Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by PipiDugaDevetka »

Ešerihija, Protueus , Salmonela imena su lijepa za grdne uzročnike proljeva, stomačnih bolova, krvavih stolica,...:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=75695
Calavera

#27 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Calavera »

PipiDugaDevetka wrote:Ešerihija, Protueus , Salmonela imena su lijepa za grdne uzročnike proljeva, stomačnih bolova, krvavih stolica,...:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=75695
Vec je apsolvirano da su to nekakvi podaci iz 2006. godine. Ako se neko otruje u Avliji, kod Kibeta, Inat kući isl. ja cu svoja m..a isprziti u tavi i pojesti ...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Izvinjavam se, nepažljivo sam pročitao sa navedenog linka.
bjelave

#29 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by bjelave »

KIbe je nekada bio super ali nazalost posljednju godinu su se drasticno pokvarili i ubezobrazili. Gazda je umro (Kibe) a sad pos'o vodi sin.

Godinama samo tamo isao i uvijek bio jako zadovoljan uslugom i klopom. Medjutim, to se sada nazalost promjenilo tako da cu morati pronaci novo mjesto sa dobrim pecenjem i bosanskom kuhinjom.

Posljednja 2 puta su bila totalna propast-predzadnji put su nas poceli tjerati 10 min nakon sto su nam donijeli flasu vina a stari smo gosti. Dakle, vino ti prodaju i naplate ali ti ne daju da ga popijes.
Zadnji puta, nakon pauze od 6 mjeseci jer mi trebalo da zaboravim gore pomenutu epizodu, desila mi se jos gora stvar. Burek (vjerovatno meso) je bio pokvaren tako da sam se ispovracao. Siguran sam da je rijec o piti jer sam kuci donio ostatke pa je i stara koja je pojela pola frka imala iste probleme.

Tuzno je da je Kibe od super mjesta vrlo brzo presao put do trovaca.

[
Hvala, znaci u Duck na klepe, no problems!
Kod Kibeta nisam bio ali sam procitao da je vidik spektakularan.
Ako si bio, kakva im je klopa?[/quote]
*mima*

#30 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by *mima* »

Kibe jos uvijek ima odlicnu klopu.
Edin H.

#31 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Edin H. »

Van Halen

#32 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Van Halen »

sos123 wrote:
callmethebreeeze wrote:ne znam da li je neko vec spomenuo, ali vrijedi pomenuti. na gornjim ciglanama imas mali restoran, koji je prije troka drzao, koji nudi mediteransku kuhinju. ubjedljivo najbolji restoran u kojem sam ja bio u sarajevu. ekstra plus je fina ponuda domacih vina.
A kako se zove taj restoran?

Zove se TIM
0038733

#33 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by 0038733 »

Restoran "Slick" u Titovoj...strašna klopa! Nedavno sam bio, oduševio sam se! I usluga, i higijena...sve za čistu 10-ku!
no_pasaran

#34 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by no_pasaran »

Aščinca "Bosna" u ulici kod Begove džamije, ulica u kojoj je i "Imaret". Prekoputa kafića "Miris", pored "Tucane kafe".

Služi se iz bakrenog starog posuđa. Sva jela su im odlična, čorbe, dolme,...

Savjetujem da naručiš "Sarajevski sahan" - u jednom sahanu dobiješ sogan-dolme, sarme u japraku (fkt japrak) i punjenu papriku. Naravno jedi rukom, dobićeš i samune. Kad počneš da umačeš onaj saft i da jedeš jedina opasnost je da sebi prste ne odgrizeš :D

Ima naravno još mnogo dobrih, izvrsnih jela. A poseban šarm ovoj aščinci daje njena veličina. Unutra stanu tek 3-4 stola, a vani samo dva.

Prijatno :D
sarayewo

#35 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by sarayewo »

Da dodam jos restoran "Pod Lipom" na Carsiji, kad krenes od Sebilja Saracima, mislim da je prva ili druga ulicica sa desne strane. Dobre klepe, dobre dolme, odlicna Begova corba, cijene sasvim ok.

Ako hoces jos nesto interesantno, mada nije tradicionalna bosanska kuhinja, otidji u Malu Kuhinju preko puta muzicke skole iznad Katedrale. Restoran je jaaaako mali (stoga i naziv), drzi ga jedan od poznatijih sarajevskih kuhara. Ono sto je super je sto nema menija nego pripremaju ono sto nadju svjeze taj dan, i prave sve pred tobom onog momenta kad narucis - takodje, zacine ce prilagoditi tvojim zeljama.

Ja cevape jedem iskljucivo u Petici, ali gdje su ti najbolji cevapi je uvijek stvar ukusa.
_22222_d

#36 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by _22222_d »

BBI centar
Svaki dan drugi sprat i drugi rucak
PipiDugaDevetka

#37 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

elmedink wrote:4. Dostavljeni uzorak br. 2-1537 (DONER KEBAB a' 200 g, ĆEVABDŽINICA «KURTO», Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama članova 40. i 65. Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog broja mikroorganizama u 1 g i bakterije E. coli u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

5. Dostavljeni uzorak br. 4-1539 (TACOS TORTILJA S PILETINOM a' 200 g, S.U.R. BISTRO «HACIENDA», Bazerdžani 3, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama članova 40. i 65. Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog broja mikroorganizama u 1 g, bakterija E. coli, Proteus spp. i koagulaza-pozitivnih stafilokoka u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

6. Dostavljeni uzorak br. 6-1541 (PILEĆA CURRY SALATA a' 200 g, FAST FOOD «MARINERO», ul. Muvekita, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama članova 40. i 65. Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija E. coli i Proteus spp. u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

7. Dostavljeni uzorak br. 8-1543 (KISELA PAVLAKA a' 500 g, Plasto Ferida, tržnica «Markale», Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 25, stav prvi, i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza kvasaca u 1 g i bakterija Proteus spp. i koagulaza-pozitivnih stafilokoka u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

8. Dostavljeni uzorak br. 9-1544 (MLADI KRAVLJI SIR a' 500 g, Plasto Ferida, tržnica «Markale», Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 27., tačka 1., i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza bakterija E. coli i Proteus spp. u 0,01 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

9. Dostavljeni uzorak br. 13-1548 (PLJESKAVICA U SOMUNU a' 200 g, FAST FOOD «PINGVIN», Titova, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 40. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog ukupnog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija Proteus spp. i koagulaza-pozitivnih stafilokoka u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

10. Dostavljeni uzorak br. 14-1549 (BIFTEK S SIROM I POVRĆEM, RESTORAN-PIZZERIA «SLICK», Titova 54, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 40. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog ukupnog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija bakterija Proteus spp. u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

11. Dostavljeni uzorak br. 16-1551 (SENDVIČ S SUHIM MESOM a' 200 g, EXPRESS RESTORAN «BOSNA», Titova, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 40. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog ukupnog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija bakterija Proteus spp. u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

12. Dostavljeni uzorak br. 17-1552 (PILETINA U SOSU OD GLJIVA a' 250 g, RESTORAN SUPERMARKETA «VF – KOREJA», Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 40. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog ukupnog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija bakterija E. coli u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

13. Dostavljeni uzorak br. 22-1557 (CHESSEBURGER a' 200 g, FAST FOOD «HAM-HAM», Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 40. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog ukupnog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija bakterija E. coli u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

14. Dostavljeni uzorak br. 23-1558 (KOMBINACIJA (SUDŽUKICE+ĆEVAPČIĆI) U KAJMAKU, ĆEVABDŽINICA «ZMAJ», Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 40. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog ukupnog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija E. coli i koagulaza-pozitivnih stafilokoka u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

15. Dostavljeni uzorak br. 25-1560 (TELEĆA ŠNICLA a' 200 g, GRILL-ĆEVABDŽINICA «VENERA», Ante Babića bb, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 40. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza povećanog ukupnog broja mikroorganizama u 1 g i bakterija Proteus spp. i koagulaza-pozitivnih stafilokoka u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

16. Dostavljeni uzorak br. 26-1561 (TRAVNIČKI SIR a' 500 g, ULIČNA PRODAJA – ILIDŽA, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 27., tačka 1., i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza bakterija E. coli i Proteus spp. u 0,01 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

17. Dostavljeni uzorak br. 31-1566 (SLADOLED IZ APARATA-ČOKOLADA,PIZZA-GRILL «AKOVA», Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 28., stav prvi i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza bakterija koagulaza-pozitivnih stafilokoka u 1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

18. Dostavljeni uzorak br. 35-1570 (TAGLIATELLE U SOSU OD VRHNJA I GLJIVA a' 200 g, CAFFE-BAR I BISTRO «CURRY», Grbavička 2a, Sarajevo) NE ODGOVARA odredbama člana 41. i člana 65., stav prvi Pravilnika o uvjetima u pogledu mikrobiološke ispravnosti kojima moraju udovoljavati živežne namirnice u prometu («Sl.l. RBiH» br. 2/92, 13 i 14 /94) zbog nalaza bakterija Proteus spp. i koagulaza-pozitivnih stafilokoka u 0,1 g, te se sa mikrobiološkog aspekta smatraju HIGIJENSKI NEISPRAVNIM za ishranu ljudi.

Šef Zavoda:
Prof. dr. Faruk Čaklovica
JEDNOM SAM NASJEO NA OVE PODATKE IZ 2006.GODINE. OČIGLEDNO JE DA SI SE REGISTROVAO NA FORUM SA-X DA BI ŠIRIO PANIKU!
Čim kliknem SUBMIT...PRIJAVIĆU TE NA OVAJ TROKUTIĆ DA TE BANUJU!

Sve u svemu, možda je i dobro što si podsjetio forumaški narod da paze gdje i šta jedu.
Altsa

#38 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Altsa »

sos123 wrote:
Static-X wrote:A sto samo relacija Ciglane - Skenderija - Carsija
Dobro pitanje. Valjda sam se u tom krugu vrtio sav zivot.
Bez uvrede, ali meni je sve ispod Marijin Dvora BILO van Sarajeva - namjerno govorim u proslom vremenu.
Na zalost, u ratu sam dobro upoznao te krajeve - karma, sta li?!?
za tvoju informaciju care sve sarajlije iz centra sada zive u tim dijelovima grada koje ti smatras van Sarajeva.
limeni

#39 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by limeni »

gdje vidite da je prljavo izadjite i nemojte na tim mjestima jesti...
vozač

#40 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by vozač »

*mima* wrote:Kibe jos uvijek ima odlicnu klopu.
klopa je dobra, al je brate i bezobrazno skup

klepe 12 km, kolačići 12 km, kila pečenja 40 km, ambijent jeste super, sve je to fino krasno, čisto, hala ... u boljoj nisam u životu bio, al cijene, mislim da je ipak pretjerano

muzičari, dadoh im cvanciku za pjesmu, a oni otpjevaše i hvala, doviđenja, ništa ono za raju koja pjesma ili evo jedna od nas, ma nema šansi

još nešto mi je zasmetalo, poslužuju pitu, a nemaju jogurta, pa čovječe božiji kakva je to usluga, meni lično van svake pameti, valjda gdje je restoran pa kao jogurt nešto ofirno, ne ide uz vino ili šta ... ne kontam

u svakom slučaju, vrijedi otići, ali ne pretjerivati i ne opuštati se previše
vozač

#41 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by vozač »

johnnykola wrote:restoran na vrhu robota u hrasnom.
sve im je vrhunsko.
plaža, jel to, dobriiiiiiiiiii 8)
gurabija78

#42 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by gurabija78 »

vozač wrote:
*mima* wrote:Kibe jos uvijek ima odlicnu klopu.
klopa je dobra, al je brate i bezobrazno skup

klepe 12 km, kolačići 12 km, kila pečenja 40 km, ambijent jeste super, sve je to fino krasno, čisto, hala ... u boljoj nisam u životu bio, al cijene, mislim da je ipak pretjerano

muzičari, dadoh im cvanciku za pjesmu, a oni otpjevaše i hvala, doviđenja, ništa ono za raju koja pjesma ili evo jedna od nas, ma nema šansi

još nešto mi je zasmetalo, poslužuju pitu, a nemaju jogurta, pa čovječe božiji kakva je to usluga, meni lično van svake pameti, valjda gdje je restoran pa kao jogurt nešto ofirno, ne ide uz vino ili šta ... ne kontam

u svakom slučaju, vrijedi otići, ali ne pretjerivati i ne opuštati se previše

ja ne znam za bolju kotu u SA od kibeta, sto se tice klope, reprezentativnosti, usluge... jbg, malo cijene jesu visoke, ali u odnosu na dobiveno, mislim da nije ni toliko strasno... ja sam bio gore par puta sa nekim ekipama iz inostranstva, uglavnom iz EU, svi su pali na zicagu od hrane/ambijenta/usluge.....
a sto se tice malo manje komotne varijante, ali i dalje opustene, a i dobre klope i usluge, avliju definitivno preporucujem...
neko je spomenuo i pod lipom u prote bakovica na carsiji... :thumbup: u istoj ulici je i 'dzenita' :thumbup:
GOLFER

#43 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by GOLFER »

sta su se ovi nakacili sa nekakvim restoranima...

Jarane zna se, pljeskavicu jedes u MRKVI (nema bolje) cevape jedes u PETICI ili kod Hodzica (pusti se zmajeva i ostalih) pitu nemoj jesti po pekarama, na carsiji je uglavnom svuda dobra eto reda radi da izdvojim krompirusu u BOSNI a burek u Sacu (ulicica 20m od bosne) onda tu je jos i ascinica Hadzibajric pace da dusu podmazes :D uz to imas jos nekoliko dobrih ascinica po gradu vala netreba ti nista vise, a u restorane idi nekad kad se zasitis ove hrane ;) zivio
Zox

#44 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Zox »

I meni se isto Kibe pokvario.
_22222_d

#45 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by _22222_d »

restoran pod lipom
maxell_sarajevo

#46 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by maxell_sarajevo »

Ljudi mislio sam sa hanumom negdje na iftar pa da vas pitam koji je restoran dobar, al da cijene nisu previsoke.Jel sluze iftare u Parku Princeva i kolika je cijena ako neko zna?
wewa

#47 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by wewa »

maxell_sarajevo wrote:Ljudi mislio sam sa hanumom negdje na iftar pa da vas pitam koji je restoran dobar, al da cijene nisu previsoke.Jel sluze iftare u Parku Princeva i kolika je cijena ako neko zna?
the basement u bosmalu je izvrstan restoran a imaju iftarski meni za 17,95 :thumbup:
aeroplan ima meni od 21 KM koji je za prejesti se...
maxell_sarajevo

#48 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by maxell_sarajevo »

wewa wrote:
maxell_sarajevo wrote:Ljudi mislio sam sa hanumom negdje na iftar pa da vas pitam koji je restoran dobar, al da cijene nisu previsoke.Jel sluze iftare u Parku Princeva i kolika je cijena ako neko zna?
the basement u bosmalu je izvrstan restoran a imaju iftarski meni za 17,95 :thumbup:
Ok hvala ti velika.
wewa

#49 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by wewa »

maxell_sarajevo wrote:
wewa wrote:
Ok hvala ti velika.
nema na cemu :)
Edin H.

#50 Re: Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Edin H. »

Najbolje ti je spucat kuvani kukuruz na Otoci :oops:
Post Reply