Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

Vitezanin

#26 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Vitezanin »

Josipović - :thumbup:
Mogu samo reći, kao Hrvat iz BiH, da mi je stvarno žao što su ove moje `rvatine toliko zaslijepljene da nemam riječi. Tako sam ponosan što ovakav čovjek udiše ovaj balkanski kisik. :D
Jedino što mi oko svega ovoga nije ispalo ok je što se Križančevo selo u apsolutno svim člancima spominje naknadno, onako, nekako usputno.
Ali never mind, ovo je nešto naljepše što se moglo dogoditi . Pravo umjerena i racionalna politika.
BiH-x

#27 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by BiH-x »

komeba wrote:Tuzno je da nas tako obraduju sasvim normalne stvari poput "izvini"...ovaj put osjecam da je to iskreno,za razliku od Tadicevog izvinjenja.
:thumbup:

Josipovićeve riječi su najjasnija poruka mira u regiji

Brojne svjetske agencije i mediji izvijestili su o govoru hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Sarajevu ističući njegove riječi žaljenja zbog uloge koju je Hrvatska imala u stradanjima u BiH i podjelama koje još nisu nestale.

Associated Press ističe kako je Josipovićev govor u parlamentu BiH "dosad najjasnija poruka mira i pomirbe nekoga političkog vođe u regiji".

Agencija Reuters piše kako je "Josipović prvi hrvatski čelnik koji je javno osudio ulogu Zagreba u ratu u BiH. Ističe da je njegov govor u parlamentu u Sarajevu "posljednji u nizu koraka koje poduzimaju hrvatski i srbijanski reformistički čelnici u nastojanju da zaliječe rane iz ratova 1990-ih koji su uslijedili nakon raspada Jugoslavije. Agencija podsjeća da je srbijanski parlament prošli mjesec osudio pokolj 8.000 muslimana u Srebrenici, iako se nije jasno ispričao niti upotrijebio termin genocid.

Reuters također navodi velikog muftiju Mustafu Cerića koji je na pitanje vjeruje li da je Josipovićeva isprika iskrena odgovorio: „Naravno da je iskrena i vrlo sam sretan“.

AFP ističe da je Josipović prvi hrvatski čelnik koji će odati počast muslimanskim žrtvama bošnjačko – hrvatskih sukoba u BiH. Najavljujući njegov posjet Ahmićima u kojima su hrvatske postrojbe ubile 100-tinjak muslimana i obližnjem Križančevom Selu u kojem je armija BiH ubila 70-ak hrvatskih vojnika i civila, podsjeća da su Bošnjaci i Hrvati, inače saveznici u borbi protiv Srba dvije godine međusobno ratovali.

Srbijanska agencija Tanjug posebno ističe dio Josipovićeva govora u kojem on kaže kako je „svaki izgubljeni život gubitak za sve“ te najavu da će posjetiti i mjesta u BiH u kojima su stradali Srbi.
Vitezanin

#28 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Vitezanin »

El Lobo wrote:Ne bih da remetim ganutost mnogih , ali podsjetio bih vas da je ipak rjec o politicarima (a politika i poštenje...hm, imaju oni preca posla ,na žalost,od toga da budu posteni )
Kako god, dobro je sto se stvari odvijaju u dobrom pravcu ...
Ma mislim da većina forumaša koji raspravljaju na "Politici" vjerojatno znaju šta je to politika i kako to otprilike funkcionira, ali ipak mislim da se ovaj moment ne treba tek tako svesti na nešto što će sigurno mnogi svesti na demagogiju i zamazivanje očiju. ;-)
Ahmmed

#29 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Ahmmed »

BSn wrote:Ivo je, po mom misljenju, trenutno najbolji predsjednik na prostoru BHS.

Doima se k'o vanzemaljac u drustvu Tadica i nase trojke. Nekako podsjeca na cinjenicu da i mi mozemo biti u nivou civiliziranog svijeta i da i mi imamo pravih ljudi za prave stvari...

Slažem se....Ali, nekako je odveć fin.... ;-) prosto nedostaje drug Stipe Mesić, da ispod onih gustih obrva zagrmi kako će presjeći koridor u Posavini, ukoliko se u manjem bh entitetu održi referendum o "mirnom razdruživanju".... ;-)

Glede Hebrangove reakcije....E, baš je ovaj čovjek uvijek bio spreman da potcijeni inteligenciju prosječnog građanina Hrvatske....ali i Bosne i Hercegovine....

I bio je isto ovako grozno iznerviran kad je Vesna Pusić predlagala prije nekoliko godina da Hrvatski Sabor donese neku vrstu rezolucije o ograđivanju i izražavanju žaljenja zbog hrvatske politike 90-tih u pokušaju podjele BiH....
BSn

#30 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by BSn »

Ahmmed wrote:
BSn wrote:Ivo je, po mom misljenju, trenutno najbolji predsjednik na prostoru BHS.

Doima se k'o vanzemaljac u drustvu Tadica i nase trojke. Nekako podsjeca na cinjenicu da i mi mozemo biti u nivou civiliziranog svijeta i da i mi imamo pravih ljudi za prave stvari...

Slažem se....Ali, nekako je odveć fin.... ;-) prosto nedostaje drug Stipe Mesić, da ispod onih gustih obrva zagrmi kako će presjeći koridor u Posavini, ukoliko se u manjem bh entitetu održi referendum o "mirnom razdruživanju".... ;-)

Glede Hebrangove reakcije....E, baš je ovaj čovjek uvijek bio spreman da potcijeni inteligenciju prosječnog građanina Hrvatske....ali i Bosne i Hercegovine....

I bio je isto ovako grozno iznerviran kad je Vesna Pusić predlagala prije nekoliko godina da Hrvatski Sabor donese neku vrstu rezolucije o ograđivanju i izražavanju žaljenja zbog hrvatske politike 90-tih u pokušaju podjele BiH....
Neka, nemoj mi Mesica i nacionalistickih izjava. Nemoj mi Mesica i njegovog kreiranja HDZ BiH onakvog kakav je - da podsjetim, on je doveo Listicane na celo te stranke, mada je u pocetku bila sasvim druga prica.

Ivo je drzavnik, a Stipe klasicni prelivoda politicar. "Ko rek'o? Nisam ja rek'o, zeko rek'o!", "Ja vam ga zapapricim, pa glumim finocu" i sl.

Ako Ivo komponuje sta za Ekrema, jos ce mi i vise porasti u ocima. :D 8) :ekrem: 8-)
Last edited by BSn on 15/04/2010 00:29, edited 1 time in total.
and

#31 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by and »

Vitezanin wrote:
El Lobo wrote:Ne bih da remetim ganutost mnogih , ali podsjetio bih vas da je ipak rjec o politicarima (a politika i poštenje...hm, imaju oni preca posla ,na žalost,od toga da budu posteni )
Ma mislim da većina forumaša koji raspravljaju na "Politici" vjerojatno znaju šta je to politika i kako to otprilike funkcionira, ali ipak mislim da se ovaj moment ne treba tek tako svesti na nešto što će sigurno mnogi svesti na demagogiju i zamazivanje očiju. ;-)
da upravo je ovo politika i pokazatelj kakvu politiku vodi josipović.
vjerovatno je,da je htio,i on juče mogao biti u mostaru,gdje bi ga čović,tadić i dodik jedva dočekali.
a on je sutra došao u glavni grad,posjetio institucije države i svojim djelom pokazao da poštuje državu bih.
uradio je i veliki potez za svoju državu,koja će ubrzano sa njim na čelu u evropu.
to je političar i politika. :thumbup:
cyprus

#32 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by cyprus »

Ivo :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Chmoljo »

eh...

ova izjava nije mogla doći u bolje vrijeme. u izbornoj godini. da je neka normalnija zemlja, sa normalnijim biračkim tijelom koje nema pamet kratku ko Džanfranko Zola, ova izjava bi i više dobila na težini.

ovako će se pred izbore nastaviti mantra o trećem entitetu i ugroženosti, a neće se voditi računa o tome zašto su Hrvati danas u situaciji u kakvoj jesu. a uzrok je, naravno, zajednički i sa ovim izvinjenjem ilitiga isprikom.

umjesto da ponude ljudima konkretne planove za budućnost, hrvatski političari će trećem konstitutivnom tijelu ponudi mokri san o getu. pa, eto, da umiremo od gladi, svoji na svom.

za "bolji dio" znamo... ostaje da se vidi šta će nam "probosanski" ponuditi...

kako rekoh, izjava data u dobro vrijeme, i bez figa u džepovima. jest bljedunjav i pomalo anemičan, ali brate ima cojones i kako neko reče, zavidim Hrvatima... ali onim u Hrvatskoj. :mrgreen: ovi ovdje u nas... same shit od političara ko i ostalim :mrgreen:

osim člana Predsjedništva, naravno :oops:
and

#34 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by and »

@Chmoljo ,
nisam znao da hareta gotiviš :)
Skyfox

#35 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Skyfox »

komeba wrote:Vidi se covjek normalan.Tuzno je da nas tako obraduju sasvim normalne stvari poput "izvini"...ovaj put osjecam da je to iskreno,za razliku od Tadicevog izvinjenja.
:thumbup:

dijelim osjecaj da je iskren...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Chmoljo »

and wrote:@Chmoljo ,
nisam znao da hareta gotiviš :)
srcem i dušem :lol:
Barack

#37 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Barack »

Nema jače pojave od ovih pojedinih forumaša koji se predstavljaju kao Hrvati.

Za šta se to Josipović ispričao? Za 'agresiju' RH na Republiku Srpsku u Oluji (Glamoč, Drvar, Petrovac, Mrkonjić Grad...) čime je bio i završen krvavi rat, ili je isprika bila u drugom smjeru za to što je Armija BiH gotovo kompletno bila naoružana preko HV-a i Hrvatske, ili se ispričao što je RH prva međunarodno priznala BiH, ili što su BH Hrvati uopće glasali za nezavisnost, ili je to bila isprika za stotine tisuća Bošnjaka koji su spasili glave preko Hrvatske te od njih dobar dio bio smješten u hrvatskim hotelima, ili se ispričao za preko 100 000 protjeranih Hrvata s područja srednje Bosne, ili onih drugih 100 000 iz Posavine...

Izgleda da je to najnoviji hit u politici i da se danas jako moderno ispričavat.

Pa eto, ja se u ime svih Hrvata ispričavam Klingoncima zbog agresije 'šahovničara' nad njihovom planetom.
1gorstak

#38 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by 1gorstak »

Barack wrote:Za šta se to Josipović ispričao?
Pa citaj ....

"Zavedeni su narodi i pojedinci požnjeli rat, smrt i sakaćenje stotina tisuća, milijune raseljenih, uništena gospodarstva, uništene obitelji, a ovdje u BiH ostavili za sobom rastrgano tkivo jednog nedvojbeno posebnog društvenog i kulturnoga bića utemeljenog na multietničnosti i multikonfesionalnosti.

Duboko žalim što je i Republika Hrvatska svojom politikom u devedesetim godinama prošlog stoljeća tome doprinijela.
Duboko žalim što je takva hrvatska politika doprinijela stradanjima ljudi i podjelama koje nas i danas muče."
Barack

#39 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Barack »

Mogao je biti izravniji, i dalje se ne razumije na koga je mislio, ako se to odnosi na izdaju i trgovinu Hrvatima Bosanske Posavine onda ovu ispriku upućenu posavljacima potpuno podržavam.
1gorstak

#40 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by 1gorstak »

Barack wrote:Mogao je biti izravniji, i dalje se ne razumije na koga je mislio, ako se to odnosi na izdaju i trgovinu Hrvatima Bosanske Posavine onda ovu ispriku upućenu posavljacima potpuno podržavam.
Vjerovatno. A ako su pak (svi) mediji u Hrvatskoj u pravu tumaceci Josipoviceve rijeci kao definitivno distanciranje od Tudjmanovog plana da se BiH etnicki dijeli, ko ga jebe, vjerovatno su i njega Bosnjaci izabrali kao i Komsica i Mesica. Odoh na Google da mu trazim Bosnjake u blizoj i daljoj obitelji ... ne moze se ovako pravi Hrvat ponasati :x
bitef

#41 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by bitef »

and wrote:
Vitezanin wrote:
vjerovatno je,da je htio,i on juče mogao biti u mostaru,gdje bi ga čović,tadić i dodik jedva dočekali.
a on je sutra došao u glavni grad,posjetio institucije države i svojim djelom pokazao da poštuje državu bih.
uradio je i veliki potez za svoju državu,koja će ubrzano sa njim na čelu u evropu.
Netočno, Josipović sutra dolazi u Mostar, koji je naravno glavni grad Hrvata BiH i sjedište svih naših institucija (što ne znači da je samo hrvatski grad), gdje će otvoriti Mostarsko Proljeće- Dane matice hrvatske, razgovarati sa studentima Sveučilišta, posjetiti Aluminij i susresti se s hrvatskim političarima - naravno u Mostaru, ne u Sarajevu.
Apsolutno, prema protokolu i treba ić u Sarajevo, jer je to glavni grad države i tamo je sjedište naših zajedničkih državnih organa vlasti. Ali zna se gdje je političko, obrazovno, ekonomsko i svako drugo središte Hrvata BiH, i Josipović to poštuje.

Evo šta profesor Josipović misli: :thumbup:
"Nikakva osovina Zagreb - Beograd ne može riješiti problem, kao ni osovina New York - Moskva, ili bilo koji drugi grad. Problem će riješiti trokut Banja Luka - Sarajevo - Mostar."
"Kada bude jasno što je hrvatski stav oko kojeg će biti dominantna politička volja, budite sigurni da će takav stav imati jasnu potporu Republike Hrvatske", komentirao je hrvatski predsjednik.
Brojka tri, četiri, pet ili koliko god entiteta, nije važna. Sve opcije su otvorene oko kojih se tri naroda dogovore. I to što tri naroda dogovore, to ćemo mi poduprijeti, naravno ako to znači punu jednakopravnost. Optimist sam iz razloga što sam imao priliku razgovarati s mnogim političarima iz BiH i moj je zaključak da svi osjećaju potrebu da se stanje u BiH, takoreći, postavi na zdrave noge.
Zanimljivo, ne spominje nigdje 2 entiteta, nego kreće brojat od 3. :D
Mediji tvrde da će te se uključiti u proces ustavnih reforma u BiH?
- "Angažman Hrvatske i bilo koje druge zemlje može stati na aktivnoj potpori procesu. Ali ne možemo mi o rješenjima govoriti. To ne bi bilo dobro. Mi ćemo kao država podržati razvojna stajališta, naravno, u prvom redu ona koja budu zastupljena u hrvatskom dijelu."
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2

Naravno, svatko u naslov stavlja ono što mu se sviđa. ;-)
Pa će Sarajevo-x stavit naslov "Josipović u Ahmićima", a multietnički (kako samo SDP zna) neće ni spomenut Križančevo selo gdje su poklani hrvatski civili (a Josipović ide i u Križančevo selo i Ahmiće da se pokloni žrtvama): http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100414075
dok će hrvatski mediji u BiH iz potpuno istog teksta izvuć neku drugu Josipovićevu rečenicu za stavit u naslov npr. "Kada hrvatski predstavnici usuglase stav, budite sigurni da će imat jasnu potporu Republike Hrvatske".

I na kraju će svi biti sretni i hvalit Josipovića. :D

Kakogod, mislim da Josipović može pridonijet da se stvari počnu relaksirat i rješavat, i mislim da nema ništa loše da se on sviđa i Hrvatima i Bošnjacima.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,54 ... 2-xml-mrss (na ovom linku se može pročitat što hrvatski političari misle o Josipoviću)
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100414148 (na ovom linku su dojmovi Bošnjaka)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#42 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Toto »

Presjednik Josipovic je nedvojbeno demonstrirao ko je balkanski lider. Ovakvim ponasanjem je postavio standarde koje samozvani lider i jedini konkurent nikad nece moci ispuniti. Dok Josipovic pije vode u Tadicevom rodnom Sarajevu: Tadic ne smije da proseta po Terazijama, o Trebinju da ne govorima, a o Juznoj srpskoj pokrajini ne smije ni sanjati. Tadic -na njegovu zalost- nije lider ni u Srbiji, pa to ne moze demonstrirati ni u Zagrebu, Brdu pri Kranju ni u Mostaru.

Josipopvic ne samo da je demonstrirao regionalno liderstvo nego je svoju snagu pokazao i medju bosanskim Hravatima, za koje znamo da su plebiscitarno glasali za Bandita.

Nisma neko ko vjeruje u iskrenost politicara, Ja u istupu Predsjednika Hrvatske vidim samo promociju politike koju ce Josipovic da zastupa. Ta politika je jako povoljna za Bosnjake BiH i mi to trebamo podrzati i mudro iskoristiti.
Sasvim drugo je pitanje koliko ce ova Josipoviceva politika da pije vode medju bih Hrvatima.
HDZ BiH je u raspadanju, sto ozbiljno ugrozava poziciju Hrvate bih i jako je vazno da se u BiH profilise jedna jaka politicka opcija koja ce moci da reprezentuje bih Hrvate. I za Bosnjake BiH je bolje da bih Hrvatima upravlja Zagreb nego Banja Luka.
Josipovic je ovakvim istupom osnazio one bih Hrvate koji oponiraju HDZ-u, sto nije nevazno pred nove izbore u BiH.

Ja prizeljkujem da na ovim izborima Hrvati BiH svedu Covica i HDZ na onu mjeru koja mu realno i pripada medju Hrvatskim korpusam.
bihpatriot

#43 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by bihpatriot »

Najprije je dan prije Lepi suknuo Tadiji, a onda je dosh'o Ivo i zapish'o teritorij s porukom "Tadija, 'vako se to radi" :D

No, to je vec standardno prepoznatljiva o hrvatskoj kulturi i srpskom junastvu:
- Starcevicevo "hrvatsko cijece" vs. Garasaninovo "trecinu, pobiti, trecinu protjerati, trecinu pokrstiti"
- Paveliceva "prva dzamija u Zagrebu" vs. Mihajloviceva "rusi dzamiju u Uzicu"
- Mesicevo "distanciranje od podjele BiH" vs. Djindjicevo "nastavak drugim sredstvima"
- Ivino "poklon zrtvama u Ahmicima" vs. Tadicevo "osveta za Dobrovoljacku"
- hrvatsko HDZ->SDP vs. srpsko SPS->(S)DS

itd. itd.

"Novopeceni" dodatak, bosnjacka tolerancija je tu negdje uz hrvatsku kulturu, dvije ne iste ali vrlo bliske ideje, kao centralni pojmovi zeljenih nacionalnih ideologija, tako da se bosnjastvo i hrvatstvo mogu razumjeti. Pak s druge strane srspsko junastvo kao ideja, i centralni pojam srpske nacionalne ideologije je miljama daleko od prethodne dvije ideologije i nece nikada imati zajednicki jezik s njima.

Tako da sa istoka sigurno nece doci "Josipovic", bar ne u nekoj bliskoj buducnosti, sto je losa informacija.

Ali na koncu, sreca je pa je zapadno susjedstvo :thumbup:
drenmajster

#44 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by drenmajster »

and wrote:
Vitezanin wrote:
ne znam cemu odusevljavanje jednom sasvim normalnom stvari-blo je samo pitanje vremena kada ce e pojaviti covjek koji je cist od udbaskih(citaj tudjmanovsko milosevicevskih)ubleha i povesti realnu politiku spajanja pocijepane geopoliticke cjeline bih i hrvatske-nista novo pod kapom nebeskom-samo teorija spojenih posuda kao u fizici-kad tad bice to jedan prostor-bosna i hrvatska(bez euforije naravno)
softly

#45 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by softly »

U cijeloj ovoj prici o, van svake sumnje, odlicnom predsjedniku Ivi, niko da primjeti ko je ovdje najbolji - oni koji su ga doveli na ovo mjesto - hrvatski gradjani.
I mogu sa tugom primjetiti jedno veliko licemjerje koje ovdje vlada: mnogi koji hvale Ivu spremaju se da u oktobru ovdje, u nasoj kuci, biraju iste stare idiote.
Da se razumijemo, ne treba izjednacavati Aliju, Tudmana, Milosevica...ali treba primjetiti isto tako da je apsolutno NEODRZIVO da isti igraci igraju 20 godina.
Hrvatu Ivi, za kojeg niko nije znao 1992, lako je danas da vodi Hrvatsku u Evropu i da se izvini za ondasnju politiku.
A mi smo ovdje zatoceni u zacaranom krugu istih faca koje, nebitno da li ih smatramo pozitivcima ili negativcima, jednostavno nisu u stanju izaci iz onog filma koji ne vodi nikuda.
Kad vec spominjemo Ivu, treba reci i za Tadica. Nije ni on los, s obzirom na njegove okolnosti. Ivi je Mesic vec "pripremio teren", a Tadic je, podsjetimo se, na istum mjestu gdje je jedan pozitivac zaplatio glavom.

Dobri su obojica, blago Srbima i Hrvatima, oni odose, a mi...
Ma, ovo isto sam vec rekao na drugom mjestu, jos slikovitije

Image
Meho Kodro

#46 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Meho Kodro »

softly wrote: Kad vec spominjemo Ivu, treba reci i za Tadica. Nije ni on los, s obzirom na njegove okolnosti. Ivi je Mesic vec "pripremio teren", a Tadic je, podsjetimo se, na istum mjestu gdje je jedan pozitivac zaplatio glavom.

Dobri su obojica, blago Srbima i Hrvatima, oni odose, a mi...[/url]
Tadic je jedno VEEEELIKO razocaranje, znam da mu nije lako u sredini gdje ima oko 30% Seseljevih glasaca, ali Tadic se skroz upleo u vrzino kolo nacionalisticke politike kakvu su imali njegovi prethodnici, vidi se iz aviona da hoce da pokaze svojim Srbima da nije izdajica i prodana dusa kakvim ga opisuju nego pravi Srbin sa dna kace, zastitnik Srba u Bosni, nesmiljeni borac za lidersko mjesto na Balkanu, borac za sveto Kosovo... lose, lose... trebace se nazalost jos nacekati na nekoga iz Srbije koji ce TOTALNO da raskrsti sa ostacima proslosti, ne samo "kozmeticki"
osa

#47 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by osa »

ivo jospipović je prije svega gospodin i intelektualac, strašno umjeren i izbalansiran u izjavama i postupcima, ivo se ispričao za ulogu hrvatske u zadnjim ratovima, ta uloga je samim sudjelovanjem u ratovima nedvojbena, mnogi će to u hrvatskoj napadati uglavnom iz svojih unutrašnjo političkih potreba.
ali meni se čini da mnogi ovdje ne shvaćaju dalekosežnost josipovićeve izjave i dalekosežnost njegovih postupaka, naime svi su u ovim ratovima imali uloge, netko veće netko manje u raspirivanju istog a samim tim i u posljedicama do kojih je rat doveo, da vidimo tko će još imati snage ispričati se za svoje uloge.
vidimo da će josipović posjetiti i mjesta stradanja bošnjaka a i mjesta stradanja hrvata, vjerujete čisto sumnjam da će izjaviti da su oni u ahmićima stradali zbog organizirane agresije a oni u križančevom selu, zato što se par momaka "malo zaigralo".
ivo josipović je dosad pokazao da je velik čovjek i dobar državnik, da vidimo koliko još ima takvih...
DINO5555

#48 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by DINO5555 »

Žao mi je što se ne mogu složiti sa večinom prethodno navedenog .

Smatram da je :evil: ovaj čovjek glumac na visokoj razini , da nas folira , i na kraju če zajebat i Hrvate u BIH a i ostale

Mišljenja sam da je za nas bolja opcija bio Bandič bar bi znali šta stvarno misli .
draganbl

#49 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by draganbl »

softly wrote:U cijeloj ovoj prici o, van svake sumnje, odlicnom predsjedniku Ivi, niko da primjeti ko je ovdje najbolji - oni koji su ga doveli na ovo mjesto - hrvatski gradjani.
I mogu sa tugom primjetiti jedno veliko licemjerje koje ovdje vlada: mnogi koji hvale Ivu spremaju se da u oktobru ovdje, u nasoj kuci, biraju iste stare idiote.
Da se razumijemo, ne treba izjednacavati Aliju, Tudmana, Milosevica...ali treba primjetiti isto tako da je apsolutno NEODRZIVO da isti igraci igraju 20 godina.
Hrvatu Ivi, za kojeg niko nije znao 1992, lako je danas da vodi Hrvatsku u Evropu i da se izvini za ondasnju politiku.
A mi smo ovdje zatoceni u zacaranom krugu istih faca koje, nebitno da li ih smatramo pozitivcima ili negativcima, jednostavno nisu u stanju izaci iz onog filma koji ne vodi nikuda.
Kad vec spominjemo Ivu, treba reci i za Tadica. Nije ni on los, s obzirom na njegove okolnosti. Ivi je Mesic vec "pripremio teren", a Tadic je, podsjetimo se, na istum mjestu gdje je jedan pozitivac zaplatio glavom.

Image
Samo da napomenem da je taj isti Josipović, koji se ovdje diže u nebesa (sa razlogom) prije deset data imao prijateljski sastanak sa Tadićem, na kome je dogovoreno više dobrih stvari nego na svim ranijim susretima državnika Hrvatske i Srbije u prethodnih 10 godina. Takav Josipović, čovjek koji je spreman da odustane od tužbe Hrvatske protiv Srbije, Josipović koji povratak Srba u Hrvatsku stavlja u prvi plan, Josipović koji je, politički prijatelj Tadića je ovdje proglašen isključivim pozitivcem. Meni je drago zbog toga i drago mi je što forumska masa svjesno ili nesvjesno uviđa koliko Hrvatska i Srbija idu ispred BiH. Ne samo zbog Dodika, već i zbog politike inata i neprijateljstva prema Hrvatskoj i Srbiji.
ultima_palabra

#50 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by ultima_palabra »

draganbl wrote:
softly wrote:U cijeloj ovoj prici o, van svake sumnje, odlicnom predsjedniku Ivi, niko da primjeti ko je ovdje najbolji - oni koji su ga doveli na ovo mjesto - hrvatski gradjani.

Image
Samo da napomenem da je taj isti Josipović, koji se ovdje diže u nebesa (sa razlogom) prije deset data imao prijateljski sastanak sa Tadićem, na kome je dogovoreno više dobrih stvari nego na svim ranijim susretima državnika Hrvatske i Srbije u prethodnih 10 godina. Takav Josipović, čovjek koji je spreman da odustane od tužbe Hrvatske protiv Srbije, Josipović koji povratak Srba u Hrvatsku stavlja u prvi plan, Josipović koji je, politički prijatelj Tadića je ovdje proglašen isključivim pozitivcem. Meni je drago zbog toga i drago mi je što forumska masa svjesno ili nesvjesno uviđa koliko Hrvatska i Srbija idu ispred BiH. Ne samo zbog Dodika, već i zbog politike inata i neprijateljstva prema Hrvatskoj i Srbiji.
@dragane, nisi ti baš tako naivan, pa Dodik više vremena provodi sa "pozitivcem" Tadićem nego sa vlastitom ženom :-)
Jesu li slučajevi Jurišić i Ganić ono što ti nazivaš "inat politikom"? Zbog svega što se desilo, na Srbiji je da načini prve korake ka pomirenju, a koji neće biti samo deklarativni. To od Tadića nećemo dočekati, lik je strogi oportunista i dvoličnjak...
Post Reply