozio ... medjutim, cuo sam da su i Jahic i Jadranka u posljednje dvije godine znatno pogorsali stvari, odnosno otezali sto ne mora biti tacno. Polozit ces ako znas!
Naravno da ces pasti ako ne znas sastaviti bilans stanja ili uraditi neku najosnovniju promjenu.
A jesi li ti položio FR na ljetnoj ili? :D
ibizza

#32 Re: ljetna skola 2010

Post by ibizza »

kad pocinje ljetna za master na Ekonomiji?
alibaba_i_30_godina

#33 Re: ljetna skola 2010

doticna wrote:
NeyDan wrote: Doduse ja kada sam polagao nisam imao problema, oba racunovodstva sam polozio ... medjutim, cuo sam da su i Jahic i Jadranka u posljednje dvije godine znatno pogorsali stvari, odnosno otezali sto ne mora biti tacno. Polozit ces ako znas!
Naravno da ces pasti ako ne znas sastaviti bilans stanja ili uraditi neku najosnovniju promjenu.
A jesi li ti položio FR na ljetnoj ili? :D
Nisam na ljetnoj vec u redovnom roku. To sam polozio prije 2 godine. :wink:
bermiin wrote:kad pocinje ljetna za master na Ekonomiji?
Nema ljetne skole za studente postdiplomskog studija!
t-bone

#34 Re: ljetna skola 2010

Post by t-bone »

doticna wrote:
t-bone wrote:OK :thumbup:
Finansijski menadžment je najlakši za položiti na ljetnoj. Ako ga tad ne položiš, ne nadaj se ni da ćeš u redovnom roku, jer je na ljetnoj drugi prof. i totalno je druga koncepcija i ispit. Profesor je dobar, ass.još bolji, prolaznost dobra. :D Mislim da će prof. Rovčanin biti i ove godine iz FM-a na ljetnoj. Znači, samo naprijed. :thumbup:

Super ako je tako :dance: Hvala !
Spax

#35 Re: ljetna skola 2010

Post by Spax »

Zna li neko mozda otprilike kad bi trebala biti prva parcijala sad na ljetnoj skoli na Ekonomiji ?
metar_drva

#36 Re: ljetna skola 2010

Post by metar_drva »

Spax wrote:Zna li neko mozda otprilike kad bi trebala biti prva parcijala sad na ljetnoj skoli na Ekonomiji ?
obično nema parcijala na ljetnoj, polaže se integralno
BSn

#37 Re: ljetna skola 2010

Post by BSn »

http://www.efsa.unsa.ba/ef/index.php?op ... Itemid=124

eto, koga interesuje, ima vremena do prekosutra. :)
Spax

#38 Re: ljetna skola 2010

Post by Spax »

metar_drva wrote:
Spax wrote:Zna li neko mozda otprilike kad bi trebala biti prva parcijala sad na ljetnoj skoli na Ekonomiji ?
Ima na Ekonomiji...
perfect_guy

#39 Re: ljetna skola 2010

Post by perfect_guy »

treća ili četvrta sedmica nastave
metar_drva

#40 Re: ljetna skola 2010

Post by metar_drva »

Spax wrote:
metar_drva wrote:
Ima na Ekonomiji...
na kojim predmetima? ja nikad nisam imao parcijalne ispite na ljetnoj, jedino je rovčanin priznavao bodove osvojene tokom semestra na aktivnostima (prezentacije i sl), a ispit se polagao integralno.
perfect_guy

#41 Re: ljetna skola 2010

Post by perfect_guy »

metar_drva wrote: na kojim predmetima? ja nikad nisam imao parcijalne ispite na ljetnoj, jedino je rovčanin priznavao bodove osvojene tokom semestra na aktivnostima (prezentacije i sl), a ispit se polagao integralno.
ja sam kod njega na ljetnoj preko parcijala položio
insertdelete

#42 Re: ljetna skola 2010

Post by insertdelete »

Operaciona i Kvan. metode imaju parcijale sigurno na ljetnoj. Za ostale ispite ne znam.
Racunovodstvo je cini mi se malo popustila, sad na zadnjem roku ih je dosta polozilo, vjerovatno ce isto bit i na ljetnoj :D

Sutra 200KM za Fin. racunovodstvo :x
metar_drva

#43 Re: ljetna skola 2010

Post by metar_drva »

perfect_guy wrote:
metar_drva wrote: na kojim predmetima? ja nikad nisam imao parcijalne ispite na ljetnoj, jedino je rovčanin priznavao bodove osvojene tokom semestra na aktivnostima (prezentacije i sl), a ispit se polagao integralno.
ja sam kod njega na ljetnoj preko parcijala položio
a dobro, i jest bolje tako, uvijek mi je bilo glupo što nema parcijala
studentkinja

#44 Re: ljetna skola 2010

Post by studentkinja »

znate li kakav je profesor Avdic iz mikroekonomije na Ljetnjoj skoli?
dharma

#45 Re: ljetna skola 2010

Post by dharma »

studentkinja wrote:znate li kakav je profesor Avdic iz mikroekonomije na Ljetnjoj skoli?
On je tek od ove godine profesor, tako da ne vjerujem da mozes dobiti tacnu informaciju, jer on sad (vjerovatno) ne sastavlja radove. Mislim da ne bi trebao biti drugaciji u odnosu na ostatak semestra.

Sretno
studentkinja

#46 Re: ljetna skola 2010

Post by studentkinja »

dharma wrote:
studentkinja wrote:znate li kakav je profesor Avdic iz mikroekonomije na Ljetnjoj skoli?
On je tek od ove godine profesor, tako da ne vjerujem da mozes dobiti tacnu informaciju, jer on sad (vjerovatno) ne sastavlja radove. Mislim da ne bi trebao biti drugaciji u odnosu na ostatak semestra.

Sretno
kako mislis drukciji?a primjetila sam da u ostatku semestra i nije bila neka prolaznost kod njega :-)

Hvala
alibaba_i_30_godina

#47 Re: ljetna skola 2010

dharma wrote:

Sretno
Sta? Avdic postao profesor?! :lol: :lol:
dharma

#48 Re: ljetna skola 2010

Post by dharma »

studentkinja wrote:
dharma wrote:

Sretno
kako mislis drukciji?a primjetila sam da u ostatku semestra i nije bila neka prolaznost kod njega :-)

Hvala
Do sada je Tatic bio profesor, a Avdic sastavljao radove. Rekli su mi da je Avdic sada profesor( ako nije moja greska, ja se izvinjavam). Obicaj je da asistent sastavlja radove, a Avdic to vise ne radi. Uglavnom, ako je Avdic i dalje asistent onda se radovi nece razlikovati od onih na parcijalama, jer znam da je moja drugarica na ljetnoj polozila, a nije se nesto pretrgla od ucenja :)
dharma

#49 Re: ljetna skola 2010

Post by dharma »

NeyDan wrote:
dharma wrote:

Sretno
Sta? Avdic postao profesor?! :lol: :lol:
Tako sam ja cula, a sad da li je 100% tacno stvarno ne znam. Ako su mene slagali, onda sam i ja ovdje slagala :D

Edit: Ma jok, lazna uzbuna, ja fakat ne znam odakle mi ove info i kako vazda naletim na studente koji ne znaju ni ko im predaje :D
Last edited by dharma on 06/08/2010 23:18, edited 1 time in total.
veljaca

#50 Re: ljetna skola 2010

Post by veljaca »

dharma wrote:

Tako sam ja cula, a sad da li je 100% tacno stvarno ne znam. Ako su mene slagali, onda sam i ja ovdje slagala :D
Nista licno, nego samo radi principa:

Prenijeti neku informaciju, a ne pokusati je provjeriti, nije bas preporucljivo. Iole onaj koji zele da ga se smatra kompetentnim - prvo provjeri istinitost onoga sto on kaze ili napise ....

Nista licno, nego samo radi principa.

:sax:
Post Reply