Rolanje
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- bez_ideje
#26 Re: Rolanje
Kako ti zaplesa rola?
Jesi dobro stegnula sve ? To hoce ako ti ima puno lufta okolo stopala
Tehnicki za role ? hmmmm nisam sigurna ,tockove mijenjat kad se istrose,al sporo ti se to trosi..tim tempom godinama nece
Jesi dobro stegnula sve ? To hoce ako ti ima puno lufta okolo stopala
Tehnicki za role ? hmmmm nisam sigurna ,tockove mijenjat kad se istrose,al sporo ti se to trosi..tim tempom godinama nece
- sary
#27 Re: Rolanje
je li neko kupio one role na cetiri tocka (tzv.disco role)
kakva su iskustva ????
kakva su iskustva ????
- mepac
#28 Re: Rolanje
ako hocete da vidite prave majstore i nesto da naucite dodji u skate park sarajevo preko puta vrazove 14.05.2011
demo session na skejtu i rolama bice i bajkera... dolaze is austrije ,slovenije,hrvatske i srbije ...
demo session na skejtu i rolama bice i bajkera... dolaze is austrije ,slovenije,hrvatske i srbije ...
-
PhotoGirl
#29 Re: Rolanje
ja sam i kupila role, ali ne mogu reci da znam rolati. kad prolazim vilsonovim nekad mi dodje da zaustavim nekoga i zamolim da mi pokaze kako da se za pocetak zaustavim bez pada na guzicu.naEmi wrote:Ja zelim da naucim rolati, nikad nisam probala. A bas mi se svidja, super mi je to. Planiram uskoro kupiti role.
ukratko, i meni treba instruktor/ica!
- ismar92
#30 Re: Rolanje
Ja bi sebi kupio role. Gdje preporučujete da uzmem i kakve ?? Dal skuplje i zašto, dal jeftinije i zašto ??
Kontam one sa velikim točkovima su za brzinu ?? nećem takve xD
Recite mi gdje da uzmem role (Sarajevo)
I onda se idemo rolati xD
- FreeSol
#31 Re: Rolanje
I mene ovo interesuje, ja sam planirao te s velikim tockovima da uzmemismar92 wrote:Ja bi sebi kupio role. Gdje preporučujete da uzmem i kakve ?? Dal skuplje i zašto, dal jeftinije i zašto ??
- vesna555
#32 Re: Rolanje
Ja imala do sad troje.
U Alpini zadnje uzela za 190 KM, vozam ih 5 godina, na točkovima se ni ne vidi da su vožene, samo plastika izguljena, stvarno su prekvalitetne.
U Alpini zadnje uzela za 190 KM, vozam ih 5 godina, na točkovima se ni ne vidi da su vožene, samo plastika izguljena, stvarno su prekvalitetne.
- FreeSol
#33 Re: Rolanje
A gdje si uzela, u Sarajevu negdje ili...?vesna555 wrote:Ja imala do sad troje.
- madnessa
#34 Re: Rolanje
ista sam ti... i ja bas neku vecer govorim kako cu prvu osobu koju sretnem na rolama, a da se vidi da zna rolati, zaustaviti i fino zamoliti da me nauci da kocim. vozila sam se cak i do darive i do ilidze, ali kocenje mi je vazda predstavljalo problem. valjda mi nikad niko nije uspio to pojasniti kako treba... uvijek se pocnem njihati ili cak padnem i tako mi je ostao strah od pada pri kocenju... kada bi mi neko to znao fino objasniti i reci mi u cemu grijesim bila bih mu do neba zahvalna...PhotoGirl wrote:ja sam i kupila role, ali ne mogu reci da znam rolati. kad prolazim vilsonovim nekad mi dodje da zaustavim nekoga i zamolim da mi pokaze kako da se za pocetak zaustavim bez pada na guzicu.
ukratko, i meni treba instruktor/ica!)
- vesna555
#35 Re: Rolanje
Imaš u svakoj alpini iste modele.FreeSol wrote:A gdje si uzela, u Sarajevu negdje ili...?vesna555 wrote:Ja imala do sad troje.
- FreeSol
#36 Re: Rolanje
mislio sam na lokaciju radnje, je li imaju odvojeno svoje radnje ili u sklopu planike?vesna555 wrote:Imaš u svakoj alpini iste modele.FreeSol wrote:A gdje si uzela, u Sarajevu negdje ili...?vesna555 wrote:Ja imala do sad troje.
- mepac
- vesna555
#38 Re: Rolanje
Danas si mi pao na pamet pa sam pogledala malo. Imaš preko puta Napretka u centru, kod Vj.vatre Planika prodavnicu i tu sam vidjela odlične role, ali nisam pogledala cijenu, a bilo ih je i u njihovoj prodavnici u Mercatoru socijalno.FreeSol wrote:
mislio sam na lokaciju radnje, je li imaju odvojeno svoje radnje ili u sklopu planike?
Ja kada sam uzimala, u Alpini sam uzela, imali su posebno svoju prodavnicu.
- FreeSol
#39 Re: Rolanje
Super, hvala punovesna555 wrote:Danas si mi pao na pamet pa sam pogledala malo. Imaš preko puta Napretka u centru, kod Vj.vatre Planika prodavnicu i tu sam vidjela odlične role, ali nisam pogledala cijenu, a bilo ih je i u njihovoj prodavnici u Mercatoru socijalno.FreeSol wrote:
mislio sam na lokaciju radnje, je li imaju odvojeno svoje radnje ili u sklopu planike?
Ja kada sam uzimala, u Alpini sam uzela, imali su posebno svoju prodavnicu.
- mepac
#40 Re: Rolanje
imate u konzumu po 50km nove role prodaju...
mada za role nista ispod 200 km da su udobne dobri tockovi i abec 7 kuglageri...
mada za role nista ispod 200 km da su udobne dobri tockovi i abec 7 kuglageri...
- mepac
#41 Re: Rolanje
evo malo da vam priblizimo sliku o skate sceni u sarajevu roleri i skateri zajedno...
http://youtu.be/0VNlrFdG4dw
- FreeSol
#42 Re: Rolanje
Joj ovih nasih furachamepac wrote:evo malo da vam priblizimo sliku o skate sceni u sarajevu roleri i skateri zajedno...
- mepac
#43 Re: Rolanje
FreeSol wrote:Joj ovih nasih furachamepac wrote:evo malo da vam priblizimo sliku o skate sceni u sarajevu roleri i skateri zajedno...
http://youtu.be/0VNlrFdG4dw90% ih se nije popelo/spustilo u jednom komadu
pojma ti nemas...
- FreeSol
#44 Re: Rolanje
da ti nisi ovaj na 1:50 sto se na ledjima spustamepac wrote:FreeSol wrote:Joj ovih nasih furachamepac wrote:evo malo da vam priblizimo sliku o skate sceni u sarajevu roleri i skateri zajedno...
http://youtu.be/0VNlrFdG4dw90% ih se nije popelo/spustilo u jednom komadu
pojma ti nemas...
- mepac
#45 Re: Rolanje
Joj ovih nasih furacha
90% ih se nije popelo/spustilo u jednom komadu
[/quote]
pojma ti nemas...
[/quote]
da ti nisi ovaj na 1:50 sto se na ledjima spusta
[/quote]
haj stavi pare pa da vidis
sto pricas boga ti ja mislim da nisi bio 2 puta u skate parku...
pojma ti nemas...
- FreeSol
#46 Re: Rolanje
mepac wrote:Joj ovih nasih furacha90% ih se nije popelo/spustilo u jednom komadu
pojma ti nemas...
sto pricas boga ti ja mislim da nisi bio 2 puta u skate parku...[/quote]
To neki fazon biti u skate parku, pa onda dobijes epitet "faca u drustvu". Da me interesuje to skakanje i glupiranje da raja o meni prica sigurno bih se potrudio da se ne lomim na svakom pokusaju
- mepac
#47 Re: Rolanje
To neki fazon biti u skate parku, pa onda dobijes epitet "faca u drustvu". Da me interesuje to skakanje i glupiranje da raja o meni prica sigurno bih se potrudio da se ne lomim na svakom pokusaju
[/quote]
kako mozes pricati o necemu sto nisi nit radio nit probao...
nisam ovde da se prepirem nekgo da pomognem ako kome sta treba....
nisam ovde da se prepirem nekgo da pomognem ako kome sta treba....
- FreeSol
#48 Re: Rolanje
To neki fazon biti u skate parku, pa onda dobijes epitet "faca u drustvu". Da me interesuje to skakanje i glupiranje da raja o meni prica sigurno bih se potrudio da se ne lomim na svakom pokusajumepac wrote:haj stavi pare pa da vidis![]()
![]()
nisam ovde da se prepirem nekgo da pomognem ako kome sta treba....[/quote]
Na osnovu vizuelnog dojma moze se zakljuciti, eto kako
- madnessa
#49 Re: Rolanje
ajd pliz popravite ove citate, jer vise se ne zna ko sta govori.
stvarno ne vidim potrebu za potcjenjivanjem niti ovih iz parka niti ovih koji to nisu. ljudi se trude da rade stvari koje su samo kod nas neko cudo i pokusavaju popularizovati takve aktivnosti. mozda nisu najveci talenti, ali bar nesto rade. i najslavniji skejteri (i ljudi iz drugih bransi i sportova) padnu hiljadu puta dok jednom ne naprave svoj savrseni potez. pri svakom padu shvate gdje grijese i sta je potrebno da bi se izveo taj pokret. samo kod nas se pad vidi kao nedostatak kompetencije za nesto, a ne kao pokusaj da se napreduje. a naravno da u procesu odrastanja postoji i proces dokazivanja i potreba za "zatvorenim krugovima". svi smo to prosli, ali s godinama smo postali "svoji ljudi". ne treba zamjeriti.
svaka cast svima koji se bave fizickom aktivnoscu, izadju vani umjesto da sjede kuci i lupaju po tastaturi po cijeli dan.
stvarno ne vidim potrebu za potcjenjivanjem niti ovih iz parka niti ovih koji to nisu. ljudi se trude da rade stvari koje su samo kod nas neko cudo i pokusavaju popularizovati takve aktivnosti. mozda nisu najveci talenti, ali bar nesto rade. i najslavniji skejteri (i ljudi iz drugih bransi i sportova) padnu hiljadu puta dok jednom ne naprave svoj savrseni potez. pri svakom padu shvate gdje grijese i sta je potrebno da bi se izveo taj pokret. samo kod nas se pad vidi kao nedostatak kompetencije za nesto, a ne kao pokusaj da se napreduje. a naravno da u procesu odrastanja postoji i proces dokazivanja i potreba za "zatvorenim krugovima". svi smo to prosli, ali s godinama smo postali "svoji ljudi". ne treba zamjeriti.
svaka cast svima koji se bave fizickom aktivnoscu, izadju vani umjesto da sjede kuci i lupaju po tastaturi po cijeli dan.
Last edited by madnessa on 21/06/2011 11:25, edited 1 time in total.
- mepac
#50 Re: Rolanje
madnessa wrote:ajd pliz popravite ove citate, jer vise se ne zna ko sta govori.
stvarno ne vidim potrebu za potcjenjivanjem niti ovih iz parka niti ovih koji to nisu. ljudi se trude da rade stvari koje su samo kod nas neko cudo i pokusavaju popularizovati takve aktivnosti. mozda nisu najjveci talenti, ali bar nesto rade. i najslavniji skejteri (i ljudi iz drugih bransi i sportova) padnu hiljadu puta dok jednom ne naprave svoj savrseni potez. pri svakom padu shvate gdje grijese i sta je potrebno da bi se izveo taj pokret. samo kod nas se pad vidi kao nedostatak kompetencije za nesto, a ne kao pokusaj da se napreduje. a naravno da u procesu odrastanja postoji i proces dokazivanja i potreba za "zatvorenim krugovima". svi smo to prosli, ali s godinama smo postali "svoji ljudi". ne treba zamjeriti.
bravo majstore