Islam i nauka
- Qler
#26 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
haj krmad, ali sto komarce i zohare poveze 
- alibaba_i_30_godina
#27 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Nastavite dalje ljudi .... izgleda da ima ovdje potencijala za

- chengaba
#28 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Od TheThinkingAtheista, meni jedan od boljih kanala!
- Optimus Prime
#29 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Pise u kuranu pa mora da je istina!sumirprimus wrote:theTruePath wrote:dinosaurusi su izumrli mnogo prije ljudi,,Allah je stvarao i unistavao razna bica prije Nuhove ladje,svijet nije uvijek izgledao ovako kakvim ga danas znamo..ovo je ipak noviji svijet,recimo da su stariji ljudi bili po 3 metra visoki i zivjeli po 300 godina..samo jedan primjer.Tog naroda vise nema.Isto tako vise nema ni mnogih zivotinja,dinosaurusi tu ne uzimaju nikakvo posebno mjesto![]()
![]()
![]()
Ijdean dokaz,argumentovan pokusaj?
-
vesna3
#30 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
OMG, ja ne mogu da vjerujem da u 21. st. ima ljudi koji jos uvijek vjeruju da je Noa potrpao sve životinje u lađu i vozao se za vrijeme velikog potopa i u te ostale bajke, ali zaista.
Daleko od toga da ja kazem da nadnaravna sila ne postoji, ali te kojekakve objave su po meni priče za malu djecu.
Danas sam na poslu imala raspravu s kolegicom. Jednom prilikom izjavim da u kuci imam dobrog duha koji me cuva (u šali sam to rekla jer su mi tu noć gorile instalacije i probudim se nekim cudom i na vrijeme primjetim) i ona na tu moju šalu uhvati da se šprda. I danas kažem kako su mi sinoc cijelu noc neki glasovi oko kuce bili, kad ona meni sarkastično i s podsmijehom kaže da je to možda moj duh.
Onda sam ja nju pitala vjeruje li u Boga i ona naravno izgovori par arapskih riječi valjda da je bog ne pokara ili sta li vec, rece kako naravno da vjeruje, kako klanja, uci kuran itd. Pitam ja nju, jesi kad vidjela, osjetila boga, jel ti se ukazao jel ti sta dao, uzeo itd. Kaze ona pa nije nikad, ja to samo osjetim u sebi.
E kazem ja njoj, isto ti je i s mojim dobrim duhom.
Nerealno mi je da se neko smije ako ja vjerujem da me cuva dobri duh, a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
P.S. Nadam se da nisam nikoga uvrijedila, naravno svako ima svoje mišljenje, ko zna, možda ću ja u pakao zbog svog razmišljanja
Daleko od toga da ja kazem da nadnaravna sila ne postoji, ali te kojekakve objave su po meni priče za malu djecu.
Danas sam na poslu imala raspravu s kolegicom. Jednom prilikom izjavim da u kuci imam dobrog duha koji me cuva (u šali sam to rekla jer su mi tu noć gorile instalacije i probudim se nekim cudom i na vrijeme primjetim) i ona na tu moju šalu uhvati da se šprda. I danas kažem kako su mi sinoc cijelu noc neki glasovi oko kuce bili, kad ona meni sarkastično i s podsmijehom kaže da je to možda moj duh.
Onda sam ja nju pitala vjeruje li u Boga i ona naravno izgovori par arapskih riječi valjda da je bog ne pokara ili sta li vec, rece kako naravno da vjeruje, kako klanja, uci kuran itd. Pitam ja nju, jesi kad vidjela, osjetila boga, jel ti se ukazao jel ti sta dao, uzeo itd. Kaze ona pa nije nikad, ja to samo osjetim u sebi.
Nerealno mi je da se neko smije ako ja vjerujem da me cuva dobri duh, a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
P.S. Nadam se da nisam nikoga uvrijedila, naravno svako ima svoje mišljenje, ko zna, možda ću ja u pakao zbog svog razmišljanja
- alibaba_i_30_godina
#31 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Ako ne vjerujes u postojanje Boga, kako onda vjerujes u postojanje pakla/dzehennema i raja/dzenneta?vesna3 wrote:OMG, ja ne mogu da vjerujem da u 21. st. ima ljudi koji jos uvijek vjeruju da je Noa potrpao sve životinje u lađu i vozao se za vrijeme velikog potopa i u te ostale bajke, ali zaista.
-
vesna3
#32 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Nisi ti izgleda razumio najbolje ono sto sam napisalaNeyDan wrote:Ako ne vjerujes u postojanje Boga, kako onda vjerujes u postojanje pakla/dzehennema i raja/dzenneta?vesna3 wrote:OMG, ja ne mogu da vjerujem da u 21. st. ima ljudi koji jos uvijek vjeruju da je Noa potrpao sve životinje u lađu i vozao se za vrijeme velikog potopa i u te ostale bajke, ali zaista.
P.S. Nadam se da nisam nikoga uvrijedila, naravno svako ima svoje mišljenje, ko zna, možda ću ja u pakao zbog svog razmišljanja![]()
-
Static-X
#33 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Prosto sumnjam, a i ako taj dan dodje, bice kasnovesna3 wrote: (ako se jednog dana pokaze da postoje)
-
Milanche
#34 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Pričaju Mostarci:
Da danas potop bude, i da Noah odluči graditi arku u Bosni i Hercegovini, morao bi - po trojicu uzimat, a ne po par.
Plus moro bi dodatnu kabinu za visokog predstavnika imat.
Da danas potop bude, i da Noah odluči graditi arku u Bosni i Hercegovini, morao bi - po trojicu uzimat, a ne po par.
-
vesna3
#35 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Hahahaha, pa da. Možda bi i mi trebali (za svaki slučaj) da počnemo vjerovatiStatic-X wrote:Prosto sumnjam, a i ako taj dan dodje, bice kasnovesna3 wrote: (ako se jednog dana pokaze da postoje)
Ako ne, bit ćemo raja iz pakla
-
vesna3
#36 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Dooooobaaaar!!Milanche wrote:Pričaju Mostarci:
- HAVANA
#37 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
theTruePath wrote:dinosaurusi su izumrli mnogo prije ljudi,,Allah je stvarao i unistavao razna bica prije Nuhove ladje,svijet nije uvijek izgledao ovako kakvim ga danas znamo..ovo je ipak noviji svijet,recimo da su stariji ljudi bili po 3 metra visoki i zivjeli po 300 godina..samo jedan primjer.Tog naroda vise nema.Isto tako vise nema ni mnogih zivotinja,dinosaurusi tu ne uzimaju nikakvo posebno mjesto
Eki to
-
Sultan.Fatih
#38 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Krme je nastalo iz sline lava bas zbog cilja koji joj je namjenjen da jede tudji izmet i otpatke...Pa vi i dalje jedite krmetinu.... 
-
vesna3
#39 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Sultan.Fatih wrote:Krme je nastalo iz sline lava bas zbog cilja koji joj je namjenjen da jede tudji izmet i otpatke...Pa vi i dalje jedite krmetinu....
Dobar, dobar
Nego, pitanje je kako je dinosaur stao u lađu, a ne tko je stvorio svinju
- alibaba_i_30_godina
#40 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Sve sam ja odlicno razumio ali kad je tebi zasmetalo kad se doticna kolegica nasmijala na tvog 'dobrog duha', zasto mislis da se ne bi neko uvrijedio kada ti kazes da 'ako postoji pakao onda ces tu i zavrsiti'?!vesna3 wrote:
Nisi ti izgleda razumio najbolje ono sto sam napisalaAludirala sam na to da sam mozda u krivu i da raj/pakao postoje i da cu zbog svog razmisljanja upravo zavrsiti u paklu (ako se jednog dana pokaze da postoje):D Bila je to šala na moj račun koju nisi baš razumio
![]()
Ne dozvoljavas da neko tvog dobrog duha dovodi u pitanje, a sama to cinis sa paklom/rajom sto znaci da se svjesno smijes ljudima koji vjeruju u pomenuto?!
Kazes:
A ti imas dokaz da postoji taj duh?! O da, osjecas nesto.a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
- alibaba_i_30_godina
#41 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Ko ti je taj prijatelj, mozda ga znam.vesna3 wrote:Sultan.Fatih wrote:Krme je nastalo iz sline lava bas zbog cilja koji joj je namjenjen da jede tudji izmet i otpatke...Pa vi i dalje jedite krmetinu....
Dobar, dobar![]()
Ti možeš pod ruku s mojim drugom koji kaže da kad meleci plaču, onda kiša pada. A na magistarskom studiju je iz ekonomije
![]()
-
vesna3
#42 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Ma nisi bolan razumioNeyDan wrote:Sve sam ja odlicno razumio ali kad je tebi zasmetalo kad se doticna kolegica nasmijala na tvog 'dobrog duha', zasto mislis da se ne bi neko uvrijedio kada ti kazes da 'ako postoji pakao onda ces tu i zavrsiti'?!vesna3 wrote:
Nisi ti izgleda razumio najbolje ono sto sam napisalaAludirala sam na to da sam mozda u krivu i da raj/pakao postoje i da cu zbog svog razmisljanja upravo zavrsiti u paklu (ako se jednog dana pokaze da postoje):D Bila je to šala na moj račun koju nisi baš razumio
![]()
![]()
Ne dozvoljavas da neko tvog dobrog duha dovodi u pitanje, a sama to cinis sa paklom/rajom sto znaci da se svjesno smijes ljudima koji vjeruju u pomenuto?!
Kazes:A ti imas dokaz da postoji taj duh?! O da, osjecas nesto.a ista ta osoba vjeruje u boga za kojeg nema nikakav dokaz da postoji.
Pokušat cu ponovo: Dakle, ja u šali spomenem dobrog duha (dakle šala, ja ne vjerujem u to niti mu se molim). Ona to moje ismije. Iako je bila šala, meni je zasmetalo što me je ismijala. Onda ja nju pitam vjeruje li u boga. Ona kaže da. Onda ja njoj objasnim da je to isto. Ona vjeruje u nesto sto misli da postoji, ja vjerujem (kada bih vjerovala u duhove, ali ne vjerujem) da duhovi postoje.
Ni ona nema dokaz, ni ja da bog/duhovi postoje. Samo ja njeno ne ismijavam, ona moje da.
I ja se (bolan nebio) nisam nikome ismijavala za pakao/raj vec sam konstantirala da ako jednog dana se pokaze da sve to postoji da idem u pakao. Mozda da za svaki slučaj počnem vjerovat
Opušteno ba, što si se toliko uzbudio oko gluposti, sve OK
- Neelix
#43 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
samo opušćano
mal ne padoh sa stolice na zipovane dinosauruse 
- respo
#44 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
otvorio noa siber pa staovesna3 wrote:Sultan.Fatih wrote:Krme je nastalo iz sline lava bas zbog cilja koji joj je namjenjen da jede tudji izmet i otpatke...Pa vi i dalje jedite krmetinu....
Dobar, dobar![]()
Ti možeš pod ruku s mojim drugom koji kaže da kad meleci plaču, onda kiša pada. A na magistarskom studiju je iz ekonomije
![]()
ili je barka bila kabriolet
- arzuhal
#45 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Ustvari, pitanje je: hoće li ova tema biti zaključana ili prebačena na BC?
- respo
#46 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
raj je dobar al sva raja je u paklu 
-
Static-X
#47 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Heh, haman da ti mene nisi dobro skontalavesna3 wrote:Hahahaha, pa da. Možda bi i mi trebali (za svaki slučaj) da počnemo vjerovatiStatic-X wrote:Prosto sumnjam, a i ako taj dan dodje, bice kasnovesna3 wrote: (ako se jednog dana pokaze da postoje)
Ako ne, bit ćemo raja iz pakla
-
vesna3
#48 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Heh, haman da ti mene nisi dobro skontala
[/quote]
Objasni se čoeče, nemoj da se blamiram po forumu i blatim svoj teško stečeni ugled
Oš sa mnom u pakao, neš, reci odmah, nemoj mi tog okolišanja, na čijoj si strani, na strani nas raje ili onih što vole finu klimu
Objasni se čoeče, nemoj da se blamiram po forumu i blatim svoj teško stečeni ugled
Oš sa mnom u pakao, neš, reci odmah, nemoj mi tog okolišanja, na čijoj si strani, na strani nas raje ili onih što vole finu klimu
-
Static-X
#49 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Preferiram hladovinu sa blagim povjetarcemvesna3 wrote:
Objasni se čoeče, nemoj da se blamiram po forumu i blatim svoj teško stečeni ugled![]()
![]()
![]()
- travar
#50 Re: Dinosaurusi i Nuhova ladja?
Ok, bRez uvrede:
Postavljač teme je čista definicija trola.
LOL za zipovane
Sad predlažem da se tema zatvori, jer je već počela dobra stara rasprava Postoji vs. Ne Postoji.
Postavljač teme je čista definicija trola.
LOL za zipovane
Sad predlažem da se tema zatvori, jer je već počela dobra stara rasprava Postoji vs. Ne Postoji.