Paranoicne siledzije opet na djelu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Alfons Kauders

#26 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

chuchumbamayumbe wrote:Fakat, ima li neko da moze isceprkati sliku US ambasade, ove gore kod druge gimnazije?!
Ja pokusavah preko guglja, nista. Nije valjda da se slike na neki nacin filtriraju, a ne bi me cudilo?!
Ili ih fakat neJma?!
slikat cu ja iz svih uglova i postavit, samo da prodje ova kisa... :D mrsko mi pjehe, hocu bajkom da napravim krug... :D

a ima mi jaran stan odma pored, mogu s balkona slikati malo i gornji rakurs... :D
chuchumbamayumbe

#27 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by chuchumbamayumbe »

Alfons Kauders wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Fakat, ima li neko da moze isceprkati sliku US ambasade, ove gore kod druge gimnazije?!
Ja pokusavah preko guglja, nista. Nije valjda da se slike na neki nacin filtriraju, a ne bi me cudilo?!
Ili ih fakat neJma?!
slikat cu ja iz svih uglova i postavit, samo da prodje ova kisa... :D mrsko mi pjehe, hocu bajkom da napravim krug... :D

a ima mi jaran stan odma pored, mogu s balkona slikati malo i gornji rakurs... :D
Samo oprezno, i ostani AmoniMan!
8-)
A_I_

#28 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

madner wrote: Inace, u cemu je problem? Nisu te prebili, zadrzali predugo etc...
nema problema samo su me dobro islikali sto iz auta sto sa kamera za Crni album :D
eventualne posljedice ocrnjivanja imena tek cu saznati kad mi npr. bude trebala viza za Italiju Sloveniju i sl...
Alfons Kauders

#29 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

chuchumbamayumbe wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ili ih fakat neJma?!

Samo oprezno, i ostani AmoniMan!
8-)
ja sam multimedijalni umjetnik :D treba mi za posla... :D

taman sam nabavio neki quad, pa cu naparvit i kompletan 3d model zgrade kad instaliram max... :D
madner

#30 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by madner »

A_I_ wrote:
madner wrote: Inace, u cemu je problem? Nisu te prebili, zadrzali predugo etc...
nema problema samo su me dobro islikali sto iz auta sto sa kamera za Crni album :D
eventualne posljedice ocrnjivanja imena tek cu saznati kad mi npr. bude trebala viza za Italiju Sloveniju i sl...
Ma nista ne brini, legitimisali su i druge pa su dobili vize bez problema. :wink:

Sem toga, ako ces do Slovenije cine ti uslugu ako ne odes :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#31 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by ladyblue18 »

Izgleda da sam ja jedina koja je 4 godine obitavala u tom parku, i cesto koristila aparat, a niko nam nikada nije prisao :? :D
Znam da uglavnom dodju da vide sta se slika, nekad cak i oduzmu aparat, ali eto mene valjda nikada ne skuzise. :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by dr.gog »

Šta će debili kad su u Teheranu...opasnosti su neslooćene i goleme...činjenica je, i da se suprotstaviš, i da te propuca kroz nogu ko psa, uvuče u amabasadu i namlati pride, da im niko ništa niti smije niti može prigovoriti ili nešto kao fol protestvovati.

Istu aroganciju i bezobrazluk paranoični amerikanci ispoljavaju i u EU, u državama koje su kao fol suverene i odavno "velike".Druga pravila bezobrazluka važe samo u Engleskoj i Rusiji.

Jedino stvarno dobro od njihove nove monstrum ambasade je to što će u njoj hljeb i posao pronaći dosta naših ljudi, glede ostalog- SAD svoje ambasade na Balkanu ionako shvata kao granične karaule oko koje su primitivni balkan natives.

Kako rekoh, mogu raditi šta hoće, kako hoće i kad hoće sa bilo kojim našim građaninom, a komplet naši organi sigurnosti su im de facto podređeni u 99% pitanja u koja se upetljaju.I zaboli ih što ispadaju smiješni.Smiješan je i maloumnik koji se kezi, budale vazda izazivaju podsmijeh, ali kad uzme kamen ili paliju i nekom razbije glavu, nije više nikome smiješno.Od " Divi budala majko moja" ,postaje " E ja budale šta uradi..".

A ti se drži za glavu i pitaj koji im je klinac :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#33 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by UnscarD »

Meni je prije par godina ispred jednog restorana, nakon sto sam zaustavio auto da kupim nesto u prodavnici pored, pritrcao "Kevin Coster" iz filma Bodyguard sve sa onim diskretnim slusalicama i pistoljem koji proviruje ispod odijela i poce na engleskom kao :
ON: Pomjeri auto odmah. (sa naglaskom na ono NOW.)
Ja: Hocu, evo samo da kupim nesto.
ON: Odmah sad pomjeri auto.
JA: Necu pomjeriti auto sada. Pomjerit cu ga kada obavim kupovinu.

Napeto gledanje od jedno 5 sekundi i on bukvalno otrca negdje ja usao kupio to sto sam trebao izlazim kad on sa 3 nasa policajca dotrcava i pokazuje na mene...kao to je taj, eno ga.
Policajac : Jarane, haj majke ti pomjeri ba auto nakav glavonja vecera ovde, peglaju nas cijelo vece.
Ja: Valja, evo zavrsio sam i upravo odoh.

Sjednem u auto i odem. Amer je bio izpizditis totalni.
Da je normalno dosao i ZAMOLIO da pomjerim auto, pomjerio bih ga odmah, nije problem, ali taj stav ta arogancija....ma mami to prosipaj u Sjevernoj Dakoti.
Alfons Kauders

#34 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

UnscarD wrote:ma mami to prosipaj u Sjevernoj Dakoti.
sta ocekivati od polupismenih redneka kojima je idol jack bauer...
samo malo

#35 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by samo malo »

S obzirom da su americke ambasade omiljena meta islamskih terorista sirom planete, ne cudi me sto su oprezni i paranoicni.
Alfons Kauders

#36 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

samo malo wrote:S obzirom da su americke ambasade omiljena meta islamskih terorista sirom planete, ne cudi me sto su oprezni i paranoicni.
da... islamski teroristi su poznati po tome sto ugradjuju bombe u ram bicikla koje uredno vezu za banderu u parku 100 metara od ambasade...
BSn

#37 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by BSn »

Ameri, da nisu toliko paranoicni, bili bi mnogo uspjesniji. Ljudi se boje vlastite sjenke, mediji ih konstantno drze u strahu... Smatraju da ih cijeli svijet mrzi, da ih svi pokusavaju unistiti, ma belosvetska zavera.
Last edited by BSn on 14/04/2010 14:18, edited 2 times in total.
samo malo

#38 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by samo malo »

Alfons Kauders wrote:
samo malo wrote:S obzirom da su americke ambasade omiljena meta islamskih terorista sirom planete, ne cudi me sto su oprezni i paranoicni.
da... islamski teroristi su poznati po tome sto ugradjuju bombe u ram bicikla koje uredno vezu za banderu u parku 100 metara od ambasade...
A ti znas da to ne rade?

Poznati su ti svi modeli ponasanja islamskih terorista?

Ako su spremni opasati sebe dinamitom, spremni su i na sve ostalo. Uostalom, u ram bicikla se moze sakriti poprilicna kolicina dinamita, raspitaj se malo o snazi eksplozivnih naprava. I olovke i igracke su zgodne za filovanje dinamitom i C4 eksplozivom (sto je cesta pojava u teroristickom djelovanju), a da nije ram bicikla.
BSn

#39 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by BSn »

samo malo wrote:
Alfons Kauders wrote:
A ti znas da to ne rade?

Ako su spremni opasati sebe dinamitom, spremni su i na sve ostalo. Uostalom, u ram bicikla se moze sakriti poprilicna kolicina dinamita, raspitaj se malo o snazi eksplozivnih naprava. I olovke i igracke su zgodne za filovanje dinamitom i C4 eksplozivom (sto je cesta pojava u teroristickom djelovanju), a da nije ram bicikla.

Ocito ni americki profesionalci ne znaju kako se ponasaju ti teroristi, jer da znaju ne bi vrijeme gubili na bicikl bez eksploziva.
Dust

#40 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Dust »

Ne pisite svasta, imaju stelu i u BH telecomu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#41 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Truba »

ladyblue18 wrote:Izgleda da sam ja jedina koja je 4 godine obitavala u tom parku, i cesto koristila aparat, a niko nam nikada nije prisao :? :D
:shock: :shock: :shock:
sigurno su bili gejevi u smjeni kao ovim muškićima što su prišli :mrgreen: jak je gej lobi u sekjuritiju i metalurgiji
Alfons Kauders

#42 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

samo malo wrote:
Alfons Kauders wrote:
A ti znas da to ne rade?

bicikl, privezan s druge strane parka sirokog 50-70 metara ne predstavlja nikakvu prijetnju... cak i da je cijelli ram popunjen trotilom ili plastikom...

zaboravio sam i cestu siroku 15-20 metara sa trotoarima...
chuchumbamayumbe

#43 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by chuchumbamayumbe »

samo malo wrote:
Alfons Kauders wrote:
A ti znas da to ne rade?

PA omiljena im je igra da se zalete sa vozilom punim eksploziva. Ili se opasaju dinamitom. Prema tome, poredjenje opasnosti koju predstavlja biciklo na toj udaljenosti od ambasade, sa neprestanim rizikom od pjesaka i vozila koja prolaze kroz Alipasinu je prosto nemoguce. Mene cudi kako nisu zabranili saobracaj Alipasinom, napravili neku zaobilaznicu, a pjesake izmjestili da idu kroz park, na minimum 100 metara od zidova.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#44 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by dr.gog »

" I dođe Sotona na biciklu marke Robotkomerc, i napade narod Američki..i nasta pometnja u sekjuritiju njegovom", Evanđelje po Donaldu Rumsfeldu, poglavlje Parkovi, stih 1.
IZVANZEMALJAC

#45 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by IZVANZEMALJAC »

dr.gog wrote:" I dođe Sotona na biciklu marke Robotkomerc, i napade narod Američki..i nasta pometnja u sekjuritiju njegovom", Evanđelje po Donaldu Rumsfeldu, poglavlje Parkovi, stih 1.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
Alfons Kauders

#46 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

dr.gog wrote:" I dođe Sotona na biciklu marke Robotkomerc, i napade narod Američki..i nasta pometnja u sekjuritiju njegovom", Evanđelje po Donaldu Rumsfeldu, poglavlje Parkovi, stih 1.
samo se ti zajebavaj... :D :D :D

sad kad galijasevic i trifunovic optuze ninu i dzenu iz ciklokocentra za terorizam, pa kad zaglave par godina gitmoa... :D
A_I_

#47 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

eh danas nova situVacija:

poslom idem na Jezero Alipasinom i to desnom stranom uz park, nastavljam ulicom Patriotske Lige pa skrecem u Marcela Šnajdera iz koje se stepenicama penjem kako bih skratio put do Asima Ferhatovica.
Prosavsi stepenice pa uz zgradu spustam bicikl na cestu - u momentu se bijeli golf stvorio ispred mene, dvojica bajnih cuvara naseg grada (citaj policajaca) u civilu lezerno obuceni hitro izlaze i traze licnu i da sve iz ruksaka istresem na pregled :-) Na pitanje zasto i u cemu je problem odgovaraju tvrdnjom kako sam izasao iz te zgrade tj kako sam mozda ukrao bicikl. Dakle LAZU Demonstrativno istresam sadrzaj ruksaka ispred sebe na zemlju nabrajajuci sadrzaj i govorim kako nije istina da sam izasao iz zgrade vec se popeo stepenicama i prosao pored ulaza. Pitam kako znaju da sam navodno izasao iz ulaza - opet lazu kako su bili u autu odmah preko puta zgrade. Ne vide biciklisticke rukavice bez prstiju niti traze od mene da pokazem imam li kljuc za sajlu za vezanje bicikla koju sam takodje izvadio iz ruksaka.
Dakle, ako lazu da su bili preko puta i vidjeli me da navodno izlazim iz ulaza, postavlja se pitanje sta je pravi razlog/povod presretanja sluzbenih lica u civilu radi legitimisanja i pretresanja sadrzaja biciklistickog ruksaka 5-10 min nakon prolaska Alipasinom ulicom :run:

p.s. za sest godina svakodnevne voznje uzduz i poprijeko gradom (uz godisnje predjenih +- 5 hiljada kilometara) nikad me niko nije zaustavio sa zahtjevom za pretresanje ruksaka.
mrtva kokoš

#48 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by mrtva kokoš »

sad si gotov nema ti mira narednih par godina zivota, sumnjiv si im i ti i tvoj rusak a i biciklo :D
dezurni_ucenik

#49 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 11:57, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#50 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by DaysleepeR »

Na ulici Đure Đakovića (sadašnja Alipašina) kada prilaziš objektu US Ambasade jasno je istaknut znak zabrane fotografiranja.

U kuci prema Barama je smještena interventna jedinica US Marinaca koja je stacionirana kao support svakoj US Ambasadi u svijetu.

Vezano za temu, dovoljno je otići u Beograd i vidjeti kako izgleda US Ambasada tamo koju su više puta demolirali, palili i sl. nigdje zidova, nigdje specijalaca sa heklerima, ništa, normalno možeš prići do ulaznih vrata sa trotoara.

Image

i onda pogledate kako kod nas izgleda ambasada koju niko nije ružno pogledao otkako je ustanovljena, pa obratite pažnju na zidove, specijalce, zastitare i sl...
Post Reply