postdiplomski u svedskoj

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sonohra

#26 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by sonohra »

*SeVeN* wrote:Sonohra, ne brini, prijavi se na sve sto te interesuje! Mozes negdje cak aplicirati iskljucivo na finansijsku pomoc, bez obzira na koji fax budes primljena.

Moj ti je savjet da u CV stavis apsolutno svaku radionicu kojoj si prisustvovala, bilo koje predavanje gostujuceg profesora koje se moze smatrati vaznim, sta god ti padne na pamet :)

A ne brini se za konkurenciju, studije su pokazale da studenti iz BiH imaju najbolje rezultate na ovakvim stvarima :D
e hvala SeVeN...to je vec savjet i ohrabrenje :) za razliku od nekih koji nesto zapocnu pa ne dovrse :x
a naravno da su svi dobrodosli na temu, razgovori su nam potrebni, kao i upute, savjeti jer ocigledno svi imamo bar nesto zajednicko :)
sonohra

#27 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by sonohra »

takodjer me zanima, da li je neko radio TOEFL test u skorje vrijeme...gdje se polaze, kako izgleda ispit, koliko para i slicno i da li ga je moguce naknadno poslati npr. kad si vec dobio stipendiju???

hajte pliiiizz, ukljucite se malo...trebam odgovore :D
mgogic

#28 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

@sonohra

imas temu na ovom podforumu o toefl testu sefe, sve ima objasnjeno poprilicno, a ako ti jos nesto bude skripalo, posalji mi PP, rado cu ti pomoci!

@Gray
na poslovno u Lund se prijavilo cca 750 ljudi ove godine od cega 275 sa prvim izborom ovog programa!Bice tesko, mada mora valjda neko iz Bosne, iskreno se nadam da ces to biti ti!Zelim ti srecu!
Gray

#29 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

mgogic wrote:@sonohra

imas temu na ovom podforumu o toefl testu sefe, sve ima objasnjeno poprilicno, a ako ti jos nesto bude skripalo, posalji mi PP, rado cu ti pomoci!

@Gray
na poslovno u Lund se prijavilo cca 750 ljudi ove godine od cega 275 sa prvim izborom ovog programa!Bice tesko, mada mora valjda neko iz Bosne, iskreno se nadam da ces to biti ti!Zelim ti srecu!

Zar toliko ljudi? Odakle ti te info i znas li koliko ih primaju? Koliko ih se prijavilo na international human rights law?

U svakom slučaju, hvala :)
mgogic

#30 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

Javili mi sa unverziteta, a za Human Rights je jos gore 1500 (800 prvi izbor)!Posto sam se ja na oba prijavio, pa sam ih kontaktirao tako da su mi javili odmah kakva je situacija!A nemam pojma kol'ko ih primaju, ne vjerujem da je vise od 40 u svakom slucaju!
sonohra

#31 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by sonohra »

mgogic wrote:@sonohra

ee tnx, a nisam odmah obracala paznju, evo sad sam nesto iscitala :D ...imam par nejasnoca pa cu te kontaktirati vjerovatno kad pocnem to da spremam malo ozbiljnije :)
Gray

#32 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

mgogic wrote:Javili mi sa unverziteta, a za Human Rights je jos gore 1500 (800 prvi izbor)!Posto sam se ja na oba prijavio, pa sam ih kontaktirao tako da su mi javili odmah kakva je situacija!A nemam pojma kol'ko ih primaju, ne vjerujem da je vise od 40 u svakom slucaju!

Hvala, i ja sam oba prijavio, EBL kao prvi izbor, IHRL kao drugi i Maritime Law kao treći.
Bosanac sa dna kace

#33 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Bosanac sa dna kace »

ne znam dje da postavim,al evo ko hoce:
http://studyindenmark.dk/tuition-and-sc ... hip-scheme
sonohra

#34 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by sonohra »

Bosanac sa dna kace wrote:ne znam dje da postavim,al evo ko hoce:
http://studyindenmark.dk/tuition-and-sc ... hip-scheme
hvala, korisno je ;-)
Gray

#35 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

Danas su izašli merit ratings na studera.nu za programe na koje ste aplicirali, postajte šta je ko dobio.

Ja sam za prvi izbor na Lund-u dobio 999, a za drugi i treći 100.

To nije broj bodova nego neke njihove šifre, koliko sam uspio da vidim 999 je jako dobro, ali nije još garancija da ću biti primljen, a za 100 ne znam.
Gray

#36 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

Poslao sam im mail, kažu da ovo znači da sam primljen na program :-)
svako_dobro_bih

#37 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by svako_dobro_bih »

a gdje tacno pisu ti rezultati?
Gray

#38 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

studera.nu -> your pages -> your application -> follow application
svako_dobro_bih

#39 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by svako_dobro_bih »

aha, meni nema jos nista :-)
Gray

#40 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

Koji program i na kojem univerzitetu?

Ima na facebooku tema gdje ljudi ostavljaju svoje komentare.

http://www.facebook.com/topic.php?uid=3 ... post110169
sonohra

#41 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by sonohra »

bravo, ljudi, eto vi odoste...blago vam se :)

nego sad mi recite jeste li polagali TOEFL ili onaj IELTS pa to slali zajedno sa prijavom za stipendiju ili ipak naknadno to mozete uraditi????
vjerovatno moze i naknadno ali pretpostavljam da je to aman komplikovana procedura pa 'nak' da vidim kako ste vi radili... :D

aaaa...kako mi je drago zbog vas ;-)
Gray

#42 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

Hvala. :)

Ja sam slao sa svom ostalom dokumentacijom IELTS certifikat (imao sam 8.5, minimalno je ukupno 6.0, ni jedan pojedinačni ispod 5.5) i najbolje je da sve zajedne pošalješ, a posebno IELTS/TOEFL jer je to osnovni uslov. Naknando sam poslao samo neke certifikate koje sam u međuvremenu dobio.
mgogic

#43 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

Gray svaka cast, jako mi je drago zbog tebe, ja na Lund 2 puta po 100 MR, ali sam zato prosao na Stockholm imao 9999 sto je ekvivalent Lundovim 999 MR, medjutim vec sam sve sredio i idem u Gent ipak!
Gray

#44 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

mgogic wrote:Gray svaka cast, jako mi je drago zbog tebe, ja na Lund 2 puta po 100 MR, ali sam zato prosao na Stockholm imao 9999 sto je ekvivalent Lundovim 999 MR, medjutim vec sam sve sredio i idem u Gent ipak!

Super, cestitam i ja tebi :)

Koji program si izabrao u Gentu?

Ja sam jedino aplicirao u Švedsku, samo na Lund, što je bio rizik ali mi se ipak ispaltilo :)

U Švedskoj sam već živio, imam tamo i porodice i prijatelje u Danskoj, tako da mi je Lund najviše odgovarao.
mgogic

#45 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

Evropsko pravo, a EP je bilo i u Stockholmu kao i u Briselu tako da je tematika ista sta god da sam izabrao!U Gentu mi je najlakse jer oni organizuju i smjestaj i sve, a u ostala dva sve moras solo.
mgogic

#46 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

Eto kolege, jos nekih 35 minuta do rezultata!Svima koji su aplicirali zelim puno srece!!!
Gray

#47 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

mgogic wrote:Eto kolege, jos nekih 35 minuta do rezultata!Svima koji su aplicirali zelim puno srece!!!

Primljen :)
ChataDodajStaHoces

#48 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by ChataDodajStaHoces »

Master Programme in Computer Science
120cr, Day-time, 100%
Study programme
Normal teaching
Uppsala University,
Uppsala
Advanced level

ÖS-999
Res 89
0

Conditions:

Your general eligibility is conditional: In order to begin your studies you must show that you fulfill the general requirement of a completed academic degree comprising of at least 180 ECTS credits or equivalent. The requirement must be fulfilled and the appropriate credentials presented to the institution when the programme/course starts at the latest.

ÖS - Eligible without merit-based evaluation
sta im znace ovi brojevi iznad ÖS-999 i Res 89 :) S obzirom da nisam zavrsio fax jos uvijek (4godina), ocigledno da sam uslovljen cim diplomiram da im proslijedim validnu diplomu i diploma supplement... Da li ovo ustvari znaci da sam primljen na program? Koji je slijedeci korak, jer sam aplicirao za Guest scholarship na studyinsweden.se, tacnije Svenska Institut...

Hvala i sretno ostalim :thumbup:
Gray

#49 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

Chata87 wrote:
Master Programme in Computer Science
120cr, Day-time, 100%
Study programme
Normal teaching
Uppsala University,
Uppsala
Advanced level

ÖS-999
Res 89
0

Conditions:

Your general eligibility is conditional: In order to begin your studies you must show that you fulfill the general requirement of a completed academic degree comprising of at least 180 ECTS credits or equivalent. The requirement must be fulfilled and the appropriate credentials presented to the institution when the programme/course starts at the latest.

ÖS - Eligible without merit-based evaluation
sta im znace ovi brojevi iznad ÖS-999 i Res 89 :) S obzirom da nisam zavrsio fax jos uvijek (4godina), ocigledno da sam uslovljen cim diplomiram da im proslijedim validnu diplomu i diploma supplement... Da li ovo ustvari znaci da sam primljen na program? Koji je slijedeci korak, jer sam aplicirao za Guest scholarship na studyinsweden.se, tacnije Svenska Institut...

Hvala i sretno ostalim :thumbup:

Mislim da ne znači da si primljen. ÖS-999 je šifra programa i šifra evaluacije tvoje aplikacije (ja mislim) a REs 89 mislim da znači da si rezerva, na čekanju ako neko prije tebe odustane. E sada, ovo 89 nisam siguran da li znači da si 89. rezerva po redu, ali neki kažu da je tako.

Da si primljen trebalo bi ti pisati admitted i da imaš link na pismo potvrde da si primljen.

Pogledaj ovdje za svaki slučaj, čitaj šta su drugi napisali: http://www.facebook.com/topic.php?topic ... #topic_top

Sorry.
ChataDodajStaHoces

#50 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by ChataDodajStaHoces »

Damn mislio sam da sam uletio bez konacne diplome i sa potvrdom da bih trebao diplomirati u julu, ali ocigledno i to ima efekta (sto je i logicno nekako) :) U svakom slucaju hvala na informacijama :thumbup:
Post Reply