Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gospoda Ministarka wrote:Evo ovako, najbolja prijateljica mi je iz srednje skole, neke mi je zadovoljstvo sresti i popricati a neke u putu ne pozdravim...
Sta mene natjera da odem na godisnjicu je da pokazem kako sam jos uvijek najbolja koka u generaciji
Jbg istinito, nista me narocito oni i njihovi zivoti ne zanimaju, ko me je interesovao s njim i pijem kafe...
respect
Dobar razlog za pojaviti se
Ako sam sebe be postujes, nece te ni drugi postovati
mene su pojedine zenske osobe prijatno iznenadile sa izgledom na 10 god. mature...
iz ruznih pacica su se izrodile ljepotice...
a ko nije nikad do sebe drzao, nije se puno ni promijenio... i takvi su uglavnom pokusavali naglasiti svoje navodne zivotne uspjehe koji to bas i nisu sa tacke gledista vecine ljudi, govorim o materijalnim stvarima... kako god, mene je pozitivno iznenadila atmosfera na tom dogadjaju... ne vidim razlog zasto ne otici...
Dori wrote:Pa ako si bio OK sa kolegama i ako ti je to bilo neko super vrijeme, idi.
Ako ne, nikom nista. Sumnjam da ce ti iko zamjeriti.
Ljudi prave super derneke i za 20-30 godina mature. Mozda se jednostavno neka generacija nasla koja se nije znala organizovati....svako svoj zivot zivi i ne zeli se sjecati proslosti ni tih nekih "starih dana".
Svakom svoje.....Niko nikoga ne tjera nigdje....
Mozda je off topic, ali meni je nekako bilo najbolje na dernecima na koje mi se bas nije islo, ali odem zbog raje. Sa druge strane od nekih derneka sam ocekivala puno, planirala, odbrojavala i na kraju se desila katastrofa.
Znaci ko zna......mozda ti i bude dobro kad najmanje ocekujes
Napisem post i onda ga klikom izbrisem
Generalno, to je bio OK period i imao sam par super kolega sa kojima se i danas dogovorim na kafu, izadjemo navecer nekad i tako. Neki su se ozenili, neki udali, neki odselili i tako. Sa ostalima nisam ni komunicirao, samo sluzbeno.
Iskreno, ne zelim slusati ko je gdje, sta, kako, i slicne stvari, niti mi se slusaju anegdote iz srednje skole. To je jedini razlog.
nellington wrote:Hmm, sad ja ispadam čudak, ali bih ja na taj reunion otišao - ni ja dugo nisam vidio neke ljude iz srednje škole - razbacali nas vjetrovi, šta ćete.
Vala po onome šta ja čujem ti si sa nekim čudacima bio.
nellington wrote:Hmm, sad ja ispadam čudak, ali bih ja na taj reunion otišao - ni ja dugo nisam vidio neke ljude iz srednje škole - razbacali nas vjetrovi, šta ćete.
Vala po onome šta ja čujem ti si sa nekim čudacima bio.
čini mi se da sam 2010. godine uživo vidio troje ljudi iz generacije (osim onih koje viđam na fakultetu).
Dori wrote:Pa ako si bio OK sa kolegama i ako ti je to bilo neko super vrijeme, idi.
Ljudi prave super derneke i za 20-30 godina mature. Mozda se jednostavno neka generacija nasla koja se nije znala organizovati....svako svoj zivot zivi i ne zeli se sjecati proslosti ni tih nekih "starih dana".
Svakom svoje.....Niko nikoga ne tjera nigdje....
Mozda je off topic, ali meni je nekako bilo najbolje na dernecima na koje mi se bas nije islo, ali odem zbog raje. Sa druge strane od nekih derneka sam ocekivala puno, planirala, odbrojavala i na kraju se desila katastrofa.
Znaci ko zna......mozda ti i bude dobro kad najmanje ocekujes
Napisem post i onda ga klikom izbrisem
Generalno, to je bio OK period i imao sam par super kolega sa kojima se i danas dogovorim na kafu, izadjemo navecer nekad i tako. Neki su se ozenili, neki udali, neki odselili i tako. Sa ostalima nisam ni komunicirao, samo sluzbeno.
Iskreno, ne zelim slusati ko je gdje, sta, kako, i slicne stvari, niti mi se slusaju anegdote iz srednje skole. To je jedini razlog.
Ma otiđi onda, dogovorite se vas par...ako ne bude valjalo, razgulite negdje u kafanu i to je to.
Ja sam se isto družio sa par jarana iz srednje, a od te proslave se družim još sa dodatnih par ljudi, tako da je dobro ispalo
Heh... kad sam ja prije par godina bila pozvana na okupljanje povodom 10 godina mature, jedva sam docekala da odem i da vidim raju, iako vecinu vidim cesto u gradu i ispricamo se onako brzinski, ali svejedno islo mi se. Meni je period proveden u gimnaziji definitivno bio naljepsi period u zivotu i da, vjerovali ili ne, raja iz razreda su mi i dalje jako jako draga, zasto ne bi bili? Ja sam na to okupljanje otisla, lijepo se provela, vidjela i popricala sa nekim ljudima koje nisam dugo vidjela i dosla kuci nekako ispunjena toplinom i lijepim uspomenama na skolske dane. Cak smo nakon 10ak dana nas nekoliko ponovo organizovali neobaveznu kaficu u gradu i opet nam je bilo lijepo, podsjetili smo se malo na kafice i druzenja poslije skole .
Stvarno ne razumijem takve stavove, sta me briga za raju, sta me briga sta ko radi, svi samo glume... daj malo pozitive u zivotu, mozda bas nekoga razveselis i obradujes svojim dolaskom, nekoga ko ce iskreno htjeti da s tobom poprica i koga iskreno zanima kako si i sta radis u zivotu, a eto niste se odavno vidjeli... ne znam, to je samo moje misljenje...
cim je u dilemi dal otici ili ne nije bio u nekim odnosima
Bio sam OK sa par njih ali sa ostalima nisam ni komunicirao previse. Sa ovima sa kojima sam bio OK vidjam ih redovno i ostali smo u kontaktu. Bio sam indiferentan prema vecini, kao i oni prema meni, pretpostavljam.
Ali jedan kolega od tih sa kojima sam bio OK mi rece neki dan na kafi kako bi volio da vidi ostale na tom reunionu jer ga zanima gdje su, cim se bavi, koliko zaradjuju, ko ce sa kakvim autom doci na reunion, ko je ocelavio, ko nije, koja je cura rodila koliko djece, kako izgledaju danas, jesu li se postarale itd....sve ono sto me fakat ne zanima ni najmanje.
Last edited by Dinchelo on 30/03/2010 15:13, edited 1 time in total.
Ma nemaš razloga da ne odeš osima ako nekog svjesno ne izbjegavaš.
Ako odeš pa bude dobro onda super, a ako ti ne bude lijepo, pa nisi nikom dužan tu da budeš, fino ustaneš i preko vrata...
Sve u svemu više možeš izgubiti ako ne odeš nego ako odeš tamo.
Ja bih otisla, iako sto neko napisa dosta njih dodje na te skupove iz nekih drugih pobuda skroz, da bi se falilo, provociralo, tracalo...ali ja ne obracam paznju na takve stvari.
A opet sve je do tebe, ako stvarno nemas zelju vidjeti te ljude, ako nisi u nekim odnosima...
Ja sam prije 3 godine imala okupljanje nas iz osnovne. Dosta ih doslo zbog gore navedenih razloga.
Ali eto bilo je i nas nekoliko koji smo dosli cisto zbog raje i da se malo zabavimo, na kraju i nije ispalo toliko lose.
uvijek je bilo shu....nekakvih furki itd. neki ce uvijek preferirat te gluposti i prema takvima sam uglavnom indifernetan ili se trudim biti, ali ima i super raje koju nazalost rijetko vidim i bash su oni razlog zasto otici. druzili se, bili u dobrim odnosima ali je zivot sve mnoge od nas odveo na svoju stranu i ne vidim niti jedan razlog zasto ne otici jednom u 10 godina na takav skup. popiti nekoliko pica, sresti drage ljude, levate ze...itd. na kraju toliko je izgubljenih dana ili noci pa ne vidim zasto jos jedan ne moze propast po meni je bolje pitanje zasto ne ici, sta je razlog?
Zanimljivo mi je vidjeti ljude nakon toliko godina, s kojima sam dijelila školske dane.
I onda dođemo do ovog:
Dinchelo wrote:
Ali jedan kolega od tih sa kojima sam bio OK mi rece neki dan na kafi kako bi volio da vidi ostale na tom reunionu jer ga zanima gdje su, cim se bavi, koliko zaradjuju, ko ce sa kakvim autom doci na reunion, ko je ocelavio, ko nije, koja je cura rodila koliko djece, kako izgledaju danas, jesu li se postarale itd....sve ono sto me fakat ne zanima ni najmanje.
svih tih "vrijednosnih procjena", što je nevjerovatan smor i razlog zašto bih odustala.