E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
kockica_kockica

#26 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by kockica_kockica »

Odrzana akcija udomljavanja zivotinja

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo je u suradnji sa Katoličkim školskim centrom "Sv. Josip" Sarajevo – opća - realna gimnazija organiziovao akciju udomljavanja svojih štićenika. Osim toga, predstavljanjeno je i desetak privremeno zbrinutih životinja o kojima, do udomljavanja, trenutno skrbe pojedinci, pod uslovom da su sve životinje prošle kompletnu veterinarsku obradu uz obavezno čipiranje.

Bilo je omogućeno i vakcinisanje izvjesnog broja nevakcinisanih pasa i mačaka lutalica, a koje su pod nekom vrstom nadzora.
zgonic

#27 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zgonic »

Jucer (nedjelja 13.06.2010) setam sa dvoje male djece po Dobrinji. Puna dobrinja ljudi (poslije dnevne vrucine svi da se malo rashlade). I u toj setnji od 7 do 9 vidio sam 3 copora od po 6 - 9 zivotinja koje fino slobodno secu. Tu bi policajac i pitah ga kako ovo da niko ne reaguje on meni " i meni isto tako smetaju i ja imam malu djecu ako koga ugrizu odmah tuzite ove prijatelje zivotinja koje prave probleme i sintorima i nama" Cuj tuzite zar niko ne zna uzrecicu bolje spreciti nego lijeciti.

Ovdje u ovoj vukojebini gdje nacelnik i slicni njemu samo gledaju gdje da se ugrade od ove ustanove za pomoc zivotinjama nece jos dugo vremena biti nazalost nista (tj dok se ne dobije neka donacija od 5 miliona €, i u njihovim dzepovima nestane 4 Mil €). Da se razumijemo nisam za nikakvu okrutnost prema psima al da samo zalaje prema mojoj djeci pojma nemam kako bih reagirao. A koliko sam vidio cesto se to desava :(.

U prvi mah nisam razumio kakav je lik morao biti sto je na sipu potrovao one pse a vec sada pocinjem da ga razumijem, posto cujem da u nocnim satima napadaju ljude.

Ovo ce za pola godine biti problem i problem. Ljudi koje se bave u ovim organizacijama neka vode svojim kucama te pse ili neka dopuste sintorima da urade svoj posao. Nazalost ima puno vise siromasnih ljudi kojima bi ta pomoc i te kako dobro dosla.

Meni nije problem da tuzim tu organizaciju koja se bavi zastitom zivotinja, al ako im je jedini cilj da spricavaju humanu eutanaziju tih zivotinja neka onda organizuju neku lokaciju i ja cu sam pristat da mi od plate odbiju za nju odredzenu sumu novaca al da se ovaj problem cim prije rijesi.

Znam da sam malo konfuzan al covjek vise ni u miru ne moze prosetat da ga ko nece slucajno zbosti nozem, pas slucajno ugristi ili kakav hajvan od 19 godina sasvim slucajno pregazit sa bijesnim autom :(

E da mi je na divlji zapad otici, cini mi se da je tamo raj bio gdje mi sada zivimo.

p.s. zna li ko gdje se ima dres Gane kupit :)
Cholina_Lokica

#28 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by Cholina_Lokica »

opet selektivno uzimanje informacija... fino zovi nacelnika opcine i pitaj kad ce azil, gdje su pare koje su bile predvidjene za to :wink:
zakon o dobrobiti zivotinja je usvojen jer je EU postavila taj uslov, ljubitelji zivotinja ga samo napisali... pare za azil bile predvidjene i nestale u havu.
zgonic

#29 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zgonic »

Postovani Moderatoru,

Uopste nisam napisao ista za linc tih zivotinja cak stavise, rekao sam da ih volim i da bih rado dao dio moje plate da se taj problem rijesi, i ponovo ti napominjem da ipak volim vise svoju djecicu i rekao sam da ne znam kako bih postupio samo da neko od tih pasa zalaje na njih. Linc niti ista slicno nisam spominjao cak stavise :( zao mi je sto si razumio moj post tako kako si razumio. A ocigledno te nikada nije napao takav pas (mene jeste) a jos sam visok 2 metra i tezak 115 kila i fala bogu pa sam se bez posljedica odbranio.

A da i hvala ti na linkovima sada cu se i opstini zaliti na ovo pitanje, posto stvarno prelazi broj lutalica svaku mjeru.

Lijep pozdrav iako imam osjecaj da si se sa onim velikim crvenim slovima izderao na nesto o cemu ocigledno imas svoje misljenje i svako ko drugacije razmislja deres se. I sada cu upravi Sa-x.com poslati nacin na koji si ovo poslao.

U svakom slucaju ugodan ostatak dana i budi smireniji :)

Ciao
zgonic

#30 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zgonic »

zgonic je napisao/la:Postovani Moderatoru,

Uopste nisam napisao ista za linc tih zivotinja cak stavise, rekao sam da ih volim i da bih rado dao dio moje plate da se taj problem rijesi, i ponovo ti napominjem da ipak volim vise svoju djecicu i rekao sam da ne znam kako bih postupio samo da neko od tih pasa zalaje na njih. Linc niti ista slicno nisam spominjao cak stavise :( zao mi je sto si razumio moj post tako kako si razumio. A ocigledno te nikada nije napao takav pas (mene jeste) a jos sam visok 2 metra i tezak 115 kila i fala bogu pa sam se bez posljedica odbranio.

A da i hvala ti na linkovima sada cu se i opstini zaliti na ovo pitanje, posto stvarno prelazi broj lutalica svaku mjeru.

Lijep pozdrav iako imam osjecaj da si se sa onim velikim crvenim slovima izderao na nesto o cemu ocigledno imas svoje misljenje i svako ko drugacije razmislja deres se. I sada cu upravi Sa-x.com poslati nacin na koji si ovo poslao.

U svakom slucaju ugodan ostatak dana i budi smireniji :)

Ciao

Bilo je jedno 10 tema koje su bile u vezi sa psima na Dobrinji, pozivi na linc i slicno, a ti slobodno salji zalbu.
U skladu sa pravilnikom foruma teme sa istim sadrzajem, teme sa pozivima na linc i slicno se uklanjaju. Tvojim postom ti nisi pozivao na linc ali si dao odlican slagvort onima koji jedva cekaju da potruju pse na dobrinji kao sto su potrovali pse na sipu.

Dao ili ne dao samo sam rekao da sam prije osudjivao tu osobu ali sada kada malo razmislim neznaju se pravi razlozi zato je to covjek uradio i da je ipak imao alternativnih rjesenja za uklanjanje tih zivotinja sa sipa, ko i za sve u zivotu ima pravi (tezi nacin) i pogresan (neuporedivo laksi nacin) i mislim da je za tu individuu bio ovaj drugi nacin prihvatljiviji. Sto zbog lijenosti, nemanja vremena od silnih obaveza i tempa danasnjeg zivota :(

Meni nije problem da tuzim tu organizaciju koja se bavi zastitom zivotinja, al ako im je jedini cilj da spricavaju humanu eutanaziju tih zivotinja neka onda organizuju neku lokaciju i ja cu sam pristat da mi od plate odbiju za nju odredzenu sumu novaca al da se ovaj problem cim prije rijesi.

Pravne osnove za tu tuzbu nemas, ali imas pravnu osnovu da se zalis nacelniku opcine, da se zalis strucnim sekretarima u mjesnoj zajednici, da pokrenes akciju koja ce sprijeciti cisto eliminasanje pasa, ali koja ce uroditi plodom da psi vise ne ugrozavaju (ako lajanje na auta to predstavljaju) zivote gradjana Dobrinje 2.
A za vasu generalnu informaciju, taj ce problem biti uskoro rijesen na sveopce zadovoljstvo i gradjana i zastitara zivotinja. Jer ima onih ljudi koji se znaju pokrenuti i pored foruma.
Zivio.

Pa slazem se da nemam i ne bih ni zelio da imam (imao bih kada bi ti psi lutalice napali mene ili moju djecu). I od srca se nadam da ce biti to rijeseno na sveopce zadovoljstvo. I da ce biti puno prije rijeseno nego komentari na Vasoj stranici iako mi je i to obecano prije 2 mjeseca da ce se rijesiti pravo brzo :(

A da je to samo lajanje na auta bio bi najmanji problem, i to mi ne bi smetalo. ali po pjesackim zonama kada se izmedju sebe ti psi pokolju i zalaju a ja u blizini sa 2 bebe i zenom, vjeruj da nije nimalo ugodno. Samo se pitam kada ce koji pas skociti na kolica ili na mene..... Ocigledno ponovo pisem da nisi bio u situacijama copor pasa oko tebe.........

I vjeruj mi da sve ovo pisem posto jedino sarajevo-x citam i od srca zelim da budete portal za pozeliti.

Sve najbolje u buducem radu od srca Vam zelim....
zgonic

#31 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zgonic »

moderator wrote:Eto vidis, sve se da rijesiti..kad se klima upali!

1. Portal i administracija portala nisu u vezi sa forumom i administracijom portala. Za komentare na portalu ja vise komentara nemam ("slijezem ramenima i uzdisem").

Nazalost, posto ste ovdje puno brzi u odgovorima, brisanju napotrebnih i uvredljivih sadrzaja i pisanja velikim crvenim slovima za nesto sto potpuno pogresno razumijete (a ponovo kazem moguce da sam se i ja pogresno izrazio posto nikada ne bjezim od trenutnog stanja moje psihe i pitanja koja me muce, i ako je tako jer se duboko izvinjavam) :(

2. Ovaj drugi problem ce biti rijesen, i javnost ce biti upoznata sa time, ali ne mozete ocekivati da jedno udruzenje koje broji slovom i brojem 3 (tri) djevojke da rijesi problem 10 odraslih pasa.

Svaka im cast :) od srca im zelim punooo uspjeha u daljnjem radu i 100% uspjesnost sta god pokusale.

3. O "filozofskim" udruzenjima (koji se bore performansima i protestima, a ruke kakicom ne prljaju) necu ovaj put.
A sa tim performansama neka obrisu donji dio ledja iako se na tome danas uzima najveca lova (nazalost), a za proteste znamo da ovdje nema nikakvog hajra.

Sa srecom daljnji rad i nadam se da ce na komentarima na clancima ako nista pojaviti se zemlja odakle ljudi pisu da se vidi odakle te frustracije dolaze..... A mislim da je i tebi tu sve jasno.
Max Bunker

#32 Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Max Bunker »

Mozda nije prava tema, ali zaista ne znam gdje da ovo napisem. Treba mi vas savjet, dragi forumasi.
U naselju u kojem zivim, uvijek je bilo pasa lutalica i ovih ulicnih maca. Nikada nikome nisu smetali, cak smo ih i mi iz komsiluka znali hraniti ( narocito mace ), pa kada dodju macici, neko od komsija ko moze i udomi jedno i tako.
No medjutim, problem se javio prije jedno desetak dana, sa INVAZIJOM pasa lutalica u naselje ( Kosevo je u pitanju ), koji laju, zavijaju a od danas su poceli i napadati.
Volim i ja zivotinje, narocito cuke ( cak sam i davao neki novac za izgradnju azila ) ali ovo ovako vise ne moze. U utorak idem da trcim na atletski, komsinica ne smije ulicu preci da baci smece, jer su kontejneri bukvalno opkoljeni psima lutalicama ( jedno pet-sest njih ). Kada sam se vracao, mislio sam da sam poludio i da kojota vidim...to nije pas, to je kojot, da mi je doslo da nazovem Pionirsku i pitam jesu li imali kojote i ako jesu, jel' im pobjegao jedan.
Danas, vrhunac svega. Covjek krenuo smece da baci, ovi poceli lajati na njega i rezati, trzati prema njemu kao da ce ga napasti. Momak neki sto je prolazio, uzeo neke kamenice pa ih gadjao i ovi su se povukli.
Koliko njih ima, i koliko su veliku, mislim da ih je neko dovukao u naselje, zeleci da rijesi problem pasa lutalica u svom naselju.
Eh sada, sta da radim ?
Sunshine19

#33 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Sunshine19 »

Max Bunker wrote:Mozda nije prava tema, ali zaista ne znam gdje da ovo napisem. Treba mi vas savjet, dragi forumasi.
U naselju u kojem zivim, uvijek je bilo pasa lutalica i ovih ulicnih maca. Nikada nikome nisu smetali, cak smo ih i mi iz komsiluka znali hraniti ( narocito mace ), pa kada dodju macici, neko od komsija ko moze i udomi jedno i tako.
No medjutim, problem se javio prije jedno desetak dana, sa INVAZIJOM pasa lutalica u naselje ( Kosevo je u pitanju ), koji laju, zavijaju a od danas su poceli i napadati.
Volim i ja zivotinje, narocito cuke ( cak sam i davao neki novac za izgradnju azila ) ali ovo ovako vise ne moze. U utorak idem da trcim na atletski, komsinica ne smije ulicu preci da baci smece, jer su kontejneri bukvalno opkoljeni psima lutalicama ( jedno pet-sest njih ). Kada sam se vracao, mislio sam da sam poludio i da kojota vidim...to nije pas, to je kojot, da mi je doslo da nazovem Pionirsku i pitam jesu li imali kojote i ako jesu, jel' im pobjegao jedan.
Danas, vrhunac svega. Covjek krenuo smece da baci, ovi poceli lajati na njega i rezati, trzati prema njemu kao da ce ga napasti. Momak neki sto je prolazio, uzeo neke kamenice pa ih gadjao i ovi su se povukli.
Koliko njih ima, i koliko su veliku, mislim da ih je neko dovukao u naselje, zeleci da rijesi problem pasa lutalica u svom naselju.
Eh sada, sta da radim ?
koja ulica je to? Jel to između nebodera i oko one trafo stanice?
Max Bunker

#34 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Max Bunker »

Sunshine19 wrote:
Max Bunker wrote:Mozda nije prava tema, ali zaista ne znam gdje da ovo napisem. Treba mi vas savjet, dragi forumasi.
Eh sada, sta da radim ?
Kod gradjevine. Naselje Park, al' mi to vodimo kao Kosevo :D
Sunshine19

#35 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Sunshine19 »

Max Bunker wrote:
Sunshine19 wrote:
Eh sada, sta da radim ?
Kod gradjevine. Naselje Park, al' mi to vodimo kao Kosevo :D
mozda da nazoves av-mau? Mislim da bi ti oni mogli dati dobar savjet ili cak pronaci dom tim psima
Max Bunker

#36 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Max Bunker »

@sunshine 19-Hvala. Uradit cu tako.
Baby

#37 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by Baby »

Max Bunker ,znam za te pse bili su prvo na Bjelavama ,pusti ih otići će sami nisu opasni ne sekiraj se ;) I ja sam mislila da je kojot kad sam ga vidjela prvi put :-)
GAU 8

#38 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by GAU 8 »

Baby wrote:Max Bunker ,znam za te pse bili su prvo na Bjelavama ,pusti ih otići će sami nisu opasni ne sekiraj se ;) I ja sam mislila da je kojot kad sam ga vidjela prvi put :-)
A gdje ce otici? Ne mogu ispariti.
A u mom naselju sam vidio bar 2 kuje koje samo sto nisu okotile.
Sad ce zima i nedostatak hrane. Bice veselo ko u zombie filmovima.
:x :x :x :x :x :x

Ja zaista ne vidim zato je eutanazija toliki problem. Bolje je uspavati lutalicu dostojanstveno, nego da ih ljudi pocnu ubijati na svoju ruku.
Uskoro ce biti primorani.
zonbirile

#39 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zonbirile »

pa napravljen brak iz računa.U opelješenoj praznoj kasi ionako nije bilo 600 000 KM za šintore i Udruge za zaštitu su došle ko kec na desetku.Isto je i sa zatv orima,za koje nema para,pa se promjeni KZ i sada sumanute ubice su pod nadzorom centara za socijalni rad,bolje reći hodaju slobodni.Koji idiotizam se ovde valja u vezi sa azilima,koji jeste viša humanija forma od šintora,ali ako su šintori koštali 600 000 km,azili koštaju mnogo više.TRaže prostor sa strujom i vodom,veterinara,lijekove,sterilizaciju,ljudske posade za hranjenje,hranu i sl.Iluzorno je očekivati od grada koji nema 600 000 KM za šintore da izdvoji brat bratu 2 000 000 KM za azile.Nešto kao priča o metrou sa ovakvim Grasom,naprijed gospodo ukinite Gras spasite 20mil godišnje ,a pričajte o metrou.U zemlji čudesa sve je moguće,infrakt 100%.
Baby

#40 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by Baby »

A gdje ce otici? Ne mogu ispariti.

Otići će dalje. Kud ih nafaka nosi.
GAU 8

#41 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by GAU 8 »

Baby wrote:A gdje ce otici? Ne mogu ispariti.

Otići će dalje. Kud ih nafaka nosi.
Da, naravno nisu oni krivi jer ne znaju i ne mogu drugacije, ali uvijek ce biti NECIJI problem, a i vremenom ce ih biti vise.

Jel' sad to znaci da trebamo sacekati da se uspostavi odrziva populacija, i ta onda taj broj priroda regulise sama, ili sta??
zonbirile

#42 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zonbirile »

da nabavimo lavove,oni ih papaju i onako atrakcija ideš uz Điđikovac a žućo se spušta.
Baby

#43 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by Baby »

Nisu oni krivi.Kriv je neko kome je važnije da ne radi ništa,ili jo gore bavi se nebitnim stvarima a za to se zove funkcionerom i prima pare.Ljudi ne shvataju da je ovo ozbiljan problem i da kafilerija ili vam ga šinteraj tu neće pomoći dokle god se ne dobije ok azil i dok se ne steriliše većina pasa.Malo,truda,malo rada,malo para..Niko ne pati,niko se ne sekira i gotov posao.
zonbirile

#44 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zonbirile »

Baby wrote:Nisu oni krivi.Kriv je neko kome je važnije da ne radi ništa,ili jo gore bavi se nebitnim stvarima a za to se zove funkcionerom i prima pare.Ljudi ne shvataju da je ovo ozbiljan problem i da kafilerija ili vam ga šinteraj tu neće pomoći dokle god se ne dobije ok azil i dok se ne steriliše većina pasa.Malo,truda,malo rada,malo para..Niko ne pati,niko se ne sekira i gotov posao.
--------------------------------
e hebi ga na više tema ti ko Švabo trajlala.To što zagovaraš je skuplja,humanija opcija,pa šupci su je i usvojili,jer su uštedjeli 600.000KM koliko su davali za šintore.Gorući je problem,od azila nema ništa,nema para ni za šintore,znači pustiti žuće,ili ti i društvo uzmite po 5-6kom sebi.Sterilizaciju provedite sami,onako volonterski,2 kamena pa muda između i tras.Vidiš koje nebuloze pričaš i da je put u pako popločan dobrim namjerana-
Baby

#45 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by Baby »

Svako iz udruženja je spasio najmanje i sklonio sa ulice 5-6 pasa.Samo što je velika šteta to što niko ne vidi,svi samo pametuju.
Nadam se da će nekome doći iz guzice u glavu,pa da poduze nešto kad psi ko svemirci zazuzmu grad..
Umm..samo što će tada već biti puno skuplje,ali niko im nije kriv osim njih samih.
ljudozder

#46 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by ljudozder »

Kakva ba udruženja... U BiH ima nekoliko hiljada raznih udruženja, nevladinih organizacija i sl... kad bi oni radili ono za šta su registrovani, ne bi nam trebalo ništa više :D Al mora neko pare zgrnut, a posla nek se uradi što manje, al da što više ljudi vidi, to je politika svih. Boli njih briga i za životinje i za pse i za sve...
Baby

#47 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by Baby »

ljudozder wrote:Kakva ba udruženja... U BiH ima nekoliko hiljada raznih udruženja, nevladinih organizacija i sl... kad bi oni radili ono za šta su registrovani, ne bi nam trebalo ništa više :D Al mora neko pare zgrnut, a posla nek se uradi što manje, al da što više ljudi vidi, to je politika svih. Boli njih briga i za životinje i za pse i za sve...
:thumbup: Moram da kažem svaka čast iznimkama,iako su rijetki ;D
ljudozder

#48 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by ljudozder »

^ naravno, rijetkim izuzecima
zonbirile

#49 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by zonbirile »

mašala,žena u Vodošći jedva živa od napada skitnice.Gdje su udruge,meni koji priđe pas-skitnica zadnji mu je prilaz u životu
kockica_kockica

#50 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!

Post by kockica_kockica »

Danas B faza, cesta i tri psa koja skacu na auta i ispred auta :shock: nit stajat nit vozit :-? :shock: :?

trebam savjet sta da radim u tim situacijama, jer ja ne zelim psa ispod tockova a oni se bas trude da ti ne daju da prodjes :shock: :? :roll:
Post Reply