Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
-
vratnik
#26 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
hocu i ja to, koliko kosta? Sta treba sve?
- aerosa
#27 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Sad je izgleda i cijena pala , zadnji put kad sam provjeravao bilo je oko 350 km resiver sa pretplatom za godinu dana.
Drug koji to koristi već oko dvije godine kaže da je prezadovoljan, jbg mene lijenost spriječila da to i ranije uzmem jer već koristim Total a puno isplatnije i od njega dođe...
Drug koji to koristi već oko dvije godine kaže da je prezadovoljan, jbg mene lijenost spriječila da to i ranije uzmem jer već koristim Total a puno isplatnije i od njega dođe...
- alibaba_i_30_godina
#28 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Naravno da je dobro da pricamo o problemima, al' o problemima koji se ticu svih ljudi nase zemlje, o problemima u ekonomiji, pravu, saobracaju, kulturi i mnogim drugim. A to sto neko pokusava da zaradi prodajom nekakvih kodova je najmanji problem. Nije cak ni vrijedno spomena.nermin.pravo wrote:Znam da postoje milion stvari koju su problem u drzavi, ali zar nije dobro da o svim tim stvarima pricamo, razgovaramo... mislim da ovdje nikog nisam uvrijedio, napao i slicno.
Pored ove teme, ja predlazem bilo ko da pokrene drugu neku temu, kad vec postoje tolike teme.
Misljenja sam da je ovo javni forum koji moze potaknuti bilo koga na razmisljanje o bilo cemu. I mislim da razmisljanje ne moze nikome nauditi.
Sta si htio da postignes ovom temom?! Da se prica o problemu car sharinga?
- aerosa
#29 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Pa gledajući koliko se ljudi javlja sa pitanjem gdje se ima kupiti postigao je potpuno suprotan učinak...NeyDan wrote:Naravno da je dobro da pricamo o problemima, al' o problemima koji se ticu svih ljudi nase zemlje, o problemima u ekonomiji, pravu, saobracaju, kulturi i mnogim drugim. A to sto neko pokusava da zaradi prodajom nekakvih kodova je najmanji problem. Nije cak ni vrijedno spomena.nermin.pravo wrote:Znam da postoje milion stvari koju su problem u drzavi, ali zar nije dobro da o svim tim stvarima pricamo, razgovaramo... mislim da ovdje nikog nisam uvrijedio, napao i slicno.
Pored ove teme, ja predlazem bilo ko da pokrene drugu neku temu, kad vec postoje tolike teme.
Misljenja sam da je ovo javni forum koji moze potaknuti bilo koga na razmisljanje o bilo cemu. I mislim da razmisljanje ne moze nikome nauditi.
Jbt izgleda da smo pogriješili, čovjek ne radi kontra CS-a nego ga propagira
-
A_A_AKCIJA
#30 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Šta ti znači da se bavi prodajom na crno? Ovo može samo ako u kombi natrpa 30 komada receivera i proba preći granicu. Probaj i ti pa vidi kako može. Nema šanse da ovako radi. Vjerovatno preko neke firme na veliko u Kini ili slično kupuje receivere, plati carinu i PDV i preprodaje. Država dobije svoj dio, a on dalje prodaje. Ista je priča sa švercerima auta. Ljudi legalno uvoze stotine auta u par godina, plate carinu i PDV i šta sad. Ti bi i njih tužio? Da ASA ima više love? Na godišnjem nivou taj lik ima maximalno 20 hiljada zarade, a ako mu zavidiš, to je tvoj problem.Covjek kojeg ja znam je zaradio velike pare i jos uvijek u tome uziva! Zar to nije malo nefer prema svemu? Ne bavi se samo cardsheringom vec i prodajom na crno sve te opreme.
- Savez napolje
#31 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
nermin.pravo wrote:Nema potrebe. Ja sam samo htio da pokrenem pricu o ovoj temi i drugim stvarima. Daleko smo mi od svega...
Dragi moj Nermine reci nam u kojoj kablovskoj radis??Je li ti smanjena plata topli obrok???Bunis se sto ljudi daju vise nego tvoja kablovska za manje para??Eto tvoja kablovska placa sve kartice i isporucuje signal legalno to znaci da ako kablovska ima u prosjeku 50 kanala da plati 10.000 km godisnje za sve kartice jest ali u qu.cu.Nemoj mi svega ti laznog morala ovdje jer takvi skidaju zvijezde s neba.Je li to znaci da bi Dream Multimedia trebala prestati proizvoditi Dreambox resivere koji su iskljucivo namjenjeni za Shering???Je li to znaci da bi se oko stotinjak foruma koji su namjenjeni iskljucivo sheringu trebali zatvoriti.Ne laprdaj ovdje i poklopi se po usima jer ima ova drzava mnogo vecih problema koji su mnogo veci od cardsheringa.Npr Dzaferovicu je plata 20.000 km ,a meni 400.Parlamentarcima je plata 4000 ,a meni 400 a ti se uhvatio sheringa pljuc
- alibaba_i_30_godina
#32 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
aerosa wrote:Pa gledajući koliko se ljudi javlja sa pitanjem gdje se ima kupiti postigao je potpuno suprotan učinak...NeyDan wrote: Naravno da je dobro da pricamo o problemima, al' o problemima koji se ticu svih ljudi nase zemlje, o problemima u ekonomiji, pravu, saobracaju, kulturi i mnogim drugim. A to sto neko pokusava da zaradi prodajom nekakvih kodova je najmanji problem. Nije cak ni vrijedno spomena.
Jbt izgleda da smo pogriješili, čovjek ne radi kontra CS-a nego ga propagira![]()
![]()
![]()
![]()
A pa da, on ipak ne prodaje ove kodove pa ovako hoce da navuce raju ... vidis, ovo onda i nije toliko los potez.
-
nermin.pravo
#33 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Da radim za neku kablovsku TV vjerovatno ne bi bio na ovom forumu, nego bi koristio neke svoje lobije da pokrenem to pitanje na sudu ili slicno. Ovako sam kao obicni gradjanin pokusao na forumu...
-
ja1977
#34 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
dobar pokusajnermin.pravo wrote:Da radim za neku kablovsku TV vjerovatno ne bi bio na ovom forumu, nego bi koristio neke svoje lobije da pokrenem to pitanje na sudu ili slicno. Ovako sam kao obicni gradjanin pokusao na forumu...
- Savez napolje
#35 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Pokusaj je vise nego glup.To je isto da sam ja rekao hajmo ukinuti milione torenatta ili warez foruma.Prvo moras zatvoriti ovog giganta od firme koji je proizveo resivere Dreambox http://www.dream-multimedia-tv.de/en.Dream multimedia ne bi bez cardsheringa prodala ni jedan resiver tako da pisas uz vjetar
- karanana
#36 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
on misli da se 100% dreamboxova proda ovdje u bosni.
- aerosa
#37 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Eh da je samo 100%, nego punih 140% se proda u BiH....karanana wrote:on misli da se 100% dreamboxova proda ovdje u bosni.
Sve što naprave švabe + ovih 40% kineskih kopija
Uglavnom odavno niko nije bolju reklamu za CS izmislio od nermina....
Javi se tom svom jaranu da ti da neki procenat od povećane prodaje u narednim danima
-
nermin.pravo
#38 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Ako cemo realno, ja mogu zivjeti i da nista ne radim do kraja zivota. Ali bi volio da se neke stvari polako srede u ovoj drzavi. mislim da je vrijeme. nebitno o cemu se radi, jel to rad na crno, cs, korupcija policije, pravnih lica, bolnicara, mafije...
moj post je bio dobronamjeran, a to sto vi zelite napraviti od ovoga, to je vas problem...
moj post je bio dobronamjeran, a to sto vi zelite napraviti od ovoga, to je vas problem...
-
Fozgen
#39 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Glupa stavr su autorska prava, jos je gori onaj koji ih zagovara.
Iskreno se nadam da autorska prava nikada nece zazivjeti.
Zasto placam RTV pretplatu? Jos gore sto film ili utakmicu prekidaju po 4-5 puta radi reklama a zive, kako kazu, od pretplate. I oni se prizivaju na autorska prava. Vecina "pjevaca" je bezobrazno bogata a i dalje se prizivaju na autorska prava, kao oni se brinu za zaradu ostalih. Kojih?
U ovoj drzavi vecinu tog nije grijeh uzeti od drzave i sve sto se moze treba i uzeti jer ti drzava nece nista dati, samo oduzeti.
Svi koji hoce, mogu i zele trebaju uzeti CS na taj nacin ce makar malo pomoci nekom nezaposlenom covjeku u BiH.
Zasto placam RTV pretplatu? Jos gore sto film ili utakmicu prekidaju po 4-5 puta radi reklama a zive, kako kazu, od pretplate. I oni se prizivaju na autorska prava. Vecina "pjevaca" je bezobrazno bogata a i dalje se prizivaju na autorska prava, kao oni se brinu za zaradu ostalih. Kojih?
U ovoj drzavi vecinu tog nije grijeh uzeti od drzave i sve sto se moze treba i uzeti jer ti drzava nece nista dati, samo oduzeti.
Svi koji hoce, mogu i zele trebaju uzeti CS na taj nacin ce makar malo pomoci nekom nezaposlenom covjeku u BiH.
- aerosa
#40 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Hm, kad si već kod pjevača i njihovih autorskih prava neki dan nešto razmišljam , u biti bi i oni morali plaćati radio stanicama što ih "vrte", jer bi klinac pjesme postale popularne, a samim tim i oni bi to isto zaradili , duplo golo.Fozgen wrote:Glupa stavr su autorska prava, jos je gori onaj koji ih zagovara.
Umjesto da shvate da je u pitanju obostrano zadovoljstvo, njima guzica zinula hoće još para .
- Rauber
#41 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Mislim da je svima ovdje jasno da tebi cardsharing ne smeta kao obicno gradjaninu. Mislim u ovoj drzavi toliko problema, a tebi smeta cs. Ma daaaj.
Pa ako cemo o pirateriji, u ferhadiji pred ocima policije se prodaju piratski programi, filmovi, zimi se prodaju petarde,rakete i kojekakvi topovski udari koji svake godine nekom djetetu ili pukne u ruci ili stresa i onako isprepadani narod... A tebi kao obicnom gradjaninu smeta cardsharing?? To su price za malu djecu.
Haj zaviri prvo u HS kablovsku, da se kladimo da im racunari ne rade na licenciranim programima, evo kreni im prvo od operativnog sistema i office-a... Danas tako imas firmi koliko hoces koje rade na crackovanim operativnim sistemima.
Sto se tice cardsharinga, ja sam ga sebi uveo samo iz razloga jer me HS ebavao sa zatamnjivanjem HRT-a, a danas mogu slobodno reci "hvala vam HS-ovci sto ste ga zatamnjivali, da niste, ja danas nebi znao sta je cardsharing niti bi uzivao u ovolikim programima, bio bih zadovoljan s vama"
A ti ako mislis da cardsharingu mozes dohakati, u najmanju ruku si smijesan, da se ne koristim nekim grubljim izrazom...
Pa ako cemo o pirateriji, u ferhadiji pred ocima policije se prodaju piratski programi, filmovi, zimi se prodaju petarde,rakete i kojekakvi topovski udari koji svake godine nekom djetetu ili pukne u ruci ili stresa i onako isprepadani narod... A tebi kao obicnom gradjaninu smeta cardsharing?? To su price za malu djecu.
Haj zaviri prvo u HS kablovsku, da se kladimo da im racunari ne rade na licenciranim programima, evo kreni im prvo od operativnog sistema i office-a... Danas tako imas firmi koliko hoces koje rade na crackovanim operativnim sistemima.
Sto se tice cardsharinga, ja sam ga sebi uveo samo iz razloga jer me HS ebavao sa zatamnjivanjem HRT-a, a danas mogu slobodno reci "hvala vam HS-ovci sto ste ga zatamnjivali, da niste, ja danas nebi znao sta je cardsharing niti bi uzivao u ovolikim programima, bio bih zadovoljan s vama"
A ti ako mislis da cardsharingu mozes dohakati, u najmanju ruku si smijesan, da se ne koristim nekim grubljim izrazom...
-
Fozgen
#42 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Zivim za dan kada ce sva autorska pravila biti ukinuta na ovaj nacin kao sto je danas. Najvjerovatniji oblik ce biti neka vrsta globalnog autorskog prava, imas sve na netu skidaj kolko hos al svom operateru das nekih 2 KM za to svaki mjesec a oni to saltaju dalje.
Jbte meni neka, recimo, Stoja ili Merlin pricaju o atorskim pravima, ma daj. Sad placam 12 KM za kablovsku, smece od kablovske i od kanala i da zbog tog ne dam novac za CS? Jbte oni nas kolju iza vrata a mi bi sve to trebali sve mirno da gledamo i da placamo.
Fakat ne kontam sto.
Jbte meni neka, recimo, Stoja ili Merlin pricaju o atorskim pravima, ma daj. Sad placam 12 KM za kablovsku, smece od kablovske i od kanala i da zbog tog ne dam novac za CS? Jbte oni nas kolju iza vrata a mi bi sve to trebali sve mirno da gledamo i da placamo.
Fakat ne kontam sto.
- aerosa
#43 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Kad pogledaš šta ti i za koje pare nudi kablovska, i na kraju krajeva pod kojim uslovima (kad im je klincu ćeif, tebi je mrak na ekranu) i uporediš da za malo više para dobiješ preko 120 samo domaćih programa (računam programe koji su ili titlovani na "naški" ili su iz zemalja regiona) +minimum stotinjak sportskih programa na CS-u, ne gledaš više ko šta kome plaća, i ko jeste legalan a ko nije...Fozgen wrote:Zivim za dan kada ce sva autorska pravila biti ukinuta na ovaj nacin kao sto je danas. Najvjerovatniji oblik ce biti neka vrsta globalnog autorskog prava, imas sve na netu skidaj kolko hos al svom operateru das nekih 2 KM za to svaki mjesec a oni to saltaju dalje.
Fakat ne kontam sto.
- Rauber
#44 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...

Sve ovo, i jos preko 3000 kanala za samo 10 KM mjesecno, NEPROCJENJIVO
-
Fozgen
#45 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Jbga a na kablovskoj imas vecinom ovo

Kod nas jeste vecinom da ako nesto hoces legalno ispadas ludjak
Moji su uvijek i redovno placali RTV pretplatu, kada su nakon nekoliko godina vidjeli da niko ne placa a dugovi im se ponistavaju prestanu i oni placati. mozda godinu dana da nisu placali da bi na kraju samo njima dosla tuzba dok niko od onih koji nisu placali nije nista doslo.
Znaci neko ko ne placa nikako je puno bolji.
Dzaba takva nam je drzava.
Ne brine se ona o meni zasto ni ja za nju.

Kod nas jeste vecinom da ako nesto hoces legalno ispadas ludjak
Moji su uvijek i redovno placali RTV pretplatu, kada su nakon nekoliko godina vidjeli da niko ne placa a dugovi im se ponistavaju prestanu i oni placati. mozda godinu dana da nisu placali da bi na kraju samo njima dosla tuzba dok niko od onih koji nisu placali nije nista doslo.
Znaci neko ko ne placa nikako je puno bolji.
Dzaba takva nam je drzava.
Ne brine se ona o meni zasto ni ja za nju.
- chuchumbamayumbe
#46 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
meni mrsko raspitati se za taj CS sto svi spominju, znam daje bila negdje i tema o tome.
Koliko mi treba para godisnej za to cudo i kolika je pocetna uvala?!
Kako to funkcionise, ako moze u 2-3 recenice, da ne ode tema u offtopic?
-
sinergija
#47 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
ma super. ja imam. gledam sta hocu. na kojem satelitu hoce, ima motor. cijena 100 eura godisnja pretplata sa svim mogucim klucevima. ja platio prosle godine oko 500 sve sto dodje i postavljanje sa ukljucenom pretplatom od 6 mjeseci. cijena ko kablovska a niko me hanadri u zdrav mozak. moras imati internet da prikaci dreambox na njega.chuchumbamayumbe wrote:meni mrsko raspitati se za taj CS sto svi spominju, znam daje bila negdje i tema o tome.
kad mi je onaj HS dokurcio sa onim beharima, igmanima i slicnim sranjima popizdio natego se malo za lovu i prikljucio digitalu. i sad uzivam. doduse svadjam se mnogo vise sa zenom i djecom sta da gledamo od toliko kanala.
eto vise detalja na pp ako te interesuje.
- Miki123
#48 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Jebote, dobro ovo
Jel' ovo samo u Sa može?
- hotazmaj
#49 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
Neka nama tih ljudi i nek ih ima sto vise
Veca konkurencija manja cijena cs-a
Mogu reci da se puno ljepse osjecam od kako sam prestao da pratim domace tv kanale.
- Control panel
#50 Re: Card sharing, ilegalna prodaja Sat opreme...
moze bilo gdje samo ti treba internet kao komunikacija tj veza sa njihovim centrom.Miki123 wrote:Jebote, dobro ovoJel' ovo samo u Sa može?