The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#26 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by UnscarD »

Neelix wrote:mene samo fascinira mastovitost sarajevskih ugostitelja. The Club. The Bar. The Pub. :roll: moze to i bolje.
Ako ikada otvorim kafanu zvat ce se "The Kafana" :-)
atko

#27 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by atko »

UnscarD wrote:
Neelix wrote:mene samo fascinira mastovitost sarajevskih ugostitelja. The Club. The Bar. The Pub. :roll: moze to i bolje.
Ako ikada otvorim kafanu zvat ce se "The Kafana" :-)
Haj, dobro mogu se pozvati na umjetnicku slobodu :D ... al mene nerviraju druge dvije stvari ... sta god i ko god otvara, izdaje i sl... "s ponosom predstavlja" ... i ovo pub po svjetskim standardima ... :lol: mislim postoje standardi za otvaranje objekta kao oblika biznisa ... al pub standard :-) ... jel to mozda definisan radius pub krigle, ugla pod kojim se toci vapi i sl :lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#28 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

S druge strane, nije dobro ni da se svaka rupa samoproglasi pubom, hotelom, ...
Hajmo pokusati doci do konsenzusa oko toga sta se zaista moze zvati pubom.

Je li pub svako mjesto koje sluzi toceno pivo ili se iza naziva pub krije jos ponesto?
metar_drva

#29 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by metar_drva »

atko wrote: jel to mozda definisan radius pub krigle, ugla pod kojim se toci vapi i sl :lol: :lol: :lol:
za oblik krigle ne znam, al postoje neka pravila, bolje rec uputstva, kako se pravilno toci pivo. narocito se to odnosi na guinness. evo link, pa vidi ako meni ne vjerujes :)
http://www.youtube.com/watch?v=PLtrByKcClw
Meshtar

#30 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Meshtar »

Pub je mjesto gdje se ne okupljaju ljudi koji su opterećeni nebitnim detaljima, arhitektonskim rješenjem, nazivom lokala i slično. ;-)
VjecitiStudent

#31 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Meshtar wrote:Pub je mjesto gdje se ne okupljaju ljudi koji su opterećeni nebitnim detaljima, arhitektonskim rješenjem, nazivom lokala i slično. ;-)
Neoptereceno se mozes okupljati i na livadi.
Sta je to sto ipak razlikuje pub od kafane, kafica, sale za svadbe, folkoteke, diskoteke, ...?
Cholina_Lokica

#32 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

pub, skracenica od public house, kroz historiju su bili lokali koji su imali dozvolu da sluze alkohol, gdje su se ljudi skupljali zbog cuganja i mahalanja...

imate li jos nekih mana da nlazaite svim objektima?
GaRGa

#34 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by GaRGa »

nije po mom ukusu, ne volim visoke stolice ne udobne su.
jedna tamo

#35 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by jedna tamo »

fakat vam ništa nevalja...dođite na selo pa ćete vidjeti tek šta imate.... :x

by the way ja idem u subotu u ovaj Pub da vidim i to čudo 8-)
Qler

#36 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Qler »

bio, malo popio, vidio nije lose, prepish hoda mi od stana :D gdje ces bolje :)

svidja mi se sto muzika nije preglasna, jer volim kad pricam sa nekim da ga cujem i da me cuje.
jedna tamo

#37 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by jedna tamo »

Qler wrote:bio, malo popio, vidio nije lose, prepish hoda mi od stana :D gdje ces bolje :)

svidja mi se sto muzika nije preglasna, jer volim kad pricam sa nekim da ga cujem i da me cuje.
cool
atko

#38 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by atko »

metar_drva wrote:
atko wrote: jel to mozda definisan radius pub krigle, ugla pod kojim se toci vapi i sl :lol: :lol: :lol:
za oblik krigle ne znam, al postoje neka pravila, bolje rec uputstva, kako se pravilno toci pivo. narocito se to odnosi na guinness. evo link, pa vidi ako meni ne vjerujes :)
http://www.youtube.com/watch?v=PLtrByKcClw
Pa neka pravila postoje u svemu al svjetski standardi jos nisu izasli :D
Haris033

#39 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Haris033 »

Saturday Live!!.. Anchi & The Moon Dogs!!!

http://www.facebook.com/event.php?eid=105532522819530
samo malo

#40 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by samo malo »

Qler wrote:bio, malo popio, vidio nije lose, prepish hoda mi od stana :D gdje ces bolje :)

Kad si u drustvu sa trebama, pozeljno je da je muzika toliko glasna da se morate jedno drugom pribliziti na pet cenata nos od nosa, a onda moze svasta biti :oops:
Meshtar

#41 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Meshtar »

jedna tamo wrote:fakat vam ništa nevalja...dođite na selo pa ćete vidjeti tek šta imate.... :x

by the way ja idem u subotu u ovaj Pub da vidim i to čudo 8-)

I ja. :D

I za ovog što se okuplja na livadi... pa bujrum, samo meni smeta što se zove The Livada, a i malo ovo drvo nije namješteno kako treba, ne pada hlad u pravom pravcu.
B34R

#42 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by B34R »

Pa kosmiluk a saznajem na netu...sramota....eh moram i to vidjeti ....rock n roll(taman), pub(taman),komsiluk(taman),sank(taman).....lose je ovo kad se bolje skontam xD heheh
DZONPI

#43 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by DZONPI »

Pristaje li tu faca od 4 banke ,mislim i ja sam roker i to zesci.Koja je zika,jel rokusa,djezusa,ima li funkija da se malo ufunkam.
isaisa

#44 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by isaisa »

Od ovoliko nezapolenih i kukanja na sve strane samo nam je jos i ova pivnica nedostajala
Cholina_Lokica

#45 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

isaisa wrote:Od ovoliko nezapolenih i kukanja na sve strane samo nam je jos i ova pivnica nedostajala
jel' ti krivo sto se otvorilo :roll: :mrgreen: :lol:
atko

#46 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by atko »

Ja samo zelim da naglasim da ja nema mnista protiv mjesta gdje se toci dobro pivo :D naprotiv

Al sega mi ta terminologija ... kao onomad kad je prefiks "americki" bio u modi ... pa smo imali profesionalno americko ciscenje tepiha :D americke plakare itd itd ... odoh u the pub na pivu ... grlo mi se osusilo od tipkanja :D
jedna tamo

#47 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by jedna tamo »

bila...vidila..lijepo, sviđa mi se :thumbup:
samo zagušljivo :roll:
skojotovski

#48 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by skojotovski »

sve super, divno, krasno, ali... ne da je zagusljivo, nego je EXTRA zagusljivo!!! FUJ!!! pa, majku mu, kako niko nema osjecaja! gazda, citas li, ako citas, pali hebenu ventilaciju, ako je vec ima! osim ako nisu resetke ukrasa radi!
DaysleepeR

#49 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

bio sinoc i iskreno razočarao se totalno

prvo, izgledom ako se gleda samo šank OK je, ako se gleda čitava kafana, totalni kič

drugo, vruće, zagušljivo, muzika ne da je preglasna nego ubi a i izbor muzike je lude '80-e već lagano komercijala

treće i najbitnije, lobanja svakakvih, preovladavaju bijeli džemperi i majice, žene na ivici tubrofolk-a

sve u svemu, predviđam da će gazda jako brzo početi prvo malo sa Joksimovićem ovo ono, a nakon ljeta, ono postaje narodna kafana...

eto daj Bože da ne budem u pravu, poznajem i vlasnika i sve znam, ali loše brate skroz, valjda loša lokacija...
Straightforward

#50 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Straightforward »

nije pravi pub :) pusi se u njemu :) u pravom pubu nema pusenja :) mora se ili pred vrata ili u sobu za pusenje :D trece ili cetvrto ne vidim zvono u baru da oglasi da se priblizava kraj serviranja pica ( poziv za last PINT.
Pint of BEAMISH please, CHEARS !
Post Reply