Islam i nauka

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Qler

#26 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Qler »

haj krmad, ali sto komarce i zohare poveze :)
alibaba_i_30_godina

#27 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by alibaba_i_30_godina »

Nastavite dalje ljudi .... izgleda da ima ovdje potencijala za :lol: :lol:
chengaba

#28 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by chengaba »

:D :D :D

Od TheThinkingAtheista, meni jedan od boljih kanala! :thumbup:
Optimus Prime

#29 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Optimus Prime »

sumirprimus wrote:
theTruePath wrote:dinosaurusi su izumrli mnogo prije ljudi,,Allah je stvarao i unistavao razna bica prije Nuhove ladje,svijet nije uvijek izgledao ovako kakvim ga danas znamo..ovo je ipak noviji svijet,recimo da su stariji ljudi bili po 3 metra visoki i zivjeli po 300 godina..samo jedan primjer.Tog naroda vise nema.Isto tako vise nema ni mnogih zivotinja,dinosaurusi tu ne uzimaju nikakvo posebno mjesto
:shock: :shock: :shock:
Ijdean dokaz,argumentovan pokusaj?
Pise u kuranu pa mora da je istina! :-)
vesna3

#30 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by vesna3 »

OMG, ja ne mogu da vjerujem da u 21. st. ima ljudi koji jos uvijek vjeruju da je Noa potrpao sve životinje u lađu i vozao se za vrijeme velikog potopa i u te ostale bajke, ali zaista.

Daleko od toga da ja kazem da nadnaravna sila ne postoji, ali te kojekakve objave su po meni priče za malu djecu.

Danas sam na poslu imala raspravu s kolegicom. Jednom prilikom izjavim da u kuci imam dobrog duha koji me cuva (u šali sam to rekla jer su mi tu noć gorile instalacije i probudim se nekim cudom i na vrijeme primjetim) i ona na tu moju šalu uhvati da se šprda. I danas kažem kako su mi sinoc cijelu noc neki glasovi oko kuce bili, kad ona meni sarkastično i s podsmijehom kaže da je to možda moj duh.

Onda sam ja nju pitala vjeruje li u Boga i ona naravno izgovori par arapskih riječi valjda da je bog ne pokara ili sta li vec, rece kako naravno da vjeruje, kako klanja, uci kuran itd. Pitam ja nju, jesi kad vidjela, osjetila boga, jel ti se ukazao jel ti sta dao, uzeo itd. Kaze ona pa nije nikad, ja to samo osjetim u sebi.
E kazem ja njoj, isto ti je i s mojim dobrim duhom.
Nerealno mi je da se neko smije ako ja vjerujem da me cuva dobri duh, a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
P.S. Nadam se da nisam nikoga uvrijedila, naravno svako ima svoje mišljenje, ko zna, možda ću ja u pakao zbog svog razmišljanja :)
alibaba_i_30_godina

#31 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

vesna3 wrote:OMG, ja ne mogu da vjerujem da u 21. st. ima ljudi koji jos uvijek vjeruju da je Noa potrpao sve životinje u lađu i vozao se za vrijeme velikog potopa i u te ostale bajke, ali zaista.

Daleko od toga da ja kazem da nadnaravna sila ne postoji, ali te kojekakve objave su po meni priče za malu djecu.

Danas sam na poslu imala raspravu s kolegicom. Jednom prilikom izjavim da u kuci imam dobrog duha koji me cuva (u šali sam to rekla jer su mi tu noć gorile instalacije i probudim se nekim cudom i na vrijeme primjetim) i ona na tu moju šalu uhvati da se šprda. I danas kažem kako su mi sinoc cijelu noc neki glasovi oko kuce bili, kad ona meni sarkastično i s podsmijehom kaže da je to možda moj duh.

Onda sam ja nju pitala vjeruje li u Boga i ona naravno izgovori par arapskih riječi valjda da je bog ne pokara ili sta li vec, rece kako naravno da vjeruje, kako klanja, uci kuran itd. Pitam ja nju, jesi kad vidjela, osjetila boga, jel ti se ukazao jel ti sta dao, uzeo itd. Kaze ona pa nije nikad, ja to samo osjetim u sebi.
Nerealno mi je da se neko smije ako ja vjerujem da me cuva dobri duh, a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
P.S. Nadam se da nisam nikoga uvrijedila, naravno svako ima svoje mišljenje, ko zna, možda ću ja u pakao zbog svog razmišljanja :)
Ako ne vjerujes u postojanje Boga, kako onda vjerujes u postojanje pakla/dzehennema i raja/dzenneta? :-) :roll:
vesna3

#32 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by vesna3 »

NeyDan wrote:
vesna3 wrote:OMG, ja ne mogu da vjerujem da u 21. st. ima ljudi koji jos uvijek vjeruju da je Noa potrpao sve životinje u lađu i vozao se za vrijeme velikog potopa i u te ostale bajke, ali zaista.

Ako ne vjerujes u postojanje Boga, kako onda vjerujes u postojanje pakla/dzehennema i raja/dzenneta? :-) :roll:
Nisi ti izgleda razumio najbolje ono sto sam napisala :) Aludirala sam na to da sam mozda u krivu i da raj/pakao postoje i da cu zbog svog razmisljanja upravo zavrsiti u paklu (ako se jednog dana pokaze da postoje):D Bila je to šala na moj račun koju nisi baš razumio ;-) ;-)
Static-X

#33 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Static-X »

vesna3 wrote: (ako se jednog dana pokaze da postoje)
Prosto sumnjam, a i ako taj dan dodje, bice kasno :D
Milanche

#34 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Milanche »

Pričaju Mostarci:
Da danas potop bude, i da Noah odluči graditi arku u Bosni i Hercegovini, morao bi - po trojicu uzimat, a ne po par.
Plus moro bi dodatnu kabinu za visokog predstavnika imat.
vesna3

#35 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by vesna3 »

Static-X wrote:
Hahahaha, pa da. Možda bi i mi trebali (za svaki slučaj) da počnemo vjerovati :D
Ako ne, bit ćemo raja iz pakla :D
vesna3

#36 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by vesna3 »

Milanche wrote:Pričaju Mostarci:
Da danas potop bude, i da Noah odluči graditi arku u Bosni i Hercegovini, morao bi - po trojicu uzimat, a ne po par.
Plus moro bi dodatnu kabinu za visokog predstavnika imat.
Dooooobaaaar!! :D :D :lol:
HAVANA

#37 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by HAVANA »

theTruePath wrote:dinosaurusi su izumrli mnogo prije ljudi,,Allah je stvarao i unistavao razna bica prije Nuhove ladje,svijet nije uvijek izgledao ovako kakvim ga danas znamo..ovo je ipak noviji svijet,recimo da su stariji ljudi bili po 3 metra visoki i zivjeli po 300 godina..samo jedan primjer.Tog naroda vise nema.Isto tako vise nema ni mnogih zivotinja,dinosaurusi tu ne uzimaju nikakvo posebno mjesto

Eki to :shock: Haj se zakuni :lol:
Sultan.Fatih

#38 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Sultan.Fatih »

Krme je nastalo iz sline lava bas zbog cilja koji joj je namjenjen da jede tudji izmet i otpatke...Pa vi i dalje jedite krmetinu.... :evil:
vesna3

#39 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by vesna3 »

Sultan.Fatih wrote:Krme je nastalo iz sline lava bas zbog cilja koji joj je namjenjen da jede tudji izmet i otpatke...Pa vi i dalje jedite krmetinu.... :evil:

Dobar, dobar :lol: :lol: Ti možeš pod ruku s mojim drugom koji kaže da kad meleci plaču, onda kiša pada. A na magistarskom studiju je iz ekonomije 8-)
Nego, pitanje je kako je dinosaur stao u lađu, a ne tko je stvorio svinju :D
alibaba_i_30_godina

#40 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

vesna3 wrote:
Nisi ti izgleda razumio najbolje ono sto sam napisala :) Aludirala sam na to da sam mozda u krivu i da raj/pakao postoje i da cu zbog svog razmisljanja upravo zavrsiti u paklu (ako se jednog dana pokaze da postoje):D Bila je to šala na moj račun koju nisi baš razumio ;-) ;-)
Sve sam ja odlicno razumio ali kad je tebi zasmetalo kad se doticna kolegica nasmijala na tvog 'dobrog duha', zasto mislis da se ne bi neko uvrijedio kada ti kazes da 'ako postoji pakao onda ces tu i zavrsiti'?! :roll:

Ne dozvoljavas da neko tvog dobrog duha dovodi u pitanje, a sama to cinis sa paklom/rajom sto znaci da se svjesno smijes ljudima koji vjeruju u pomenuto?!

Kazes:
a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
A ti imas dokaz da postoji taj duh?! O da, osjecas nesto. :-)
alibaba_i_30_godina

#41 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

vesna3 wrote:
Sultan.Fatih wrote:Krme je nastalo iz sline lava bas zbog cilja koji joj je namjenjen da jede tudji izmet i otpatke...Pa vi i dalje jedite krmetinu.... :evil:

Dobar, dobar :lol: :lol: Ti možeš pod ruku s mojim drugom koji kaže da kad meleci plaču, onda kiša pada. A na magistarskom studiju je iz ekonomije 8-)
Ko ti je taj prijatelj, mozda ga znam. :oops:
vesna3

#42 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by vesna3 »

NeyDan wrote:
vesna3 wrote:
Sve sam ja odlicno razumio ali kad je tebi zasmetalo kad se doticna kolegica nasmijala na tvog 'dobrog duha', zasto mislis da se ne bi neko uvrijedio kada ti kazes da 'ako postoji pakao onda ces tu i zavrsiti'?! :roll:

Ne dozvoljavas da neko tvog dobrog duha dovodi u pitanje, a sama to cinis sa paklom/rajom sto znaci da se svjesno smijes ljudima koji vjeruju u pomenuto?!

Kazes:
a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
A ti imas dokaz da postoji taj duh?! O da, osjecas nesto. :-)
Ma nisi bolan razumio :mrgreen:
Pokušat cu ponovo: Dakle, ja u šali spomenem dobrog duha (dakle šala, ja ne vjerujem u to niti mu se molim). Ona to moje ismije. Iako je bila šala, meni je zasmetalo što me je ismijala. Onda ja nju pitam vjeruje li u boga. Ona kaže da. Onda ja njoj objasnim da je to isto. Ona vjeruje u nesto sto misli da postoji, ja vjerujem (kada bih vjerovala u duhove, ali ne vjerujem) da duhovi postoje.
Ni ona nema dokaz, ni ja da bog/duhovi postoje. Samo ja njeno ne ismijavam, ona moje da.
I ja se (bolan nebio) nisam nikome ismijavala za pakao/raj vec sam konstantirala da ako jednog dana se pokaze da sve to postoji da idem u pakao. Mozda da za svaki slučaj počnem vjerovat :lol:
Opušteno ba, što si se toliko uzbudio oko gluposti, sve OK :thumbup:
Neelix

#43 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Neelix »

samo opušćano :D mal ne padoh sa stolice na zipovane dinosauruse :lol:
respo

#44 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by respo »

vesna3 wrote:

otvorio noa siber pa stao
ili je barka bila kabriolet :D
arzuhal

#45 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by arzuhal »

Ustvari, pitanje je: hoće li ova tema biti zaključana ili prebačena na BC?
respo

#46 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by respo »

raj je dobar al sva raja je u paklu :D
Static-X

#47 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Static-X »

vesna3 wrote:
Static-X wrote:
Hahahaha, pa da. Možda bi i mi trebali (za svaki slučaj) da počnemo vjerovati :D
Ako ne, bit ćemo raja iz pakla :D
Heh, haman da ti mene nisi dobro skontala :-D
vesna3

#48 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by vesna3 »

Heh, haman da ti mene nisi dobro skontala :-D[/quote]

Objasni se čoeče, nemoj da se blamiram po forumu i blatim svoj teško stečeni ugled :lol: :lol: :lol:
Oš sa mnom u pakao, neš, reci odmah, nemoj mi tog okolišanja, na čijoj si strani, na strani nas raje ili onih što vole finu klimu :D
Static-X

#49 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by Static-X »

vesna3 wrote:
Objasni se čoeče, nemoj da se blamiram po forumu i blatim svoj teško stečeni ugled :lol: :lol: :lol:
Oš sa mnom u pakao, neš, reci odmah, nemoj mi tog okolišanja, na čijoj si strani, na strani nas raje ili onih što vole finu klimu :D
Preferiram hladovinu sa blagim povjetarcem
travar

#50 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?

Post by travar »

Ok, bRez uvrede:
Postavljač teme je čista definicija trola.

LOL za zipovane :D

Sad predlažem da se tema zatvori, jer je već počela dobra stara rasprava Postoji vs. Ne Postoji.
Locked