Gume na kredit?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bakir1

#26 Re: Gume na kredit?

Post by Bakir1 »

@respo hajde zacatavamo nas dvojica ali nema veze,recimo da je on u mogucnosti da sve to izdrzi ali da je eto nasao se u situaciji da mora nesto malo razblaziti na 3 ili 4 rate,ili jos jednostavnije ima mogucnost da to plati na 4 puta zasto da ne iskoristi istu?
terenac,hm ili ces ga voljeti ili mrziti sredine nema,ako ga volis kada sidjes sa asfalta zaboravis sve,da registracija kosta vise nego za golfa dvojku barem duplo,da su ti 4 gume kao solidan auto,da ces potrositi duplo vise goriva tj za jedan izlet terenom cca 50 km duzine upalim fiestu odem u mostar i vratim se,itd sve je to nesto sto se voli kod terenaca ko moze voljeti a mrzi kod onoga ko nema para da ga voli.ne mozes mene koji voza (kada ga vidis rekao bi smece) auto iz 83,apsolutno ispravno i bez ijednog najmanjeg nedostatka,porediti sa furacima koji su kupili kadetta gsi,golfa gti,bmw 318 sa kraja 80 tih i onih koji su kupili divljeg bmw-a x5,mercedesa ML,koji ima na sebi tablice od golfa 1 i na kojem se ponosno dice protekt gume ili celave gume ili gume sa dotom iz 93, ne dozvoljavam ti ;-)
ako nemam 1000 KM da dam za 4 gume odmah trebam u isti kos sa klosarima koji nemaju za ulje i filtere? :-)
evo ovako samo malo troskova iz proteklog mjeseca na mom Pajeru iz 83.
stubline 300 KM
karike 300 KM
semerinzi,dihtunzi i lezajevi razni 350 KM
lamela i korpa 300 KM
reparacija turbine 600 KM
ruke (ravnanje glave,hidrotest,obrada bloka,vadjenje i vracanje motora) 500 KM
dvije uklopnice na prednjim tockovima tj hub-ovi 500 KM
krst kardana 100 KM
i registracija mi istice za par dan i ona je 600 KM
eto jel to dovoljno skupo/jeftino za tvoj ukus ;-)
Jimmy_The_Saint

#27 Re: Gume na kredit?

Post by Jimmy_The_Saint »

Vječita diskusija o tome smije li siromah imati lijepe i skupe cipele.... :-)
Najobičnija mahalaška demagogija, "šta će on, goljo, koji će njemu klinac: auto, mobitel, kuća, vikendica, televizor, klinac, palac.

A baš taj zavidnički mentalitet i kreira taj kontraudar kokuza koji se zauzvrat napinju ne bi li se pokazali nečim, makar i Golfom 2 sa kineskim alu-felgama. :evil:
respo

#28 Re: Gume na kredit?

Post by respo »

pazi jedno ne bacam te u isti kos sa tim furacima bilo onih vecih kokuza ili onih modernih X5 itd

to sto odrzavas auto i sto je tehnicki ispravno svaka cast to samo govori o tebi
opet govorim ako vec imas terenac i znas da je skupo odrzavanje itd zasto ne odvajas po stoju svaki mjesec pa kad u iznimnim slucajevima zatreba posegnes u tu kasicu i ne trebas onda traziti daje li ko kredit za gume za registraciju za ovo za ono p.s. ovo se ne odnosi konkretno na tebe nego inace na bilo koga

sto se tice cijene odrzavanja to sto si nabrijao licno sto se tice finansija sto se tice i X5 mogao bi ga odrzavati ali me licno terenci ne privlace tako da i bez obzira sto bi i odrzavao ne bi ga kupio p.s. naravno u slucaju odrzavanja X5 bi oskudjevao sa drugim stvarima sa kojim sada ne oskudijevam dok odrzavam sadasnje auto a zamisli jos skuplje da bi uzeo pa ne bi znao sta je kifla u tom slucaju

ali ti govorim evo recimo bez obzira da ne znam koliko volim neko auto ili neku klasu ne bi ga uzimao ako ga ne mogu odrzavati
evo uzmi recimo porse to vec ne bi mogao odrzavati bez obzira da ga volim ne znam koliko (on je samo primjer vozim ono sto mi se najvise svidja ;) )
Last edited by respo on 16/04/2010 12:52, edited 2 times in total.
respo

#29 Re: Gume na kredit?

Post by respo »

Jimmy_The_Saint wrote:Vječita diskusija o tome smije li siromah imati lijepe i skupe cipele.... :-)
Najobičnija mahalaška demagogija, "šta će on, goljo, koji će njemu klinac: auto, mobitel, kuća, vikendica, televizor, klinac, palac.

A baš taj zavidnički mentalitet i kreira taj kontraudar kokuza koji se zauzvrat napinju ne bi li se pokazali nečim, makar i Golfom 2 sa kineskim alu-felgama. :evil:
porediti cipele tv mobitel sa autom je u najmanju ruku smijesno
emko1234

#30 Re: Gume na kredit?

Post by emko1234 »

sLLayer wrote:
respo wrote:
sLLayer wrote: mozda je mobitel kupljen u neke druge svrhe? muzika, kamera, gps?
onda kupis ipod ili mp3player digitalnu kameru ili dslr garmin ili tomtom neki
pa zar se ne isplati vise kupiti mobitel :D
pa da ti iskreno kazem i ne isplati
jer ti svaki proizvodjac mobitela sve to stavi samo da ima i da nabije cijenu kakav je kvalitet slike na najboljem mobitelu i na najlosijem fotoaparatu je neuporediva na stranu loseg aparata
isto vazi i za playere i za navigacije[/quote]
off topic..respo ne mozes poredit nokiu 3310 s digitalnim fotoaparatom..to sto se ti ne razumijes u tehniku ne mora da nuzno znaci da ti je logika tacna..logicno je da garmin nuvi 880 ima bolje performanse od nokie navigator iz bilo koje serije al ovdje se radi o proizvodima za ljude amatere..dakle jedan moderan mobitel koji kosta otprilike oko 600km objedinjuje funkcije 4 razlicita aparata u prosjeku..kamere,mp3/mp4 plejera,navigacije i telefona..sad izracunaj koliko bi te izaslo da kupise sve to odovojeno a da ima neki kvalitet..sigurno vise nego tih 600km..imam ovog garmina koji sam spomenuo..znas koliko kosta?400eura sam ga ja platio..mislis da mi treba sve sto on nudi?meni ne,nekom mozda treba..sorry na offtopicu,morao sam .. :bih: :bih:
Jimmy_The_Saint

#31 Re: Gume na kredit?

respo wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Vječita diskusija o tome smije li siromah imati lijepe i skupe cipele.... :-)

porediti cipele tv mobitel sa autom je u najmanju ruku smijesno
Meni je opet u najmanju ruku debilno odraslom čovjeku koji očito odlično zna šta radi dijeliti lekcije iz vođenja kućnog budžeta, recimo.

A ti se slobodno smiji. :-D
respo

#32 Re: Gume na kredit?

Post by respo »

emko1234 wrote: off topic..respo ne mozes poredit nokiu 3310 s digitalnim fotoaparatom..to sto se ti ne razumijes u tehniku ne mora da nuzno znaci da ti je logika tacna..logicno je da garmin nuvi 880 ima bolje performanse od nokie navigator iz bilo koje serije al ovdje se radi o proizvodima za ljude amatere..dakle jedan moderan mobitel koji kosta otprilike oko 600km objedinjuje funkcije 4 razlicita aparata u prosjeku..kamere,mp3/mp4 plejera,navigacije i telefona..sad izracunaj koliko bi te izaslo da kupise sve to odovojeno a da ima neki kvalitet..sigurno vise nego tih 600km..imam ovog garmina koji sam spomenuo..znas koliko kosta?400eura sam ga ja platio..mislis da mi treba sve sto on nudi?meni ne,nekom mozda treba..sorry na offtopicu,morao sam .. :bih: :bih:
e da ti kaze cika respo da se razumije u tehniku puno puno bolje od tebe a mozda i od vecine clanova na forumu a ne samo na ovom podforumu

on je pitao jeli se isplati ja mu kazem ne isplati bez obzira sto kupuje amater

eto ti imas taj garmin i on pruza dosta
koji si klinac davao 400€ ako ga neces koristiti u potpunosti sta nudi
to valjda malo preseravanja da se pokazes da ti imas navigaciju i to vjerujem naglasis svakome 400 eura
predlazem ti da uzimes mapu onu papirnu ona ce ti pruziti sve sto ti treba
respo

#33 Re: Gume na kredit?

Post by respo »

Jimmy_The_Saint wrote:
Meni je opet u najmanju ruku debilno odraslom čovjeku koji očito odlično zna šta radi dijeliti lekcije iz vođenja kućnog budžeta, recimo.

A ti se slobodno smiji. :-D
znaci vodjenje kucnog budzeta svodi se na to da se za skoro sve uzima kredit ili placa na rate
fina racunica ako zelis da te svaki proizvod koji tako kupis kosta bar jedno 20% vise
Jimmy_The_Saint

#34 Re: Gume na kredit?

respo, bankarstvo nažalost počiva otkako je svijeta i vijeka na tom jednostavnom koliko i okrutnom principu: ako danas nemaš pare za ono što želiš ili čak ono što ti treba - platićeš sutra, ali drastično skuplje.

Neko to prihvati zato što ne zna, ljudi glupi, kontaju "Gaši da gutu, što ne bih i ja uzo", zalete se. Ali većina uglavnom ne može drukčije. Ili može, ali nema muda živjeti par godina pasjeg života da se poslije urahati s pokrićem, pa radije robija svoje dužničko ropstvo postepeno...

Što kaže El Bahattee, "kada treba zidat kuću, svi su inžinjeri, kada treba mješat malter, svi su amateri". Tako da, ne krivi ljude omma što prave drukčiji izbor od tvog.

:wink:
ins

#35 Re: Gume na kredit?

Post by ins »

Bakir1 wrote:ne iz visokog sam,imam i ovdje dovoljno veliku kolicinu papaka da ne moram izaci izvan njega da znam kako odrzavaju bjesne aute,ti koji imaju aute a nemaju za kifle a ciji se zivotni uspjeh mjeri sa brojem okrenutih glava od strane djevojaka koje ih gledaju kao materijalno sredstvo,to sto doticni nema dva zuba u glavi,sto izvuce svoj auto na rezervi,napravi tri kruga po gradu,pa opet parkira taj svoj vau auto obicno nepropisno da svima smeta i da ga svi primjete.
ali zasto da posmatras nekoga sa porodicom,nekoga cija djeca trebaju pelene,neko ko ima struju,vodu,bolesnu majku,nezaposlenu zenu (karikiram) kao papake koji nemaju za odrzavanja?poenta je da autor ima mogucnost kupovine guma na kredit preko potrosackih kartica pa ne vidim zasto to ne bi mogao uraditi??
treba ga na vjesala jer je aman pitao gdje se imaju kupiti gume koje kostaju 1000 KM na rate tj preko kartice.
a to sto ima set za zimu (ako je protekt 500 KM) set za offroad (ako je protekt 600 KM) i ako hoce set za ljeto da moze sigurno stati da ne udari mene,tebe,tvoju majku.........,i ako ga hoce na rate e sad je on kokuz nema za odrzavanja?
malo stvari treba redati iz drugog ugla ;-)
:thumbup: Lijepo receno
za_sada_bez_dobrog_nicka

#36 Re: Gume na kredit?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

sLLayer wrote:Voze se sve bjesna auta 4x4 vuce a nema se kesa za gume :oops:
Na osnovu čega pametnjaković zaključi da se nema keša ? :? :shock:
Post Reply