Dobro sad...evropski dio Stambola je prihvatljivHypo-Alpe-Adria wrote: Nigdje veze. Matori dedo.
Plus toga ratni lider.
Ne ide se s takvim u Europu.
Imamo li mi uopce izbora ?
- felipe kajetano
#26 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
-
Eborg
#27 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ako ćemo od ovih raspoloživih onda definitivno Lamija Tanović - naša verzija Vesne Pusić. Problem je samo što joj je politička opcija truba (LDP) i vječno će biti autsajder, pa čak i unutar opozicije.
- jutarnji
#28 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ono jest`, ona dvojica u razdrljenim kosuljama na nekakvom brodicu su u cvijetu svoje mladosti.Hypo-Alpe-Adria wrote:Nigdje veze. Matori dedo.
Bogatiji za jedno iskustvo od pomenutih "faca".Hypo-Alpe-Adria wrote:Plus toga ratni lider.
Ne sumnjam da ce "face" uvesti nekoga u Evropu.Hypo-Alpe-Adria wrote:Ne ide se s takvim u Europu.
-
sinergija
#29 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Zeljko Komsic Predsjednik
i SDP
i SDP
- HAVANA
#30 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
sinergija wrote:Zeljko Komsic Predsjednik
i SDP
- Kapisla
#31 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Čitajući ove komentare PADE MI NA PAMET DA U JEDNU STRANKU postavim "legende" BH politike koji bi zajedno činili DREAM TEAM.
Safet Halilović
Remzija Kadrić
Muhamed Čengić
Borislav Paravac
Drago Kalabić
Dušanka Majkić
Nikola Poplašen
Ivo Miro Jović
Lidija Bradar ittd itd itd Pa vi vidite samo na ovom malom spisku koliko ubleha i vucibatina mi imamo i ko nas je sve ove Najbolje Godine predstavljao i svoje gluposti dobro naplatio. a što je najgore spisak je BESKONAČAN
Safet Halilović
Remzija Kadrić
Muhamed Čengić
Borislav Paravac
Drago Kalabić
Dušanka Majkić
Nikola Poplašen
Ivo Miro Jović
Lidija Bradar ittd itd itd Pa vi vidite samo na ovom malom spisku koliko ubleha i vucibatina mi imamo i ko nas je sve ove Najbolje Godine predstavljao i svoje gluposti dobro naplatio. a što je najgore spisak je BESKONAČAN
- Hypo-Alpe-Adria
#32 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Kako god, mlađi su po 15 godina. Jest da im je gore briga (sjede glave) al' im je dole razbibriga["jutarnji"]
Ono jest`, ona dvojica u razdrljenim kosuljama na nekakvom brodicu su u cvijetu svoje mladosti.
Zato se sada i uživa u ovoj državi u plodovima njegove ratne karijere i bogatog iskustava.Bogatiji za jedno iskustvo od pomenutih "faca".![]()
Ne znam. Hrvatska za godinu-dvije ode u EU.Ne sumnjam da ce "face" uvesti nekoga u Evropu.
Srbija malo poslije. Na kraju će je još i moliti, kako je krenulo.
A ti čekaj vizu da uđeš u .ebenu Rumuniju, a ne negdje dalje.
Neka Harisa, bez starca nema udarca.
- softly
#33 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ovo sa Silajdzicem je naravno samo zayebancija (taj je covjek sam sebi dopi3dio),
ali njegovo pominjanje me ponuka da nadjem ovu sliku njegovog omiljenog ministra

Majko moja, ovaj covjek nam zemlju predstavlja!
(ma, zapravo, on je samo autentican bosanac!)
ali njegovo pominjanje me ponuka da nadjem ovu sliku njegovog omiljenog ministra

Majko moja, ovaj covjek nam zemlju predstavlja!
(ma, zapravo, on je samo autentican bosanac!)
-
isto
#34 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Softy,
Priznaj da si tu da sve negiras.
Ma svedno, tebi niko ne valja,
vjerovatno ni ti nisi neka zvijezda,
al eto. Ne uzimam te za ozbiljno.
Za mene su mnogi bosanci i hercegovci fantasticni.
Postoji duga lista fantasticnih ljudi.
Ne da mi se da nabrajam.
Pocni od moje uciteljice pa preko nesalomljivih u ARBIH.
Priznaj da si tu da sve negiras.
Ma svedno, tebi niko ne valja,
vjerovatno ni ti nisi neka zvijezda,
al eto. Ne uzimam te za ozbiljno.
Za mene su mnogi bosanci i hercegovci fantasticni.
Postoji duga lista fantasticnih ljudi.
Ne da mi se da nabrajam.
Pocni od moje uciteljice pa preko nesalomljivih u ARBIH.
-
kecher II
#35 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Jasmin Imamvoic, gradonacelnik Tuzle, kada bi mu se dala prilika da bude taj i medju njima mislim da bi bez ikakvih problema mogo da bude rame uz rame i sa jednim i drugim. Sa mozda jos 2-3 godine iskustva na nekoj visokoj politickoj poziciji izrastao bi u velikog politicara.
- osa
#36 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
ne znam da li je postavljanje slike fotke gosp. tihića sprnja, ali generalno mislim da masa bošnjaka koja pljuje po njemu, pljuje po političaru koji je kadar ispregovarati neke pomake u bih, ali ljepše je slušati ove koji bi 100%, koji bi nekog našamarali i sl., nema od toga koristi, to je priča za naivce, samo što je tragično ne za slikare naivce.....
- Vitezanin
#37 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Nama trebaju bh. verzije Vesne Pusić i Josipa Milanovića.
A mislim da bismo u skorijoj budućnosti takvo što mogli dobiti iz NS-a.
- softly
#38 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Josipa Milanovica imamo - eno ga u istoimenoj stranci.Vitezanin wrote:Nama trebaju bh. verzije Vesne Pusić i Josipa Milanovića.
A sto se tice zenskog kadra, ponovit cu samo - Lamija Tanovic.
Sa Tihicem znam da se ovdje sprdaju mada ja iskreno trenutno ne vidim konstruktivnijeg politicara ovdje. Yebiga, ovo sto je rekao u vezi dobrovoljacke i Ganica je potpuno ispravno, mada vecini neugodno za cuti.
Zalosno je samo sto ni Ganiceva kcerka ne vidi ko kakvu igru igra oko njenog oca.
Ali to nije tema, htio sam samo reci Tihic je, ma sta vi o njemu mislili, najblizi nekom civiliziranom, odnosno kulturnom, odnosno evropskom modelu politicara. Fali mu samo malo vise samouvjerenosti, elokvencije i naravno - engleski jezik.
A to, bogme, nije malo.
Dakle, moja nekakva selekcija u ovom momentu su samo Lamija Tanovic i Dragan Ivanic. Covicev lopovluk je ipak jaci od njegovih tehnickih kvaliteta.
A sto se tice nasih najvecih politickih soumena - Harisa i Zlaje, reci cu samo jedno - Tadic je i ljepsi i pametniji od obojice, ali yebiga, covjek nije narcisoidan ko ovi nasi pacijenti.
Nama to mozda ne smeta, ali budite uvjereni da svjetska klasa itekako zna prepoznati ovaj sindrom.
-
hase_kinđe_pape
#39 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
ne gledas dobro "stare alternative" lagumdzija? kada je to socijaldemokratija dobila pravu sansu u BH? nikada, one 2 godine i alijansa sa 13 stranaka je neodrziva bila.softly wrote:Odnosno, imamo li mi uopce kvalitetnog kadra koji bi mogao zamjeniti ove idiote ?
Evo gledam ovaj susret Josipovica i Tadica u Opatiji.
Yebiga, bas us face.
I pokusavam da zamislim ko bi to iz BiH mogao biti ravan kalibar ovoj dvojici.
Ne vidim ga.
Mi jednostavno nemamo igrace za ovu tekmu.
I onda neko kaze - glasajte za nove. Za koga? Za "neiskvarene" mladce poput Bajica, za "stare alternative" Lagumdziju, Mirnesa, Sefera...za biznismene poput Lijanovica, Radoncica...za bahate pozitivce poput Komsica...
???
Ja ovdje ne vidim nikoga ko bi, naglasavam, svojim personalitetom mogao biti ravan ovim facama iz komsiluka.
Uostalom, nije li Josipovic porazio bandica upravo zbog svoje intelektualnosti. Za njega se nije niti znalo prije desetak godina. A mi vec 15 godina gledamo iste face, koje samo rade na nama, niko na sebi.
Ima li ko nekoga u vidu, bez obzira na politicku opciju, cisto onako...tehnicki ?
stalno raja hoce mlade ljude u politici. pa uzmite prosjek godina svih stranaka koje imaju zastupnike u parlamentu BH, FBIH, kantona, i opcinski vijeca. pa vidite ko ima ubjedljivo najmladju strukturu.
nisu svi isti!
- softly
#40 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ne razvaljuj temu, prijavit cu te moderatoru!zoom66 wrote:ivo & miro jovic
ugladjen, profesor i to sveucilishni, nosi bradu ko rejs pa mozhe proci i kod fahrovaca, omiljen u banjaluki, chovjek, humanista a uzgred i komunista u dushi.
- 1gorstak
#41 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Tihic ne treba da se mijesa u rad tuzilastva i ne treba da podriva integritet drzavnog pravosudja.softly wrote:Sa Tihicem znam da se ovdje sprdaju mada ja iskreno trenutno ne vidim konstruktivnijeg politicara ovdje. Yebiga, ovo sto je rekao u vezi dobrovoljacke i Ganica je potpuno ispravno, mada vecini neugodno za cuti.
On zeli da glumi drzavnika, on potpisuje sve sto se pred njega stavi kako bi izgledao vazan, "hrabar" i sta vec. Pozadina Tihicevih poteza je egoizam, poklopi se tu i tamo njegovo djelovanje sa interesima drzave, ali je to vise stvar slucajnosti.htio sam samo reci Tihic je, ma sta vi o njemu mislili, najblizi nekom civiliziranom, odnosno kulturnom, odnosno evropskom modelu politicara.
Ko je Dragan Ivanic ?Dakle, moja nekakva selekcija u ovom momentu su samo Lamija Tanovic i Dragan Ivanic.
- softly
#42 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ma mislio sam na Mladen Ivanica, naravno.
Ali sad mi naum pade jos jedno ime, ovaj put Hrvat - Kresimir Zubak.
Taj covjek ko da je u zemlju propo. Sta je s njim?
On mi je bas onako OK, samo sto baz sbog te svoje finoce, nije uspio kao politicar.
On je dakle u redu samo sto ne znam kakav je sa jezicima. Ko ne zna engleski ne moze proci, taman da je Tito!
On mi je bas onako OK, samo sto baz sbog te svoje finoce, nije uspio kao politicar.
On je dakle u redu samo sto ne znam kakav je sa jezicima. Ko ne zna engleski ne moze proci, taman da je Tito!
-
udrch
#43 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ako nas ko izvuče iz govana to će biti samo on, njegovo visočanstvo:
MIRNES AJANOVIĆ
I to tako što će nam nakon izbora reći da smo ista govna ko i ona govna što smo ih na vlast izabrali
..
Valjda se tad opametimo..
MIRNES AJANOVIĆ
I to tako što će nam nakon izbora reći da smo ista govna ko i ona govna što smo ih na vlast izabrali
Valjda se tad opametimo..
- Manojlo1
#44 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
softly wrote:Odnosno, imamo li mi uopce kvalitetnog kadra koji bi mogao zamjeniti ove idiote ?
Evo gledam ovaj susret Josipovica i Tadica u Opatiji.
Yebiga, bas us face.
I pokusavam da zamislim ko bi to iz BiH mogao biti ravan kalibar ovoj dvojici.
Ne vidim ga.
Mi jednostavno nemamo igrace za ovu tekmu.
I onda neko kaze - glasajte za nove. Za koga? Za "neiskvarene" mladce poput Bajica, za "stare alternative" Lagumdziju, Mirnesa, Sefera...za biznismene poput Lijanovica, Radoncica...za bahate pozitivce poput Komsica...
???
Ja ovdje ne vidim nikoga ko bi, naglasavam, svojim personalitetom mogao biti ravan ovim facama iz komsiluka.
Uostalom, nije li Josipovic porazio bandica upravo zbog svoje intelektualnosti. Za njega se nije niti znalo prije desetak godina. A mi vec 15 godina gledamo iste face, koje samo rade na nama, niko na sebi.
Ima li ko nekoga u vidu, bez obzira na politicku opciju, cisto onako...tehnicki ?

- JThomas
#45 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
srednjoškolskizoom66 wrote:ivo & miro jovic
ugladjen, profesor i to sveucilishni, nosi bradu ko rejs pa mozhe proci i kod fahrovaca, omiljen u banjaluki, chovjek, humanista a uzgred i komunista u dushi.
- Vitezanin
#46 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ne znam šta mi bi pa sam napisao MIlanović.softly wrote:Josipa Milanovica imamo - eno ga u istoimenoj stranci.Vitezanin wrote:Nama trebaju bh. verzije Vesne Pusić i Josipa Milanovića.
A sto se tice zenskog kadra, ponovit cu samo - Lamija Tanovic.
Sa Tihicem znam da se ovdje sprdaju mada ja iskreno trenutno ne vidim konstruktivnijeg politicara ovdje. Yebiga, ovo sto je rekao u vezi dobrovoljacke i Ganica je potpuno ispravno, mada vecini neugodno za cuti.
Zalosno je samo sto ni Ganiceva kcerka ne vidi ko kakvu igru igra oko njenog oca.
Ali to nije tema, htio sam samo reci Tihic je, ma sta vi o njemu mislili, najblizi nekom civiliziranom, odnosno kulturnom, odnosno evropskom modelu politicara. Fali mu samo malo vise samouvjerenosti, elokvencije i naravno - engleski jezik.
A to, bogme, nije malo.
Dakle, moja nekakva selekcija u ovom momentu su samo Lamija Tanovic i Dragan Ivanic. Covicev lopovluk je ipak jaci od njegovih tehnickih kvaliteta.
A sto se tice nasih najvecih politickih soumena - Harisa i Zlaje, reci cu samo jedno - Tadic je i ljepsi i pametniji od obojice, ali yebiga, covjek nije narcisoidan ko ovi nasi pacijenti.
Nama to mozda ne smeta, ali budite uvjereni da svjetska klasa itekako zna prepoznati ovaj sindrom.
A što se tiče Tihića, pa mogu reći da mi je prilično drago da se SDA pod njegovim vodstvom okrenula malo dalje od desnice (iako SDA nikako nije stranka ljevice/jos) . Ali i dalje je to stranka koja se nicim pretjerano ne odvaja od ovoga sto sad imamo. A sto se tice samoga Tihica/ pa on nije bas dosljedan sebi. Sjeti se cirkusa oko Pruda. Ali je barem zericu bolji od postjecih politicara iz bosnjacke branse.
Lamija je super. Nadam se da će progurati LDS (je li se tako zove njezina stranka) malo, mislim da je u pitanju stranka s kvalitetnim kadrom.
- jutarnji
#47 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Kakve veze imaju godine sa obrazovanjem, inteligencijom? Ovo drugo je takva budalestina da nije vrijedno price,Hypo-Alpe-Adria wrote:Kako god, mlađi su po 15 godina. Jest da im je gore briga (sjede glave) al' im je dole razbibriga
mozda bi ti volio da vidis LongDong Silvera u pregovorima sa onim "facama"?
Kakva je sve bagra navalila da je raz`ebe, pravo je cudo da te drzave ima u bilo kakvom obliku.Hypo-Alpe-Adria wrote:Zato se sada i uživa u ovoj državi u plodovima njegove ratne karijere i bogatog iskustava.
Bas tako, ne znas. Hrvatska, maybe, Srbija...ko zna, meni se cini da su potrosili sve sargarepe i da je na redu soha.Hypo-Alpe-Adria wrote:Ne znam. Hrvatska za godinu-dvije ode u EU.
Srbija malo poslije. Na kraju će je još i moliti, kako je krenulo.
Ne treba mi viza za Rumuniju. Mozda za Iran,RusijuHypo-Alpe-Adria wrote:A ti čekaj vizu da uđeš u .ebenu Rumuniju, a ne negdje dalje.
Bez sevdaha ne zivi Bosanacsoftly wrote:Majko moja, ovaj covjek nam zemlju predstavlja!
morgen.
softly wrote:Sa Tihicem znam da se ovdje sprdaju mada ja iskreno trenutno ne vidim konstruktivnijeg politicara ovdje. Yebiga, ovo sto je rekao u vezi dobrovoljacke i Ganica je potpuno ispravno, mada vecini neugodno za cuti.
- bihpatriot
#48 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
"Imamo li mi uopce izbora?"
Nemamo...
Tj. tesko da neko moze napraviti drasticnu promjenu da naJedanput
potece med i mlijeko, ali treba izboriti one koji ce bar malo doprinijeti relaxaciji klime i stvoriti bar male pretpostavke u tom smjeru. To bi otprilike trebalo biti ovako:
1.SDA/SBB/ZaBIH/SDS/HDZ -> 2.SDP/SNSD/NSRzB/SP -> 3.LDP/NS
Pri tome se smo na 1., treba glasati za 2., a buduci cilj je 3.
Tako nekako...
Nemamo...
Tj. tesko da neko moze napraviti drasticnu promjenu da naJedanput
Tako nekako...
- osa
#49 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
nije htio potpisati dayton, dakle ne prolazi kod mz-e, nije koperativan.softly wrote:Ma mislio sam na Mladen Ivanica, naravno.
- 1gorstak
#50 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Pa da, Petar Djokic i Milokrad Dodik su poznati kao "relaksanti klime". Doktori sirom svijeta prestaju pacijentima davati Valium i sada na recepte izdaju "Snimak Dodikovog obracanja Misi Vidovicu", a ako je slucaj ozbiljan, onda doktor poveca dozu i prepise "Snimak Dodikovog objasnjavanja kako ce se naguravati sa vojnicima EUFOR-a".bihpatriot wrote:ali treba izboriti one koji ce bar malo doprinijeti relaxaciji klime i stvoriti bar male pretpostavke u tom smjeru. To bi otprilike trebalo biti ovako:
To slona obara s nogu, poslije toga spavas dva dana