Ako ikada otvorim kafanu zvat ce se "The Kafana"Neelix wrote:mene samo fascinira mastovitost sarajevskih ugostitelja. The Club. The Bar. The Pub.moze to i bolje.
The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#26 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
- atko
#27 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Haj, dobro mogu se pozvati na umjetnicku sloboduUnscarD wrote:Ako ikada otvorim kafanu zvat ce se "The Kafana"Neelix wrote:mene samo fascinira mastovitost sarajevskih ugostitelja. The Club. The Bar. The Pub.moze to i bolje.
-
VjecitiStudent
#28 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
S druge strane, nije dobro ni da se svaka rupa samoproglasi pubom, hotelom, ...
Hajmo pokusati doci do konsenzusa oko toga sta se zaista moze zvati pubom.
Je li pub svako mjesto koje sluzi toceno pivo ili se iza naziva pub krije jos ponesto?
Hajmo pokusati doci do konsenzusa oko toga sta se zaista moze zvati pubom.
Je li pub svako mjesto koje sluzi toceno pivo ili se iza naziva pub krije jos ponesto?
- metar_drva
#29 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
za oblik krigle ne znam, al postoje neka pravila, bolje rec uputstva, kako se pravilno toci pivo. narocito se to odnosi na guinness. evo link, pa vidi ako meni ne vjerujesatko wrote: jel to mozda definisan radius pub krigle, ugla pod kojim se toci vapi i sl![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PLtrByKcClw
- Meshtar
#30 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Pub je mjesto gdje se ne okupljaju ljudi koji su opterećeni nebitnim detaljima, arhitektonskim rješenjem, nazivom lokala i slično. 
-
VjecitiStudent
#31 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Neoptereceno se mozes okupljati i na livadi.Meshtar wrote:Pub je mjesto gdje se ne okupljaju ljudi koji su opterećeni nebitnim detaljima, arhitektonskim rješenjem, nazivom lokala i slično.
Sta je to sto ipak razlikuje pub od kafane, kafica, sale za svadbe, folkoteke, diskoteke, ...?
- Cholina_Lokica
#32 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
pub, skracenica od public house, kroz historiju su bili lokali koji su imali dozvolu da sluze alkohol, gdje su se ljudi skupljali zbog cuganja i mahalanja...
imate li jos nekih mana da nlazaite svim objektima?
imate li jos nekih mana da nlazaite svim objektima?
-
GaRGa
#34 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
nije po mom ukusu, ne volim visoke stolice ne udobne su.
- jedna tamo
#35 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
fakat vam ništa nevalja...dođite na selo pa ćete vidjeti tek šta imate....
by the way ja idem u subotu u ovaj Pub da vidim i to čudo
- Qler
#36 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
bio, malo popio, vidio nije lose, prepish hoda mi od stana
gdje ces bolje 
svidja mi se sto muzika nije preglasna, jer volim kad pricam sa nekim da ga cujem i da me cuje.
svidja mi se sto muzika nije preglasna, jer volim kad pricam sa nekim da ga cujem i da me cuje.
- jedna tamo
#37 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
coolQler wrote:bio, malo popio, vidio nije lose, prepish hoda mi od stanagdje ces bolje
- atko
#38 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Pa neka pravila postoje u svemu al svjetski standardi jos nisu izaslimetar_drva wrote:za oblik krigle ne znam, al postoje neka pravila, bolje rec uputstva, kako se pravilno toci pivo. narocito se to odnosi na guinness. evo link, pa vidi ako meni ne vjerujesatko wrote: jel to mozda definisan radius pub krigle, ugla pod kojim se toci vapi i sl![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PLtrByKcClw
- Haris033
-
samo malo
#40 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Kad si u drustvu sa trebama, pozeljno je da je muzika toliko glasna da se morate jedno drugom pribliziti na pet cenata nos od nosa, a onda moze svasta bitiQler wrote:bio, malo popio, vidio nije lose, prepish hoda mi od stanagdje ces bolje
- Meshtar
#41 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
jedna tamo wrote:fakat vam ništa nevalja...dođite na selo pa ćete vidjeti tek šta imate....![]()
I ja.
I za ovog što se okuplja na livadi... pa bujrum, samo meni smeta što se zove The Livada, a i malo ovo drvo nije namješteno kako treba, ne pada hlad u pravom pravcu.
- B34R
#42 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Pa kosmiluk a saznajem na netu...sramota....eh moram i to vidjeti ....rock n roll(taman), pub(taman),komsiluk(taman),sank(taman).....lose je ovo kad se bolje skontam xD heheh
-
DZONPI
#43 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Pristaje li tu faca od 4 banke ,mislim i ja sam roker i to zesci.Koja je zika,jel rokusa,djezusa,ima li funkija da se malo ufunkam.
-
isaisa
#44 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Od ovoliko nezapolenih i kukanja na sve strane samo nam je jos i ova pivnica nedostajala
- Cholina_Lokica
#45 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
jel' ti krivo sto se otvoriloisaisa wrote:Od ovoliko nezapolenih i kukanja na sve strane samo nam je jos i ova pivnica nedostajala
- atko
#46 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
Ja samo zelim da naglasim da ja nema mnista protiv mjesta gdje se toci dobro pivo
naprotiv
Al sega mi ta terminologija ... kao onomad kad je prefiks "americki" bio u modi ... pa smo imali profesionalno americko ciscenje tepiha
americke plakare itd itd ... odoh u the pub na pivu ... grlo mi se osusilo od tipkanja 
Al sega mi ta terminologija ... kao onomad kad je prefiks "americki" bio u modi ... pa smo imali profesionalno americko ciscenje tepiha
- jedna tamo
#47 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
bila...vidila..lijepo, sviđa mi se
samo zagušljivo
samo zagušljivo
-
skojotovski
#48 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
sve super, divno, krasno, ali... ne da je zagusljivo, nego je EXTRA zagusljivo!!! FUJ!!! pa, majku mu, kako niko nema osjecaja! gazda, citas li, ako citas, pali hebenu ventilaciju, ako je vec ima! osim ako nisu resetke ukrasa radi!
- DaysleepeR
#49 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
bio sinoc i iskreno razočarao se totalno
prvo, izgledom ako se gleda samo šank OK je, ako se gleda čitava kafana, totalni kič
drugo, vruće, zagušljivo, muzika ne da je preglasna nego ubi a i izbor muzike je lude '80-e već lagano komercijala
treće i najbitnije, lobanja svakakvih, preovladavaju bijeli džemperi i majice, žene na ivici tubrofolk-a
sve u svemu, predviđam da će gazda jako brzo početi prvo malo sa Joksimovićem ovo ono, a nakon ljeta, ono postaje narodna kafana...
eto daj Bože da ne budem u pravu, poznajem i vlasnika i sve znam, ali loše brate skroz, valjda loša lokacija...
prvo, izgledom ako se gleda samo šank OK je, ako se gleda čitava kafana, totalni kič
drugo, vruće, zagušljivo, muzika ne da je preglasna nego ubi a i izbor muzike je lude '80-e već lagano komercijala
treće i najbitnije, lobanja svakakvih, preovladavaju bijeli džemperi i majice, žene na ivici tubrofolk-a
sve u svemu, predviđam da će gazda jako brzo početi prvo malo sa Joksimovićem ovo ono, a nakon ljeta, ono postaje narodna kafana...
eto daj Bože da ne budem u pravu, poznajem i vlasnika i sve znam, ali loše brate skroz, valjda loša lokacija...
-
Straightforward
#50 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu
nije pravi pub
pusi se u njemu
u pravom pubu nema pusenja
mora se ili pred vrata ili u sobu za pusenje
trece ili cetvrto ne vidim zvono u baru da oglasi da se priblizava kraj serviranja pica ( poziv za last PINT.
Pint of BEAMISH please, CHEARS !
Pint of BEAMISH please, CHEARS !