6. april - Dan grada Sarajeva
- Topla voda
#26 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
e jos ova...najjaca
...
- Topla voda
#27 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
ja dok nadjoh video,ti me preduhitri...isto kontamo 
- haubica_i_to_teshka
#28 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
"Sarajevo, Sarajevo, gdje je moja raja..."
- muha_sa
#29 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
seheru moj dragi--sretan ti rodjendan
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fxKRQR5m3tY [/youtube]
jebes dusmane--svasta su nesto kontali al................malo morgen.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fxKRQR5m3tY [/youtube]
jebes dusmane--svasta su nesto kontali al................malo morgen.
-
PalaSa Marsa
#30 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Moje drago Sarajevo, sretan ti rodjendan!

- smurf
#31 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Sretan rodjendan Grade najdrazi 
- Joey Tribbiani
#32 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Sretan rodjendan...
...čekam tablu kad ce vise,
koji joj je vrag
Sarajevo na njoj piše...
To je moj grad!
bice na ftv dobar program danas, trebao bi. Bice propracen ovom pjesmo od miće, bice tekme zeljo-videoton i mali-c.zv, bice Valter itd. Samo treba spomenuti i ratna desavanja, je*li mater ako ih preskoce. Na tvsa ce biti opet film veceras Krvavi ples...
...čekam tablu kad ce vise,
koji joj je vrag
Sarajevo na njoj piše...
To je moj grad!
bice na ftv dobar program danas, trebao bi. Bice propracen ovom pjesmo od miće, bice tekme zeljo-videoton i mali-c.zv, bice Valter itd. Samo treba spomenuti i ratna desavanja, je*li mater ako ih preskoce. Na tvsa ce biti opet film veceras Krvavi ples...
- Trasimaco
#33 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
LSD wrote:Evo još jedna patriotska...jedna od jacih sigurno.
Sretan rođendan, moje Sarajevo!
- Vragolan
#34 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
kakav BA grad, ovaj grad je postao obicna kasaba
od danasnjeg dana nacional-fasisti napravise sprdnju
mozemo mi slaviti rodjendan naseg lijepog "grada", ali hajde da malo zagrebemo ispod povrsine i suocimo se sa realnoscu
izvinjavam se sto sam malo "upao" u ove cestitke i zelje
samo nastavite, necu vise
od danasnjeg dana nacional-fasisti napravise sprdnju
mozemo mi slaviti rodjendan naseg lijepog "grada", ali hajde da malo zagrebemo ispod povrsine i suocimo se sa realnoscu
izvinjavam se sto sam malo "upao" u ove cestitke i zelje
samo nastavite, necu vise
- HAVANA
#35 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Jedno,jedinom i najdražem gradu ,sretan rodjendan.
- Hrvoje_Hrvatinic
#36 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Ne kontam, ako je "dan oslobođenja" bio 06.04. 1945. kakve veze imaju sad pjesme iz ovoga rata i taj dan. Pa ovi što su vas tada "oslobađali" u ovom ratu su vas gađali.
I zašto rođendan? Pa je li Sarajevo postojalo i prije 1945? Zar nije primjerenije da se za dan grada Sarajeva uzme neki datum kad se on prvi put spominje i slično, a ne dan kad su jedne barbarske horde i zlikovci zamjenili druge barbarske horde i zlikovce??
Stvarno ne kontam, volio bih da mi netko to ljudski objasni.
I zašto rođendan? Pa je li Sarajevo postojalo i prije 1945? Zar nije primjerenije da se za dan grada Sarajeva uzme neki datum kad se on prvi put spominje i slično, a ne dan kad su jedne barbarske horde i zlikovci zamjenili druge barbarske horde i zlikovce??
-
TheOnlyOne
#37 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Svim Sarajlijama - sretan 06. april.
Sretan ti Dan oslobodjenja, najdrazi, najljepsi, jedini moj Grade.
Sretan ti Dan oslobodjenja, najdrazi, najljepsi, jedini moj Grade.
- muha_sa
#38 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
jel vam to zelja da i ovu temu u prepucavanje pretvorite
ne kontam--do mene je.
kasaba ne kasaba volim ga svim svojim bicem
jesmol se kad upitali koliki je nas doprinos i sta smo mi ucinili da promjenimo stanje na bolje
Voljeni seheru moj--jos jednom--sretan ti rodjendan
ne kontam--do mene je.
kasaba ne kasaba volim ga svim svojim bicem
jesmol se kad upitali koliki je nas doprinos i sta smo mi ucinili da promjenimo stanje na bolje
Voljeni seheru moj--jos jednom--sretan ti rodjendan
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#39 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Sretan vam Dan oslobodjenja
Smrt fasizmu - sloboda narodu!
Smrt fasizmu - sloboda narodu!
- jedna tamo
#40 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Sretan rođendan dragi moj grade

-
kijameta
#41 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Sa takvima kao sto si ti se nema sta ljudski,jer ti nisi covjek ni ljudsko bice,ti si fasista. NOV i parizanske jedinice koje su oslobodile Sarajevo nisu 'barbarske horde i zlikovci' i za ovakvo izrazavanje bi u svakoj evropskoj zemlji dobio krivicnu prijavu. Svaki grad u Evropi obiljezava dan kada je neka od vojski antifasisticke koalicije oslobodila grad od fasista,pa tako i Sarajevo.Hrvoje_Hrvatinic wrote:Ne kontam, ako je "dan oslobođenja" bio 06.04. 1945. kakve veze imaju sad pjesme iz ovoga rata i taj dan. Pa ovi što su vas tada "oslobađali" u ovom ratu su vas gađali.
Po percepciji vecine Sarajlija,posebno onih urbanih,ArBiH je nasljednica partizana i antifasista.Zato raja i pusta ove patriotske pjesme. U predproslom ratu samo imali partizane protiv cetnika i ustasa i u zadnjem ratu ArBiH protiv cetnika i ustasa. Mozes ti prditi protiv toga koliko hoces ali kod nas u Sarajevu je takvo ubjedjenje i sigurno nam ga nece promijeniti sitne duse sa svojom provincijsko-nacionalisticko-fasistickom pricom i njihovim kvaziargumentima.
Sretan rodjendan svim Sarajlijama i ponekom zeljeznicaru.
Last edited by kijameta on 06/04/2010 08:44, edited 1 time in total.
- Pitar s Kariba
- Vragolan
#43 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
sad ga ti zasra pravoHrvoje_Hrvatinic wrote:Ne kontam, ako je "dan oslobođenja" bio 06.04. 1945. kakve veze imaju sad pjesme iz ovoga rata i taj dan. Pa ovi što su vas tada "oslobađali" u ovom ratu su vas gađali.
I zašto rođendan? Pa je li Sarajevo postojalo i prije 1945? Zar nije primjerenije da se za dan grada Sarajeva uzme neki datum kad se on prvi put spominje i slično, a ne dan kad su jedne barbarske horde i zlikovci zamjenili druge barbarske horde i zlikovce??Stvarno ne kontam, volio bih da mi netko to ljudski objasni.
u cijelom svijetu antifasisti se slave kao heroji samo kod tebe su barbarske horde i zlikovci
i ti sada ocekujes da ti neko nesta ljudski objasni
moj hrvoje, jadan ti i tvoja buduca pokoljenja
- Pitar s Kariba
- Pitar s Kariba
-
Meteora
#46 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Što više mislim, sve manje shvatam,
pećina tuge u meni zjeva
sve teže rimama ja baratam,
pune mi oči Sarajeva
Što više mislim, sve više slutim
nađite nekog drugog da pjeva,
ovu ću pjesmu da oćutim,
nema mi pjesme bez Sarajeva
I kada šuti Sarajevo pjeva,
i kad žmiri svjetlucaju mu oči
suzama kiša u oluk se slijeva
SARAJEVO ĆE BITI, SVE DRUGO ĆE PROĆI
pećina tuge u meni zjeva
sve teže rimama ja baratam,
pune mi oči Sarajeva
Što više mislim, sve više slutim
nađite nekog drugog da pjeva,
ovu ću pjesmu da oćutim,
nema mi pjesme bez Sarajeva
I kada šuti Sarajevo pjeva,
i kad žmiri svjetlucaju mu oči
suzama kiša u oluk se slijeva
SARAJEVO ĆE BITI, SVE DRUGO ĆE PROĆI
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#47 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
“Četiri mladića idu s Trebevića
prati ih pjesma i smjeh.
Tako oni bili
veseli i čili,
dan bješe sunčan i lijep…”
i Fazlina verzija
- Bosnolog
#48 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Seher Sarajevo je odbranjeno i ponovo se rodilo,kao sto se sve ove godine ponovo dize iz pepela da zauvijek prkosi njenim dusmanima.Njegovu dusu nisu mogli ubiti svi bolesnoumni monstrumi zla,jer nakon svog razaranja i patnji ostao je grad otvorenog srca i sacuvao svoju posebnu dusu,.... iako ranjen i osakacen on ce ostati evropski Jeruzalem sa vlikim srcem i dusom za sve goste i njegove gradane ...Stoga dragi nas najdrazi grade u nadrazoj nam drzavi BiH sretan ti dan tvog oslobodenja i ponovnog radanja i neka nam vijecno trajes, da budemo ponosni na tebe.
Sadasnje i buduce generacije svih dobromanjernih ljudi su dobro dosli kao i svi prijatelji Svijeta a dusmanim porucujemo,Sarajevo ce ostati vijecno da prkosi herojskom otporu njegovih gradana a njegova snaga ce biti samo veca a mi odluciji da ga sacuvamo i odbranimo.
Svim borcima i braniocima iz svih ratova kao i poslednjeg najduzeg i najtezeg,veliko hvala za sve sto su dali u odbrani istog a poginulim braniocima veliki rahmet i i pokoj dusi i neka vam je vjecna i lahka bosanska zemlja za vase date zivote u njegovoj odbrani,i nikada vas necemo zaboraviti.
Sadasnje i buduce generacije svih dobromanjernih ljudi su dobro dosli kao i svi prijatelji Svijeta a dusmanim porucujemo,Sarajevo ce ostati vijecno da prkosi herojskom otporu njegovih gradana a njegova snaga ce biti samo veca a mi odluciji da ga sacuvamo i odbranimo.
Svim borcima i braniocima iz svih ratova kao i poslednjeg najduzeg i najtezeg,veliko hvala za sve sto su dali u odbrani istog a poginulim braniocima veliki rahmet i i pokoj dusi i neka vam je vjecna i lahka bosanska zemlja za vase date zivote u njegovoj odbrani,i nikada vas necemo zaboraviti.
Last edited by Bosnolog on 06/04/2010 10:25, edited 1 time in total.
- nellington
#49 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Dobro, u tvojoj vuko**bini se ne kaže da je Sarajevo oslobođeno 6.4., nego da je palo 6.4., sve je jasno. Voz sa teme, domoljube!Hrvoje_Hrvatinic wrote:Ne kontam, ako je "dan oslobođenja" bio 06.04. 1945. kakve veze imaju sad pjesme iz ovoga rata i taj dan. Pa ovi što su vas tada "oslobađali" u ovom ratu su vas gađali.
Sretan Dan oslobođenja
- pils
#50 Re: 6. april - Dan grada Sarajeva
Moja cestitka je upucena svim onim hrabrim momcima koji su nas spasavali sve cetiri godine,Draganu Vikicu i naravno,svim gradjanima Sarajeva i Bosne nam ponosne(i Hercegovine:)
,ja sam bila curica ali sam upamtila sve te strahote i smrt ali i veliku pozrtvovanost i solidarnost ...sretan nam 6. april:)